in

Αγαπητή «Α, μπα»: Η μόνη λύση είναι ο ψυχολόγος 56

Δεν έχει γίνει αδίκως μάντρα

Δεν έχει γίνει αδίκως μάντρα
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ψυχολόγος 1 1 1 1 1 1 768x512 1 1
Είναι πολλές οι ερωτήσεις που δεν φτάνουν μέχρι τη δημοσίευση, κι αυτό επειδή η απάντηση είναι «η μόνη λύση είναι ο ψυχολόγος».

Δεν δημοσιεύονται πάντα γιατί μέχρι τώρα πίστευα ότι η απάντηση είναι προφανής, ίσως κουραστική και επαναλαμβανόμενη για τους αναγνώστες, και ότι αυτός που ρωτάει, αν διαβάσει λίγο στο σάιτ, θα το συμπεράνει και μόνος του. Όμως, όσο περνάει ο καιρός, αυτές οι ερωτήσεις όχι μόνο δεν μειώνονται, αλλά αυξάνονται.

Αυτό μπορεί να σημαίνει διάφορα πράγματα, ή πολλά μαζί. Ότι η καραντίνα κάνει πιο έντονους τους προβληματισμούς. Ότι όσο αυξάνονται οι αναγνώστριες, αυξάνονται και αυτές οι ερωτήσεις, στατιστικά. ή ότι παλιότερες αναγνώστριες βρίσκουν όλο και περισσότερο θάρρος για να στείλουν ερώτηση.

Κάθε Σαββατοκύριακο θα δημοσιεύω λοιπόν αυτές τις ερωτήσεις, για να διαβάζουν και ίσως να απαντούν όσες ενδιαφέρονται. Η δική μου απάντηση για αυτές τις ερωτήσεις είναι το γνωστό μάντρα του α μπα. Δεν έχει γίνει αδίκως μάντρα. Για όσες έχουν παρόμοιους προβληματισμούς, ελπίζω να βρουν μέσα σε αυτές τις ερωτήσεις τον εαυτό τους και να καταλάβουν ότι όταν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι μέσα μας επειδή μας βασανίζει, δεν υπάρχουν ταινίες, βιβλία ή συμβουλές που μπορούν να το κάνουν. Αυτά είναι βοηθήματα. Κανένα από αυτά όμως δεν μπορεί να αντικαταστήσει την συστηματική θεραπεία. Και επαναλαμβάνω: δεν χρειάζεται να έχουμε «πρόβλημα» για να πάμε. Αρκεί να έχουμε μια ερώτηση που μας βασανίζει σε σημείο να διαταράσσεται η καθημερινότητα μας ή οι σχέσεις μας με τους άλλους.

1.Όταν σε μια ζωή, μέχρι τα 50, δεν έχεις κάνει παιδιά, δεν έχεις βρει σύντροφο ζωής να νιώσεις ότι ωπ εδώ καταλήγω, αλλά περνάς από τη μια αποτυχημένη σχέση στην άλλη με ενδιάμεσα μεγάλες περιόδους απραξίας, οκ έχεις φιλίες, καλή δουλεια, άνεση ΑΛΛΑ πώς αναχαιτίζεις την αίσθηση πως δεν έχεις υπάρξει επαρκής στα θέματα αυτά άρα είσαι αποτυχημενη;

2.Αγαπημένη μου α, μπα, Πριν από λίγες μέρες, έπαθα μια κρίση πανικού. Δεν το έχω πάθει ξανά και ομολογώ πως τρόμαξα. Η αλήθεια είναι ότι έχω πιεστεί, όπως και όλος ο κόσμος εννοείται και τώρα καταλαβαίνω γιατί μου συνέβη. Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι καλό να το μοιραστείς με κάποιον; Οικογένεια, φίλη ή με κάποιον που έχει πάθει; Δεν ξέρω, θα ήθελα να το βγάλω από μέσα μου. Ξέρω ότι κάποιος ψυχολόγος είναι ο πιο ειδικός, αλλά υπάρχει περίπτωση να με βοηθήσει αν το πω σε έναν δικό μου άνθρωπο; Έχω ακούσει ότι άπαξ και πάθεις μια, είναι συχνό φαινόμενο να πάθεις ξανά και έχω τρομάξει. Ελπίζω να μην σε πρήζω ούτε εσένα ούτε τα κορίτσια (γιατί και όχι αγόρια) στα σχόλια. Καλό καλοκαίρι με υγεία! (σωματική και ψυχική)
Υπάρχει περίπτωση να βοηθηθείς αν το πεις σε έναν δικό σου άνθρωπο, αλλά είναι πολύ μεγάλο το ρίσκο να ακούσεις κάτι πολύ επικίνδυνο. Γι’αυτό άσε τους δικούς σου και πήγαινε ΠΡΩΤΑ σε ψυχολόγο και μετά βλέπεις σε ποιον θα το πεις.

