in

Αγαπητή «Α, μπα»: Βρήκα την υγειά μου με την πανδημία

Επιτέλους περπατάω άνετα στο δρόμο

Επιτέλους περπατάω άνετα στο δρόμο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

nadine shaabana ypyaaEf2ntM unsplash

Α,μπά μου! Κυκλοφορώ χρόοονια τώρα σε πολυσύχναστα κεντρικά μέρη και περπατώ πολύ καθημερινά, όλες τις ώρες. Πριν την πανδημία δεν είχα συνειδητοποιήσει πόση ενέργεια κατασπαταλούσα στο να αξιολογώ το ποιος είναι δίπλα μου και τι κάνει(πού έχει τα χέρια του ας πούμε) ή όποιον ερχόταν κατά πάνω μου ή από πίσω μου αν συνιστά απειλή (να με σκουντήξει άσχημα, να με κλέψει, να με χουφτώσει, να μου τ@ν ακουμπήσει, να μου σφυρίξει προστυχιές στο αυτί, να με κοιτάζει προκλητικά μέσα στα μάτια κλπ – καθόλου τυχαία παραδείγματα). Είχα πάντα το νου μου και παράλληλα φρόντιζα να δείχνω ευγενική, να μην προκαλώ, να αποφεύγω αθόρυβα, δήθεν τυχαία, και σε σπάνιες περιπτώσεις να αντιδρώ – αλλά γιατί να πρέπει να μπω σ’αυτή τη διαδικασία και να το αποδεχτώ ως κάτι φυσικό, σαν τον σεισμό ας πούμε; Τώρα πια μπορώ να αποφύγω απολαυστικά ανοιχτά έναν άντρα στον δρόμο μου: να κάνω πιο κει καθώς περιμένουμε στο φανάρι, να κοιτάξω απ’την άλλη καθώς διασταυρωνόμαστε, να αλλάξω πεζοδρόμιο χαλαρά. Ξέγνοιασα! Με αφορμή αυτό, ήθελα να ρωτήσω αν εσύ έχεις παρατηρήσει κάποια θετική αλλαγή με το social distancing, όπως και οι αγαπητές αναγνώστριες!

– Πιο Κει

 

 

Ας πούμε ότι είναι από τα καλά που έφερε ο ιός, που ελπίζω να κρατήσουν και μετά. Μπορούσες και πριν να το κάνεις χωρίς να πασχίζεις να το κάνεις διακριτικά. Μην το ξεχάσεις μετά.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

42 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Mirka Janic
Mirka Janic
3 χρόνια πριν

Πού περπατατε βρε παιδια και χρειάζεται να σκέφτεστε έτσι;! Εγώ ουδέποτε έχω ασχοληθεί με το ποιος έρχεται προς το μέρος μου. Δε βρίσκω τίποτα καλό με όλο αυτό που συμβαίνει παντως. Απολυτως τίποτα.

Άγουρο μελομακάρονο
Άγουρο μελομακάρονο
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mirka Janic

Ακριβώς. Το ότι μερικοί άνθρωποι εκεί έξω είναι επικίνδυνοι, είναι γεγονός. Αλλά μπορούν να εξακολουθήσουν να είναι επικίνδυνοι και με ένα ατού επιπλέον: την κάλυψη τού προσώπου τους με τη μάσκα. Οι υπόλοιποι, όμως, η πλειονότητα των ανθρώπων που κινούνται γύρω μας και μαζί μας, είναι άνθρωποι σαν εμάς: που πάνε στη δουλειά τους, κάνουν τη βόλτα τους, πάνε στο ραντεβού τους κλπ. Δεν χαίρομαι που οι δρόμοι είναι άδειοι. Και το λέω εγώ, που τα μεγάλα πλήθη και το στριμωξίδι σε δρόμους και μαγαζιά μου προκαλούσε ανέκαθεν ταχυπαλμία και ένα αίσθημα έντονης δύσπνοιας.

