Μια Αμπίτισσα χρειάζεται επειγόντως βοήθεια

Διαδικτυακός εκφοβισμός από τον καθηγητή της

(Eπειδή όπως ξέρετε, ορισμένα κείμενα ανεβαίνουν με χρονική απόσταση από την ημέρα αποστολής τους, σας ενημερώνουμε ότι το συγκεκριμένο εστάλη χθες)

Κάνω μεταπτυχιακό σε international πανεπιστήμιο στο Βέλγιο κι έχω φρικάρει τη ζωή μου. 

Πριν κάποιο καιρό, ο καθηγητής που μου κάνει το σημαντικότερο μάθημα από άποψη βαρύτητας άρχισε να μου στέλνει μηνύματα σχετικά με τις σπουδές μου. ‘Οκ σκέφτομαι, νοιάζεται και είναι κοντά στους φοιτητές’. Ψιλομιλάμε για τις σπουδές και τους στόχους μου. 

Κάποια στιγμή με ρωτάει αν είναι οκ να με κάνει follow στο insta (στο οποίο δείχνω σχεδόν αποκλειστικά τη δουλειά μου). Οκ, λέω. Μου ανακοινώνει ότι θεωρεί τον κόσμο που με ακολουθεί περίεργο και ότι το κοινό μου είναι φρικιά. (επειδή ξέρω γω έχουν τατού και σκουλαρίκια). Με ρωτάει ποιος αγοράζει τις βλακείες που φτιάχνω. 

Από κει και πέρα αλλάζει το πράμα. Αρχίζει να μου στέλνει ατέλειωτα μηνύματα, να απαντάει με άκυρο τρόπο στα stories μου, όταν δεν του απαντάω θυμώνει, τα Χριστούγεννα μ’έβριζε σε κατεβατά αφότου μου είπε για την πρώην γυναίκα του. Νόμιζα ότι ήταν μεθυσμένος και θα ζητήσει συγγνώμη το πρωί αλλά όχι μόνο δεν ζήτησε αλλά συνέχισε να μου στέλνει memes και άρθρα σα να μη συνέβη τίποτα. 

Αυτός ο άνθρωπος θα με βαθμολογήσει στο σημαντικότερο μάθημα του μεταπτυχιακού μου σε μερικές μέρες και ενώ είμαι άριστη φοιτήτρια, κινδυνεύω να χάσω τη δυνατότητα να έχω πρόσβαση σε υποτροφίες και προγράμματα λόγω χαμηλού βαθμού σ’αυτό το μάθημα. 

Όταν λέω ότι στέλνει συνέχεια, εννοώ δεκάδες μηνύματα σε whatsapp, insta και messenger. Το παίζει ανήξερος λέγοντας πράγματα τύπου ‘δεν στην πέφτω θέλω να μιλήσω απλώς με διανοητικά challenging ανθρώπους’. Δεν έχω στενές φίλες εδώ και οι περισσότερες/οι τον συμπαθούν γιατί είναι ‘κοντά στους φοιτητές’.

Προφανώς στέλνω γιατί δεν ξέρω τι να κάνω. Δίνω εξετάσεις σε μερικές μέρες κι έχω καταρρεύσει ενώ θα’πρεπε να προετοιμάζομαι. Έχω κρατήσει όλα τα μηνύματα και σκοπεύω να πω σε μια συμφοιτήτριά μου να μην με αφήσει μόνη μαζί του τη μέρα της εξέτασης. Δεν υπάρχει γυναίκα καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο στην οποία θα μπορούσα να μιλήσω. 

Θέλω να σας ρωτήσω αν τυχόν έχετε υπόψιν σας κάτι που θα μπορούσα να κάνω. Αναρωτιόμουν αν ξέρει κάποια κάποιον οργανισμό/οργάνωση στο Βέλγιο που βοηθά φοιτήτριες που έχουν τέτοια θέματα ή αν υπάρχει τρόπος να το θίξω στο ίδιο το πανεπιστήμιο (αν και φοβάμαι ότι το πανεπιστήμιο θα τον καλύψει). 

Ζω ένα καθεστώς διαδικτυακού εκφοβισμού εδώ και μήνες και πραγματικά έχω κουραστεί. Ο τύπος είναι μάστερ στο να καλύπτει τα νώτα του και όποτε ξεπερνά τα όρια πετάει κάτι του τύπου ‘πλάκα έκανα’, ‘εμένα μ’ενδιαφέρουν οι σπουδές σου’, ‘να ένα άρθρο γυναίκας που τα κατάφερε στον τομέα σου’. 

