Αγαπητή «Α, μπα»: Νιώθω πως εκείνος έχει όλο τον έλεγχο στη σχέση

Απομακρύνομαι και αλλάζει συμπεριφορά

Αγαπητή Λένα, Με γεια το όμορφο site! Πρόσφατα χώρισα από μια μεγάλη σχέση (9 χρόνια) και γι’αυτό θα ήθελα να γνωρίσω κόσμο αλλά δεν νιώθω έτοιμη για σοβαρή σχέση. Πριν μερικούς μήνες ξεκίνησα να φλερτάρω με έναν συνάδελφο ο οποίος μου άρεσε αρκετά και εδώ και ένα μήνα κάνουμε σεξ. Την πρώτη φορά που το κάναμε μου είπε 2 φορές πως δεν θέλει σχέση το οποίο και εμένα απλά μου κακοφάνηκε λίγο γιατί νομίζω πως ήταν too soon για να πούμε οτιδήποτε. Σαν να έβαλε ένα όριο για κάπου που δεν πήγαινα εγώ έτσι κι αλλιώς και χάλασε κάπως το moment. Θέλω να πω, απλά τα πίναμε και καταλήξαμε σπίτι του, τι από αυτό φώναζε “θέλω σχέση”. Εξαιτίας αυτού αποφάσισα να απομακρυνθώ, εγκεφαλικά και συναισθηματικά και εάν απλά ήθελα σεξ ή ήθελε εκείνος δεν έλεγα όχι. (Ταιριάζουμε ΠΟΛΥ σε αυτό). Αφού απομακρύνθηκα κάπως άλλαξε συμπεριφορά. Όσες φορές έρχεται σπίτι μου, μου κάνει κάποιες ζήλιες, προτείνει να δούμε ταινίες και να παραγγείλουμε, είπε να αφήσει ρούχα σπίτι μου και γενικά κάπως άλλαξε το “δεν θέλω σχέση” που είχε πει και είχε φύγει τρέχοντας την 1η φορά. Δεν αποκλείω να είναι και σεξ μπάντι συμπεριφορά αυτή, αλλά τα φιλάκια στο μέτωπο και άλλα που κάνει μου βγάζουν κάτι τρυφερό από πλευράς του. Εγώ στέκομαι στο εξής: Δεν ξέρω τι θέλω από εκείνον. Είναι πολύ νωρίς για να ξέρω, αλλά φοβάμαι να χαλαρώσω και να τον γνωρίσω καλύτερα (κάτι που θα μου άρεσε να γίνει) γιατί με το καλημέρα βάζω ένα αόρατο όριο και μετά πάω για καφέ στην συνοικία της σχέσης και μετά επιστρέφω στην ασφαλή ζώνη “δεν τα έχουμε”, με κάνει να νιώθω σαν προσπαθεί να παίξει μαζί μου. Ίσως του έκανε εντύπωση που απομακρύνθηκα τόσο εύκολα από εκείνον, σαν να μην έγινε ποτέ, και το είδε ναρκισσιστικά. Ξέρω πως δεν θα έπρεπε να αναλύω την συμπεριφορά του, αλλά είναι ό,τι πιο ενδιαφέρον έχω στην ζωή μου εδώ και μήνες, μιας και ο χωρισμός με άφησε σε άσχημη κατάσταση και ίσως μέσα από αυτό το drama ξεχνιέμαι και νιώθω να έχω ένα ενδιαφέρον. Πως πιστεύεις πως θα μπορέσω να αξιολογήσω την κατάσταση; Δεν εννοώ να τον κάνω να ξεκαθαρίσει την θέση του, αλλά με κάποιον τρόπο να σταματήσω να νιώθω πως εκείνος έχει όλο τον έλεγχο. Σε ευχαριστώ πολύ!

-Μαύρη Ντάλια

Αν νιώθεις ότι αυτός έχει όλο τον έλεγχο, τότε αυτό που θέλεις είναι να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Κακώς το νιώθεις, όμως. Νομίζω ότι το ένιωσες από τότε που είπε την διάσημη ατάκα. Έτσι την πατάμε. Επειδή το είπε ο άλλος πρώτος, μετά, αντί να σκεφτούμε αν μας αρέσει ο άλλος ή όχι, προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι δεν μας ενόχλησε η ατάκα, ότι ούτε εμείς θέλουμε σχέση, ότι έχουμε λόγο στην ιστορία, ότι χα! Είδες; Τελικά θέλεις σχέση μαζί μου.

