Συνταγή: Τάρτα με Nutella και τυρί μασκαρπόνε

Θα δυσκολευτείς πολύ να μην τη φας όλη

Ανοίγει πόρτα, κλείνει πόρτα. Ξανανοίγει πόρτα, ξανακλείνει πόρτα. Ψυγείου.

Πέρασαν 4 μέρες μέχρι να τελειώσει αυτό το βασανιστήριο και μαζί με αυτό και η τάρτα. Τέσσερις μέρες “ισιώνοντας” την, παρέα με ένα μαχαίρι όρθια πάντα, μπροστά στο ψυγείο.

Τέσσερις βασανιστικές μέρες λέγοντας στον εαυτό μου πως αυτή είναι η τελευταία φορά,το τελευταίο κομμάτι, η τελευταία γωνίτσα και πως πρέπει τουλάχιστον να τη φιλέψω και κάπου αλλού. Ή, έστω να μιλήσω σε κάποιον για αυτή βρε παιδί μου, στη μάνα μου, σε έναν συνάδελφο, κάπου τέλος πάντων. Να μου ζητήσει να δοκιμάσει, να ντραπώ να πω όχι, και να τη μοιραστώ μαζί του, αλλιώς δεν σώζομαι.

Αλλά εκείνη εκεί, στο ψυγείο μου, στην ίδια θέση, αγέρωχη και κάθε μέρα και πιο νόστιμη. Γιατί η τάρτα ξέρει. Και όταν η τάρτα είναι με νουτέλα, ξέρει καλά. Και όταν την αποτελειώνεις και με τυρί μασκαρπόνε ξέρει καλύτερα. Πως τελικά, θα την φας όλη.

Ξέρεις ήδη ότι θα είναι πολύ δύσκολο να μην την φας όλη.

Συνταγή για τάρτα με Nutella και τυρί μασκαρπόνε

Υλικά για 8 μερίδες

Για τη βάση της τάρτας
250γρ μπισκότα ”Digestive”
100γρ μαλακό βούτυρο
15γρ Nutella
25γρ φουντούκια πολύ καλά τριμμένα
1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση της τάρτας
400γρ Nutella
100gr φουντούκια πολύ καλά τριμμένα
500γρ τυρί mascarpone
20gr ζάχαρη άχνη

Για το γαρνίρισμα
Σπασμένα καβουρδισμένα φουντούκια

Τα φουντούκια μπορείς να τα καβουρδίσεις πανεύκολα στο φούρνο. Αρκεί να τα βάλεις σε ταψί με λαδόκολλα στους 160 βαθμούς

Εκτέλεση

  1. Βάζω όλα τα υλικά για τη βάση της τάρτας στον κάδο του μίξερ και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα

  2. Πάνω στο σκεύος που θέλω να σερβίρω την τάρτα μου, βάζω μία αποσπώμενη βάση διαστάσεως 23cm και στρώνω μέσα το μείγμα με τα μπισκότα, δίνοντας λίγο ύψος με το μείγμα, περιμετρικά της βάσης.

  3. Βάζω στον κάδο του μίξερ το τυρί mascarpone και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάω με το σύρμα για 2-3′ να αφρατέψει, προσθέτω τη Nutella και στο τέλος τα φουντούκια.

  4. Στρώνω τη γέμιση στη βάση και γαρνίρω με τα σπασμένα καβουρδισμένα φουντούκια

  5. Τη βάζω στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον (και δεν στέκομαι να την κοιτάζω όρθια με ανοιχτή τη πόρτα του ψυγείου ,γιατί θα πάρει ακόμα πιο πολλή ώρα για να σφίξει)

  6. Μετά το πέρασμα των τεσσάρων ωρών, γαρνίρω με κόκκινα φρούτα -αν θέλω- και αφού έχω λυσσάξει από την αναμονή, κόβω ένα γενναιόδωρο κομμάτι για να με ανταμείψω για την υπομονή μου!

