Αγαπητή «Α, μπα»: Ο άντρας μου φέρθηκε άσχημα στην μητέρα μου

Μήπως τρελαίνονται και οι άνδρες κατά τον τοκετό;

O αντρας μου φερθηκε ασχημα στη μητερα μου και γενικότερα έχει αλλάξει. Νιώθω ότι έχουμε παραγνωρίστει. Καλησπέρα αμπα μου και σε ευχαριστώ για τις στιγμές συντροφιάς που μου κρατάς. Στο θέμα μας τώρα. Είμαι 5,5 χρόνια με έναν άνδρα (2.5 παντρεμένοι) και πρόσφατα αποκτήσαμε ένα μικρό κοριτσάκι. Το πρόβλημα μου είναι ότι ενώ ξεκινήσαμε χαρούμενοι και ερωτευμένοι νιώθω ότι αυτός έχει αλλάξει. Μετά το γάμο, σταδιακά άρχισε να γίνεται κάπως πιο ψυχρός και νευρικός. Την περίοδο που ήμουν έγκυος ήταν πολύ χαρούμενος αλλά ακόμα πιο νευρικός (και εγώ το ίδιο) με συνέπεια να ρίξουμε κάτι τσακωμούς (για βλακείες πχ για την πολιτική) με φωνές. Μέχρι και το χέρι στο τραπέζι μου χτύπησε θυμωμένος, και όχι μια φορά. Εκει όμως που ξεπέρασε τον εαυτό του και έκανε πράγματα που με σόκαραν ήταν όσο ήμουν στο νοσοκομείο για τον τοκετό και την ανάρρωση (1 εβδομάδα). Συγκεκριμένα είχε έρθει η μητέρα μου από την Ελλάδα για να μας βοηθήσει τον πρώτο καιρό με το μωρό και εμένε μαζί μας. Από ότι μου είπε εκείνη, αλλά παρατήρησα και εγώ, την υποτιμούσε, της μίλαγε με περιφρόνηση και της έκανε τα νευρικά του. Κάποια στιγμή που την γυρναγε στο σπίτι (δεν μπορούσαν να μείνουν και οι 2 στο νοσοκομείο τη νύχτα) στις 3 το βράδυ, την άφησε μόνη της σε κάποια λεωφόρο (300 μέτρα από το σπίτι μας) για να περπατήσει μόνη της, γιατί δεν ήθελε να κάνει παράκαμψη. Εκείνη του είπε ότι φοβάται να πάει μόνη της στο σπίτι τέτοια ώρα και αυτός της είπε ότι είναι ασφαλής χώρα και σταμάτησε το αυτοκίνητο για να κατέβει. Η μητέρα μου μου περιέγραψε το περιστατικό όταν πια φύγαμε από το νοσοκομείο. Φυσικά έγινε χαμός όταν το έμαθα και αυτός άρχισε να μου ζητάει συγνώμη (για το συγκεκριμένο περιστατικό αλλά και για την γενικότερη συμπεριφορά του στην μητέρα μου). Θεωριτικα τα βρήκαμε, όμως δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορά από αυτόν τον άνθρωπο. Νιώθω ότι κάτι έχει σπάσει μέσα μου, και αναρωτιέμαι αν τον αγαπάω πια. Δεν θέλω να χωρίσω, γιατί τώρα έχουμε και την κορούλα μας, αλλά το σκέφτομαι συχνά. Μήπως είναι επειδή αλλάζει το ορμονικό μου? Μήπως τρελαίνονται και οι άνδρες κατά τον τοκετό? Ή τα περισσότερα ζευγάρια παραγνωρίζονται και μετά από κάποια χρόνια είτε αποξενώνονται, είτε χωρίζουν? ΥΓ: Κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι συμπεριφερόταν με αλλαζονικο τρόπο στο προσωπικό του νοσοκομείου και με έκανε να νιώθω άβολα και να ντρέπομαι. Σα να την ψώνισε που έγινε πατέρας δηλαδή. Έχω πέσει από τα σύννεφα. Άλλαξε ή πάντα ήταν έτσι και εγώ δεν το έβλεπα?

loving you has consequences

Θα το πω πρώτο για να φύγει από τη μέση, γιατί μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι και θα δυσκολευτώ να γράψω τα υπόλοιπα.