3.Είμαι 42 χρονών. Στην εφηβεία μου δεν ήμουν και το καλύτερο κορίτσι. Ευτυχώς κατάλαβα νωρίς και απομακρύνθηκα από όλα. Μεγαλώνω μόνη μου την κόρη μου χωρίς βοήθεια από κανέναν και προσπαθώ να ζούμε όσο καλύτερα μπορούμε με το εισόδημα που έχω. Με τον πατέρα μου οι σχέσεις μας ήταν πάντα πολύ δύσκολες και πλέον δεν μιλάμε τα τελευταία χρόνια. Ο κύριος λόγος είναι ότι πάντα με έκρινε για εκείνα τα χρόνια και ότι ποτέ δεν έβλεπε ότι έχω αλλάξει και κάθε μέρα παλεύω για όλα. Έχω έναν αδερφό που τον αγαπάω πολύ. Εχθές μου είπε τα ίδια που μου έλεγε και ο πατέρας μου. Έφυγα κλαίγοντας γιατί ένιωσα ότι ουτε αυτός ξέρει ποια είμαι και έχει μείνει κολλημένος στις εφηβικές μου βλακείες. Τελικά αυτό θα με κυνηγάει μια ζωή; Δεν αντέχω άλλο. Ότι και να κάνω αισθάνομαι ένα μηδενικό Συγνώμη αν σε κούρασα δεν ξέρω πλέον τι άλλο να κάνω

4.Είμαι 23 χρονών και δεν έχω κάνει ποτέ τίποτα με άντρα. Όταν λέμε τίποτα εννοούμε από φιλί στο μάγουλο μέχρι σχέση. Όλοι μου οι συνομήλικοι φίλοι έχουν προχωρήσει στα προφανή για την ηλικία στάδια και έχουν αρχίσει να ανησυχούν για μένα. Εγώ όμως Α Μπα μου δεν μπορώ να πω ότι είναι κάτι που μου λείπει, αλλά είναι κάτι που με παραξενεύει. Στην αρχή σκεφτόμουν μήπως είμαι λεσβία αλλά όταν το σκέφτηκα καλύτερα κατέληξα ότι ούτε με γυναίκα θα έκανα κάτι. Μετά σκέφτηκα μήπως είμαι απλά asexual αλλά ένιωσα ότι είναι βαριά ταμπέλα. Μέσα στα χρόνια υπήρξαν άτομα τα οποία μου άρεσαν αλλά πάντα το άφηνα εκεί. Ποτέ δεν κυνήγησα κάτι παραπάνω και μάλιστα σκεφτόμουν ότι αν έκαναν την πρώτη κίνηση τα ίδια τα άτομα που μου άρεσαν, εγώ θα ξενέρωνα. Να τονίσω ότι δεν είχα ποτέ καμία σχετική πίεση από την οικογένεια και έχουν αρχίσει να ανησυχούν κι αυτοί και να προσπαθούν να με γνωρίσουν σε κόσμο. Είναι φυσιολογικό όλο αυτό; Μήπως χάνω τα χρόνια μου; Μήπως πρέπει να το κυνηγήσω γιατί θα έχω απωθημένα; Μήπως έχω υποσυνείδητα υψηλά standards που πρέπει να ρίξω; Μήπως απλά δεν έχω γνωρίσει ακόμα τον κατάλληλο; Μήπως είμαι υπερβολικά κλειστή; Μήπως έχω πείσει τον εαυτό μου ότι μου αρέσει αυτή η κατάσταση;

