Η πρώτη εκπαιδεύτρια CrossFit στον κόσμο με εγκεφαλική παράλυση

Η 29χρονη Στεφ Χάμερμαν, από τη Βόρεια Καρολίνα, γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση. Οι γιατροί πίστευαν πως ποτέ δεν θα μπορούσε να περπατήσει, να μιλήσει, να γράψει ή να διαβάσει

H Στεφ Χαμερμαν

«Γιατί να βλέπω τον εαυτό μου σαν να έχει κάποια αναπηρία;» λέει η Στεφ.  «Ο όρος αναπηρία δημιουργεί αρνητικούς συνειρμούς. Σαν να σημαίνει πως υπάρχει κάτι που δεν μπορείς να κάνεις».

Η Στεφ ξεκίνησε να κάνει CrossFit το 2012 και δύο χρόνια αργότερα έγινε η πρώτη πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια με εγκεφαλική παράλυση. To CrossFit είναι μια μέθοδος προπόνησης με απαιτητικές πολυαρθρικές κινήσεις εκτελεσμένες σε υψηλή ένταση. Περιλαμβάνει ένα πολύ ευρύ φάσμα ασκήσεων που στοχεύει στην συνολική μυϊκή ενδυνάμωση και όχι σε συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες.

«Στο τέλος της ημέρας, είμαι αρκετά πιο ικανή από αρτιμελείς ανθρώπους που έχω συναντήσει. Πιστεύω πως οι ικανότητες μου ξεπερνούν όλες τις προκλήσεις που έχω να αντιμετωπίσω στη ζωή μου».

Ωστόσο η εγκεφαλική παράλυση δεν είναι η μόνη πρόκληση που είχε να αντιμετωπίσει. Το 2016 διαγνώστηκε με καρκίνο αλλά μετά από επτά εβδομάδες θεραπείας το ξεπέρασε.

«Πάντα ό,τι και αν έκανα το έκανα με πάθος. Απολαμβάνω τις προκλήσεις και δεν τις αποφεύγω. Το να είμαι προπονήτρια μου δίνει τη δυνατότητα να συνδέομαι καθημερινά με χιλιάδες ανθρώπους»

 

Το 2017 έγινε η πρώτη εκπρόσωπος της Nike ως «αθλήτρια με προσαρμοσμένες δεξιότητες». Σήμερα έχει ανοίξει το δικό της CrossFit γυμναστήριο.

«Το κίνητρο είναι αυτό που δυναμώνει τη φωτιά μέσα μας. Αν μου πεις ότι σε έχω εμπνεύσει και ότι αυτά που κάνω είναι αξιοθαύμαστα, και μετά πας σπίτι και κάθεσαι στον καναπέ με μια σακούλα πατατάκια, ουσιαστικά είναι σαν να μην έκανα τίποτα. Παράδειγμα γίνομαι μόνο όταν βλέπω τον άλλον να κινητοποιείται και να αλλάζει. Τότε έχω κάνει όντως κάτι για να αλλάξει η ζωή του».

πηγή

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

26 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
  Εγγραφείτε  
Ειδοποίηση για