Ποιος ξέρει τι θέλει; Ούτε αυτός ξέρει, μάλλον. Εδώ δεν ξέρεις εσύ τι θέλεις, γιατί σε έχει απορροφήσει το drama του ποιος θέλει λιγότερο σχέση από τον άλλον. Αν κάθεσαι και αναλύεις κάθε κίνηση μέσα από αυτό το πρίσμα (χρησιμοποίησε την πετσέτα μου, άρα θέλει σχέση ή όχι; ) τότε σίγουρα νομίζεις ότι σου αρέσει γιατί σε μπερδεύει η αδρεναλίνη επιβράβευσης που σου δίνει όταν επιβεβαιώνεσαι. Αυτό είναι το «πολύ ενδιαφέρον» που έχεις στη ζωή σου.

Δεν λέω, οι μάχες εξουσίας που συμβαίνουν γύρω από το σεξ έχουν τεράστιο ενδιαφέρον, τόσα έργα, βιβλία, ποιήματα έχουν γραφτεί. Μέχρι το θάνατο έχουν φτάσει μερικοί μέσα σε αυτές τις μάχες. Είναι σημαντικό όμως να ξέρεις τι κάνεις. Δεν ξέρεις τι θέλεις από αυτόν, όχι επειδή είναι νωρίς, αλλά επειδή αυτή η σχέση ξεκίνησε με επίπλαστη ανισότητα, όταν δεν μίλησες. Όταν σου είπε «δεν το πάω για σχέση», έπρεπε να απαντήσεις, όχι να δείξεις σιωπηλά ότι δεν ενδιαφέρεσαι. Φυσικά και χάλασε την φάση. Θα έπρεπε να το μάθει, να το ξέρει. Έχουμε ακούσει υπερβολικά πολλές φορές αυτό το πράγμα για να συνεχίσουμε να το δεχόμαστε χωρίς να μιλάμε. Θα είχαν ξεκαθαρίσει πολλές περιπέτειες έτσι, χωρίς να μεσολαβήσει όλο αυτό το διάστημα που διανύεις εσύ τώρα, προσπαθώντας να αποδείξεις ότι ενδιαφέρεσαι ακόμη λιγότερο, ενώ από μέσα σου σχεδόν έχεις πειστεί ότι είσαι ερωτευμένη.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

64 points
Upvote Downvote

32
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
19 Θέματα σχολίων
12 Απαντήσεις θεμάτων
4 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
25 Συντάκτες σχολίων
papiamikro mou pioniBlah blahRebecca de Winterμιμόζα Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
all things must pass
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Βρε καλά μου κορίτσια όταν σκάει μύτη αυτό το περίφημο “δεν θέλω σχέση”
Χάθηκε ο κόσμος να ατακάρετε ένα:”Και ποιός στο ζήτησε παλικάρι μου;;;”

Jelly Roll
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Αχ, μην κρίνεις με μικροκινήσεις όπως τα φιλάκια στο κούτελο. Δηλαδή επειδή δεν έχετε σχέση απαγορεύεται η τρυφερότητα; Κρίμα είναι.

Κατά τα άλλα με αυτούς που δεν θέλουν σχέση και αρχίζουν να αφήνουν πράγματα στο σπίτι του άλλου, απλά γελάω ή κλαίω δεν ξέρω. Δεν υπάρχει πιο χειριστικό πράγμα. Σε χορεύουν στο ταψί. Σου πετάνε την εξυπνάδα απλά για να σε κρατάνε στην τσίτα.

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Συμφωνώ για την τρυφερότητα. Για να σε χορέψουν στο ταψί, όμως, πρέπει κι εσύ να ψήνεσαι. Αν κανείς από τους δύο δε θέλει σχέση, τότε δεν υπάρχει κανένας χειρισμός, δεν υπάρχει κάτι να χειριστείς.

δήθεν
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Η´ απλά αυτός νιώθει άνετα γιατί νομίζει πως έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του και ότι και αν γίνει δε θα παρεξηγηθεί, ενώ η κοπέλα τοποθετεί κάθε κίνηση στη ζυγαριά του “θέλει/δε θέλει σχέση”. Μπορεί δηλαδή να μη του περνάει από το μυαλό οτι έτσι την κρατάει στην τσίτα.