Λες να φταίει το ορμονικό σου που ο άντρας σου άφησε τη μάνα σου τριακόσια μέτρα μακριά από το σπίτι, στις τρεις το βράδυ, για να μην κάνει παράκαμψη;

Ό,τι και να συμβαίνει με αυτές τις ορμόνες (έλεος), υπάρχουν αντικειμενικά θέματα, υπάρχουν δεδομένα. Τα ορμονικά σου μπορούν να αλλάξουν τον χρόνο, ή το χώρο; Ή μπορούν να σε κάνουν να δεις ένα χέρι να χτυπάει ένα τραπέζι, χωρίς να έχει γίνει κάτι τέτοιο;

Συνεχίζω.

Το «πάντα» είναι πέντε χρόνια, με δυόμιση χρόνια γάμου, και μόλις μια τεράστια αλλαγή στη ζωή σας, όπως είναι ένα παιδί, άρα δεν είναι «πάντα». Όσο και να ξέρεις κάποιον, όταν έρχεται ένα παιδί, αλλάζει το ιδιωτικό σας σύμπαν. Το μωρό λειτουργεί σαν σεισμός, δεν ξέρεις ποια γυαλικά θα πέσουν από τα ράφια, ή πού θα ισορροπήσει πάλι το οικοδόμημα – αν ισορροπήσει.

Δε νομίζω λοιπόν ότι παραγνωριστήκατε, αλλά ότι τώρα αρχίσατε να γνωρίζεστε, με την πίεση που ασκήθηκε πάνω και στους δύο με την εγκυμοσύνη και το μωρό. Κανείς από τους δύο δεν «τρελάθηκε» επειδή γέννησες. Οι μεγάλες αλλαγές που φέρνουν νέες υποχρεώσεις δείχνουν τον χαρακτήρα του καθένα μας, και σε ένα ζευγάρι, τη δυναμική του. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που ένα παιδί δεν σώζει ένα γάμο, και ο λόγος που πρέπει μια γυναίκα να σκεφτεί ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ με ποιον θα κάνει παιδί – και λέω γυναίκα, γιατί για την ώρα είναι γυναικεία κυρίως ευθύνη η ανατροφή ενός παιδιού, και η γυναίκα είναι ευάλωτη για αρκετά χρόνια, αφού δεν μπορεί να δουλέψει με πλήρες ωράριο.

Και τώρα; Τώρα, δεν ξέρω. Η λύση, αν υπάρχει λύση, βρίσκεται στην επικοινωνία. Οι άντρες δυσκολεύονται σε αυτό το κομμάτι, γιατί έτσι έχουν μάθει. Επίσης, όταν φοβούνται – όπως είναι λογικό να φοβούνται όταν γίνονται κηδεμόνες – έχουν μάθει να το εκφράζουν με θυμό. Μερικές φορές δηλαδή ο θυμός είναι φόβος. Άλλες είναι σκέτος θυμός, από χαρακτήρα που έχει αδυναμία επεξεργασίας. Δεν ξέρω τον άντρα σου, εσύ τον ξέρεις. Δεν μπορείτε να το αφήσετε έτσι όμως, γιατί αν το αφήσετε, θα σας βρει αυτό, και τότε θα είναι αργά.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

