Game of Thrones: Τι έτρωγαν και είχαν τόση όρεξη για μάχες;

 Το φαγητό της σειράς στο σήμερα 

Οι Chelsea Monroe-Cassel και Sariann Lehrer αγαπούν το Game of Thrones, αγαπούν το φαγητό, έτσι αποφάσισαν να συνδυάσουν τις δύο τους αγάπες σε ένα μπλογκ, το The Inn at the Crossroads. Το βιβλίο είναι γεμάτο με αναφορές στο φαγητό που περιγράφεται μέσες άκρες: οι δύο μαγείρισσες κάνουν έρευνα, βρίσκουν συνταγές της εποχής που ταιριάζουν στην περιγραφή, τις παραθέτουν και όπου το θεωρούν απαραίτητο, «μεταφράζουν» τη συνταγή σε σημερινά δεδομένα. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο που τράβηξε την προσοχή του συγγραφέα των βιβλίων, ο οποίος εκτίμησε τόσο πολύ τη δουλειά τους που ενέκρινε την έκδοση ενός βιβλίου με τις συνταγές και μάλιστα έγραψε και τον πρόλογό του.

To βιβλίο λέγεται «A Feast of Ice and Fire: The Official Game of Thrones Companion Cookbook» και κάνει 25 αγγλικές λίρες.

Η ωραία φωτογράφιση του εξώφυλλου έγινε από την Kristin Teig, ειδικό στη φωτογράφιση φαγητού. Στο site της υπάρχει λίγο behind the scenes:

Για περαιτέρω έρευνα:

Σε περίπτωση που σας έχει ανοίξει η όρεξη για μεσαιωνικές τρέλες και δεν φοβάστε να φάτε ορτύκια, άγρια περιστέρια, γουρουνάκια με μήλα στο στόμα και συνδυασμούς που δεν φαντάζεστε, η βιβλιογραφία που διατίθεται στο ίντερνετ είναι εντυπωσιακού μεγέθους. Όμως όχι, μην τρομάζετε: αρκετές από τις συνταγές ακούγονται περίεργες, άλλες αρκετά σύγχρονες και πρωτότυπες.

Παράδειγμα: σολωμός ποσέ σε μπίρα.

Αυθεντικό κείμενο:

“To seeth Fresh Salmon  Take a little water and as much Beere and salt, and put thereto Parsley, Time and Rosemarie, and let all these boyle togethere. Τhen put in your Salmon, and make your broth Sharpe with some Vinegar.”

— The Good Huswives Handmaid 

Μετατροπή του THL Dagonell 

  • 240 γρ μπίρα
  • 240 γρ νερό
  • Λίγο αλάτι
  • 2 κουταλιές σούπας
  • ξερός μαϊντανός
  • ½ κουταλάκι ξερό θυμάρι
  • ¼ κουταλάκι ξερό δεντρολίβανο
  • 2 κουταλιές σούπας ξίδι
  • 2 φιλέτα σολομού

Σε μια κατσαρόλα συνδυάστε όλα τα υλικά εκτός από το ψάρι. Φέρτε το σε σημείο βρασμού, μετά χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει. Προσθέστε το σολομό (θέλει χαμηλή θερμοκρασία, μόλις να βγαίνουν μπουρμπουλήθρες) μέχρι να κόβεται εύκολα με το πιρούνι.

Για περαιτέρω έρευνα:

Το Medieval Cookery με συνταγές από τέσσερις χώρες (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία) Το Redacting Medieval Recipes με εκτεταμένη λίστα ανά υλικό.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

9 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
  Εγγραφείτε  
Ειδοποίηση για