in

Αγαπητή «Α, μπα»: Μέχρι που στηρίζουμε ένα παιδί στις επιλογές του;

Το στηρίζουμε ακόμη και όταν πάει σε ριάλιτι;

Το στηρίζουμε ακόμη και όταν πάει σε ριάλιτι; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

sam moqadam NjaIFx2atRY unsplash
Photo by Sam Moqadam on Unsplash

Αγαπητή Αμπα, μέχρι ποιο σημείο πρέπει ένας γονιός να στηρίζει το παιδί του στις επιλογές του? πχ αν το παιδί πάει σε ριάλιτι, και το κόνσεπτ του παιχνιδιού ζητά απ αυτούς να μιλήσουν για το παιδί τους, κάτι που θα βοηθήσει καθοριστικά την εικόνα του παιδιού τους στο ριάλιτι παιχνίδι, αυτοί οφείλουν να δεχτούν ανεξάρτητα από το άν συμφωνούν (αισθητικά ή ηθικά) με τη συμμετοχη του;
– ελ.

Πωπω, μιλάμε για το απόλυτο ηθικό δίλημμα! Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω, και δεν μου συμβαίνει συχνά. Είναι από τις περιπτώσεις που προτείνω «κατά συνείδηση».

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

21 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
City
City
3 χρόνια πριν

Όχι, δεν υπάρχει τίποτα ηθικό στον εξαναγκασμό οποιουδήποτε (εδώ μέσω συναισθηματικού εκβιασμού: για το καλό μου, ως γονιός πρέπει να προδώσεις τον εαυτό σου και να κάνεις κάτι που σιχαίνεσαι). Όπως οι γονείς δεν θα επιβάλλουν στο παιδί να μην πάει στο παιχνίδι, έτσι και το παιδί δεν θα πιέσει τους γονείς να κάνουν κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές τους και παραβιάζει την ιδιωτικότητά τους. Το παιδί θα βρει άλλη λύση – θα ζητήσει ίσως από αδέρφια / στενούς φίλους / σύντροφο να μιλήσει στη θέση των γονιών.

Maninanina
Maninanina
3 χρόνια πριν

Μπορούν να βγουν με χαρτοσακούλα στο κεφάλι , όπως είχαν κάνει στα εγκλήματα (αν δεν κάνω λάθος) τα παιδιά όταν πήγαν οι γονεις σε εκπομπή αναζήτησης!

Έξοχα, στον κήπο φίλοι μου!
Έξοχα, στον κήπο φίλοι μου!
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maninanina

ή να φαίνονται θολά, μάνα ρέιβερ φάση

Maninanina
Maninanina
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Maninanina

Ναι δεν ήταν στα εγκλήματα. Ήταν μια σκηνή από μια παλαιότερη σειρά, που μου διαφεύγει, που επειδή τα παιδιά ντρέπονταν αλλά τα σύρανε στο στούντιο εμφανίστηκαν με χαρτοσακούλες στο πρόσωπο 🤣🤣

Xthesini
Xthesini
3 χρόνια πριν

Κανένα δίλημμα δεν βλέπω. Οι γονείς δεν είναι μόνο γονείς, παραμένουν αυτόνομες προσωπικότητες με δικές τους προτιμήσεις, τις οποίες δεν θεωρώ καθόλου αναγκαίο να προδώσουν για χάρη του παιδιού τους. Δεν μιλάμε και για κανένα νήπιο, αν μιλάμε για reality φαντάζομαι τα παιδί είναι ενήλικο, ούτως ή άλλως θα πρέπει να μπορεί να διαχειριστεί την άρνηση των γονιών και να πορευτεί αναλόγως.

Educated guess
Educated guess
3 χρόνια πριν

Ήμουν από αυτούς που έκραζαν τα ριάλιτι και πιστεύω ο πατέρας μου θα πάθαινε εγκεφαλικό αν με έβλεπε ποτέ σε τέτοια εκπομπή. Πλέον το φιλοσόφησα. Και τι έχουν δηλαδή τα ριάλιτι; Είναι ένας νόμιμος τρόπος να βγάλεις (ή τέλος πάντων να διεκδικήσεις) χρήματα και να αποκτήσεις φήμη. Το πρόβλημα ποιο είναι, ότι σε βλέπει πολύς κόσμος; Στην καθημερινότητά σου δηλαδή τι κάνεις, ζεις σε σπηλιά; Γνώμη μου είναι ότι ακόμα κι αν δε σου αρέσει, αν μπορείς να δεις πέρα από τη δική σου αισθητική (για ηθική δε μιλάω, γιατί δε βλέπω κάτι εξ ορισμού ανήθικο στο να είσαι παίκτης… Διαβάστε περισσότερα »

Ντέζι Μακρή
Ντέζι Μακρή
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Educated guess

Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και φορέας αισθητικής.
Πλάκα κάνω, παραφράζοντας την αθάνατη μπαρούφα του Βουλγαράκη.
Οκ, πάντως, σολωμώντεια λύση.