89 points
Upvote Downvote

49
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
16 Θέματα σχολίων
33 Απαντήσεις θεμάτων
3 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
29 Συντάκτες σχολίων
seagulltakousamekiaftoScotland for HolidaysGlamazon Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
seagull
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Μια μέρα μαζεύτηκαν όλα τα συναισθήματα και όλες οι αξίες του ανθρώπου. Η Τρέλα αφού συστήθηκε 3 φορές στην Ανία της πρότεινε να παίξουν κρυφτό. Το Ενδιαφέρον σήκωσε το φρύδι και περίμενε να ακούσει ενώ η Περιέργεια χωρίς να μπορεί να κρατηθεί ρώτησε:”Τι είναι το κρυφτό;” O Ενθουσιασμός άρχισε να χορεύει παρέα με την Ευφορία και η Χαρά άρχισε να πηδάει πάνω κάτω για να καταφέρει να πείσει το Δίλημμα και την Απάθεια -την οποία δεν την ενδιέφερε ποτέ τίποτα- να παίξουν κι αυτοί. Αλλά υπήρχαν πολλοί που δεν ήθελαν να παίξουν: Η Αλήθεια δεν ήθελε να παίξει γιατί ήξερε… Διαβάστε περισσότερα »

Mrs Shelby
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ!

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

ααα…τι λες!
Τέλειο!

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Η Γενναιοδωρία, να πάει σε ψυχολόγο. Χθες.

Karlee
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Πωπω seagull, ετσι εγραφε και μιλουσε ο αγαπημενος μου δασκαλος, ο Ανδρέας Κασέτας. Με συγκινησες! ❤

μέντα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μου θύμισε αυτό: Η ΤΡΕΛΑ και η ΛΟΓΙΚΗ είναι πρώτες ξαδέρφες. Κατοικούν στο ίδιο σπίτι σε διαφορετικά δωμάτια. Στο δωμάτιο της Τρέλας δεν υπάρχουν παράθυρα, δεν υπάρχουν καθρέπτες, δεν υπάρχουν μνήμες, επικρατεί ακαταστασία, όμως δεν υπάρχει μοναξιά. Η Τρέλα σέρνει τα κουρέλια της και τα αχτένιστα μαλλιά της με περίσσια αξιοπρέπεια. Δεν την ενδιαφέρει τι γίνεται έξω στον κόσμο. Μιλάει ώρες ατελείωτες με τους τοίχους θεωρώντας τους φίλους της. Είναι οι φίλοι της – νοιώθει ευτυχισμένη!! Στο δωμάτιο της Λογικής υπάρχουν παράθυρα, υπάρχουν καθρέπτες, υπάρχουν μνήμες, επικρατεί τάξη, καμιά φορά όμως υπάρχει μοναξιά. Η Λογική, καλοντυμένη και καλοχτενισμένη, δέχεται φίλους,… Διαβάστε περισσότερα »

takousamekiafto
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Με συγχωρείς πάρα πολύ αλλά νιώθω εξαιρετικά άβολα που δεν αναφέρεις την πηγή σου, δεν βάζεις καν εισαγωγικά. Το κείμενο δεν είναι δικό σου, με πρόχειρη αναζήτηση το βρήκα σε μια σειρά ιστοσελίδες. Άλλο σάιτ θα είχε κατεβάσει το σχόλιο σου μόνο και μόνο γι’ αυτό τον λόγο. Προσοχή.

seagull
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Δεν ισχυρίστηκα ότι είναι δικό μου takousamekiafto. Αφού έκανες αναζήτησή όπως λες θα είδες πως δεν ανοίκει σε κάποιον αλλά πρόκειται για παραμύθι. Προσοχή.

Eleanor Oliphant
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Eleanor Oliphant

Θέλω να στείλω αυτήν την ερώτηση σε μία φίλη μου που θέλει να κάνει παιδί με έναν που γνώρισε πριν 6 μήνες γιατί είναι ο ένας…και το βλέπει! Πώς στραβωνόμαστε έτσι ήθελα να’ξερα. Ορμονικό θα είναι 😛

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Η φίλη σου θέλει να κάνει παιδί. Γι’αυτό αυτός που γνώρισε είναι ο ένας. Καλύτερα ας παραδεχτεί ανοιχτά στον εαυτό της το καθόλου κατακριτέο ή άξιο αιτιολόγησης, δικαιολόγησης, το γεγονός ότι θέλει.να.κάνει.παιδί. και μετά ας δει λίγο πιο ορθολογικά αν αυτός ο ένας, είναι κάποιος που απ’όσο τον ξέρει, είναι σε θέση να πει ότι θα αντέχει να τον συναναστρέφεται για τουλάχιστον 18 χρόνια. Στη φίλη της ερώτησης δεν έχω κάτι να πω. Εγώ 7 χρόνια μετά, ακόμα γνωρίζω τον άντρα μου, ο οποίος από την αρχή φαινόταν Ο ΕΝΑΣ αλλά πάντα έλεγα, κάτσε να δούμε τι θα μας βγάλει… Διαβάστε περισσότερα »