5.Αγαπημένη μου Α,μπα…. Μου Φένεται πως η ερωτήσεις μου πρέπει να απαντηθούν από την ψυχολόγο της ομάδας, αλλά αυτό θα το κρίνετε εσείς. Τους τελευταίους μήνες για κάποιον λόγο “αναμασαω” που θα έλεγε και η μάνα μου ,το παρελθόν . Συνειδητοποιώ πως πολλά πράγματα που έζησα δεν ήταν υγείες και μου έκαναν περισσότερο κακό από όσο αντιλαμβάνομαι. Είχα εναν νάρκισσο πατέρα που το μόνο που έκανε ήταν να με απειλεί και να με κακοποιεί ψυχολογικά. Η καλύτερη μου ήταν όταν με αγνοούσε. Τότε μόνο ένιωθα ασφαλής. Στα 15 μου άρχισα να έχω αυτοκτονίες σκέψεις και συμπτώματα κατάθλιψης. Απείλησα να αυτοκτονισω μπροστά στην μητερα μου η οποία με πήγε σε ψυχίατρο (σε δημόσιο νοσοκομείο). Άρχισα να νοσηλεύομαι για κάποιον καιρό. Μόνο τώρα αντιλαμβάνομαι ότι εκείνο το μέρος ίσως να μου έχει αφήσει κάποιο τραύμα. Όταν νοσηλευομουν ο ψυχίατρος που με είχε αναλάβει, πολλές φορές μου απαγόρευε να μιλάω με την μητέρα μου με την δικαιολογία ότι εξετιας της δεν μπορώ να διατηρήσω “ακαριαίο την σκέψη μου”, όταν συνέβαινε αυτό (και συνέβαινε συχνά) έκλαιγα με τις ώρες. Δεν γινόμουν βίαιη, δεν προσπαθούσα να κάνω κακό σε κανέναν άπλος επαλαμβανα πως θέλω να φύγω. Τότε ερχόταν εκείνος και με απειλητικό τόνο μου έλεγε πως να δεν σταματούσε θα μου έκανε ηρεμιστηκη ένεση. Σταματούσε να κλαίω, από φόβο. Μου έδειξαν τόσο ισχυρά φάρμακα σε σημείο να βάλω 30 κιλά, σχεδόν να χάσω την περίοδο μου και με συνέπεια ακόμα και μετα απο τόσα χρόνια να έχω κενα μνήμης από εκείνη την χρονική περίοδο. Να σημειώσω πως ο ψυχίατρος μιλούσε σχεδόν πάντα με τους γονείς μου αλλά ποτέ με εμένα. Όταν μιλούσα μαζί του και κάτι από αυτά που έλεγα δεν του άρεσαν γυριζε τόσο την συζήτηση ώστε να φαίνετε πως εκείνος έχει δίκιο. Η ψυχολόγος με την οποία μίλαγα από την άλλη, μου είπε κατάμουτρα πως είναι στην συγκεκριμένη ψυχολιγικη κατάσταση λόγου του ότι είμαι αδύναμη ψυχολογικά. Κάποια στιγμή άλλαξα γιατρό και μόνο μερικά χρόνια αργότερα βρήκα την ηρεμία μου, αλλά ακόμα νιώθω άβολα όταν βρίσκομαι μέσα σε νοσοκομείο ακόμα και ως επισκέπτης . Δεν μπορώ να ξεχάσω την συμπεριφορά του συγκεκριμένου γιατρού. Πιστεύετε πως η συμπεριφορά του ήταν επαγγελματική? Επίσης ως γιατρός δεν θα μπορούσε να διακρίνει πως όλα αυτά είχαν ξεκινήσει από τον πατέρα μού?

6.Έχουν γραφτεί κι ειπωθεί πολλά δακρύβρεχτα για την γυναικεία φιλία, αν όντως υπάρχει, αν μπορεί να διατηρηθεί, αν…, αν… Όντας μοναχοπαίδι, πάντα οι φίλες μου ήταν αδερφές μου, σε σημείο πιεστικό, εμμονικό και χειριστικό αν θέλεις. Έχω αναγνωρίσει το πρόβλημα απο την πλευρά μου και κάνω αγώνα να διορθώσω τα στειχεία του χαρακτήρα μου, που δεν μου αρέσουν. Γνωρίζοντας μια φίλη που έγινε κολλητή κι αδερφή, με πολύ διαφορετικά βιώματα απο τα δικά μου, έφτασα στο σημείο να τα δώσω όλα και να αδειάσω. Πως επιβιώνεις της απόρριψης απο την καλύτερη σου φίλη; πως προχωράς παρακάτω; πως ξεπερνάς την συνήθεια του να μιλάς και να επικοινωνείς καθημερινά και να μην έχεις πλέον ούτε το καλημέρα; μια τέτοια κατάσταση ανατρέπεται; συνεχίζεις να τρέφεις ελπίδες ότι τα καλά της φιλίας μας θα ξεπεράσουν κάποια στιγμή τις μικρές προστριβές και διαφορές που προέκυψαν; τι κάνεις όταν έχει υψώσει έναν τοίχο κι έχει κλειδώσει; μένεις κοντά κι επιμένεις; ποσο χρόνο και χώρο πρέπει να δώσεις; κοντέυω έναν χρόνο καταρρακωμένη, μου λείπει αφάνταστα…