Να πω επίσης ότι τη μία φορά που ζήτησα τη γνώμη του για το αν μια εργασία μου θα μπορούσε να σταθεί σε διαγωνισμό (πριν γίνουν όλ’αυτά) είπε ‘τι νομίζεις πως είμαι να έχω χρόνο για τέτοια’ ‘δεν είμαι το μπαλάκι των φοιτητών’ και λοιπές ατάκες. Την επόμενη μέρα συνέχισε να στέλνει κανονικά. Αυτά. 

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

11 points
Upvote Downvote

53
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
28 Θέματα σχολίων
25 Απαντήσεις θεμάτων
5 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
35 Συντάκτες σχολίων
ΠάνοςPannenkoekΚρι κριPink lemonade Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Marina P
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Αγαπητή φίλη, είμαι καθηγήτρια στο εξωτερικό και έχω αντιμετωπίσει δύο παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν – ακριβώς επειδή οι φοιτήτριες έκαναν καταγγελία. Η καταγγελία πρέπει να γίνει στο πανεπιστήμιο – και αλήθεια αμφιβάλω πως θα το καλύψουνε. Βλάπτει απεριόριστα την φήμη τους αν μαθευτεί κάτι τέτοιο. Αυτός δύσκολα θα χάσει την θέση του (αν ήταν γυναίκα θα την έχανε πολύ πιο εύκολα, αλήθεια), αλλά θα αναγκαστούν να βρουν τρόπο να σε απομακρύνουν, να εξεταστείς αλλιώς κλπ. Απλά πρέπει να έχεις αποδεικτικά στοιχεία, ελπίζω να τα κράτησες. Στην Αγγλία που είμαι εγώ υπάρχουνε πολλοί τρόποι να γίνει αυτό (students union, να μιλησεις… Διαβάστε περισσότερα »

Marina P
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Υ.Γ. Ίσως να μην εξήγησα λεπτομερειακά γιατί σε συμβουλεύω να μην μιλήσεις με άλλους καθηγητές της σχολής σου πρώτα. Αν το κάνεις αυτό υπάρχει μία μεγάλη περίπτωση να προσπαθήσουνε να ακολουθήσουνε μία άτυπη διαδικασία, και να του μιλήσουνε και να προσπαθήσουνε να το λύσουν ενδο-τμηματικά για να μην μαθευτεί. Είναι σύνηθες αυτό σε πολλά πανεπιστήμια, και σε θέματα ανάμεσα σε συνάδελφους κλπ. Αυτό όμως δεν λύνει ποτέ το πρόβλημα, άσε που μπορεί να το κάνει και χειρότερο.
Όλα τα πανεπιστήμια έχουνε εξωτμηματικούς μηχανισμούς για αυτά τα θέματα – δεν άπτεται το ζήτημα άλλων καθηγητών ανεξαρτήτως βαθμίδας του συγκεκριμένου.

κ@λυψω
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Πολύ σωστή απάντηση! Πρέπει να κάνεις επίσημη καταγγελία χωρίς να ενημερώσεις από πριν κανέναν! Μην φοβάσαι έχεις το δίκιο με το μέρους σου και αποδεικτικά στοιχεία, αλλά μην υποτιμάς τη συναδελφική αλληλεγγύη και μην τους δώσεις την ευκαιρία να το κουκουλώσουν, γιατί αυτό θα κάνουν και θα σου πουλήσουν και εκδούλευση. Δυστυχώς δεν ξέρω και εγώ να σε κατευθύνω για τις διαδικασίες καταγγελίας.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Συγνώμη, θα εκμεταλλευτώ το πολύ ωραίο και σωστό σχόλιό σου Marina P για να γράψω ότι το πόσταρα και στο AmpaBrussels Facebook group https://www.facebook.com/groups/1137024836496250

Φίλη, αν δεν είσαι μέλος, μπες κι εκεί. Είμαστε κι εμείς Βέλγιο και θα προσπαθήσουμε να σε βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε.