Σοκοφρέτα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Αντιγραφή επικόλληση κάπου τα γενικά κριτήρια της Πόντιας, που κάλλιστα θα μπορούσαν να είναι γενικά τα προαπαιτούμενα για μια σχέση με προοπτική.

Eleanor Oliphant
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Eleanor Oliphant

Δυστυχώς θέλει να κάνει παιδί για να κάνει τικ το κουτάκι και τα υπόλοιπα 18 χρόνια δεν τα έχει καν υπολογίσει. Πόντια οι σχέσεις θέλουν εγγύηση εφόρου ζωής για να μπορείς να τους γυρίσεις πίσω ανα πάσα στιγμή 🙂

Rebecca de Winter
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Δεν είμαι και πολύ σίγουρη πως συμφωνώ με αυτά που λέτε. Εννοείτε δηλαδή πως για να δοκιμάσουμε έναν άνθρωπο πρέπει να περάσει αναγκαστικά και ένα εύλογο διαστημα; εγώ νομίζω πως από κάποια ηλικία και μετά καταλαβαίνεις αρκετά γρήγορα αν είσαι συμβατή με τον άλλον. Ούτως ή άλλως η σχέση δοκιμάζεται πολυ σε καταστάσεις που προκύπτουν μετά από κάποια χρόνια σχεσης ισως. Επίσης δεν είναι απαραίτητο πως αν θες να παντρευτείς ξερωγω γρήγορα είναι γιατί φοβάσαι μη μείνεις στο ράφι ή θες παιδί. Εγώ τον άνδρα μου τον γνώρισα στα γενέθλια μου (27) αυτός 33 και 2 μήνες μετά αποφασίσαμε να… Διαβάστε περισσότερα »

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Rebecca, το γεγονός ότι η δική σας σχέση πέτυχε, δεν καθιστά “ασφαλές” το περιθώριο 2-3-4 μηνών για να δέσεις τόσο πολύ τη ζωή σου με έναν άνθρωπο. Εχεις δίκιο σε αυτό που λες ότι μια σχέση δοκιμάζεται σε περίοδο ετών με αυτά που προκύπτουν. Παρ’ όλα αυτά μέσα σε λίγους μήνες δεν έχεις προλάβει να περάσεις κάποια βασικά milestones που θα σου δείξουν ποιον άνθρωπο έχεις απέναντί σου. Για παράδειγμα διακοπές ή συγκατοίκηση ή κάποια σημαντική απόφαση για το κοινό σας μέλλον.

Rebecca de Winter
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Είναι λίγοι οι δύο μήνες οντως αν και εμεις “γελαμε” ας το πω γιατί όπως εμείς έτσι και η κολλητή μου παντρεύτηκαν στο αψε σβησε κι όλα σούπερ οκ, όπως και μια άλλη φίλη στο χρόνο, και από την παρέα οι υπόλοιποι 3 που παντρεύτηκαν μετά από μακροχρόνιες σχέσεις 4-5 ετων χώρισαν και οι 3. Και έχουμε το inside joke πως αν παντρευτείς σε περισσότερο από χρόνο παίζεις με την τύχη σου.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Ο σύζυγος είναι νευρικός γιατί έχασε τη βολή του. “Φορτώθηκε” την πεθερούλα, θα ξενυχτήσει και για τη μπέμπα, ε, πως, ο αφέντης να μην ταραχτεί με αυτές τις αλλαγές στην καθημερινότητά του ? Μακάρι να τα βρείτε, τώρα, όσο ακόμα είναι νωρίς, με φιλική συζήτηση, χωρίς καυγάδες. Στο εύχομαι γιατί, πολύ φοβάμαι, ότι αλλιώς θα έχεις απογοητεύσεις. Εσύ ξέρεις τον άνδρα σου. Το καλό σενάριο είναι να έχει φοβηθεί με τις αλλαγές στη ζωή του και τις καινούργιες ευθύνες. Το κακό σενάριο είναι να ήταν από πάντα ένας αδιάφορος παρτάκιας, απλώς χωρίς παιδιά, δεν φαινόταν.

