Αγαπητή Α,μπα: Ψάχνω προτάσεις για το κολατσιό του παιδιού μου

Η σεφ του Α,ΜΠΑ Μαρίνα Χρονά απαντά

Ερώτηση

Γεια σου Α, μπά μου! Σε λίγο η κόρη μου θα πάει προνήπιο και ψάχνω προτάσεις για το κολατσιό που θα παίρνει μαζί της. Δεκατιανό, όχι μεσημεριανό γιατί δε θα πάει ολοήμερο. Μου αρέσουν πολύ οι ερωτήσεις και απαντήσεις στο site που σχετίζονται με φαγητό και σκέφτηκα να ζητήσω ιδέες από εσένα και από τους αγαπημένους σχολιαστές. Σας φιλώ όλους!

Απάντηση

Τα τελευταία χρόνια παρατηρώ, πολλές φορές σοκαρισμένη δεν σου κρύβω, τα σνακ που τρώνε τα παιδάκια. Ιδιαίτερα τα σνακ της παραλίας ή της πολύωρης βόλτας στο πάρκο, που πρέπει να έχεις μαζί σου κάτι που αποθηκεύεται  εύκολα μιας που δεν έχεις την πολυτέλεια του σπιτιού.

Κρουασάν,μπισκότα, πατατάκια, σοκολάτες και άλλα είδη junk food. Οι δικαιολογίες πάνω κάτω είναι πάντα οι ίδιες: Δεν προλαβαίνω για κάτι περισσότερο-Αυτά αρέσουν στα παιδάκια. Δεν αντιλέγω σε καμία περίπτωση πως τα παιδιά είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο κοινό, αλλά παράλληλα, είμαι απόλυτα πεπεισμένη πλέον, πως η γεύση εκπαιδεύεται. Όπως όλα άλλωστε.

Το παράδοξο στην όλη υπόθεση είναι, πως με έναν σωστό προγραμματισμό και με ελάχιστο χρόνο, μπορείς να έχεις πεντανόστιμα υγιεινά σνακ, έτοιμα ανά πάσα στιγμή για το παιδί σου, χωρίς να αρκείσαι απλά στα φρέσκα φρούτα, που δεν λέω, είναι νόστιμα, αλλά σε καθημερινή βάση καταντούν βαρετά τόσο για τους ενήλικες όσο και για τα μικρά παιδιά.

Τι μπορείς να κάνεις;

Μπορείς να μεταφέρεις τα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά, το γάλα και ότι άλλο είναι απαραίτητο για την διατροφή ενός παιδιού στις ήδη γνωστές συνταγές που έχεις συνηθίσει είτε να φτιάχνεις, είτε να τρως. Και εξηγούμαι. Όλοι μας γνωρίζουμε τι είναι τα μπισκότα, τα μάφιν, τα κέικ, οι μπάρες, το ρυζόγαλο, οι κρέμες, οι πίτες και τα σοκολατάκια. Ε, αυτά τα ίδια φαγητά, αφαιρώντας την πολλή έως και όλη ζάχαρη και τα λίπη μπορείς να τα μετατρέψεις σε φοβερά σνακ για παιδί σου και όχι μόνο.

Το καλό σε όλη αυτή τη νέα μαγειρική διαδικασία είναι πως, ναι μεν ένα παιδί είναι δύσκολο στο να δοκιμάσει νέες γεύσεις αλλά, ευτυχώς, δεν είναι σε θέση να σου κάνει αυστηρές παρατηρήσεις για το αν ήθελε 1,5 λεπτό λιγότερο ψήσιμο το κέικ για να έχει περισσότερη υγρασία ή αν έβαλες λιγότερο μέλι από όσο χρειαζόταν. Τώρα που το καλοσκέφτομαι, ακόμα και πολλοί ενήλικες δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν κάτι τέτοιο, οπότε προτείνω αρχικά να αποβάλεις τυχόν άγχος για τις μαγειρικές σου εμπνεύσεις και ικανότητες και να αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο να πειραματιστεί.

Επειδή είναι αδύνατο να σου δώσω όσες συνταγές έχω στο μυαλό μου, θα σου δώσω κυρίως, κάποιες γενικές κατευθύνσεις έτσι ώστε να έχεις μια βάση για να αρχίσεις να πειραματίζεσαι. Μπορείς να μαγειρέψεις τραχανά, κεχρί, κινόα, ρύζι ή βρώμη μέσα σε γάλα, ακόμα χρησιμοποιώντας και αυτό που είναι ειδικό για την ηλικία του δικού σου, να βάλεις μπαχαρικά όπως κανέλα και κάρδαμο, να προσθέσεις λίγο μέλι, ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλεις να είναι και να το σερβίρεις με οποίο φρέσκο φρούτο έχεις μέσα στο ψυγείο σου.

