παίρνουμε καινούριο σπίτι κ δίνουμε πολύ βάση στην κουζίνα καθώς λατρεύουμε τη μαγειρική (μπριζόλες πολλές κ ακριβές, παραδοσιακα φαγητά, γκουρμέ, έθνικ όλα τα καλά) και ήθελα να σε ρωτήσω τι εστίες θα πρότεινες; Επαγωγικες, κεραμικές ή γκαζιού; Αν υπάρχει και άλλη επιλογή είμαι όλη αυτιά! Merci!
Καλορίζικο το νέο σας σπίτι καταρχάς. Σου εύχομαι να γεμίσει με χαρά, όμορφες μυρωδιές και πολλές όμορφες στιγμές.
Πάμε στο θέμα μας τώρα. Όλες οι κουζίνες έχουν όπως καταλαβαίνεις τα θετικά τους και τα αρνητικά τους, αλλά αφού ρωτάς εμένα θα σου πω ποια θα διάλεγα εγώ για το δικό μου σπίτι.
Λατρεύω, ΛΑΤΡΕΥΩ τις επαγωγικές εστίες για πολλούς λόγους τους οποίους θα στους εξηγήσω αναλυτικά.
Αρχικά είναι απόλυτα ασφαλείς. Όπως πολύ καλά θα ξέρεις ενδεχομένως και εσύ, δεν λειτουργούν αν δεν έχουν πάνω τα ειδικά σκεύη μαγειρέματος, οπότε σε περίπτωση που ξεχαστεί κάποιο μάτι αναμμένο, δεν είναι εύκολο να γίνει σοβαρό ατύχημα ή να καεί κάτι που μπορεί να αφήσεις αφηρημένη πάνω στην εστία. Φαντάσου λοιπόν, πόσο ασφαλές είναι και σε περίπτωση που υπάρχουν παιδιά στο σπίτι.
Είναι πάρα πολύ δυνατές και μπορείς να δουλέψεις σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Ειδικά επειδή μου λες πως μαγειρεύετε μπριζόλες και μάλιστα ακριβές, η επαγωγική εστία για μένα είναι ό,τι πρέπει.
Ρυθμίζεις με δραματική ακρίβεια την ένταση που θέλεις για το φαγητό που μαγειρεύεις, κάτι που για παράδειγμα, δεν μπορείς να έχεις με μία κουζίνα αερίου.
Είναι πολύ εύκολη στο καθάρισμα. Δεν χρειάζεται καν να σου κάνω σύγκριση με αυτή του αερίου που θέλει πολύ συγκεκριμένη διαδικασία καθαρισμού, μιας και η επαγωγική καθαρίζεται με ένα μόνο πέρασμα. (Το ξέρω ακούστηκα σαν διαφήμιση καθαριστικού, αλλά είναι η αλήθεια)
Δεν ανεβαίνει η θερμοκρασία του δωματίου κατά την λειτουργία της.
Λόγω της θερμότητας που διοχετεύεται απευθείας στα σκεύη, καθώς δεν υπάρχει φλόγα ή καυτό μάτι, δεν ανεβαίνει και η θερμοκρασία της κουζίνας, κάτι που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι εξαιρετικά σημαντικό.
Όπως καταλαβαίνεις είμαι τόσο δοσμένη στις επαγωγικές εστίες που δεν σου δίνω τις ανάλογες πληροφορίες για τις υπόλοιπες, αλλά η γνώμη μου είναι πως του αερίου, έχουν ναι μεν κάποια θετικά, αλλά ειδικά σε ένα σπίτι είναι λίγα μπροστά στις δυσκολίες που δημιουργούν. Στο μόνο που θεωρώ πως θα σε βολέψει παραπάνω η αερίου σε σχέση με την επαγωγική, είναι στα ασιατικά φαγητά, μιας που θα αγκαλιάζει καλύτερα η φλόγα και η θερμότητα το τηγάνι ή το wok, οπού αυτό είναι ένας καταλυτικός παράγοντας για το τελικό αποτέλεσμα. Υπάρχουν βέβαια, κάποιες εταιρείες που βγάζουν επαγωγικές εστίες μαζί με αερίου, οπότε σε αυτή την περίπτωση, μπορείς να τα έχεις όλα.
Τις κεραμικές τις αποκλείω από την στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα για επαγωγική εστία. Θεωρώ, πως για κάποιον που αγαπά την μαγειρική όπως εσείς, η ηλεκτρική κουζίνα πρέπει να είναι μια καλή επένδυση, οπότε κάντε μια καλή έρευνα αγοράς πρώτου αγοράσετε, όχι μόνο στα γνωστά πολυκαταστήματα, αλλά και στο Ίντερνετ, που μπορείς να βρεις μεγαλύτερες σε όγκο, αν φυσικά υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος, που θα κάνουν τη ζωή σου πολύ πιο εύκολη.
Ελπίζω να σε κάλυψα. Αν όχι, εδώ είμαι εγώ. Καλά μαγειρέματα!
Αν σου αρέσουν οι συνταγές και οι συμβουλές της Μαρίνας, ακολούθησέ την στο instagram.
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News
Με αυτήν την απάντηση. ψήθηκα να αγοράσω κουζίνα με επαγωγική εστία!
