in

Αγαπητή «Α, μπα»: Ήμουν σε νησί, χρειάστηκα γιατρό κι εκείνος εξαφανίστηκε επειδή του έκανα μια παρατήρηση

Χωρίσαμε για λίγο αλλά τώρα μιλάμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα

Γεια χαρά! είμαι 34 και έχω τους τελευταίους 7 μήνες σχέση με έναν 40χρονο. Περνάμε καλά σε γενικές γραμμές αλλά μετά από ένα περιστατικό έχω προβληματιστεί αρκετά. Ήμασταν πρόσφατα διακοπές σε ένα νησί με μεγάλη παρέα, όπου δυστυχώς αντιμετώπισα ένα πρόβλημα υγείας ξαφνικά. Ήταν πολύ επείγον να μπω σε φαρμακευτική αγωγή και η πρόσβαση σε ιατρό και φαρμακείο, όπως φαντάζεσαι, ήταν δύσκολη και χρονοβόρα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

alone

Γεια χαρά! είμαι 34 και έχω τους τελευταίους 7 μήνες σχέση με εναν 40χρονο. Περνάμε καλά σε γενικές γραμμές αλλά μετά απο ενα περιστατικό εχω προβληματιστει αρκετά. Ήμασταν πρόσφατα διακοπες σε ενα νησί με μεγάλη παρέα, όπου δυστυχώς αντιμέτωπισα ενα πρόβλημα υγείας ξαφνικά. Ηταν πολύ επείγον να μπω σε φαρμακευτική αγωγή και η προσβαση σε ιατρό και φαρμακείο, όπως φαντάζεσαι, ήταν δύσκολη και χρονοβόρα. Ήρθε μαζί μου στο γιατρό και μετά για άσχετο λόγο τα ψιλοτσουγκρίσαμε, επειδή του έκανα μια παρατήρηση. Μετά απο αυτό, οτι ακολούθησε για μένα σχετικά με το πρόβλημα υγείας, να βρω δλδ. φαρμακείο κτλ, αυτός ήταν στη παραλία, πηγαινε βόλτες με παρέες και για ένα διαστημα να μην μπορώ να επικοινωνήσω γτ δεν είχε κινητό μαζί του, χωρίς ιχνος ενδιαφέροντος αν είμαι καλά ή αν χρειάζομαι κάτι και εγω φυσικά πολύ ζορισμένη σωματικά και ψυχολογικά. Μιλήσαμε ξανά μετα απο ώρες όπου τσακωθήκαμε και του είπα να χωρίσουμε για το λόγο αυτό, κάτι που τλκ δεν έγινε, αφου αυτός δεν ήθελε και εγω δεν είχα την αντοχή να το περάσω και αυτό μέχρι να γυρίσω σπίτι μου. Εκτοτε βρεθήκαμε, μιλάμε σαν να μη συμβαίνει τπτ και δεν το εχουμε συζητήσει. Φοβάμαι πως είναι κατι που δεν μπορώ να αγνοήσω, γτ δεν είναι καθόλου καλή ενδειξη για το πόσο μπορώ να στηριχτώ σε αυτόν τον άνθρωπο και δεν ξέρω αν είναι υπερβολή αυτό που λέω. Δεν ξέρω αν έδωσα μια σαφή εικόνα αλλά θα ήθελα την γνώμη σου. Σ ευχαριστώ

-V

Έδωσες πολύ σαφή εικόνα, πολύ καλά έκανες και αποφάσισες να χωρίσεις, τώρα που είσαι καλά ήρθε η ώρα να ολοκληρώσεις τη λήξη αυτής της σχέσης. Φυσικά και είναι κάτι που δεν μπορείς να αγνοήσεις. Ο άνθρωπος αυτός όχι μόνο δεν είναι κατάλληλος για να έχεις σχέση μαζί του, αλλά ούτε και για να τον έχεις για γνωστό μέσα στην ευρύτερη παρέα σου. Άγνωστος μπορεί να σε είχε βοηθήσει περισσότερο. Πολύ λυπάμαι που πέρασες τέτοιο πατατράκ μόνη σου και χαίρομαι που τώρα είσαι καλά.