Μπορείς ακόμα και να το μαγειρέψεις μαζί με τα φρούτα, ώστε να παραλείψεις το πολύ μέλι και να δουλέψουν τα φρούτα ως γλυκαντικά με τα φυσικά τους σάκχαρα. Καλή ιδέα είναι να μαγειρέψεις παραπάνω μερίδες και να τις βάλεις σε μικρά αποθηκευτικά τάπερ, για να το πάρει η κόρη σου την επόμενη μέρα στο σχολείο μαζί της. Αν μια μέρα δεν προλάβεις, μπορείς το βράδυ, μέσα σε ένα ποτήρι ή τάπερ με καπάκι να βάλεις γάλα, βρώμη και φρούτα και μέχρι την επόμενη ημέρα το πρωί θα έχεις ένα έτοιμο υγιεινό σνακ αφιερώνοντας μόλις 2’. Ή ακόμα και αν μια μέρα ξεχαστείς και πρέπει να κάνεις κάτι γρήγορα τελευταία στιγμή, μπορείς να φτιάξεις ένα γρήγορο σάντουιτς με ψωμί του τοστ ταχίνι ή ταχίνι με κακάο, για να θυμίζει λίγο σοκολάτα, λίγη μπανάνα και είναι έτοιμο.

Επίσης, μπορείς να ψήσεις ωραιότατα αλμυρά κέικ ή μάφιν με πολτοποιημένα παντζάρια, σπανάκι και ό,τι τυριά έχεις διαθέσιμα σπίτι και να φυλάξεις μερικά στην κατάψυξη για μια ώρα ανάγκης, που δεν θα έχεις προλάβει να ετοιμάσεις κάτι άλλο. Παιδιά μπορεί να μην έχω, αλλά φαντάζομαι πως εντυπωσιάζονται πολύ από τα χρώματα, οπότε σκέψου τον ενθουσιασμό της όταν θα αντικρίσει ένα ροζ, κόκκινο ή πράσινο κέικ.

Επίσης, μπορείς να ψήσεις μπισκότα με βρώμη, αποξηραμένα ή φρέσκα φρούτα, όπως μπανάνα, μήλο και αχλάδι που την άνοιξη θα γίνουν φράουλες, κεράσια, βερίκοκα, ροδάκινα κτλ, και με σχεδόν τα ίδια υλικά συν λίγο κακάο ή χαρουπάλευρο μπορείς να κάνεις τρουφάκια έτοιμα σε 10 λεπτά, χωρίς να χρειάζονται καν ψήσιμο. Μην σε πιάνει άγχος με τις αναλογίες. Να έχεις στο μυαλό σου γενικά, πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις όσες συνταγές ήδη γνωρίζεις αντικαθιστώντας τη ζάχαρη με το μέλι, τη σοκολάτα ή τους ξηρούς καρπούς με τα φρέσκα φρούτα, το βούτυρο με το ελαιόλαδο ή ακόμα και με μπανάνα, που αντικαθιστά εξαιρετικά το βούτυρο. Έναν σημαντικό κανόνα να έχεις στη μυαλό σου σαν μπούσουλα για πιο σίγουρο αποτέλεσμα: να τηρείς τις αναλογίες στερεών και υγρών υλικών. Αν τηρείς αυτό, μετά από 5-10 δοκιμές, θα βγαίνουν όλα θαυμάσια.

Σου έχω εδώ 3 συνταγές για αρχή που μπορείς να πατήσεις πάνω τους, για να κάνεις δεκάδες ακόμα με ότι βάζει η φαντασία και η όρεξη σου. Είναι ωραία διαδικασία να τις μαγειρέψεις και μαζί με την κόρη σου. Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως δεν θα δοκιμάσει κάτι που μαγείρεψε η ίδια ή που, τέλος πάντων, πήρε μέρος στην όλη διαδικασία παρασκευής. Φαντάζομαι θα ανυπομονεί κιόλας. Καλή επιτυχία!