κασελάκι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

“Το καλό σενάριο είναι να έχει φοβηθεί με τις αλλαγές στη ζωή του και τις καινούργιες ευθύνες”

Ακόμα και αυτό να είναι αλήθεια, ο τρόπος που αντέδρασε δεν δείχνει την ποιότητα του χαρακτήρα του; Δεν ξέρω, εγώ προσωπικά δεν βλέπω κανένα καλό σενάριο, ένα τομάρι βλέπω, ειδικά το ότι άφησε μεγάλη γυναίκα μόνη μέσα στη νύχτα με ξεπερνάει.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

ούτε εγώ το βλέπω αλλά και τι να της πω ? να χωρίσει ? ας δει μόνη της τι θα γίνει στη συνέχεια και αποφασίζει.

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

“μια γυναίκα να σκεφτεί ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ με ποιον θα κάνει παιδί” Το πρόβλημα είναι ότι πολλές γυναίκες θέλουν οπωσδήποτε να κάνουν παιδί και επειδή δεν έχουν τα χρήματα να το μεγαλώσουν μόνες τους, χρειάζονται και έναν άντρα. Οπότε σού λένε: “Από το να μην κάνω καθόλου παιδί, καλύτερα να κάνω, έστω και με αυτόν τον άντρα.” . Αν δεν ήταν το οικονομικό στη μέση πιστεύω ότι πολλές γυναίκες θα έκαναν παιδί από τράπεζα σπέρματος.

Haifischnet
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Haifischnet

Δεν είναι μόνο το οικονομικό. Χρειάζονται κι άλλα “υλικά”.

bella ciao
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Επίσης, η Α μπα είχε γράψει μία σπουδαία απάντηση σε μία προϊστορική ερώτηση.. Πολλοί άνθρωποι, που νιώθουν πριν το γάμο λίγο… άκυροι, λίγο ξέμπαρκοι, όταν παντρεύονται και κάνουν παιδί, ξαφνικά καβαλάνε το καλάμι και νομίζουν πως ανέβηκαν πίστα κοινωνικά κι εκεί ξεσπούν όλα τα κόμπλεξ και τα κακά στοιχεία του χαρακτήρα! Βέβαια, εκεί κολλάει το πίσω έχει η αχλάδα την ουρά και γελάει καλύτερα,,,

Rebecca de Winter
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Μπορούμε πουθενά να βρούμε την ερωτηση;

bella ciao
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης
Rebecca de Winter
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Ευχαριστώ!

Scotland for Holidays
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Μπραβο ρε συ bella για την αναφορα στην καταπληκτικη εκεινη απαντηση της Α,μπα – απο την αρχη ως το τελος. Και για το λινκ…
😊

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Δυστυχώς τώρα βγαίνει ο αληθινός του χαρακτήρας στην επιφάνεια, και προφανώς εσένα δε σου κάνει. Αν υπαρχει περίπτωση να σωθει κάτι είναι να κάτσετε να μιλήσετε ανοιχτά αλλά χωρίς φωνές και τσακωμούς. Και επειδή πολλές φορές τα ζευγάρια δεν μπορούν να το κάνουν αυτό ένας σύμβουλος γάμου μπορεί ίσως να βοηθήσει.