stephiestep
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

Επικοινώνησε, σε αρχική φάση, με director of studies, και στη συνέχεια με όργανα διοίκησης του πανεπιστημίου (αν έχεις κρατημένα τα μηνύματα, στείλε τους screenshots). Παράλληλα, να έρθεις σε επαφή με τη φεμινιστική οργάνωση του πανεπιστημίου σου για να επικοινωνήσεις το θέμα, μπορεί να υπάρχουν κι άλλες φοιτήτριες που να φοβούνται να μιλήσουν και να συσπειρωθείτε προκειμένου να ασκήσετε πίεση. Επιπλέον, έλα σε επαφή με δικηγόρο Βελγίου και τσέκαρε και τα links παρακάτω:
http://www.victimes.cfwb.be/ou-trouver-aide/
https://igvm-iefh.belgium.be/sites/default/files/downloads/Adressen%20hulpverlening_fr.pdf

Μια μεγάλη αγκαλιά<3

Σφολιατα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Θα σου πω το εξής, δε θέλω να σε τρομάξω, αλλά είναι μια καλή κίνηση. Εάν αποφασίσεις να μιλήσεις σε κάποιον αρμόδιο τελικά (ιδίως στους εντός του πανεπιστημίου αναφέρομαι), φρόντισε να καταστήσεις σαφές με έμμεσο η άμεσο τρόπο ότι υπάρχουν κάποιοι στο περιβάλλον σου (κάνε name drop τη μαμά σου, το μπαμπά σου, κάποια συμφοιτητρια που δε χρειάζεται να ονοματίσεις απαραίτητα, την «ξαδέρφη σου που είναι δικηγόρος» κλπ) που έχουν ενημερωθεί για την κατάσταση και έχουν αντίτυπα από τις αποδείξεις. Να γνωρίζουν ότι το θέμα δε θα λήξει με σένα, πλέον έχουν στα χέρια τους στοιχεία και τρίτοι, για παν… Διαβάστε περισσότερα »

Πάνος
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μου αρέσει πολύ το σχόλιό σου. Πολύ έξυπνη κίνηση να υποδείξει η κοπέλα ότι γνωρίζουν το θέμα κι άλλοι άνθρωποι τους οποίους δεν ελέγχει απόλυτα.
Περιορίζει τον κίνδυνο να την πιέσουν, απειλήσουν, κλπ προκειμένου να κουκουλωθεί το θέμα.

Acroposthion
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ελπίζω να μην τα έχεις διαγράψει τα μηνύματά του. Εκτύπωσε τα πάντα και κάρφωσέ τον στην αστυνομία και στη Σχολή. Ελπίζω, μια και είσαι σε νορμάλ χώρα, να βρεις το δίκιο σου.

angus
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Στην αστυνομία τι θα πει; Ότι ο τύπος στέλνει εκατοντάδες μέιλ;

Pannenkoek
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Το ότι την έβρισε μέσα στα Χριστούγεννα στα social δεν είναι αρκετό για harassment? Σε χώρα όπως το Βέλγιο αυτά λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν.

Pannenkoek
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Θα πω κι εγώ την αποψάρα μου. Για αρχή ηρέμησε, είσαι σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού κι ο τύπος θα χάσει την θέση του. Ξέχνα την εξέταση για την ώρα, γιατί κι εγώ σαν αριστούχος φοιτήτρια σου λέω δεν γράφεις έτσι. Δήλωσε επίσημα ότι δεν θα πας γιατί είσαι άρρωστη (withdraw from examination). Επισήμως δεν έχει κανείς δικαίωμα να σε ρωτήσει τι έχεις, αλλά αν σε πιέσουν πες πως έχει σχέση με κορώνα. Μετά αρχίζει το καλό : τα πάντα όλα σε όλες τις εφαρμογές screenshots. Στο facebook πας και κατεβάζεις από τις ρυθμίσεις το φάκελο με τα προσωπικά σου δεδομένα… Διαβάστε περισσότερα »

Pannenkoek
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Με ένα απλό Google Search είδα ότι η νομοθεσία για ένα απλό harassment στο Βέλγιο είναι εξαιρετικά αυστηρή. Επίσης αν δεν έχεις εισοδήματα ή αν δεν ξεπερνούν οι οικονομίες και τα εισοδήματα σου ένα συγκεκριμένο όριο δικαιούσαι δωρεάν νομική βοήθεια. Το πιο έξυπνο είναι, αν φοβάσαι πως θα το κρύψουν κάτω από το χαλί ή ότι αυτός θα ξεφύγει σαν σουπιά, να βρεις έναν δικηγόρο και να μην σταθεί η καταγγελία σου μόνο στα πλαίσια του πανεπιστημίου αλλά να το καταγγείλεις και στην αστυνομία. Δεν μας λες τίποτα για το που βρίσκεσαι, αλλά στα ολλανδόφωνα πανεπιστήμια του Βελγίου έχουν και… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Συμμετέχων