 

Αλμυρά muffin με τυρί και καπνιστή γαλοπούλα

Υλικά

170 γραμμάρια καλαμποκάλευρο

150 γραμμάρια αλεύρι ΟΧ

300 γραμμάρια γάλα

100 γραμμάρια ελαιόλαδο

300 γραμμάριο μείγμα τυριών( φέτα,γκούντα,γραβιέρα,κότατζ ή ότι άλλο έχεις) και ψιλοκομμένης γαλοπούλας

3 αυγά

μισή κουταλιά της σούπας baking powder

αλάτι( ανάλογα πόσο αλμυρά είναι τα τυριά που θα χρησιμοποιήσεις)

λίγο πιπέρι και λίγο κάρδαμο τριμμένο (προαιρετικά)

*Στην ίδια συνταγή μπορείς να προσθέσεις πολτοποιημένο σπανάκι ή πατζάρι μειώνοντας λίγο από το γάλα και τα τυριά. Αν πχ βάλεις 200 γραμμάρια πατζάρι, θα βάλεις 200 γραμμάρια γάλα και 200 γραμμάρια μείγμα τυριών. Να θυμάσαι πως το μείγμα θα πρέπει να βγει ένα πηχτός χυλός.

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Βάζουμε σε ένα μπολ τα άλευρα μαζί με το αλάτι και τα μπαχαρικά και τα ανακατεύουμε.

Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα και το ελαιόλαδο 1-2 λεπτά και έπειτα τα αναμειγνύουμε με τα στέρεα υλικά.

Προσθέτουμε τα μείγμα τυριών και γαλοπούλας και τα τοποθετούμε σε λαδωμένες φόρμες για muffins ή σε μία λαδωμένη φόρμα κέικ. Μπορείς ακόμα, αν θέλεις, ν’αντικαταστήσεις την γαλοπούλα με πολτοποιημενο καρότο μαζί με κουρκουμά και να καταλήξεις με πορτοκαλί μαφιν καρότου με φέτα.

Τα muffins θα χρειαστούν 10′-15′ ψήσιμο, μέχρι να γίνουν χρυσά από πάνω και το κέικ γύρω στα 30′-40′, πάντα ανάλογα με τον φούρνο. Μην ξεχνάς το αλάνθαστο tip της οδοντογλυφίδας, που την βουτάς στο κέντρο του κέικ, Αν βγει καθαρή, είναι έτοιμο.

Αποθηκεύονται ψημένα στην κατάψυξη έως και για 3 μήνες.

 

 

 

Μπισκότα βρώμης

Υλικά

ένα πολτοποιημένο μήλο (μπορείς να το αντικαταστήσεις και με αχλάδι, μπανάνα,βανίλιες κτλ)

20 γραμμάρια ελαιόλαδο

80 γραμμάρια μέλι

300 γραμμάρια αλεσμένη βρώμη

75 γραμμάρια κράνμπερι ή σταφίδες

75 γραμμάρια αμύγδαλα σπασμένα ή άλλο ξηρό καρπό (προαιρετικά)

ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα

ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

ένα κουταλάκι του γλυκού baking powder

χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι

λίγο εκχύλισμα βανίλιας

λίγο αλάτι

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Χτυπάμε όλα τα υγρά υλικά στον κάδο του μίξερ ή με το χέρι .

Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά και τα προσθέτουμε σε τρεις δόσεις στα υγρά.

Μόλις ομογενοποιηθούν, βρέχουμε τις παλάμες μας με λίγο ελαιόλαδο και πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη έως και για τρεις μήνες, ώστε να τα έχουμε έτοιμα για ψήσιμο. Μόλις ξεπαγώσουν,ακολουθούμε κανονικά όλα τα επόμενα βήματα.

Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλες,πλάθουμε τα μπαλάκια δίνοντας τους φλατ σχήμα και τα ακουμπάμε πάνω στην λαδόκολλα αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.

Ψήνουμε για 10′.

 

 

Τρουφάκια με βρώμη και ταχίνι

Υλικά

Μισό φλυτζάνι βρώμη

2 κουταλιές της σούπας σπασμένο λιναρόσπορο

3 κουταλιές της σούπας κράνμπερι ή σταφίδες

1 κουταλιά του γλυκού κανέλα

4 κουταλιές της σούπας ινδική καρύδα

2 κουταλιές της σούπας χαρουπάλευρο ή 1 κουταλιά της σούπας κακάο

3 κουταλιές της σούπας μέλι

1/2 φλιτζάνι ταχίνι (μπορείς να βάλεις και φυστικοβούτυρο)

1/2 φλιτζάνι ξηρούς καρπούς

 

Εκτέλεση

Τα ανακατεύεις όλα μαζί σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Τα πλάθεις σε μπαλάκια και τα αφήνεις στο ψυγείο λίγη ώρα να σφίξουν.

