Αγαπητή «Α, μπα»: Γιατί νιώθω τόσες τύψεις;

Προσπαθούσε να με χειριστεί και ήθελε πάντα να έχει το πάνω χέρι

Καλησπέρα! Χώρισα από μια σχέση 2 1/2 χρόνων πριν από λίγες ημέρες. Το πρόβλημα είναι ότι εξακολουθώ να έχω τύψεις και να ενοχοποιώ τον εαυτό μου, διότι σε έναν από τους πολλούς ενδιάμεσους χωρισμούς μας πριν την τελική απόφαση πήγα με κάποιον άλλον! Ενώ τα πράγματα κυλούσαν ομαλά και μάλιστα συζητούσαμε για γάμο ο ”δικός” μου προφασιζόταν αφορμές για να χωρίζουμε κάθε τρείς και λίγο(συνήθως μια φορά το μήνα- δίμηνο) τραβώντας την κατάσταση στα άκρα. Επίσης, προσπαθούσε να με χειριστεί με τεχνικές τύπου σκοτσέζικο ντουζ και επιπλέον μου έκανε νύξη να κάνουμε τρίο με μια φίλη μου, αν και δεν ξέρω κατά πόσο το εννοούσε. Να επισημάνω ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της σχέσης μου έδειχνε τρομερή αδυναμία και ενδιαφερόταν για τις ανάγκες μου πριν από εμένα, σχεδόν φαινόταν να με λάτρευε. Η όλη του συμπεριφορά είχε μια δόση υπερβολής και πάντα ήθελε να έχει το πάνω χέρι. Μετά το κέρατο ο χρόνος που βρισκόμασταν μειώθηκε αρκετά και φυσικά για γάμο ούτε λόγος.. Γιατί νιώθω τόσο μπερδεμένη και γιατί δεν μπορώ να συγχωρήσω τον εαυτό μου;;

Δανάη

Διότι δεν προσπάθησε μόνο να σε χειριστεί, τα κατάφερε. Δεν έχεις πειστεί ότι ήταν υπερβολικά «καλός» μαζί σου για να μπορεί να εκβιάσει ανταλλάγματα μετά μέσω του σκωτζέζικου ντους, εξακολουθείς να πιστεύεις ότι κάπου εκεί μέσα σου φερόταν καλά επειδή σου αξίζει να σου φερθεί κάποιος καλά.

Φυσικά και σου αξίζει να σου φερθούν καλά, αλλά δεν μπορείς να ελέγξεις εσύ ποιος θα το κάνει και ποιος όχι. Δεν αυξομειώνεται η δική σου αξία ανάλογα με το πώς σου φέρεται ένας άντρας σε μια σχέση σου.

Το μεγάλο κρίμα είναι ότι αυτό που έκανες εσύ, το ονομάζεις «κέρατο». Εφόσον δεν ήσασταν μαζί τότε, δεν είναι. Είναι τόσο απλό. Σε έχει πείσει όμως ότι ήταν, οπότε κι εσύ αντιδράς ανάλογα. Είσαι μπερδεμένη επειδή δεν μπορείς να κατατάξεις αυτό που νομίζεις ότι ήταν η καλή του πλευρά μέσα στα υπόλοιπα. Δεν ξέρω αν έχει καλή πλευρά αυτός ο άνθρωπος, υποθέτω ότι όλοι κάπου έχουν, αλλά εσύ δεν την έχεις γνωρίσει ακόμα, ίσως ούτε ο ίδιος. Αν θέλει να την ανακαλύψει, πρέπει να δουλέψει πολύ με τον εαυτό του, και δεν αφορά καθόλου εσένα.

Έχεις τύψεις επειδή νομίζεις ότι εσύ φταις που σου φερόταν άσχημα. Αυτό που έλεγε για χρόνια, με πολλούς τρόπους. Το έχεις πιστέψει. Κι αυτός το πιστεύει. Αυτό πιστεύουν όσοι φέρονται κακοποιητικά στις συντρόφους τους.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

48 points
Upvote Downvote

14
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
14 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
14 Συντάκτες σχολίων
ElfamarukaMitsiη DomusCycling in the rain Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

