in ,

Μ’ άρπαξε από τον λαιμό και καταλήξαμε στο τμήμα

“Ε, καλά, κάτι θα έκανες κι εσύ”

“Ε, καλά, κάτι θα έκανες κι εσύ” ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

daniel chekalov cwR6J6ap w unsplash
Photo by Daniel Chekalov on Unsplash

Πριν 3 χρόνια γνώρισα έναν άντρα 20 χρόνια νεώτερό μου.

Ήταν ένας άνθρωπος χαρισματικός. Καλλιτέχνης, ευαίσθητος, τρυφερός και δοτικός. Τον ερωτεύτηκα μετά την πρώτη μας συνάντηση.

Οι πρώτες μας συναντήσεις είχαν άρωμα μεγάλου έρωτα. Τα red flags που με κοιτάζανε κατάματα, επέλεξα να τα αγνοήσω. Προβληματάκια στο σεξ, όπου έφταιγα εγώ. Καυγαδάκια για ψύλλου πήδημα, όπου φυσικά πάλι έφταιγα εγώ.

Fast forward ένα χρόνο αργότερα. Οι καβγάδες ήταν σχεδόν καθημερινοί κι εγώ ασφυκτιούσα. Με ζήλευε παθολογικά, μέχρι έλεγχο στις αναρτήσεις μου στα σόσιαλ έκανε. Η λεκτική βία και η προσπάθεια να με μειώνει ήταν ο κανόνας. Η κατάσταση κλιμακωνόταν τάχιστα.

Ένα βράδυ ήρθε σπίτι μεθυσμένος και χαπακωμένος και με άρπαξε απ’ τον λαιμό. Φώναξα την αστυνομία και καταλήξαμε στο τμήμα (το πώς αντιμετωπιστήκαμε εκείνος κι εγώ απ’ τους μπάτσους θα μπορούσε να αποτελέσει ένα εντελώς ξεχωριστό θέμα).

Γύρισα σπίτι μου ξημερώματα. Μετά από λίγη ώρα ήταν έξω απ’ την πόρτα μου. Την κλώτσαγε με μανία, απαιτώντας να ανοίξω, απειλώντας να με σκοτώσει. Ξαναφώναξα την αστυνομία. Εξαφανίστηκε.

Η επόμενη κίνηση ήταν να πάει σπίτι του και να κάνει την ίδια υβριστική ανάρτηση στη σελίδα της κόρης μου, της κολλητής μου και του φροντιστηρίου που δούλευα.
Βίωσα μεγάλο φόβο. Και ακόμα μεγαλύτερη αγανάκτηση γιατί η αντιμετώπισή μου – και από γυναίκες – ήταν “ε, καλά, κάτι θα έκανες κι εσύ”.

Λυπάμαι που διαρκώς ανακαλύπτω ότι ακόμα και οι πιο δυνατές από μας κάποια στιγμή έχουν πέσει θύματα μιας τέτοιας σχέσης.

Εγώ κατάφερα να ξεφύγω γιατί ήμουν εγώ. Κάποιες άλλες δεν είναι τόσο τυχερές. Κάθονται ίσως λίγο ακόμα. Η κατάληξη είναι γνωστή.

Ελπίζω μια ακόμα μαρτυρία, η δική μου, να σου φανεί χρήσιμη.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

2 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Corry Karav O'Keerie
Corry Karav O'Keerie
2 χρόνια πριν

Μην γελιέσαι. Δεν γλίτωσες γιατί εσύ είσαι εσύ. Γλίτωσες γιατί είσαι τυχερή. Και μόνο. Αν δηλαδή όταν σε άρπαξε από το λαιμό, αντί γι’αυτό σε είχε μαχαιρώσει 30 φορές, ποιό ακριβώς χαρακτηριστικό που κάνει εσένα “εσύ” θα σε βοηθούσε? Τύχη. Τέλος.

Stukas
Stukas
2 χρόνια πριν

Ναι κάτι έκανες.
Δε σηκώθηκες να φύγεις μια ώρα αρχύτερα.
Δεν αγνοούμε τα σημάδια.