Θα χρειαστεί να κάνεις υπομονή τέσσερις ώρες, μέχρι να την γαρνίρεις με κόκκινα φρούτα ή φράουλες. Μην ανοίγεις το ψυγείο όμως όλη την ώρα!

Tips

  • Στη βάση μπισκότου, μην το φοβηθείς το αλάτι. Σπάει τη γλυκά και κάνει υπέροχη αντίθεση με τη γέμιση.
  • Αν μπορείς να βρεις και μερικά φρέσκα κόκκινα φρούτα ή φρούτα του δάσους όπως βατόμουρα, κράνμπερι, μύρτιλα, φραγκοστάφυλα, ακόμα και φράουλες, να τα βάλεις. Με την ελαφριά οξύτητα τους θα απογειώσουν το γλυκό και θα είναι σαν μια χορωδία γεύσεων. Εναλλακτικά μπορείς να τα βάλεις και στην αποξηραμένη τους μορφή, ψιλοκομμένα, αρκεί να μην έχουν επιπλέον ζάχαρη γιατί τα θέλουμε για την οξύτητά τους.
  • Τα καβουρδισμένα φουντούκια μπορείς να τα καβουρδίσεις και μόνη σου. Απλά βάλε τα σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να πάρουν ομοιόμορφο χρυσό σκούρο χρώμα ή πιο αξιόπιστα και πιο εύκολα, τα βάζεις σε ταψί με λαδόκολλα στους 160 βαθμούς (προσοχή, όχι στο γκριλ) για περίπου 10′ μέχρι να ροδίσουν.

 

Αν σας αρέσουν οι συνταγές της Mαρίνας, ακολουθήστε την στο instagram

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

80 points
Upvote Downvote

18
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
15 Θέματα σχολίων
3 Απαντήσεις θεμάτων
3 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
16 Συντάκτες σχολίων
PonemenosspourgitislatroSally SpectraKateriri Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Alethiometer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

199: Αυτό είναι το τηλέφωνο της πυροσβεστικής που θα χρειαστεί μετά για να έρθει να μας ξεκολλήσει από την πόρτα. Το αφήνω εδώ να βρίσκεται πρόχειρο.

Παγωτό φυστίκι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Καθόλου δεν μας λυπάστε πια!
Μου τρέξανε τα σάλια.

The other Moomin
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Και εν τω μεταξύ τέσσερις ολόκληρες μέρες πως αντεξες ανέλυσε το μας λίγο αυτό;; Μια ωριτσα ζωής μάξιμουμ της δίνω της τάρτας στο δικό μου ψυγείο.

Μάρα Φέτη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Γιαμ γιαμ.

Άσχετο: η Μαρίνα η Χρονά η γνωστή; Αν ναι, να ξες πολύ σε συμπαθώ!

Λένα Φουτσιτζή
Editor
Συντονιστής Κοινότητας
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Περιεχομένου
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Θρύλος

Η Μαρίνα η Χρονά η γνωστή!

Μάρα Φέτη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

🙂

matilda
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Ο-ΜΙ-ΤΖΙ! Μου τρέχουν τα σάλια.

The other Moomin
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αχ τη βλέπω την δουλειά. Θα ρίχνουν τους τοίχους για να με βγάλουν από δω μέσα στο τέλος της πανδημίας. Τόση νουτελα που χω φάει με το κουτάλι κανονικά θα πρέπει μια τιμητική πλακέτα να μου στείλουν οι Ιταλοί το λιγότερο. Πάω να πάρω κι άλλη να φτιάξω την τάρτα μου τρέξανε τα σάλια.

Τσιτσίγκειος Πένα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ω θεοί! Ήδη μου τρέχουν τα σάλια. 🤤
I have to have it. Ξεκάθαρα.

diana
Μέλος
Συμμετέχων

αντί για φουντούκια μπαίνουν καρύδια;

κόκκινο αυγό
Μέλος
Ενθουσιώδης

Nutella σε κουτάλι, τοστ, γλυκό = 😋

Izabel
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Μαρίνα τι μας κάνεις!!!