Ιζόλδη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Έχω καταλήξει ότι οι άνθρωποι που τους συμβαίνουν κοσμογονικές αλλαγές δεν αλλάζουν χαρακτήρα ξαφνικά, απλά με αφορμή τις αλλαγές αποκαλύπτεται ο τρόπος που λειτουργούν υπό συνθήκες στρες. Ο άντρας σου στην πίεση αντιδρά νευρικά, θυμωμένα, αλλαζονικά και σπασμωδικά. Αυτό είναι ένα νέο δεδομένο που πιθανότατα δε γνώριζες και οφείλεις να λάβεις υπόψη, γιατί σήμερα είναι ο ερχομός ενός παιδιού, αύριο μια ασθένεια, παραμεθαύριο μια αναποδιά στη δουλειά κ.ο.κ. Αφού ο χωρισμός δε σου φαντάζει επιθυμητή λύση προς το παρόν, ή βρίσκετε από κοινού τρόπους για αντιμετώπιση των κλυδωνισμών (συζήτηση, ψυχολόγο, σύμβουλο γάμου) ή αποδέχεσαι ότι στις κρίσεις θα είναι τόσο… Διαβάστε περισσότερα »

Παπαρουνα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Σκεψεις :
1. Αν η γυναικα πρεπει να σκεφτει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ με ποιον θα κανει παιδι, δεν ξερω αν θα βρει και ποτε τον καταλληλο. Τοτε να δεις τι υπογεννητικοτητα θα πεσει (μεταξυ αλλων).

2. Πιστευω πως αν η γυναικα μπορεσει να απαλλαγει απο το αγχος της αποκτησης παιδιου θα γινει ελευθερη

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Ίσως ήθελε να πει ΝΑ ΜΗ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΕΠΙΠΟΛΑΙΑ, αλλά το είπε ευγενικά. Πάντα υπήρχαν άνθρωποι που χρησιμοποιούσαν ως δικαιολογία, μεταξύ άλλων, το ότι δεν βρέθηκε ο κατάλληλος, επειδή δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να πουν ανοιχτά ότι δε θέλουν να κάνουν παιδιά. Δεν ευθύνονται για την υπογεννητικότητα, ούτε μεταξύ άλλων, όσοι δεν θα έκαναν παιδιά υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Ό,τι και να λέμε εμείς, αν μια γυναίκα θέλει να κάνει παιδί και βιολογικά μπορεί, θα κάνει, με την έννοια ότι μπορεί να το επιδιώξει, ό,τι κι αν λέει ο κόσμος, εγώ, εσύ. Το πρόβλημα είναι όταν δεν θέλει, και δεν της… Διαβάστε περισσότερα »

Παπαρουνα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Ισως (το πιθανοτερο δηλ) και να ηθελε να πει αυτο που λες. Εγω το γενικευσα, σκεπτομενη ποσο ευκολο ειναι να βρεις καποιον που να συγκεντρωνει καποια θετικα και να του λειπουν και καποια αρνητικα. Οπως ας πουμε σε γενικες γραμμες να ειναι καλος, περιποιητικος, και τωρα θυμηθηκα αυτο που εστειλε η κοπελα χθες, που εκανε λογο για ελλειψη πρωτοβουλιων και απαισιοδοξια, ενω κατα τα αλλα δεν εχει παραπονο απο την συμπεριφορα του απεναντι της. Το σκεφτεσαι με αυτον για οικογενεια; Η τον αλλον που μιλαει στον σερβιτορο απαξιωτικα.. Μ’ αυτον κανεις οικογενεια; η αυτον σαν την αλλη κοπελα που της… Διαβάστε περισσότερα »

Evelina Leivada
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Evelina Leivada

Συμφωνώ πολύ με τη Λένα, αλλά έχω έναν ενδοιασμό ως προς το περιστατικό στις 3 τη νύχτα. Όπως μας λέει η γράφουσα, ένας από τους δυο έπρεπε να μείνει στο νοσοκομείο. Άρα ο σύζυγος γυρίζει την πεθερά σπίτι στις 3 και φουλ νυσταγμένος πρέπει να ξαναγυρίσει νοσοκομείο. Ε σε αυτές τις συνθήκες δεν το βρίσκω και τέρμα τρομερό να πεις σε κάποιον, κοίτα φαίνεται από δω το σπίτι (ας υποθέσουμε ότι στα 300 μέτρα φαινόταν), σε δυο λεπτά θα είσαι μέσα, ας μην κάνω δεκάλεπτη παράκαμψη, γιατί πρέπει και να γυρίσω στο νοσοκομείο και καλύτερα να μην στουκάρω στο τιμόνι.… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