IrisPrismatica
IrisPrismatica
3 χρόνια πριν

Αχ εγώ νιώθω ενοχές για το πόσο πολύ μου αρέσει η ζωή εν covid. Στεναχωριέμαι σχεδόν αποκλειστικά για το λογαρισμό άλλων (αυτών που πεθαίνουν, αυτών που υποφέρουν, αυτών καταστρέφονται οικονομικά) και γι’αυτό και θέλω να περάσει όλο αυτό. Αλλά μιλώντας για προσωπικές στιγμές, εγώ μάλλον θα το αναπολώ το ’20 στο μέλλον αντί να το σιχτιρίζω.

matilda
matilda
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  IrisPrismatica

Αχ και εγώ ενοχές νιώθω για το πως έχω ευχαριστηθεί αυτη την περίοδο. Πρώτη φορά μετά απο 10 χρόνια βρήκα χρόνο να διαβάσω βιβλία που αγόραζα και έμεναν στα ράφια. Ξεκίνησα ισπανικά, κάνω διάφορες γυμναστικές μέσω youtube, συνδέθηκα ξανά με κόσμο που είχα χρόνια να μιλήσω, αποφεύγω κόσμο και συναντήσεις που πήγαινα απο κοινωνική υποχρέωση, έχω βάλει χρήματα στην άκρη εφόσον δεν ξοδεύω σε εξόδους και ΜΜΜ… Επίσης χόρτασα ύπνο, δεν έχω να στριμωχτώ μέσα στο βρωμερό tube κάθε πρωί. Γενικά έχει φύγει το άγχος από την ζωή μου. Αφήστε που δεν έχω κρυολογίσει καθόλου. Συνήθως 3-4 φορές τον χρόνο… Διαβάστε περισσότερα »

ω βάι βάι
ω βάι βάι
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  IrisPrismatica

“Η ζωή εν covid” χαχα καλό, δεν το είχα ξαναπετύχει!
Μάλλον το πώς μας φάνηκε το 2020 εξαρτάται από το επάγγελμα, τον χαρακτήρα και την προσωπική μας ζωή, α, και από το αν είχαμε κάποιον που νόσησε ή όχι. Κι εγώ ευχαριστήθηκα αρκετά σημεία της καραντίνας, αλλά πια με κούρασε που δεν μπορώ να μετακινηθώ ελεύθερα, να μπορώ να πάω κάπου, μια βόλτα παραπέρα από τη γειτονιά, ένα ταξίδι! Να μπορώ αν θέλω κι ας μη θέλω!! 🙂

Κοσμική Νεράιδα
Κοσμική Νεράιδα
3 χρόνια πριν

Προσωπικά θεωρώ πιο επικίνδυνο όταν δεν κυκλοφορούν πολλοί άνθρωποι στο δρόμο.αν πχ κάποιος γίνει ενοχλητικός.
Από την άλλη,όσο περίεργο μπορεί να ακουστεί, μου αρέσει να περπατάω χωρίς να φαίνεται το πρόσωπο μου.σαν να έχω μια ανωνυμία ένα πράγμα.ειδικα όταν βλέπω παλιούς συμμαθητές και δεν θέλω να τους χαιρετίσω.

μιμόζα
μιμόζα
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Κοσμική Νεράιδα

Και μένα μου αρέσει αυτή η ανωνυμία. Νιώθω πιο ελεύθερη. Και θυμάμαι που είχα διαβάσει την ιστορία μιας γυναίκας που έλεγε για την ελευθερία που της προσφέρει το να καλύπτει το σώμα και μέρους του προσώπου της με μαντήλα και επιτέλους κατάλαβα τι εννοούσε.

Elli Little
Elli Little
3 χρόνια πριν

Μα βρε μαύρο γατί, άπειρα κιολας καλά ! Βελτιώθηκε η ποιότητα της ζωής σου, επειδή πεθαίνουν 50- 100 άνθρωποι κάθε μέρα, και αναγκαστήκαμε για το λόγο αυτό να περιοριστούμε! Εχουμε χάσει δικούς μας ξέρεις και αγωνιούμε και για άλλους, διασωληνωμένους μέρες, και φοβόμαστε και για μας, άνθρωποι άλλοι έχουν οικονομικά καταστραφεί, αλλά ευτυχώς η δίκη σου ποιότητα ζωής βελτιώθηκε, λόγω της δυστυχιας που έπληξε τον κόσμο! Τι να πω , την πάρτη σας μόνο όρισμενοι!

Lou
Lou
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Elli Little

Elli Little, δεν λέει αυτό το Μαύρο Γατί. Ποιος χαίρεται με τους θανάτους και την αρρώστεια. Αυτό που λέει είναι ότι η επιδημία μας ανάγκασε να υιοθετήσουμε συμπεριφορές, που η ίδια θεωρεί θετικές και που εύχεται να παραμείνουν και μετά τον εμβολιασμό και την ανοσία.