Googling: Μπορεί ο άνθρωπος να ζήσει με ένα νεφρό;
Άνετα καλέ, εγώ πως ζω νομίζεις τόσα χρόνια για να τρώω συνέχεια έξω και να δοκιμάζω;😂
Προσφάτως μετακόμιζα σε σπίτι που είχε επαγωγική. Ο μεσίτης δεν μας ενημέρωσε (μάλλον θεωρώντας ότι θα το ξέραμε ότι δεν είναι απλές κεραμικές;). Ξόδεψα 2 ώρες, με τα παλιά μου κατσαρολικά που είχα μεταφέρει από το παλίο σπίτι να τα βάλω μπρος να δουλέψουν και δεν μπορούσα. Απελπίστηκα, πήρα τηλέφωνο το μεσίτη ουρλιάζοντας, και μου είπε να δοκιμάσω τις κατσαρόλες που είχε ήδη το σπίτι.
Ζήτησα συγγνώμη και το έκλεισα γρήγορα, πόση ξεφτίλα να αντέξει ένας άνθρωπος, κατα τα άλλα είναι άψογες τις συνιστώ ανεπιφύλακτα!
Κλαίω, φαντάζομαι τις σκέψεις σου όταν σου εξήγησε😂
Tip, αν δεν το έχεις ήδη κάνει προφανώς, πάρε έναν μαγνήτη (και μαγνητακι ψυγειου κάνει) και βάλε το στον εξωτερικό πάτο της κατσαρόλας. Αν κολλάει τότε κάνουν και για επαγωγικες εστίες!
Αυτό δεν το ήξερα, τέλειο τιπ
Χαχα δεν του πάει η καρδιά να χαμηλώσει απλώς το μάτι;
Μπήκες στη καρδιά μου😊 Ακόμα μαγειρεύω με τις κατσαρόλες τις γιαγιάς μου που τις λατρεύω και όσοι έρχονται σπίτι μου πρώτη φορά μου λένε « μα πως γίνεται να έχεις καινούριο σπίτι και τόσο παλιές κατσαρόλες» 💓💓
Συμφωνώ κι επαυξάνω! Έχω ζήσει όλων των ειδών τις κουζίνες (συμπεριλαμβανομένων τις εμαγιέ) και δεν ξέρω πως ζούσαμε πριν την επαγωγική! Προφανώς και οι άλλες είναι μια χαρά και την δουλειά σου θα την κάνεις αλλά όπως λέει η μαρίνα αν έχεις δυνατότητα οικονομική για επαγωγική κάνε το! Ένα θα σου πω, άμα την έχεις στο φουλ ζεσταίνει το νερό πιο γρήγορα από τον βραστηρα!!! 😻🥰
Αν υπάρχει μπαλκόνι έξω από την κουζίνα είναι εύκολο και φθηνό να αγοραστούν σκέτες εστίες υγραερίου πέρα από τη βασική επαγωγική κουζίνα. Το γράφω σε περίπτωση που κάποιος θα ήθελε να τα συνδυάσει.
Πάντως να πω ότι οι επαγωγικες εστίες είναι πολύ σημαντικό να τοποθετηθούν σωστά και να είναι από σοβαρή εταιρία. Ο ξάδερφος μου, που είναι ηλεκτρολόγος, μου έχει πει ότι έχει κληθεί σε σπίτια όπου έχουν δημιουργήσει πολλά και επικίνδυνα προβλήματα οι επαγωγικες και δεν τις έχει σε εκτίμηση. Ίσως βέβαια οι καινούργιες εκδόσεις να έχουν λύσει αυτά τα προβλήματα. Πάντως μου πρότεινε τις κεραμικές που και αυτές έχουν σε κάποιες εταιρείες αισθητήρα και σβήνουν μόνες τους οπότε είναι ασφαλεις. Εγώ δεν είμαι ειδικός αλλά τον εμπειστευτηκα…
Παίζει μεγάλο ρόλο η εταιρεία. Έχω μαγειρέψει στη δουλειά σε επαγωγική επαγγελματική κουζίνα 100.000€ σε 10.000€ και σε 1.000€. Ε προφανώς δεν ήταν το ίδιο. Πάντα κάνουμε καλή έρευνα αγοράς!
Μαρίνα πανω στην ώρα ήρθε η ερώτηση – απάντηση.
Σκεφτόμουν κι εγώ να αγοράσω επαγωγικες εστίες.
Με αποθαρυνε μια φίλη που λέει πως ενώ το νερό βράζει σε λιγότερο από ένα λεπτο, το φαγητό δεν βράζει ομοιόμορφα.
Έπεσε σε ελαττωματικό προϊόν;
Αντί για το 9 το βάζεις στο 4-5 για περισσότερη ώρα. Αν βάλεις αυγά πχ στο 9 ραγίζουν, πρέπει να την μάθεις.
Πφφφ μονίμως σπασμένα αυγά…
Άρα τι κάνεις; Χαμηλώνεις και τα βάζεις ή τα βάζεις από την αρχη;
Φυσικά έχει διαφορά κουζίνα με κουζίνα αλλά είπαμε είναι και να σου ταιριάξει, η φίλη σου μπορεί να μην την έχει μάθει καλά ακόμα ή να μην έχει καλή επαγωγική.. Καλή έρευνα αγοράς και να παίρνετε και καλής ποιότητας κατσαρολικά 😊
Μετά τα πρώτα 2-3 καμμένα φαγητά, αν δεν το θυμάσαι, τουλάχιστον θα μάθεις πως να το ανιχνεύεις εγκαίρως με τη μύτη 😂😂