300 μέτρα δεν είναι και λίγα. Πάντως ξέρω ανθρώπους που δεν υπήρχε περίπτωση να ΚΑΝΟΥΝ παράκαμψη, ξέρω και ανθρώπους που δεν υπήρχε περίπτωση να ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ παράκαμψη. Μάντεψε ποιοι είναι τα γαϊδούρια γενικά !!

Evelina Leivada
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Evelina Leivada

Φυσικά και μαντεύω και έχεις σοβαρό πόιντ. Αλλά λέω ότι στη δική μου κλίμακα αξιών, το να μου κοπανά κάποιος το χέρι στο τραπέζι και να τραντάζονται τα πιατικά και μαζί και η ψυχή μου είναι χειρότερο και το καταλαβαίνω λιγότερο από το να μου πει ο ίδιος ο άνθρωπος ότι ξέρεις είναι 3 και θα πάει 4, και πρέπει να γυρίσω στο νοσοκομείο, διότι είναι αργά και κλείνουν τα μάτια μου/ανυμοπονώ να βρεθώ κοντά στο νεογέννητο παιδί μου/δουλεύω στις 8 το πρωί/όλα αυτά μαζί κλπ κλπ.

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Επέτρεψέ μου ευγενικά να διαφωνησω: εδώ τις προάλλες κάναμε ολόκληρη συζήτηση για το αν ο ταξιτζής πρέπει να σε περιμένει να μπεις στην είσοδο της πολυκατοικίας. Οπότε δεν το βρίσκω πολύ ΟΚ όλο αυτό. Αν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, δε νομίζω και η ίδια η γράφουσα να το αξιολογούσε τόσο σοβαρά, αλλά τώρα μαζεύονται πολλά!

Evelina Leivada
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Evelina Leivada

Συμφωνώ για το μεμονωμένο περιστατικό απόλυτα. Αλλά τον παραλληλισμό με τον ταξιτζή δεν τον πολυπιάνω. Ο ταξιτζής πληρώνεται για να σε αφήσει στην οδό Περικοκλάδων 135. Είναι η δουλειά του να σε πάει εκεί, δεν σου κάνει εξυπηρέτηση, το ταξίμετρο γράφει. Το να σε περιμένει να ανοίξεις την πόρτα και να μπεις μέσα μου φαίνεται λίγο παράξενο (και ποια πόρτα εξάλλου; του κήπου; της πολυκατοικίας; του ασανσέρ; του διαμερίσματός σου αφού δει φώτα να ανάβουν;), αλλά ίσως αυτό είναι επειδή ζω σε σούπερ σέιφ πόλη του εξωτερικού. Ο μη ταξιτζής που αφήνει γυναίκα και νεογέννητο για να πάει την πεθερά… Διαβάστε περισσότερα »

Evelina Leivada
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Evelina Leivada

By the way, η συζήτηση που λες περί ταξιτζή που έγινε; Αν έχεις λινκ, δώσε μου γιατί θέλω να τη διαβάσω 🙂

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

να το https://ampa.lifo.gr/apantiseis/agapiti-a-mpa-itan-sexismos-ayto/

επίσης κι εγώ σε όλες τις super safe χωρες και πόλεις που έχω ζήσει, είχα συνηθίσει να με περιμένει ο ταξιτζής να μπω μέσα στην κεντρική πόρτα του σπιτιού/πολυκατοικίας όταν με άφηναν σπίτι τη νύχτα. Ίσως ΚΑΙ γι’ αυτό είναι safe οι safe πόλεις που λέμε 🙂

Evelina Leivada
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Evelina Leivada

Ευχαριστώ για το λινκ 🙂 Στις δικές μου δύο σέιφ πόλεις σε Νορβηγία και Ισπανία, σίγουρα δεν ισχύει αυτό. Εντάξει σε αυτή της Νορβηγίας έχει τύχει όντως να με περιμένουν και να με ρωτούν αν είμαι οκέι, αλλά απλώς γιατί σαβουρντίστηκα στον πάγο ενώ μιλούσαν στο τηλέφωνο!