«Σου εγγυώμαι ότι ούτε οι σπουδές σου ούτε η μελλοντική σου καριέρα θα πλήξουν όπως γίνεται στο Ελλαδισταν».Δεν ισχύει αυτό που λέτε για την Ελλάδα, που δεν είναι σωστό να την αποκαλείτε Ελλαδιστάν, παρά ίσως μόνον σε ελάχιστες μεμονωμένες περιπτώσεις, όπως δηλαδή παντού. Αν εσείς ξέρετε ότι συμβαίνει, πείτε στοιχεία και μην ρίχνετε έτσι γενικά λάσπη στη χώρα σας. Εγώ πάντως που αντιμετώπισα στην Ελλάδα και απέκρουσα μια παρόμοια συμπεριφορά, που προέρχονταν από άνθρωπο που σχεδον κυριολεκτικά κρατούσε λόγω των αρμοδιοτήτων της θέσης του ολη τη μελλοντική καριέρα μου στα χέρια του, δεν ειχα καμία απολύτως συνέπεια.

stephiestep
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

@Elli Little, επειδή η δική σας εμπειρία είναι αυτή, δεν σημαίνει ότι στο ελληνικό πανεπιστήμιο δεν υπάρχουν πάρα πολλά περιστατικά παρενόχλησης και/ή κατάχρησης εξουσίας ανά τα χρόνια, τα οποία δεν έχουν ερευνηθεί από κάποια επίσημη αρχή, οπότε δεν μπορεί και κανένα άτομο να δώσει επίσημα στοιχεία. Προσωπικά, γνωρίζω κι εγώ παραδείγματα ατόμων που η πορεία τους επηρεάστηκε αρνητικά επειδή ήρθαν σε σύγκρουση με μέλη ΔΕΠ που προέβησαν σε κατάχρηση εξουσίας στο ελληνικό πανεπιστήμιο. Ως άτομο που εργάζομαι στην ακαδημία και με πλήρη συνείδηση σκοπεύω να συνεχίσω να εργάζομαι έξω, μπορώ να πω ότι και στην δική μου απόφαση συνέβαλαν τέτοια… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Συμμετέχων

Δεν ανέφερα τη προσωπική μου εμπειρία ως αποδεικτικό του τι συμβαίνει γενικά, απλώς την ανέφερα. Επειδή και εγώ έχω μεγάλη εμπειρία μέσα στα χρόνια, όχι από την προσωπικη μου περιπτωση, είμαι βέβαιη ότι στη συντριπτική πλειοψηφία τα παραδείγματα κατάχρησης εξουσίας είναι λίγα, και οπωσδήποτε πρεπει να καταγγέλονται. Δεν μιλάω για νεποτισμό, οικογενειοκρατία , εύνοια, κλπ, μιλάω καθαρά για κατάχρηση εξουσίας ( άλλου είδους εκτός από αυτά). Αυτο που λέτε π.χ. ότι κάποιος σε κόβει για χρόνια εκ συστήματος και επίτηδες, όχι δηλ. απο αυστηρότητα, δεν το έχω δει ούτε το έχω, βάσιμως, ακούσει να συμβαίνει σε κανέναν. Μπορεί βέβαια κάπου… Διαβάστε περισσότερα »

Pannenkoek
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Επειδή είχατε την τύχη με το μέρος σας δεν σημαίνει ότι όλοι έχουν τις ίδιες εμπειρίες. Και το Ελλαδισταν είναι τίτλος που τα ελληνικά πανεπιστήμια για μένα το έχουν κερδίσει αξία, από τη στιγμή που έχω πάει να κάνω μάθημα σε καφετέρια γιατί το αμφιθέατρο της σχολής ήταν παγωμένο, που έπρεπε να πάω σε καφετέρια να κάνω την αναγκη μου γιατί δεν είχαμε καθαρές τουαλέτες, που σε ομαδική εργασία έβγαλα όλη τη δουλειά και πήρα 7 και η συνεργάτιδα 10, που έτρεμα σαν το ψάρι όταν περπατούσα στο campus μετά την δύση του ηλίου…. Θα συνέχιζα κι άλλο, αλλά θα… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Συμμετέχων

Για την τύχη που ειχα με το μέρος μου, παραπέμπω στην απάντηση μου στην stephiestep. Εσεις, τώρα, σας ζήτησα παραδείγματα διεφθαρμένων καθηγητών που παρεμπόδισαν την εξέλιξη των φοιτητων, και μου είπατε πώς ήταν κρύο το αμφιθέατρο, πως πήρατε 7 ενώ ησασταν, κατά την υποκειμενική σας γνώμη, η κορυφαία στην ομάδα, και ότι φοβόσασταν στο campus ( γιατί ; ). Στιβαρές αποδείξεις.

