8/2/1828: Η γέννηση του Sci-Fi προφήτη

Λίγα λόγια για τον Ιούλιο Βερν

Στις 9 Μαρτίου του 1886, την ώρα που ο Ιούλιος Βερν γυρνούσε σπίτι του, δέχτηκε δύο πυροβολισμούς από τον ανιψιό του, Gaston, με τον οποίο τον συνέδεε μια θερμή και μακρόχρονη σχέση θείου/ανιψιού. Η μία σφαίρα δεν τον πέτυχε, αλλά η δεύτερη μπήκε στο πόδι του Ιουλίου Βερν και από τότε άρχισε να κουτσαίνει, κάτι που κράτησε μέχρι το τέλος της ζωής του. Ο Gaston πέρασε την υπόλοιπη ζωή του σε ίδρυμα. Μετά από αυτό το γεγονός, το θάνατο της μητέρας του και της γυναίκας του, που έγιναν σε μικρό χρονικό διάστημα, τα έργα του έγιναν πιο σκοτεινά. Το τελευταίο του βιβλίο ήταν «Ο φάρος στην άκρη του κόσμου.» Το βιβλίο περιγράφει ακραίες συνθήκες επιβίωσης σε ένα απομονωμένο σημείο της γης.

Το 1865 ο Ιούλιος Βερν έγραψε μια ιστορία επιστημονικής φαντασίας με τίτλο «Από τη γη στη σελήνη». Στην ιστορία περιγράφει το όραμα του συγγραφέα, στο οποίο ένα κανόνι που βρίσκεται στη Φλόριντα έχει τόση ισχύ, που εκτοξεύει ένα όχημα με τρεις περιπετειώδεις άντρες στη σελήνη. Εκατό χρόνια μετά η NASA κατασκεύασε τον πύραυλο Saturn V και από τη Φλόριντα έκανε το όραμα του Ιουλίου Βερν πραγματικότητα. Ο πύραυλος είχε το μέγεθος και το σχήμα που είχε προβλέψει ο Ιούλιος Βερν.

Στη φωτογραφία η αποστολή Apollo 17 λίγο πριν την εκτόξευση, το Δεκέμβριο του 1972.

Η Nellie Bly είναι σημαντική για δύο λόγους. Επειδή έσπασε ρεκόρ κάνοντας το γύρο του κόσμου όπως ο Φιλέας Φογκ, ο χαρακτήρας του Ιουλίου Βερν. Και επειδή προσποιήθηκε την ψυχικά άρρωστη για να γράψει την αλήθεια για μία ψυχιατρική κλινική εκ των έσω.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

17 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
  Εγγραφείτε  
Ειδοποίηση για