1.
https://images.app.goo.gl/QYcPeJnhq5riUUkXA
2. Χωρίζατε με μηνιαία συχνότητα, με δική του υπαιτιότητα, σου έκανε νύξη για τρίο (με μια φίλη σου) ενώ εσύ δεν το διανοείσαι καν, και μετά από όλα αυτά, το πρόβλημα ήταν που δεν γινόταν λόγος για γάμο; Αλήθεια; Το χάσαμε δηλαδή το κελεπούρι;

lioness
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Πώς μπαίνουν στην ίδια παράγραφο τα εξής “μου έκανε σκοτσεζικο ντουζ, προσπαθούσε να με χειριστει, προφασιζοταν αφορμες για να χωριζουμε κάθε τρεις και λίγο ” και “καθ’ όλη τη διάρκεια της σχέσης μου έδειχνε τρομερή αδυναμία, ενδιαφεροταν για τις ανάγκες μου πριν από μένα, φαινόταν να με λατρευε”? Τροφή για σκέψη.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Έλα τώρα, για ξαναδιάβασε αυτά που έγραψες. Γιατί άραγε κάθε τόσο έβρισκε αφορμή, σε “χώριζε” και μετά δήθεν ξαναγυρνούσε ? Γιατί ήθελε ελευθερία κινήσεων. Ή υπήρχε και άλλη “σχέση” εξ αποστάσεως και όταν αυτή ερχόταν Αθήνα, βολικά … μαλώνατε και εξαφανιζόταν ο “θιγμένος” ή γνώριζε άλλες στο τυχαίο. Τέλος πάντων, είναι παλιό το κόλπο. Βέβαια άλλο η απιστία του άνδρα, του ματσό και έτσι, και άλλο που τόλμησες και σήκωσες κεφάλι. Και μην αναρωτηθείς που σου έλεγε για γάμο, τον βόλευες για κάποιους λόγους. Είχες τις προδιαγραφές. Τώρα βέβαια δεν τις έχεις, τι κρίμα … Σιγά μην έχεις και τύψεις,… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

WE WERE ON A BREAK !!!

seagull
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Θα πρότεινα μέσα στον απολογισμό της σχέσης, που κάποια στιγμή θα κανείς, να δεις γιατί επέλεξες αυτόν τον άνθρωπο αρχικά και γιατί έμεινες σε μια τέτοια σχέση. Πιθανώς αυτή η συμπεριφορά να σου είναι οικεία και να χρειάζεται λίγο δουλειά για να απαλλαγείς από το σύνδρομο του «μαλακομαγνήτη».

Jelly Roll
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ελπίζω αυτή τη φορά να χωρίστε οριστικά πάντως, όσο κακό κι αν ακούγεται.

Cycling in the rain
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Ποιο κέρατο; Τα δικά του εννοείς έτσι;Εσύ αγαπητή δεν τον απατήσεις.Εσυ τον ανεχτηκες και αρκετά μάλιστα.

varaw_myges
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

They were on a break!

Blanche Dubois
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μια χαρά τα είπε η Λένα, επί της ουσίας δεν έχω να πω κάτι άλλο αλλά θα σταθώ σε μια λεπτομέρεια. Λες ότι πήγες με κάποιον άλλον σε έναν από τους ενδιάμεσους χωρισμούς πριν τον τελικό χωρισμό. Και από ότι κατάλαβα οι τύψεις σου έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι δεν είχε παρθεί η τελική απόφαση, δεν ήταν τελικός ο χωρισμός αλλά “ενδιάμεσος”. Δηλαδή ήταν εξαρχής συμφωνημένο ότι ήταν προσωρινοί οι χωρισμοί αυτοί; Τότε δεν ήταν χωρισμοί. Και πώς ξέρεις σίγουρα ότι ο τωρινός χωρισμός είναι ο “τελικός”; Μόλις λίγες μέρες λες ότι έχετε χωρίσει. Ίσως αυτή τη φορά… Διαβάστε περισσότερα »

Μάνα Κουράγιο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Και αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορεί κανείς να τα βάλει με χειριστικό άνθρωπο. Αν έχει αρκετή δύναμη κάνει αυτό που έκανες κι εσύ. Μεταβολή και απομάκρυνση. Μπράβο που τα κατάφερες. Καλό θα ήταν όμως τώρα να δουλέψεις κι εσύ με τον εαυτό σου, για να πάψεις να νιώθεις τύψεις και να καταλάβεις ότι έκανες την πιο σωστή επιλογή.