in ,

Ο κάζουαλ σεξισμός της ημέρας

“Η μάνα μου πώς προλάβαινε να φτιάχνει τρία φαγητά την ημέρα ;”

“Η μάνα μου πώς προλάβαινε να φτιάχνει τρία φαγητά την ημέρα ;” ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

gaelle marcel GaLWM8dX73U unsplash
Photo by Gaelle Marcel on Unsplash

Ξαδέλφη μου με ενημερώνει ότι είναι σε διάσταση με τον αντρα της.

Την ρωτάω πως και τι και μου λέει ότι αποφάσισε να μην κάνει δουλειές στο σπίτι πέρα από τις βασικές γιατι δεν είχε χρόνο με ενα μικρό παιδί και 10 ώρη εργασία.

Και ο πασάς της έκανε παρατήρηση επειδή έτρωγαν φακές για 2 μερες συνεχόμενες και δεν του έφτιαχνε λαζανια. Του δικαιολογηθηκε οτι δεν προλαβαίνει με τη δουλειά και το παιδί και η απάντηση του ήταν “Η μάνα μου πώς προλάβαινε με 2 παιδια, δουλειά και κατάκοιτο πατέρα να φτιάχνει 3 διαφορετικά φαγητά την μερα;”.

Να σημειωθεί ότι η μάνα του δεν ήθελε την ξαδέλφη μου για τον γιο της γιατί δεν ήταν νοικοκυρά και πάντα της ζητούσε να την αφήσει να τις κάνει τις δουλειές στο σπίτι για να μην κουράζεται (για να τις κάνει σωστά, δηλαδη, και να σιδερώσει τις κάλτσες και τα φανελάκια του γιου της).

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

34 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
FridaFree
FridaFree
3 χρόνια πριν

Η απάντηση πρέπει πάντα να είναι αυτή: “εσύ που είσαι γιος της μάνας σου, γιατί δεν κάνεις 3 φαγητά τη μέρα να φάμε”;

Sister of mercy
Sister of mercy
3 χρόνια πριν

Έπρεπε να του πει, και εμένα η μάνα μου πως δεν πρόλαβε, με τόσο ελεύθερο χρόνο, να με συμβουλεύσει να μείνω μακριά από οποιονδήποτε υπερφυσικό μπεμπέ, ντεκαυλέ κακομαθημένο γραφικό και χειριστικό μπούλη?
Α στα δγιαλα πλέον!

κόκκινο αυγό
κόκκινο αυγό
3 χρόνια πριν

Πόσο συγχύστηκα. Ας πάει στην μανούλα του ο πασάς. Μπράβο στην ξαδέρφη σου που δεν ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές.

Ela Nineta
Ela Nineta
3 χρόνια πριν

Όταν είχαμε πρωτοσυγκατοικήσει με τον άντρα μου
-εμένα η μάνα μου με προσέχει, μου τα σιδερώνει τα πουκάμισα (όλο νάζι)
-και η δική μου το ίδιο
και δεν ξαναειπώθηκε κάτι
Εδώ εγώ δεν είχα ούτε ένα πουκάμισο για να μην κάθομαι να σιδερώνω, θα σιδερώνω τα ξένα; πάμε καλά;

Fay in the Dark
Fay in the Dark
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ela Nineta

Κι εγώ για τον ίδιο λόγο έχω σταματήσει να φοράω πουκάμισα χρόνια τώρα. Δεν έχω την παραμικρή ιδέα πώς σιδερώνεται ένα πουκάμισο και καμία όρεξη να μάθω, να με συγχωράτε. Η δική σου απάντηση είναι τέλεια, εγώ απλώς έλεγα στις σχέσεις μου ότι δεν ξέρω να τα σιδερώνω, να τα σιδερώνει αυτός που τα φοράει, αλλιώς υπάρχουν και τα καθαριστήρια.

Medusa
Medusa
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ela Nineta

Χτες ο φίλος μου σιδέρωνε το πουκάμισο που θα φορούσε σήμερα στο γραφείο. Περνώντας από δίπλα πήγα να τον αγκαλιάσω και ο ίδιος αστειευόμενος και γνωρίζοντας τις φεμινιστικές μου απόψεις μου:
-Αγάπη μου ήρθες να μου σιδερώσεις το πουκάμισο
– Όχι μωρό μου ήρθα να δω αν το κανεις καλά.