Αν θέλεις μπορείς να τα πανάρεις σε ινδική καρύδα,χαρουπάλευρο, κακάο ή ξηρούς καρπούς.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

30 points
Upvote Downvote

21
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
8 Θέματα σχολίων
13 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
10 Συντάκτες σχολίων
αζιμούθιοSally Spectraκόκκινο αυγόΤο α-κτινιδιοno-no Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
green park
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πολύ ωραία ερώτηση! Απλά ως επιστήμονας στο χώρο της διατροφής, βρίσκω την ευκαιρία να σημειώσω πως τα αλλαντικά θα πρέπει να αποφεύγονται από τα παιδάκια αλλά κι απ όλες τις ηλικίες, σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες (άρα όχι καπνιστή γαλοπούλα). Κι επίσης πως η ζάχαρη και το μέλι δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές και το καλύτερο είναι να χρησιμοποιούνται φρούτα ‘(φυσικά ή αποξηραμένα) ως γλυκαντικά.

AllesGoed
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ε εντάξει δεν είναι και ιδιαίτερα σοκαριστικό που τα παιδάκια τρώνε junk για κολατσιό. Και εγώ θυμάμαι στο νηπιαγωγείο είχα τοστακι,μπισκότα γεμιστά αλλατινη, χυμό αμιτα. Και μιλάμε ένδοξα 80s που οι γονείς μας δουλεύανε το πολύ 8ωρο και λεφτά υπήρχαν. Όχι τους δολιους τους μιλενιαλς που δουλεύουν 10-12 ώρες τη μέρα και έχουν και σπίτι και φαγητό να ετοιμάσουν. Ας φάει αλλατινη μπισκότα στο πάρκο,στο σπίτι εχει αρακά.

Sally Spectra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Καλέ ναι, τι να πρωτοθυμηθώ από τα junk των ένδοξων 80s:
– Tσίχλες-τσιγάρα σε πακέτο κανονικό
– Το πράσινο σπανάκι-τσίχλα του Ποπάυ, που σε κάνει πολύ δυνατό
– Ζεστό ροζ παγωτό – ζαχαρωτό
– Σερενάτα και πάσης Ελλάδος
– Παριζάκια ροζ και λαχταριστά
– Δρακουλίνια, πακοτίνια, φωφίκο, κλπ
Και όλα αυτά τα έτρωγα κυρίως κρυφά, στο σχολείο, διότι η μήτηρ ήταν υπέρμαχος της υγιεινής διατροφής και μου έβαζε υγιεινές επιλογές για κολατσιό.

no-no
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Χαχαχαχ! Επίσης κουλούρι με τυρογαριδάκια, από τότε μου φαινόταν αηδιαστικό 😂

αζιμούθιο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Το πιο εξωφρενικό που θυμάμαι ήταν κάτι κόκκοι που έσκαγαν στο στόμα, δε θυμάμαι πως το λέγανε. Και κάτι γλειφιτζούρια που βάφανε γλώσσα και δόντια μπλε.

κόκκινο αυγό
Μέλος
Ενθουσιώδης

Πώ πώ, πάνε οι εποχές του ένα ψωμάκι με ζαμπόν και τυρί 😋.
Παρεμπιπτόντως, η ετυμολογία της λέξης κολατσιό: απο το Βενετικό colazione, που ήταν το όνομα του γεύματος που οι μοναχοί έτρωγαν μαζί, μετά το απόγευμα.

https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%8C

Seven_of_nine
Μέλος
Συμμετέχων

Ωραίες οι προτάσεις της σεφ, αλλά διασκεδαστικές και οι αυτόματες διορθώσεις της πληκτρολόγησης που κατάφεραν να περάσουν απαρατήρητες. 😛

Muse
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Κάτι που μου ήρθε πρόχειρο στο μυαλό:
– πολτοποιείς με το ραβδομπλέντερ αποξηραμένους χουρμάδες (αυτούς που δεν έχουν έξτρα ζάχαρη. Ίσως χρειαστεί να τους μουλιασεις λίγο πρώτα) με κακάο και αλλεσμενους ξηρούς καρπούς. Πλάθεις το μείγμα σε μικρά μπαλάκια και τα συντηρείς στο ψυγείο. Γλυκό σνακ φουλ από ενέργεια. Τύφλα να χουν τα τρουφάκια.
– Ετοιμάζεις μείγμα για Pancakes (αντί για ζάχαρη πρόσθεσε μέλι) και κόβεις ένα μήλο σε ροδελες. Βουτάς την κάθε ροδέλα στο μίγμα και το ψήνεις στο τηγάνι.
– Οποιοσδηποτε συνδυασμός φυστικοβουτυρο-μπανανα αρέσει στα περισσότερα παιδιά.