Εντελβάις
Εντελβάις
3 χρόνια πριν

Εμένα αυτό που πραγματικά με σόκαρε είναι όταν σε τελικούς ριάλιτυ έβγαιναν οι γονείς των παρτσακλών και έλεγαν πόσο περήφανοι είναι για το παιδί τους που έφτασε τόσο ψηλά και βούρκωναν. Προφανώς και έχουν συντελέσει κι εκεινοι σ αυτό τον κατήφορο.

Ντέζι Μακρή
Ντέζι Μακρή
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Εντελβάις

“Ανήφορο” το θεωρούν αυτοί. Άνοδο.

namai
namai
3 χρόνια πριν

Ναι καλέ!!! πες 2 καλές κουβέντες για το παιδί!!! Κανείς δεν θα ασχοληθεί με τις καλές σου κουβέντες αλλά υπάρχει περίπτωση να σχολιάσουν την απροθυμία σου!!! και τότε θα ζητάς από το παιδί να πει καλές κουβέντες για εσένα!!!

the_duck
the_duck
3 χρόνια πριν

Στηρίζω το παιδι δεν σημαίνει ότι θα κανω και ο,τι μου ζητησει. Δηλαλη στη προκειμένη περίπτωση για εμένα στηρίζω σημαίνει ότι σέβομαι το δικαίωμα του να πάει σε ριαλιτι αλλα και το ιδιο πρέπει να σεβαστεί το δικαίωμα μου να μην βγω στις κάμερες και να μην με εκθέσει. Αν πάει εκεί και αρχίσει και λεει για την μάνα του και τον πατέρα του, θα ενοχλήθω και εξαρτάται από το τι θα πει το είδος τηε σχέσης που θα έχουμε μετά. Δεν έχω ότι δεν θα το αγαπάω, αλλα δεν θα έχω εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του. Και ομολογώ πως θα… Διαβάστε περισσότερα »

Μαύρος Γάτος
Μαύρος Γάτος
3 χρόνια πριν

Το “θεωρώ ότι το παιδί μου ως ενήλικος είναι ελεύθερο να κάνει τις επιλογές που το εκφράζουν ακόμα κι αν αυτές δεν μου αρέσουν” και το “στηρίζω το παιδί μου στις επιλογές του” βρίσκονται συχνά σε δύο αντικριστές όχθες. Το νερό που μεσολαβεί ανάμεσά τους μπορεί να λέγεται, ανάμεσα με την περίπτωση, Πηνειός, Αμαζόνιος ή και… Ατλαντικός Ωκεανός.

Enamorame Coqueteame
Enamorame Coqueteame
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μαύρος Γάτος

Ειναι λιγο διαφορετικα πραγματα…κ στην ερωτηση κ στο κειμενο η γραφουσα δειχνει να μην τα εχει διαχωρισει κ πολυ στον νου της. Ειναι αφενος το αν θα στηριξουν οι γονεις (οικονομικα, συναισθηματικα, ισως κ πιο εμπρακτα (πχ με συμμετοχη η επισκεψη στο ριαλιτυ)) το παιδι τους σε κατι τετοιο, κι αφετερου το αν σε περιπτωση που δεν το εγκρινουν θα βαλουν βετο/θα βγαλουν τον εξαψαλμο στο παιδι τους γι’αυτο κ θα χαλασουν για τα καλα οι σχεσεις μεταξυ τους/θα κοψουν επαφες. Κι οι ισορροπιες ειναι λιγο λεπτες αλλα κ διαφορετικες αναλογα την κατασταση… Αν προκειται για ανηλικο εφηβο (γυρω στα… Διαβάστε περισσότερα »

Αφρατούλα
Αφρατούλα
3 χρόνια πριν

Μιλάμε για bachelor? Πες μας να ξέρουμε!
Εγω λεω να μην βγεις παντως αμα δεν θες- δεν ήτανε απο κοινού απόφαση, οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί να εκτεθεις αφού διαφωνεις ως προς την επιλογη. Δεν είναι πάντως και τιποτα σπουδαίο, γίνονται τόσα πια, με τόσες συμμετοχές, αν τους θυμαται κανεις μετα απο κανα χρόνο είναι αμφίβολο.

Μῆτις / Mêtis
Μῆτις / Mêtis
3 χρόνια πριν

Ναι, ναι, να το στηρίξεις στην επιλογή του για ρεαλιτι, απόλυτα, για τους εξής λόγους: Όταν φτάνεις σε σημείο να έχεις τόση μεγάλη διαφορά στάσης ζωής δύο τινά συμβαίνουν: Είτε το παιδί κάνει επανάσταση και σε τεστάρει, είτε το παιδί έχει καταλήξει σε διαφορετική κοσμοθεωρία από αυτήν της οικογένειας επειδή πιστεύει ότι δεν ανήκει στην οικογένεια. Στην δεύτερη αυτή περίπτωση έχουν γίνει συζητήσεις στο παρελθόν και το παιδί έχει νιώσει ότι δεν το ακούνε. Η μόνη λύση και για τις δύο περιπτώσεις είναι η καθολική αποδοχή του παιδιού. Δεν έχει σημασία η ηλικία. Δεν συμφωνώ με τις τοποθετήσεις που λένε… Διαβάστε περισσότερα »