γλωσσού
γλωσσού
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ela Nineta

Κι εγώ ακριβώς το ίδιο! “Εμένα η μάνα μου και η γιαγιά μου με είχαν πένα” η απάντησή μου, “ε γύρνα στη μάνα σου και στη γιαγιά σου”. Από τότε, κάνει και τα δικά μου μόνος του 😂

Αιλουροειδέστατο
Αιλουροειδέστατο
3 χρόνια πριν

Εναλλακτικά: “Κι εμένα ο μπαμπάκας μου δούλευε διπλοβάρδια για να μη μας λείψει τίποτα, τις Κυριακές μαστόρευε τη στέγη και μας πήγαινε εκδρομή και κάθε Σαββατόβραδο έβγαινε έξω με τη μάνα μου σινεμά-θέατρο-μπουζούκια-κοκτέιλ στο Galaxy του Χίλτον”. Άει σιχτίρ…

Αιλουροειδέστατο
Αιλουροειδέστατο
3 χρόνια πριν

Η πεθερά μου, τελειομανής και καταπιεσμένη Αυστριακή νοικοκυρά, από τις γυναίκες που τα “προλάβαιναν όλα”, μου είπε κάποτε με πικρία: “Πώς τα προλάβαινα όλα; Είχα φτάσει 45 κιλά από την αϋπνία (ένα κι εβδομήντα η πεθερά εντωμεταξύ), ο γιατρός με προειδοποιούσε από τα 30 μου για την καρδιά μου και η μάνα μου με έλεγε τεμπέλα γιατί έμενα σε διαμέρισμα και όχι σε αγρόκτημα να έχω και τα ζώα και το περιβόλι από πάνω, και γιατί είχα μόνο δύο παιδιά και όχι τέσσερα όπως αυτή. Χαμοζωή, σκληρότητα και δυστυχία. Να πάνε στο διάολο αυτές οι εποχές. Χαίρομαι που εσείς ζείτε… Διαβάστε περισσότερα »

tabula rasa
tabula rasa
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αιλουροειδέστατο

Πραγματι, ποσο το πληρωσαν οι γυναικες το δουλα και κυρα. Εγραψα για την πεθερα μου οτι εχωνε τα παιδια για δουλειες και αυτο ειχε θετικο αντικτυπο στον αντρα μου, αλλα επισης θα ηθελα να πω τι αντικτυπο ειχε γι αυτην οτι εκανε τοσα πραγματα και το mental load φυσικα! Να τρεχεις για τοσα ατομα, να φανε, να ντυθουν, να εκπαιδευτουν, τι χρειαζεται για να τρεχει το σπιτι, σα μικρη επιχειρηση, αστα να πανε. Η γυναικα αδειασε. Οταν μεγαλωσε και το 3ο παιδι και μετα βγηκε στη συνταξη, σα να ειπε ‘ενταξει εκανα το χρεος μου’ και ξαφνικα (εμας μας φανηκε… Διαβάστε περισσότερα »

Mirka Janic
Mirka Janic
3 χρόνια πριν

Ο τραχανάς για βραδινό μετράει ή θέλει και το βράδυ κάτι γκουρμέ, δε μας είπε ο πασας.

Μοναχική ψυχή
Μοναχική ψυχή
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mirka Janic

Τον κόβεις για άνθρωπο που θα φάει τραχανά; Θα θέλει κάτι ξεχωριστό πχ χαβιάρι μπελούνγκα

Αιλουροειδέστατο
Αιλουροειδέστατο
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mirka Janic

Εντωμεταξύ αποκλείεται να έφτιαχνε όντως η μάνα του τρία φαγητά τη μέρα. Δε βγαίνει ούτε ο χρόνος ούτε και τα λεφτά. Το πιθανότερο είναι πως έφτιαχνε ένα κυρίως και ένα συνοδευτικό και σέρβιρε κι ό,τι είχε απομείνει από χτες, όπως κάνει όλος ο κόσμος δηλαδή, και αυτός τα μέτραγε ως τρία διαφορετικά πιάτα.

Μοναχική ψυχή
Μοναχική ψυχή
3 χρόνια πριν

Αφού καίγεται να φάει λαζάνια γιατί δε τα φτιάχνει μόνος του; Αλλά ξέχασα, τον κανακεύει η μανούλα του, μη τυχόν και κουραστεί ο πασάς! Ευτυχώς που τον κατάλαβε η ξαδέρφη και την έκανε με ελαφρά. Ας καθίσει με τη μάνα του, που τα προλαβαίνει όλα

hopeless
hopeless
3 χρόνια πριν

Ξέρω αρκετές που ακούνε τέτοια ωραία σχόλια και όχι μόνο δεν φεύγουν αλλά αναρωτιούνται τι κάνουν λάθος… Κρίμα

Εντελβάις
Εντελβάις
3 χρόνια πριν

Άξια η διάσταση με το καλό και το διαζύγιο. Ο μπούλης φαντάζομαι γύρισε στη μανούλα ε;;