κόκκινο αυγό
Μέλος
Ενθουσιώδης

To Tρελαντώνης χάλασε τους χουρμάδες για μένα 😁.

Το α-κτινιδιο
Μέλος
Συμμετέχων

Αυγό μου, τι σχέση έχει ο τρελαντωνηςψμε τους χουρμάδες;

κόκκινο αυγό
Μέλος
Ενθουσιώδης

Δεν ήταν ένα απο τα αγόρια, ο Βρασίδας νομίζω, που έφαγε πολλούς χουρμάδες και αρρώστησε; …εννοείται οτι πάει καιρός που το διάβασα.

κόκκινο αυγό
Μέλος
Ενθουσιώδης

Μπορεί και να ήταν στο “Μάγκας”

αζιμούθιο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Διάλογος ανάμεσα στη 2 ετών κόρη μου κι εμένα (μίλησε πολύ καθαρά πολύ νωρίς και δε σταμάτησε να μιλάει από τότε, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία)
Εγώ: Φάε παιδί μου τη μπανάνα σου, γιατί δεν τρως; Τα παιδάκια ξετρελαίνονται για
μπανάνες.
Δίχρονη κόρη: Τα παιδάκια ξετρελαίνονται για σοκολάτα, όχι για μπανάνες.
Εγώ: !!!;

αζιμούθιο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις, εγώ είχα στείλει την ερώτηση και ούτε που το φανταζόμουν πως θα μου απαντούσε ολόκληρη σεφ! Τώρα που γράφω στην κουζίνα κρυώνουν τα muffin με καρότο, ωραία φαίνονται! Επιτέλους να πάει και με κάτι διαφορετικό στο ταπεράκι γιατί έχει ψιλοβαρεθεί, κι εγώ μαζί. Μέχρι στιγμής της έβαζα ένα συνδυασμό 2 λαχανικών (διάλεγα ανάμεσα σε πιπεριές κόκκινες και κίτρινες, αγγουράκι, καρότο) κομμένα μπαστουνάκια, κάποιες φορές έβαζα ντοματίνια, 2 στρογγυλά τυράκια ή ομελέτα ή τυροπιτάκια με φέτα και κατίκι. Αν δε βάλω τυροπιτάκια, βάζω μαύρο ψωμί του τοστ ψίχα σε λωρίδες, κάπου κάπου άμα προλάβω της το… Διαβάστε περισσότερα »

Sally Spectra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Τέλειες συνταγές, θα τις φτιάξουμε σύντομα.
Προσθέτω, για παιδιά που δεν τρώνε σκετους ξηρούς καρπούς που είναι τόσο θρεπτικοί, μια εκδοχή για σπιτική νουτελα, που την φτιάχνουμε συχνα και την παίρνουν τα παιδιά στο σχολείο σε τοστ: καβουρντισμένα ξεφλουδισμενα φουντούκια στο μουλτι μαζί με λιωμένο κατσικίσιο βούτυρο, μέλι, μια βανίλια και μια πρέζα αλατι. Αναλογίες με το 👁️…

αζιμούθιο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ωραίο φαίνεται, πιστεύεις θα ταίριαζε λάδι καρύδας αντί για βούτυρο;

Sally Spectra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Ναι αζιμούθιο, εννοείται!

Sally Spectra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

κακάο καλέ!!! ξέχασα το κακάο!!! σόρι! Ελπίζω να μην το έφτιαξες ήδη! Δεν το χω με τις συνταγες, πάντα ξεχνάω κάτι βασικό…

αζιμούθιο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ελήφθη!
Θα το φτιάξω αύριο.

Marialadelbarrio
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

– ομελέτα
– “μάφιν” αυγών με κιμά / λαχανικά
– τοστ με αβοκάντο και αυγά σκράμπλντ
– γιαούρτι με μέλι, φρούτα και ξηρούς καρπούς
– συκομαγίδες (με πετιμέζι)
– μπάρες από ταχίνι και χουρμάδες
– σάντουιτς με παντζάρι, αγγούρι και γιαούρτι
– χούμους μαζί με λωρίδες καρότο / αγγούρι
– ρολά μελιτζάνας με φέτα
– πιπεριές γεμιστές με φέτα
– ψητά “πατατάκια” από κολοκυθάκι
– σαλάτα πληγούρι με λαχανικά

αζιμούθιο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Κι εδώ τόσα ωραία πράγματα. Αυτά τα ψητά “πατατάκια” από κολοκύθι με έχουν δελεάσει πολύ. Θα είναι ωραία και με ένα ντιπ γιαουρτιού, της αρέσει να βουτάει πράγματα μέσα σε σως.