Glamazon
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Evelina, η μητέρα της έφυγε από Ελλάδα για να πάει για κάποιο χρονικό διάστημα να τους βοηθήσει. Φαντάζεσαι να είσαι 60 χρονών, σε ξένη χώρα, που πολύ πιθανόν να μην μιλάς της γλώσσα και να πρέπει 3 τη νύχτα(που δεν ξέρουμε και αυτή από τι ώρα είχε ξυπνήσει) να πρέπει να περπατήσεις 300 μέτρα γιατί ο γαμπρός σου δεν μπορεί να κάνει παράκαμψη? Μου φαίνεται τρομερά αγενές και κυρίως αχάριστο. Η γυναίκα αυτή άφησε τη βολή της και το σπίτι της για να τους βοηθήσει και τους δύο. Όταν θα γυρίζει σπίτι ο κύριος από τη δουλειά λογικά αντί να… Διαβάστε περισσότερα »

Evelina Leivada
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Evelina Leivada

Glamazon, είπα και πριν ότι το περιστατικό είναι το λιγότερο άκομψο. Από αυτό όμως ως τα projections που κάνεις εσύ στο αρχικό κείμενο (μαμά 60 χρονών, μαμά είχε βολή και άφησε βολή, μαμά δεν μιλά γλώσσα, γαμπρός βρίσκει σπίτι κουφέτο διότι μαμά σκλάβα προλαβαίνει όλες τις επιθυμίες του σουλτάνου) υπάρχει μια απόσταση που δεν ξέρω αν μπορώ να διανύσω και δεν είμαι σίγουρη και ότι έχει άμεση σχέση και με το θέμα. Δηλαδή αν η μαμά δεν ερχόταν για να είναι σκλάβα και ερχόταν όντως για διακοπές θα ήταν οκέι να την άφηνε 300 μέτρα παρακεί; Όχι δεν θα ήταν… Διαβάστε περισσότερα »

Glamazon
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Evelina, έχεις απόλυτο δίκιο. Το “60 χρονών,δεν μιλάει τη γλώσσα” δεν το γνωρίζω. Τα υπόλοιπα όμως ισχύουν. Γράφει στο κείμενο ότι έφυγε από την Ελλάδα για να τους βοηθήσει. Σε τι δηλαδή θεωρείς ότι θα τους βοηθήσει? Πήγε για να αναλάβει ένα μέρος του νοικοκυριού, ελπίζω σε αυτό να συμφωνείς. Δεν είναι projection αυτό. Τους κάνει μία χάρη, μία εξυπηρέτηση,πως αλλιώς να το πω. Και ναι έχει διαφορά για το ποιον λόγο ήρθε η μητέρα. Αν είχε έρθει για διακοπές και τη φιλοξενούσαν, τότε ο γαμπρός της κάνει ήδη μια εξυπηρέτηση. Σε αυτή λοιπόν την περίπτωση θα ήταν άκομψο, όπως… Διαβάστε περισσότερα »

Η μπλε ώρα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Πριν διαβάσω την απάντηση της Λένας ήμουν σίγουρη ότι θα τα “πάρει” κρανίο με τα περί ορμονών και πόσο δίκιο έχει! Όσον αφορά τη συμπεριφορά του άνδρα σου μόνο με την επικοινωνία θα καταφέρετε να λύσετε τα θέματα που προκύπτουν μεταξύ σας. Υπάρχει χρόνος και αν υπάρξει διάθεση κ από τις 2 πλευρές τότε μπορείτε να σώσετε τον γάμο σας!:)

Between Worlds
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Εγώ νόμιζα των ορμονών τού άντρα. Πιο σχετικό μου φάνηκε.