Και τώρα η επόμενη ερώτηση: δηλαδή, η υπόλοιπη παρέα τι έκανε; Κανείς δεν αναρωτήθηκε τι κάνεις; Μήπως πρέπει να αναθεωρήσεις αρκετές σχέσεις; Με έχεις τρομάξει λίγο. Ελπίζω να ήταν μακρινή παρέα και να μην ήξερε κανείς τι γίνεται ακριβώς.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

28 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
val
val
5 χρόνια πριν

Για να απαντήσω σε μερικές εύλογες απορίες, η παρέα δεν ήταν κοντινοί μου άνθρωποι, μερικούς τους γνώρισα στο ταξίδι και όσο μπορούσαν και τους άφησα φυσικά, με βοήθησαν. δεν είχα καμία προσδοκία από αυτούς και κανένα παράπονο. Όσο για την παρατήρηση, την έκανα γιατί μίλησε κοροϊδευτικά με χαβαλέ και μεγαλόφωνα για έναν άγνωστο, που ήμουν μπροστά και ντραπήκα αν μας άκουσε και του είπα να μη μιλάει με αυτόν το τρόπο και μου απάντησε να μην του κάνω παρατηρήσεις λες και είμαι η μαμά του και από το πρωί του κάνω συνέχεια, κάτι που όταν τον ρώτησα τι εννοούσε μετά… Διαβάστε περισσότερα »

despoina85
despoina85
5 χρόνια πριν

Απορώ γιατί τόσοι πολλοί σταθήκατε στα ποια θα μπορούσε να είναι η παρατήρηση που του έκανε η κοπέλα. Λες και έχει μεγάλη σημασία.. Ήταν απλά αφορμή για να φύγει και να μη χάσει το μπανάκι του.. Μπορείς αν θέλεις να συνεχίσεις να είσαι μαζί του και μετά από αυτό, αλλά να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Tonia Giovani
Tonia Giovani
5 χρόνια πριν

Πολύ παράξενο που μια ολόκληρη παρέα και ο σύντροφός σου φέρθηκαν τόσο γαϊδουρινά… Δε μας λες όμως πόσο σοβαρό ήταν το θέμα υγείας που αντιμετώπισες και τι θα μπορούσαν να είχαν κάνει Ο φίλος σου ήρθε μαζί σου στο γιατρό και μαλώσατε μετά στην αναζήτηση φαρμακείου (στα νησιά κάνουν σιέστα ως τις 6 οι φαρμακοποιοί…) Ίσως νόμιζε ότι το θέμα λύθηκε πια και αν του πέταξες κάποιο αιχμηρό ή προσβλητικό σχόλιο σαν αυτά που γράφει κάποιος πιο πάνω ,να πήρε ανάποδες και να σε άφησε να ηρεμήσεις. Γενικά εξαρτάται από το πόσο σοβαρό ήταν το θέμα (πάτησα αγκάθι ή έπαθα… Διαβάστε περισσότερα »

πόντια ιντερνάσιοναλ
πόντια ιντερνάσιοναλ
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Tonia Giovani

Συμφωνω. ” δεν εχει σημασια τι επαθα ή τι παρατηρηση εκανα, αυτος οφειλε να ειναι διπλα μου”. Η υπερβολη στη γενικοτερη συμπεριφορα της, για μενα φαινεται απο το οτι του ειπε να χωρισουν αλλα μετα αυτος της ειπε οτι οχι δε θα χωρισουν και μετα αυτη ειπε οτι ενταξει ας μη χωρισουν και μετα ειπαν οτι ενταξει δεν εγινε κατι αλλα μετα αυτη ξαναειπε οτι αυτος δεν ηταν ενταξει “μπήκα σε φαρμακευτικη αγωγη”. Οκ, αγχωθηκες, αυτο το καταλαβαινω, αλλα υποψιαζομαι οτι ισως φερνεις την καταστροφη γενικα, γι αυτο ισως ολοι προτιμησαν το μπανακι απο την τσιτα. Υπαρχει και η περιπτωση… Διαβάστε περισσότερα »