Το λέω γιατί πρώην σεξο-φίλος και νυν σκέτος-φίλος, μου εχει πει πως όταν ξέχναγα πράγματα σπίτι του, νόμιζε πως το έκανα επίτηδες και ήθελα κάτι παραπάνω. Ε μετά από κάποιο καιρό κατάλαβε οτι απλά είμαι πάρα πολύ αφηρημένη.

Jelly Roll
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Εννοείται ότι μπορείς να ξεχάσεις πράγματα. Όμως εδώ η κοπέλα το λέει ξεκάθαρα ότι ο τύπος της ζήτησε να αφήσει ρούχα σπίτι της. Δηλαδή δεν σε θέλω τόσο, για να θέλω σχέση μαζί σου, αλλά προσπαθώ να σταθεροποιηθώ στο χώρο σου και άρα στη ζωή σου.

Ιζόλδη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ε κι εσύ πες του, μη μου αφήνεις τα ρούχα σου εδώ ρε φίλος, δεν είσαι και γκόμενός μου. Και κόψε αντίδραση

Rebecca de Winter
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Ακριβώς.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Τι επιδημία κι αυτή το δε θέλω σχέση που πετάνε μόλις σε γνωρίσουν, λες και είναι περιζήτητοι εργένηδες και φοβούνται μη χαλάσει το κονσεπτ και μαγαριστει το brand name τους. Να τους μαζέψουμε όλους αυτούς να πάμε να τους εμβολιασουμε γιατί έχει καταντήσει αηδία.

Jelly Roll
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Δεν είναι οι περιζήτητοι, οι αζήτητοι είναι, που δεν τους κάθεται τίποτα αλλά έχουν τα στάνταρτ τους ψηλά, κι όταν βρουν καμιά κοπελίτσα να ενδιαφέρεται που “καλή είναι μωρέ”, ορμάνε μην χασουν το μ@@@ και ψάχνουν παράλληλα και τίποτα καλύτερο. Με τα υποκειμενικά τους γούστα πάντα.

mikro mou pioni
Επισκέπτης
Συμμετέχων
mikro mou pioni

ειναι και η ψευδαισθηση του απειρου χρονου κ των απειρων επιλογων που διαθετουν…

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Λακαμάς alert. Χαλάρωσε, κάνε το σεξάκι σου, αναζωογονήσου και καλό καλοκαίρι.

Mirka Janic
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Ρε τι μου λέτε;! Εδώ ο άλλος μετά από τρία χρόνια σχέσης που έμενε κάθε μέρα σπίτι μου και έβαζα πλυντήριο τα σωβρακα του και τις κάλτσες του γύρισε και μου είπε, “στο είχα πει ότι δεν είμαι για πολλά πολλά”. Μακράν η πιο εκνευριστικη ατάκα- δεύτερο και καταϊδρωμενο έρχεται το “δε φταις εσύ. Εγώ φταίω”.

η Domus
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δε ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω που έχω ζήσει το ίδιο για 3 χρόνια επίσης. Η ψυχολόγος μου λέει ότι αυτό το “δεν είμαι για πολλα” που είπε στην αρχή, με έβαλε σε έναν διαρκή αγώνα να αποδείξω ότι του κάνω και ότι με θέλει τελικά. Με γεμίσε ανασφάλεια και άγχος και εξαιτίας αυτού με άφησε μετά από 3 χρονια, γιατί “δεν ήταν για πολλα”. Τελικά πρέπει να την παίρνω πιο σοβαρά αυτή την ατάκα.