Pannenkoek
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Τι γιατί μανταμ? Σε ποιο κολέγιο σπουδασατε και ήταν όλα ρόδινα? Δεν έχουν προσπαθήσει ποτέ να σας πουλήσουν ναρκωτικά σε πανεπιστημιακο χώρο? Δεν σου έχουν κάνει ποτέ catcalling στο campus άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με την ακαδημία ? Η φταίει η γραφουσα κι όλες οι υπόλοιπες που το προκαλούμε μόνες μας? Όσο για τις αποδείξεις όλοι ξέρουν στο χώρο ποιος είναι σωστός ακαδημαϊκός και ποιος μπήκε γιατί ο μπαμπάς τους είχε έδρα, και ποιος κάνει δημοσιευσεις με τη δουλειά των μεταπτυχιακών και διδακτορικων φοιτητών χωρίς καν να τους βάζουν σαν Co authors…. Ποιος θα τολμούσε στην Ελλάδα να… Διαβάστε περισσότερα »

angus
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ναι παιδια, ότι τι δηλαδή; Αν ήταν στην Ελλάδα και μιλούσε σκοτεινές δυνάμεις θα την έκοβαν από το μεταπτυχιακό; Ή δεν θα την έπαιρναν στην δουλειά; Να μου πείτε ότι θα το κουκουλωναν το θέμα ή ότι θα ήταν δύσκολο να κινηθούν διαδικασίες οκ

angus
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Μην το έχετε και ως δεδομένο ότι επειδή είναι πανεπιστήμιο του εξωτερικού, είναι ακριβοδικαιο και ασπιλο και με το που σκάσει η υπόθεση ο τύπος θα χάσει τη θέση του. Τα εξηγεί ωραία και η φίλη παραπάνω

stephiestep
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

@angus, προσωπικά δεν λαμβάνω τίποτα ως δεδομένο. Απλώς γνωρίζω το νομικό πλαίσιο και τις δομές εξουσίας στην Ελλάδα, το γνωρίζω και σε χώρες της Ευρώπης, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Δεν είναι θέμα άποψης. Σε άλλες χώρες υπάρχουν δομές στον πανεπιστημιακό χώρο που ασχολούνται συγκεκριμένα με τέτοια περιστατικά, στην Ελλάδα όχι. Δεν υπάρχουν σκοτεινές δυνάμεις, αλλά υπάρχει κατάχρηση εξουσίας που είναι απίστευτα δύσκολο να τιμωρηθεί, και το να αντισταθείς ατομικά μπορεί να έχει επιπτώσεις στην ακαδημαϊκή σου πορεία, είτε αυτό σχετίζεται με την απόκτηση του προπτυχιακού τίτλου σπουδών, είτε με τη συνέχιση των σπουδών στο ίδιο τμήμα στην Ελλάδα, είτε με… Διαβάστε περισσότερα »

Pannenkoek
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Πολύ ωραία τοποθέτηση Stephie! Στο Βέλγιο η νομοθεσία είναι αυστηρή και ξεκάθαρη : το harassment και το discrimination είναι παράνομα και τιμωρούνται. Και το πανεπιστήμιο να κάνει την πάπια, δεν θα γλιτώσει ο τύπος. Σταματήστε να λέτε το κοντό σας και το μακρύ σας και προτείνετε κάτι ουσιαστικό και ρεαλιστικό στην κοπέλα. Ελάτε να κάνουμε debate για την ελληνική academia σε ένα Αμπο meeting καλύτερα.