7.Αγαπητή αμπα Έχω φτάσει 25 και έχω κάνει μόνο μια σχέση και αυτή λίγων μηνών. Νιώθω άσχημα που δεν αρέσω τόσο ώστε να θέλουν περισσότερα άτομα να είναι μαζί μου σε σχέση ή να είναι μαζί μου για παραπάνω διάστημα. Γιατί συμβαίνει αυτό;

8.Αγαπητή Α μπα Λυπάμαι που θα το πω ωμά, αλλά φοβάμαι τα μαγικά τριάντα. Είμαι 29 χρόνων, γυναίκα, και το γεγονός ότι ακούω ότι μετά τα 30 οι κοπέλες παίρνουν βάρος και ο μεταβολισμός αλλάζει, με κάνει να αγχώνομαι παρά πολύ τώρα που ηλικιακά πλησιάζω. Τα παραδείγματα είναι άπειρα από τον κοινωνικό μου περίγυρο. Ως άτομο που από πάντα ήταν πολύ αδύνατο ενώ έτρωγε κανονικά γιατί έτσι είναι το σκαρί του, πάντα είχα το άγχος να μην πάρω βάρος, από τα είκοσι μου. Τώρα τα τελευταία τρία χρόνια έχω ξεκινήσει διαλειμματική διατροφή σε συνδυασμό με γυμναστική όπου τρώω κανονικά τη μία μέρα, και τις επόμενες δύο δεν τρώω σχεδόν τίποτα η καταναλώνω μέχρι 500 θερμίδες για να το εξισορροπησω. Και πάει λέγοντας. Λένα μου όταν από παιδί έχεις χτίσει την εικόνα της “αδύνατης”, της γυμνασμενης, εκείνης που προσέχει τη διατροφή της, δε γίνεται αυτό να το χάσεις μετά τα 30. Απλώς δε γίνεται. Καμία φορά αισθάνομαι ότι είναι το μόνο που έχω , όσο άσχημο κι αν ακούγεται αυτό. Έχω χάσει εξόδους με παρέες για να μη χρειαστεί να φάω , έχω στερηθεί πολλά πράγματα , έχω πεινάσει, για να είμαι έτσι. Δε γίνεται όλο αυτό να το χάσω. Σε παρακαλώ πες μου ότι υπάρχουν περιπτώσεις γυναικών όπου παραμένουν αδύνατες μετά τα 30. Καταλαβαίνω ότι όλη αυτή η στάση ζωής είναι ένας φαύλος κύκλος που δεν οδηγεί πουθενά, αλλά πραγματικά πολλές φορές παρά τα όσα άλλα έχω καταφέρει στη ζωή μου, νιώθω ότι είναι το μόνο που έχω.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

17 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
κόκκινο αυγό
κόκκινο αυγό
2 χρόνια πριν

Για το 8. Δεν είμαι γιατρός, αλλά αυτά που περιγράφεις είναι σημάδια διατροφικής διαταραχής. Έχεις εμμονή με το βάρος, το φαγητό και την εικόνα σώματος και επηρεάζει ολοκληρωτικά την ζωή σου.
Επίσκεψη σε ειδικούς υγείας, εξειδικευμένους σε διατροφικές διαταραχές, ίσως να σε βοηθήσουν.

Tinuviel
Tinuviel
2 χρόνια πριν

6. Δεν έχεις αναπτύξει, νομίζω αυτόνομη ατομικότητα (αν είναι δόκιμος ο όρος). Πρέπει να οχυρώσεις αυτή την ατομικότητα, γιατί προς το παρόν τη βλέπω στους πέντε ανεμους. Λες ότι προσκολλήθηκες στη φίλη, είναι λοιπον βασικό να καταλάβεις ότι αν “τα δωσεις όλα ώσπου να αδειάσεις” αυτο δεν θα σημαίνει απαραίτητα ότι ο άλλος θα μείνει κοντά σου. Οι ανθρώπινες σχέσεις δεν εξαγοράζονται. Δεν είναι υγιές κατ’ αρχήν να χρειάζεσαι να τα δώσεις όλα. Οι φιλίες πρέπει να είναι εύκολες, όπως και ο έρωτας, απλές και φυσικές. Γιατί να τα δώσεις όλα; Υποθέτω από το κείμενο σου ότι η φίλη πήρε… Διαβάστε περισσότερα »

Tsikaki
Tsikaki
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Tinuviel

Μια χαρά τα είπες.Το μόνο που διακρίνεται πολύ εύκολα είναι ο φόβος αποχωρισμού και για αυτό προσκολλάται τόσο έντονα πάνω στις φιλίες.Συμφωνώ ότι θα βοηθούσε κι εδώ η επίσκεψη σε ψυχολόγο.