Mirka Janic
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Εγώ ένιωθα γάλα παστεριωμένο 2% λιπαρά με ημερομηνία λήξης, βίωνα το πεπερασμένο της ύπαρξης κάθε μέρα,τέτοια έκθεση στην προοπτική του θανάτου με έκανε σμπαραλια. Είναι να μην πάρεις στα σοβαρά αυτή την ατάκα;!!

soukaivou
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Η δήλωση “δε θέλω σχέση” στην εισαγωγή της γνωριμίας, είτε είναι η πρώτη/δεύτερη φορά που βρίσκεστε, είτε η πρώτη φορά που κάνετε σεξ, πάντως πριν καν αρχίσει να υπάρχει οικειότητα, σημαίνει ένα και μόνο πράγμα: Θέλω να είμαι σε θέση να δίνω όσο και όποτε γουστάρω (πχ αν θέλω αγκαλίτσες να κάνουμε αγκαλίτσες, αν θέλω να φύγω αμέσως μετά το σεξ, θα φύγω αμέσως μετά το σεξ), να επικοινωνώ όσο θέλω (δηλαδή να εξαφανίζομαι για όσο θέλω), να ανταποκρίνομαι σε όποιο τόνο θέλω (τυπικά ή τρυφερά), χωρίς να έχω την υποχρέωση να λογοδοτώ και να αναλαμβάνω την ευθύνη για τη… Διαβάστε περισσότερα »

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Βρε παιδιά, εγώ δεν καταλαβαίνω, γιατί είναι τόσο κακό να πεις ότι δε θέλεις σχέση; Επειδή θίγεται ο εγωισμός του άλλου και ξενερώνει; Ε τότε ο δέκτης φταίει, όχι ο αποστολέας. Άσε που καθόλου δεν την είδα να ξενέρωσε!

Και τι να απαντούσε δηλαδή στο “δε θέλω σχέση;” Μπορούσε να πει “ούτε εγώ θέλω”, οκ. Αλλά τελικά έκανε κάτι πολύ καλύτερο, έδειξε με πράξεις ότι δεν τη νοιάζει και τόσο κι ο άλλος τώρα κάνει ζηλίτσες. Το θέμα είναι πoιο παιχνίδι θέλουν να παίξουν. Προς το παρόν παίζουν το έχουμε-κάτι-σαν-σχέση-αλλά-όποιος-το-πει-πρώτος-χάνει.

Jelly Roll
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Τίποτα κακό δεν έχει να πεις δεν θέλω σχέση. Όταν όμως το πεις, μετά πρέπει να συμπεριφερθείς ανάλογα. Γιατί όταν λες “δεν θέλω σχέση” αλλά αρχίζεις να συμπεριφερεσαι σαν να έχεις σχέση, πάει να πει “θέλω σχέση, αλλά εσύ δεν με καλύπτεις και τόσο, οπότε αφήνω τις επιλογές μου ανοιχτές, ώστε να κάνω ότι θέλω και να φύγω αναίμακτα όταν βρω κάτι καλύτερο. Κατά την άποψή μου, θέλει θράσος να κάνεις τέτοια δήλωση και μετά να ζητάς από τον άλλο να αφήσεις πράγματα, όπως ρούχα σου, σπίτι του. Φυσικά και είναι στη διακριτική ευχέρεια του άλλου να αρνηθεί αν δεν… Διαβάστε περισσότερα »

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Βεβαίως να τα σεβόμαστε, εφόσον, όμως, υπάρχουν συναισθήματα που μπορεί να πληγωθούν. Προφανώς το να δηλώσεις ότι δε θες σχέση, να καταλάβεις ότι ο άλλος θέλει και να αρχίσεις να δίνεις διφορούμενα μηνύματα δεν είναι σωστό. Αν, όμως, έχετε συμφωνήσει ότι είστε φακ μπαντις, τότε κανείς δεν πληγώνεται. Αν κάποιος μου πει ότι δε θέλει σχέση κι εγώ επίσης δεν θέλω, τότε δεν θα πληγωθώ επειδή αφήνει τα πράγματά του σπίτι μου. Αν πάλι με πιάσουν οι εγωισμοί επειδή με πρόλαβε και το’πε πρώτος, τότε είναι δικό μου πρόβλημα που αφήνω τέτοια πράγματα να με πληγώνουν. Καταλαβαίνω την γραφουσα, γιατί… Διαβάστε περισσότερα »

Cycling in the rain
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Τα φιλάκια αγνόησε τα,δικές του ανασφαλειες. Για ρούχα κράτα κανένα χοντρό πουλόβερ για όταν κάνεις απόψυξη το ψυγείο.

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Η απάντηση είναι για το βιβλίο!

EM
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ναι συμφωνώ, πάρα πολύ συνηθισμένη κατάσταση και φανταστική απάντηση! Αμπα all time classics