Elli Little
Elli Little
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Lou

Προς τη Lou: «Έχω δει ΑΠΕΙΡΑ καλά στην πανδημία και στο λοκντάουν», το άπειρα με κεφαλαία. Αυτό λέει, δεδομένου ότι τα καλά που απαριθμούνται στη συνέχεια είναι όλα άμεσα συνδεδεμένα με την ανάγκη του εγκλεισμού, που επιβλήθηκε λόγω των θανάσιμων συνεπειών της πανδημίας. Είναι δηλαδή αμεσες συνέπειες του φοβερού χαρακτήρα της. Όχι παράλληλα συμβάντα. Είναι σαν να λέμε: 1)Στο Ατύχημα του Τσερνόμπιλ χάθηκαν και θα χαθούν τόσοι άνθρωποι. Ναι, αλλά είχε και το τεραστιο καλό ( αντιλογος τύπου Μαύρου γατιού ) ότι η ιατρική και ειδικά η αιματολογια έμαθε τόσα από αυτό, που αλλιώς δεν θα τα ήξερε. 2) Η… Διαβάστε περισσότερα »

Elli Little
Elli Little
3 χρόνια πριν

Ως άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα, και για το λόγο αυτό κλεισμένη μέσα από το Μάρτιο ( Κυριολεκτικά κλεισμένη μέσα, βγαίνω παρά πολύ σπάνια, κατόπιν σχετικης ιατρικής υπόδειξης) βρισκω το κείμενο σας εξοργιστικό και το «ξένοιασμα » σας, ενώ πεθαίνουν και υποφέρουν τόσοι άνθρωποι, σκέτη αναισθησία.

Η μικρή Αννούλα μετά την έκρηξη
Η μικρή Αννούλα μετά την έκρηξη
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Elli Little

Η κοπέλα όντως αναφέρει αληθινά προβλήματα, τα οποία όμως δεν λύνονται ούτε με τον covid ούτε με την απαγόρευση κυκλοφορίας. Δηλαδή μετά από όλο αυτό, τι θα κάνει στο δρόμο; Θα παρακαλάει να έρθει ξανά μια πανδημία;;
Επίσης, πρόκειται για μία κατάσταση που δεν ξέρουμε ο καθένας πως την βιώνει, οπότε καλύτερα να προσέχουμε λίγο πώς εκφραζόμαστε. Όπως και να το κάνουμε, το “ξέγνοιασα” και “βρήκα την υγειά μου στην πανδημία” δεν είναι κι ο,τι καλύτερο να πεις όταν δεν ξέρεις ο καθένας τι μπορεί να περνάει.

Elli Little
Elli Little
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Elli Little

Mafalda μου, ο δικός μου εγκλεισμός οφείλεται αποκλειστικά στον COVID. Σε τίποτα άλλο. Πριν ζούσα εντελώς κανονικά, ταξίδευα, κ.λπ. Πριν, οσα και αν ήταν τα ζητήματα στις « δομές υγείας» , δεν συνάντησησα ποτέ πρόβλημα, λόγω ελλείψεων. Αντίθετα είμαι πολύ ευχαριστημένη από την αντιμετώπιση που ειχα. Τα προβλήματα της κοπέλας μου φαίνονται περισσότερο ψυχολογικής φύσεως. Όλα τα κακά μπορεί να σου τύχουν στο δρόμο, μέχρι και να σε χτυπήσει ένα αυτοκινητο ή να σου πέσει μια γλάστρα στο κεφάλι, δεν μας έκανε αυτό να φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε. Ούτε η λύση είναι να μην κυκλοφορούν οι άλλοι ανθρωποι για να κυκλοφορούμε… Διαβάστε περισσότερα »

Η μικρή Αννούλα μετά την έκρηξη
Η μικρή Αννούλα μετά την έκρηξη
3 χρόνια πριν

Αν κάποιος δεν ήθελε να κυκλοφορεί για έξοδο σε μέρη με κόσμο, μπορούσε να μην το κάνει και πριν από την πανδημία. Επίσης, για την τηλεργασία δεν μπορώ να πω κάτι, μπορώ όμως να πω για την τηλεκπαίδευση η οποία στο αντικείμενο που σπουδάζω εγώ δεν είναι εφικτή ούτε στο ελάχιστο, και από κάποιους καθηγητές δεν προσφέρθηκε καν στην προηγούμενη καραντίνα, γιατί ποιος τους ελέγχει; Προφανώς δεν είναι αυτά τα μεγαλύτερα προβλήματα αυτή τη στιγμή, προέχει η υγεία. Δεν χρειάζεται όμως να μιλάμε και για τα “τόσα καλά που έχει φέρει η πανδημία”, γιατί σε πολλούς ανθρώπους δεν έχει φέρει… Διαβάστε περισσότερα »

