Ο κάζουαλ σεξισμός της ημέρας: Οι άντρες πρέπει να τρώνε

Πάω με 2 συναδέλφους, μια γυναίκα κι έναν άντρα, όλοι μας από διαφορετικές Μεσογειακές χώρες, για φαγητό. Εγώ (γυναίκα) και ο άντρας συνάδελφος παίρνουμε πίτσα, η άλλη κοπέλα σαλάτα. Της προσφέρουμε πίτσα και εγώ και ο άλλος συνάδελφος. Παίρνει από μένα και όχι από αυτόν λέγοντάς του: «Εσύ είσαι άντρας και πρέπει να τρως».

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in ,

Αξιολογήστε το άρθρο

27 points
Upvote Downvote

5
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
5 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
5 Συντάκτες σχολίων
TropiqueCloud on ToastMitsimongrelHeliotropium Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Ωιμε, πως έζησα μέχρι τώρα χωρίς να ξέρω ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να τρώνε! Πώς έχω επιβιώσει τόσο λάθος; Πώς και δεν έχω ακόμα μεταμορφωθεί σε άντρα;

mongrel
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Μάλλον, “θα πρέπει να τρως περισσότερο” ήθελε να πει, που ισχύει εκτος αν ήταν μικρόσωμος. Περιττό πάντως το σχόλιο της και ελπίζω να μην ήταν και έμμεση επίπληξη για σένα.

Heliotropium
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Δεν ξέρω γιατι, αλλα το εξέλαβα ως υπόγειο.. φλουέρτ. Να κοιταχτω?

Cloud on Toast
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Πάντως αν το σκεφτείτε αυτό έχει βαθιές ρίζες. Οτι οι άντρες ειναι πιο σημαντικοί από τις γυναίκες για αυτό πρέπει να ειμαστε σίγουροι οτι θα επιβιώσουν, άρα τους δίνουμε μεγαλύτερο μέρος απο τους πόρους για να κρατηθούν στη ζωή. Ερευνες δείχνουν πως εγκυες γυναίκες που γνωρίζουν το φύλο του μωρού τρώνε περισσότερες θερμίδες αν ειναι αγόρι, ενώ εκείνες που δεν γνωρίζουν το φύλο καταναλώνουν ίδια ποσότητα θερμίδων ανεξαρτήτως του πραγματικού φύλου του μωρού. Άρα ειναι βαθιά ριζομένη η πεποίθηση.

Tropique
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Αν το κάνω εικόνα και εγώ είμαι 55 κιλά και ο φίλος 80, όταν η πίτσα έχει 8 κομμάτια και είναι να δώσουμε το ένα στον συνδαιτημόνα λογικό εόναι να δοθεί το δικό μου αν πεινάμε το ίδιο.