Lillyfee
Lillyfee
2 χρόνια πριν

8: τα τριάντα δεν είναι κάποιος μαγικός διακόπτης που όταν τα πατήσεις πέφτει ο μεταβολισμός σου στο μισό. Ο μεταβολισμός σου δεν θα αλλάξει σε σχέση με αυτό που είναι τώρα ούτε μόλις φτάσεις τα τριάντα ούτε όταν φτάσεις τα 35. Επίσης ο μεταβολισμός αλλάζει σε σχέση με τις δραστηριότητές μας και τη μυική μας μάζα. Αυτές οι διαίτες που κάνεις μειώνουν το μεταβολισμό σου. Ένα άτομο, που μια μέρα τρώει και δύο δεν τρώει και ΄έχει χάσει εξόδους με παρέες για να μη χρειαστεί να φάει , έχει στερηθεί πολλά πράγματα , έχει πεινάσει, για να είναι έτσι΄ δεν… Διαβάστε περισσότερα »

Xthesini
Xthesini
2 χρόνια πριν

Φίλη της όγδοης ερώτησης, πέρα από ψυχολόγο πιστεύω ότι καλό θα ήταν να κλείσεις ένα ραντεβού και με διατροφολόγο για να σου εξηγήσει πέντε πράγματα. Με βάση τα όσα έχω διαβάσει, αυτό που κάνεις δεν είναι διαλειμματική διατροφή, είναι ένα πρόγραμμα δικής σου έμπνευσης που ακούγεται αρκετά επικύνδινο. Άλλο εννοούμε όταν λέμε διαλειμματική διατρόφή (νομίζω, δεν είμαι ειδικός). Και τώρα σοβαρά, δεν ξέρεις περιπτώσεις αδύνατων γυναικών μετά τα τριάντα? FYI στα 29 ήμουν 68 κιλά, τώρα στα 41 είμαι 57 κιλά και με ύψος 1,70 μια χαρά αδύνατη με θεωρώ. Στα 41. Ποιός σου έβαλε στο κεφάλι όλα αυτά περί… Διαβάστε περισσότερα »

Evey
Evey
2 χρόνια πριν

5. Ναι, όφειλε να έχει τα εργαλεία να κάνει μια σωστή διάγνωση. Μάλλον έπεσες σε ούφο γιατρό. Για τον τρόπο που σου μίλησε, δυστυχώς κι εγώ έχω διαπιστώσει αναλγησία. Αρκετοί κάνουν την τρίχα τριχιά να το πω λαικά. Το ότι δε μίλαγε μαζί σου…μάλλον στις κλινικές έτσι συνηθίζεται. Σε ατομική ψυχοθεραπεία δε θα γινόταν κάτι τέτοιο.

Enamorame Coqueteame
Enamorame Coqueteame
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Evey

Ρε γμτ ενώ μ’αρεσει σα σκεψη ο/η ψυχολόγος (δεν πηγαίνω σε ψυχολόγο άλλα είχα πάει κάποτε ως παιδί και σκέφτομαι κάποια στιγμή να ξαναπάω) σκέφτομαι “ψυχίατρος” / “ψυχιατρείο” και λέω μπουχχχ 😤. Χωρια την πιο “χύμα” ψυχοθεραπεία η ψυχιατρική δεν έχει κάτι το πιο δογματικό και ξερό;…αν και μπορεί να είναι απαραίτητη για κάποιους δε λέω…

NANA KOMSI
NANA KOMSI
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Evey

Ήταν 15 χρονών.

Corry Karav O'Keerie
Corry Karav O'Keerie
2 χρόνια πριν

3. Δεν ξέρεις πόσο σε καταλαβαίνω και πόσο έχω ταλαιπωρηθεί για χρόνια από τις ίδιες σκέψεις για αυτές τις συμπεριφορές. Για τον οικογενειακό περίγυρο είναι πολύ πιο εύκολο να παραμένει εμμονικά σε μια ταμπέλα και να μην κάνει τον κόπο να σε γνωρίσει από την αρχή γιατί αυτό θα σήμαινε πως θα έπρεπε να βρει έναν καινούριο τρόπο να σχετιστεί μαζί σου. Συνήθως οι άνθρωποι κρατάνε για εσένα εκείνη την εικόνα σου πάνω στην οποία μπορούν να ασκήσουν ευκολότερα εξουσία και έλεγχο. Αυτή είναι η ουσία. Να σε ελέγξουν. Μην μασας. Εσύ κανε τα δικά σου, γίνε αυτή που είσαι… Διαβάστε περισσότερα »

Tsikaki
Tsikaki
2 χρόνια πριν

Αγαπητό μου 1. Θα προτείνω ψυχολόγο.Μάλλον δεν θα βαρεθώ να το λέω αλλά όροι όπως επιτυχία-αποτυχία, επιδεικνύουν έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο σκέψης, ο οποίος είναι εν δυνάμει επικίνδυνος για την ψυχική μας υγεία. Είναι και θα παραμείνει ο συντομότερος δρόμος για την κατάθλιψη και σαν τρόπος σκέψης είναι μη εποικοδομητικός, μη παραγωγικός.Δεν υπάρχει ωπ εδώ καταλήγω.Αυτό είναι μια πλάνη του μυαλού, πάντα θα υπάρχουν καταστάσεις που θα το ανατρέπουν. Μόνο ψυχολόγος μπορεί να σε βοηθήσει και φυσικά αυτό δεν είναι ούτε κακό ούτε ντροπή.

σπυρωτο πιλαφι
σπυρωτο πιλαφι
2 χρόνια πριν

8. Αν προσεχεις, δε θα παρεις κιλα μαγικα απλως και μονο επειδη μπηκες στα 30. Κιλα παιρνεις οταν τρως παραπανω απο οσο πρεπει για το βαρος σου. Μπηκα τωρα στα 30 και ο λογος που παχυνα λιγακι ειναι επειδη απο περυσι καθομαι συνεχεια λογω εγκλεισμου, οχι επειδη αλλαξε ο μεταβολισμος μου (ημουν παντα 44 κιλα, τωρα πρωτη φορα στη ζωη μου 50. Στην αρχη φρικαρα με το νουμερο, γιατι ηταν πρωτογνωρο για μενα, μετα συνειδητοποιησα οτι δεν κινουμαι πλεον καθολου). Αν δεν τρως και κανεις γυμναστικη, δε θα παχυνεις. Δε θα σου ειναι το ιδιο ευκολο με παλια, αλλα δε… Διαβάστε περισσότερα »

Cantabile
Cantabile
2 χρόνια πριν

8. Μπορώ να επιβεβαισω ότι δεν είναι αλήθεια ότι μετά τα 30 ο μεταβολισμός αλλάζει και όλες παίρνουμε κιλά. Προσωπικά η δεκαετία των 30-40 ήταν η δεκαετία που χωρίς δίαιτες ή οτιδήποτε ήμουνα στα πιο “αδύνατά μου”. Ξεκίνα από αυτό αν σε βοηθάει, αλλά μετά σκέψου και γιατί σε αγνώνει τόσο πολύ η ιδέα των 30, των κιλών, κλπ.

Μῆτις / Mêtis
Μῆτις / Mêtis
2 χρόνια πριν

3. To στίγμα είναι πρόβλημα των άλλων, όχι δικό σου. Το θέμα είναι ότι η άποψη των άλλων δημιουργεί πρόβλημα σε εσένα και πρέπει να το διαχειριστές εσύ. Εκεί θα βοηθήσει ο ψυχολογος. Εγώ από το κείμενο δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι δυνατόν να στεναχωριέσαι με ανθρώπους που δεν σε καταλαβαίνουν. Επίσης, στην εφηβεία μόνη σου ησουν; πού ήταν η οικογένεια; όχι με απαγορεύσεις, αλλά εννοώ ότι υπάρχει μια δυναμική από πίσω. Μεγάλη ευθύνη έχεις πάρει μου φαίνεται. Αν δεν είχες ενοχές, πιθανόν να είχες απαντήσει στον αδερφό, αντί να βάλεις τα κλάματα. Ό,τι και να σου λέω εγώ… Διαβάστε περισσότερα »