Σουβλίτσα
Σουβλίτσα
5 χρόνια πριν

Για μένα αυτό είναι σοβαρός λόγος χωρισμού γιατί δείχνει πως ο άνθρωπος αυτός είναι τρομακτικά ανώριμος και σκληρός. Δέχομαι πως η παρατήρηση σου ήταν κάτι που όντως τον ενόχλησε πολύ, είναι όμως απάνθρωπο και εντελώς ανώριμο να το ανταποδώσεις με αδιαφορία την ώρα που ο άλλος σε έχει ανάγκη. Μόλις περάσει η κρίση μπορείς κάλλιστα να να απομακρυνθείς εάν αυτό θέλεις. Δεν φέρεσαι έτσι σε ένα απλό γνωστό όχι σε αυτόν που υποτίθεται είναι ο σύντροφος σου. Δεν καταλαβαίνω πως τα πράγματα τώρα μεταξύ σας είναι καλά. Δηλαδή τώρα ξεπέρασε αυτό το τρομερό και φοβερό σχόλιο που τον έκανε να… Διαβάστε περισσότερα »

ti eipes twra
ti eipes twra
5 χρόνια πριν

Εμενα μου έκανε εντυπωση που του ειπες να χωρίσετε και αυτός αρνήθηκε.
και τώρα. τί φάση ? Τον κάνεις αναγκαστικά παρέα γιατι δεν αντέχεις το μπιρι μπιρι και την γκρίνια του?
Και κανεις σα να μη συνέβη τιποτα επειδή το θέλει αυτός?

Δεν γΐνεται να ειστε μαζι γιατι δεν θελει να χωρίσετε.
Μηπως δεν θες κι εσύ? Αν δεν θες, κακως
Πολύ παρτάκιας και ανάλγητος ο φίλος σου και κακό σημάδι που δεν καταλαβαίνει την λέξη ¨όχι ´.
Μην απαντάς στις κλησεις του . Αν συνεχισει να σε παρενοχλεί τοτε τα πραγματα σοβαρευουν.

Maggie
Maggie
5 χρόνια πριν

Δηλαδή όταν τον ρώτησες, μετά που τον βρήκες, γιατί δε σου στάθηκε, τί είπε; Κι εγώ θα ήθελα να ξέρω τί του είπες και στράβωσε σε τέτοιο βαθμό, χωρίς να τον δικαιολογώ, ας καθόταν αμίλητος δίπλα σου μέχρι να είσαι κάπου ασφαλής και με τα φάρμακά σου και μετά ας έκανε…μούτρα (έλεος, τί παιδικό). Θα συμφωνήσω με τη Λένα στο θέμα της παρέας, αν το γνώριζαν όλοι, είναι λίγο ζώα που σε αφήσανε ολομόναχη να τρέχεις να βγάλεις ακρη. Για μένα, το ότι δεν έβαλε την ασφάλεια της υγείας σου πάνω από όλα στην κρίσιμη στιγμή είναι σοβαρότατος λόγος να… Διαβάστε περισσότερα »

BabyDoll
BabyDoll
5 χρόνια πριν

Εγώ θα ήθελα περισσότερες λεπτομέρειες. Γιατί πες ο φίλος σου ήταν γαιδούρι όμως όλη η παρέα σε άφησε ενώ ήσουν άρρωστη και δεν του ένοιαζε αν ζεις ή πέθανες; Ας ξέραμε τουλάχιστον τι ακριβώς έπαθες. Ηταν κάτι σοβαρό και ήθελες βοήθεια ή ήταν κάτι επιφανειακό; Σε τσίμπησε πχ μέλισσα, είσαι αλλεργική και γι αυτό πήγες στο γιατρό και μετά όντας πρησμένη ή αναπνέοντας με δυσκολία έπρεπε να βρεις κορτιζόνες ή σε τσίμπησε μέλισσα, πήγες στο γιατρό να σου βγάλει το κεντρί και μετά έψαχνες για αμμωνία στο φαρμακείο; Στην πρώτη περίπτωση εννοείται πως έπρεπε να ειναι μαζί σου, αλλά αν… Διαβάστε περισσότερα »