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Αγχώθηκα και μόνο που το διάβασα. Τι βαθμίδα έχει ο συγκεκριμένος;; Δεν έχεις κάποιον ανώτερο να απευθυνθείς; To καλό είναι ότι μιλάμε για international πανεπιστήμιο του εξωτερικού όπου υπάρχουν φαντάζομαι σαφείς κανόνες στο καταστατικό, αν ήταν στην Ελλάδα θα ήταν πολύ σκούρα τα πράγματα. Θα πρότεινα να δώσεις κανονικά το μάθημα, και αν σε χαντακώσει τότε να κινηθείς εναντίον του. Αν δέ οι εξετάσεις είναι εξ αποστάσεως λόγω covid, την έκανες λαχείο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουν υπάρξει και άλλα θύματα έτσι όπως το περιγράφεις.

angus
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δηλαδή αν δεν την χαντακωσει και πάρει το βαθμό να κάνει μόκο και να μην κινηθει εναντίον του;

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Μήπως θα έπρεπε, εκτός των υπολοίπων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, να απαντήσει η δικηγόρος κ. Μαρίνα Μπούζη;

Pannenkoek
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Όσο και να μπορεί η δικηγόρος του Ά,μπα να δώσει κατευθύνσεις, μόνο ειδικός στη νομοθεσία του Βελγίου μπορεί να δώσει ακριβείς πληροφορίες, ή έστω κάποιος με εξειδίκευση στο Ευρωπαϊκό δίκαιο.

Pink lemonade
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δεν ξέρω εάν η κ Μπούζη μπορεί να απαντήσει για το νομικό πλαίσιο στο Βέλγιο αλλά αυτό που μπορεί να γίνει είναι να βρει δικηγόρο η κοπέλα εκεί και να της εξηγήσει το νομικό πλαίσιο. Όταν ήμουν σε πόλη του Βελγίου για δουλειά σε πανεπιστήμιο(ερευνητικό προσωπικό) είχε μία συνάδελφος που είχε πέσει θύμα παρενόχλησης από συνάδελφο. Η κοπέλα απευθύνθηκε στο HR του τμήματος με καταγγελία και δικηγόρο και το εν λόγω άτομο απομακρύνθηκε “νύχτα”. Δεν ήταν καθηγητής, δεν νομίζω όμως ότι έχει σημασία. Θυμάμαι χαρακτηριστικά να μιλάμε με την κοπέλα για αυτό(ήμασταν κοντά τότε) και αυτό που είχα καταλάβει είναι… Διαβάστε περισσότερα »

mary ann
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Λυπάμαι πολύ γι αυτό που σου συμβαίνει, είναι πραγματικά τρομακτικό, ειδικά αν δεν έχεις τόσο κοντινούς ανθρώπους κοντά σου. Το μόνο που μπορώ να σου προτείνω είναι να απευθυνθείς στη γραμματεία της σχολής σου. Μην θεωρείς δεδομένο πως θα τον καλύψουν. Έχεις μηνύματα και αποδείξεις που δεν μπορούν να αμφισβητησουν και πλέον, όλοι το σκέφτονται 2 φορές πριν καλύψουν μια τέτοια κατάσταση. Απαίτησε να εξεταστείς σε αυτό το μάθημα από άλλο καθηγητή, και η σχολή να πάρει θέση άμεσα. Να είσαι απολύτως συγκεκριμένη στο ποσο άβολα σε κάνει να αισθάνεσαι και την απειλή που νιώθεις όσον αφορά την καριέρα σου… Διαβάστε περισσότερα »

Μαρή Κοντό
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Μένω στη Γάνδη θέλεις να βρεθούμε (σε εξωτερικό χώρο με μάσκες) ; Αν ναι στείλε μου στο giwta.giwta@gmail.com (δε θα ήθελα να δώσω και το επώνυμο μου εδώ). Επίσης ίσως σε βοηθούσε να μιλήσεις και με τους ψυχολόγος του πανεπιστημίου οι οποίοι επίσης θα ξέρουν να σε κατευθύνουν αλλά και να σε στηρίξουν. Κατά τα άλλα υπομονή και στο Βέλγιο θα σε προστατέψει το πανεπιστήμιο. Κράτα όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και θα βρούμε την άκρη. Και πάλι, αν θέλεις οτιδήποτε στείλε μου email.

Pannenkoek
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Τι ωραία! Ελπίζω να μιλήσετε και να βγάλετε άκρη! <3

Μέλος
Συμμετέχων

Για τέτοιες περιπτώσεις αρκετά Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια διαθέτουν την υπηρεσία Ombuds office, όπου οι συζητήσεις ξεκινούν εμπιστευτικά και μπορούν να εξελιχθούν σε καταγγελία, εφ’όσον κριθεί αναγκαίο.

Αντίστοιχες υπηρεσίες υπάρχουν και σε πανεπιστήμια του Βελγίου:
https://www.ugent.be/student/en/study-support/ombuds-offices
https://www.arts.kuleuven.be/english/students/leuven/examinations-and-ombuds-service
https://www.uantwerpen.be/en/research/phd/facilities-and-support/ombuds/