Ποια είναι; Κουίζ! Βρείτε την επιστήμονα της εβδομάδας!

Γεννήθηκε το 1936 στο Πάολι της Ιντιάνας και σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Στα 33 της χρόνια ήταν μία από τους επιστήμονες που συμμετείχαν στις διαστημικές έρευνες της ΝΑSΑ και εκείνη που κατά κύριο λόγο ανέπτυξε τα συστήματα πλοήγησης των αποστολών του προγράμματος Apollo, τις δεκαετίες 1960 και 1970. Ή αλλιώς η γυναίκα στην οποία οφείλεται η προσελήνωση και η επιστροφή του Apollo 11.  Πολλοί την γνωρίζουν και ως δημιουργό του όρου “software engineering”. Η ίδια είχε πει σχετικά:

«Όταν σκέφτηκα αυτό τον όρο, τον οποίο δεν είχε ξανακούσει ποτέ κανείς, όλοι τον μεταχειρίζονταν σαν ανέκδοτο (τουλάχιστον στον χώρο μας) κάτι που κράτησε για αρκετό καιρό. Τους άρεσε να με πειράζουν για τις ριζοσπαστικές ιδέες που είχα. Μια μέρα, ένας από τους πιο σεβαστούς γκουρού του hardware, εξήγησε σε μια συνάντηση τους λόγους για τους οποίους συμφωνούσε μαζί μου σχετικά με τη χρήση αυτού του νέου όρου. Ότι δηλαδή το software ( λογισμικό)  όπως και το hardware (υλισμικό) θα πρέπει να θεωρηθεί ως αρχή της μηχανικής. Νομίζω πως πέρα από την δική του αποδοχή είχα κερδίσει και την αποδοχή όλων όσων βρίσκονταν στην αίθουσα εκείνη τη μέρα».

Στις 22 Νοεμβρίου 2016 της απονεμήθηκε το Μετάλλιο της Ελευθερίας από τον, τότε, πρόεδρο των ΗΠΑ Barack Obama, για την συμβολή και επιτυχία της στις αποστολές των ανθρώπων στο διάστημα!

  • Ποια είναι;

    • Margaret Hamilton
    • Katherine Johnson

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in ,

Αξιολογήστε το άρθρο

10 points
Upvote Downvote

1
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
1 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
1 Συντάκτες σχολίων
bal isra Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
bal isra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Margaret Hamilton 🙂