Καραβάν
Καραβάν
5 χρόνια πριν

Ακόμα και τους τραυματισμένους δολοφόνους πρώτα τους περιθάλπτουμε και κατόπιν τους δικάζουμε!
Απαράδεκτη παρέα και συντροφος. Ακόμα και σε αγνώστους έχουμε προσφέρει πρώτες βοήθειες σε διακοπές, δηλαδή ήμαρτον, η ώρα για σχεσιακή εκπαίδευση δεν είναι όταν ο άλλος πονάει κι αγωνια…Αν είπε κάτι ανάρμοστο, άφθονος ο χρόνος για ξέχεσμα κατόπιν.

Bomba
Bomba
5 χρόνια πριν

Καλά αυτήν τη γαϊδουριά την έχω ζήσει με φίλη “κολλητή” χωρίς καν να προηγηθεί καυγάς, απλά δεν ήθελε να πάει αργότερα στην παραλία… Τελικά ήρθε μαζί μου όλη η υπόλοιπη παρέα και αυτή μας περίμενε στη στάση του λεωφορείου απο πείσμα! Εχει δίκιο η Λενα και για αυτόν και για τη παρέα σας. Μπορεί και η δική σου στάση που δεν μας λες τι του ειπες να είναι κομματάκι περίεργη, όμως δε θα μου έκανε εντύπωση να είναι απλώς τοσο αναίσθητος.

George Allos
George Allos
5 χρόνια πριν

“Αν είχες φέρει αυτοκίνητο μαζί όπως σου ζήτησα δε θα ψάχναμε τώρα φαρμακείο με τα πόδια. Τώρα τι να το κάνω που έρχεσαι μαζί μου; Καλύτερα να ήμουν μόνη μου. Βάρος μου είσαι. Όσο σκέφτομαι ότι αυτό όλο είναι δικό σου λάθος αισθάνομαι χειρότερα.”

flavors
flavors
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  George Allos

Μιλάμε για πρόβλημα υγείας. ΥΓΕΙΑΣ . Ας μη της μιλούσε για όσο διάστημα νοσηλευόταν, και όταν βεβαιωνόταν πως θα ήταν καλά ας την χώριζε εάν η παρατήρηση που του έκανε τον έφτασε στο αμήν. υποτίθεται πως ήταν ο σύντροφος της που υποτίθεται τη νοιάζεται .λέω εγώ τώρα

George Allos
George Allos
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  flavors

“Αν ειχαμε πάει στην άλλη παραλία, εκεί που σου έλεγα, τώρα δε θα είχα πατήσει αχινό και δε θα μου είχε πρηστεί το πόδι. Αλλά εσύ επιμένεις να γίνεται πάντα το δικό σου. Τί να το κάνω που πλήρωσες για τις διακοπές όταν εγώ θα κουτσαίνω για δυό μέρες; Καλύτερα να μην είχαμε έρθει καθόλου. Είχα και άλλες προτάσεις ξέρεις.”

_thenewclassic
_thenewclassic
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  George Allos

Ε ναι τότε μάλιστα

Maggie
Maggie
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  George Allos

Αυτό είναι η παρατήρηση όντως;

Ms.Lego
Ms.Lego
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  George Allos

@George Allos
με κάθε διάθεση χιούμορ, το σχόλιό σου είναι ο λόγος που συνειδητοποίησα ότι εξαφανίστηκαν τα thumbs down! Πιθανολογώ ότι αν του είχε πει κάτι του στυλ “μου είσαι βάρος και καλύτερα να ήμουν μόνη μου” δεν θα στελνε την ερώτηση. Βέβαια, μάλλον ποτέ δεν ξέρεις.

Dimi
Dimi
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  George Allos

Είστε ο περί ου ο λόγος;

Dimi
Dimi
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Dimi

@george Allos εννοώ