in

Ταινιοθήκη της Ελλάδος – Αφιέρωμα: Με τον Φακό των Γυναικών

Ξεκινά το 12ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας και οι γυναίκες δημιουργοί κρατούν το τιμόνι

Ξεκινά το 12ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας και οι γυναίκες δημιουργοί κρατούν το τιμόνι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένα μεγάλο αφιέρωμα σε σημαντικές διευθύντριες φωτογραφίας του ελληνικού και του διεθνούς κινηματογράφου παρουσιάζει η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, με στόχο να αναδείξει το σημαντικό έργο τους και ταυτόχρονα να συμμετάσχει στον ευρύτερο προβληματισμό γύρω από τις ίσες ευκαιρίες.
Στο πλαίσιο αυτό θα προβάλλει μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες της Κλερ Ντενί, που πριν λίγες μέρες έφυγε από τις Κάννες με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής, ενώ θα υποδεχθεί στην Αθήνα την Ανιές Γκοντάρ,διευθύντρια φωτογραφίας της Ντενί, και τη Ντάρια Ντ’ Αντόνιο, στενή συνεργάτιδα του Πάολο Σορεντίνο, η οποία πριν μερικές εβδομάδες απέσπασε το βραβείο καλύτερης φωτογραφίαςστα ιταλικά Όσκαρ (τα βραβεία David di Donatello).
Το φεστιβάλ θα υποδεχθεί ακόμα τη Μπαμπέτ Μανγκόλτ, συνεργάτιδα της Σαντάλ Ακερμάν και τις ελληνίδες διευθύντριες φωτογραφίας Ολυμπία Μυτιληναίου, στενή συνεργάτιδα του Πάνου Χ. Κούτρα (το Dodo τους μόλις προβλήθηκε με επιτυχία στις Κάννες), Κατερίνα Μαραγκουδάκη, την πρώτη γυναίκα διευθύντρια φωτογραφίας που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, αλλά και τη νεότερη και ταλαντούχα Χριστίνα Μουμούρη.
INFO
Αναλυτικά, οι ημέρες και ώρες προβολής κάθε ταινίας ΕΔΩ
Ολόκληρος ο κατάλογο του 12ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας, ΕΔΩ

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια