in

“Αγαπητή Μαρίνα”: Τι να κάνω για να μην σκληραίνει το μοσχάρι;

Είναι το μόνο κρέας που δεν έχω ιδέα πώς να διαχειριστώ

Είναι το μόνο κρέας που δεν έχω ιδέα πώς να διαχειριστώ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

nanxi wei e7bvrQIRQG8 unsplash

Μαρίνα! Τι ωραία ιδέα για δική σου στήλη, με το καλό! Τα φώτα σου για το μοσχαρίσιο κρέας! Για τα λαδερά π.χ. τι προεργασία θέλει για να μην γίνει σαν μπαλάκι του ping pong; Μπαίνει στο φούρνο; Τι προεργασία θέλει; Το είχα κάνει σε κάποια φάση στο slow cooker κι είχε γίνει εξαιρετικά σκληρό! Είναι ίσως το μόνο κρέας που δεν έχω ιδέα πως να το διαχειριστώ. Βοήθεια!
-Maria S

Αγαπητή Μαρία, αρχικά για να καταφέρεις να μαγειρέψεις νόστιμο μοσχαρίσιο κρέας θα πρέπει να σταματήσεις να το αντιλαμβάνεσαι σαν κάτι ενιαίο και να αρχίσεις να το διαχειρίζεσαι κατάλληλα, ανάλογα από ποιο μέρος του ζώου προέρχεται. Άλλο τρόπο μαγειρέματος θέλει το φιλέτο, άλλο η ελιά, άλλο το διάφραγμα. Αν εσύ στο slow cooker μαγείρεψες μοσχαρίσια μπριζόλα που θέλει σχετικά λίγο ψήσιμο και η εσωτερική της θερμοκρασία δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 71 βαθμούς, τότε δεν μου κάνει καμία εντύπωση που βγήκε σκληρό.

Επίσης, το κρέας για να είναι μαλακό και ζουμερό πρέπει να έχει ενδομυϊκό λίπος όποτε ακόμα και αν είναι ελληνικό, φρέσκο και αρίστης ποιότητας αν δεν έχει το λιπάκι του δουλειά δεν κάνουμε.

Για τα μαγειρευτά φαγητά σαν το λεμονάτο μοσχάρι, κοκκινιστό, σούπες και ψητά της κατσαρόλας προτίμησε ποντίκι, ελιά, σπάλα, χτένι, κιλότο ή στηθοπλευρά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κολλαγόνο και η σάλτσα σου θα βγει δεμένη και πλούσια και το κρέας θα λιώνει στο στόμα. Για ψητά πάλι, πρέπει να προτιμήσεις φιλέτο, διάφραγμα, μπριζόλες, καρέ, rib-eye, T-bone κ.α., αλλά πρέπει να είσαι σίγουρη πως υπάρχει το απαιτούμενο ενδομυϊκό λίπος για να έχεις ένα ζουμερό, πλούσιο σε γεύση αποτέλεσμα.

Αν όλα αυτά σου φαίνονται βουνό πριν ξεκινήσεις να πειραματίζεσαι διάβασε αυτό  και βρες ένα πολύ καλό κρεοπώλη που να ξέρει πέραν από το να ξεχωρίζει τα ποιοτικά κρέατα, να τα μαγειρεύει κιόλας. Θα σε συμβουλεύει και θα σε καθοδηγεί σωστά κάθε φορά που θα επιλέγεις διαφορετική κοπή κρέατος.

Αν χρειαστείς κάτι άλλο, ξαναμιλάμε.

Eάν σου αρέσουν οι συμβουλές της Μαρίνας, ακολούθησέ την στο instagram!

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

1 Comment
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
φρουφρού και αρώματα
φρουφρού και αρώματα
2 χρόνια πριν

θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω σε αυτό ! Καμια φορα το κρεας θελει πλυσιμο γιατι αποτο κοψιμο στη μηχαν μπορει να εχουν κολησει μικρα κομματακια κοκκαλου. Φυσικα μετα θελει σκουπισαμ με αποροφητικό χαρτι. Επισης δεν θελουν ολα τα κομματια του κρεατος καβουρδισμα. Εξαρταται παντα αποτο μεγεθος. Αν δηλαδη θελει να κανει κοκκινιστο και τα κομματια ειναι πολυ μικρα., τοτε αρκει να εχεινα κανει ολη την προεργασι αμε καβουρδισμα κρεμμυδιου, σκορδου, πελτε κτλπ, να σβησει με κρασί και ζωμό και αφου παρουν βραση να ριξει σιγα σιγα τα κομματια του κρεατος προσεχοντα ςνα μην πεσει η θεμροκρασια. σε χαμηλη φωτια ωστε… Διαβάστε περισσότερα »