Η μικρή Αννούλα μετά την έκρηξη
Η μικρή Αννούλα μετά την έκρηξη
3 χρόνια πριν

Πού ακριβώς είδες να είπα ότι είναι αρνητικό να παρέχονται ηλεκτρονικά διάφορες υπηρεσίες;; Πουθενά, μάλλον απλά δεν είδες τι είπα. Ίσα ίσα διευκρίνησα ότι δεν μπορώ να πω κάτι για την τηλεργασία. Επίσης, ναι η κακή νοοτροπία φταίει που κάποιοι άνθρωποι δεν κάνουν την δουλειά τους, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση για την οποία μίλησα, ακόμα κι αν οι καθηγητές είχαν καλές προθέσεις, το πρόγραμμα σπουδών είναι σχεδόν μόνο εργαστήρια για τα οποία χρειάζεται μεγάλος χώρος και εξοπλισμός, δεν μπορώ να κάνω τίποτα σπίτι μου. Οπότε όχι δεν φταίει μόνο η νοοτροπία του καθενός. Το να διαφωνείς γιατί βιώνεις διαφορετικά μια… Διαβάστε περισσότερα »

Η μικρή Αννούλα μετά την έκρηξη
Η μικρή Αννούλα μετά την έκρηξη
3 χρόνια πριν

Ναι όλοι θα έπρεπε να κάνουν την δουλειά τους χωρίς τον έλεγχο, όμως δυστυχώς ξέρουμε ότι σε μερικές περιπτώσεις αυτό είναι ουτοπικό. Δεν νομίζω να έπεσε κανείς από τα σύννεφα με την πληροφορία ότι πολλοί άνθρωποι δεν κάνουν την δουλειά τους και δεν έχουν και καμία συνέπεια. Όσο για την τηλεκπαίδευση, είναι μία πολύ καλή λύση εκεί που μπορεί να εφαρμοστεί. Αλλά υπάρχουν και σχολές όπου δεν γίνεται να εφαρμοστεί, αυτό είναι η πραγματικότητα δεν είναι η δική μου άποψη. Και ακριβώς επειδή είναι η πραγματικότητα, είχαν δοθεί άδειες από το υπουργείο για τους τελειόφοιτους να πηγαίνουμε στα εργαστήριά μας,… Διαβάστε περισσότερα »

Aktinidio
Aktinidio
3 χρόνια πριν

Και επισης καταπληκτικη δικαιολογια για να αποφυγεις συναντησεις με ενοχλητικους- Θες να κανουμε μια βολτα στην παραλια Μαρια μου?- Οχι μωρε αυτη την εποχη κανω self isolating.

Pocahontas
Pocahontas
3 χρόνια πριν

Έχω μείνει άφωνη με αυτό που διάβασα….Και η απάντηση ήταν τόσο γεμάτη κατανόηση σε αυτό το αναίσθητο ως προς τους θανάτους γράμμα.Δε ξέρω…

μιμόζα
μιμόζα
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Pocahontas

Σε ποιο σημείο φαίνεται αναίσθητο το γράμμα;

Φτωχιά (πλην τίμια)
Φτωχιά (πλην τίμια)
3 χρόνια πριν

Εντάξει μωρε, πεθαναν πεντε-έξι και οι υπολοιποι κοντεύουμε να τρελαθούμε από τον εγκλεισμό αλλά για φαντάσου να έπρεπε να μαθουμε να βάζουμε τα όρια μας και να δυσαρεστούνται οι ***** !

Cycling in the rain
Cycling in the rain
3 χρόνια πριν

Εμένα με καταβολεψε. Πριν την πανδημία κάθε (ΜΑ ΚΑΘΕ) βδομαδα πηγαινα στην Κοπεγχάγη. Είτε αυθημερόν είτε για 2 μέρες. Είχα τσακιστει στην κούραση.
Επίσης ενώ στην αρχή είχαμε χάσει τον έλεγχο σχετικά με τις ώρες εργασίας από το σπίτι εντέλει βρήκαμε ισορροπίες και δουλεύουμε νορμάλ ώρες.
Και το πιο σημαντικό μπορούμε μια τρώμε όλοι μαζί πρωινό και βραδινό. Και ίσως ακούγεται αστείο αλλά είναι χρόνος που δεν είχαμε ποτέ πριν ως οικογένεια.