in

Αυτές οι γυναικείες startups κατάφεραν να ανθίσουν εν μέσω κορονοϊού

Ο κορονοϊός έχει προωθήσει πολλές πρωτοβουλίες με έντονο κοινωνικό αντίκτυπο

Ο κορονοϊός έχει προωθήσει πολλές πρωτοβουλίες με έντονο κοινωνικό αντίκτυπο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

nordwood themes ha9Jp eZB7A unsplash
Photo by NordWood Themes on Unsplash

Blaqbase- Μια εφαρμογή που εντοπίζει επιχειρήσεις με προϊόντα για την περιποίηση έγχρωμων γυναικών

«Κάθε φορά που ψώνιζα προϊόντα μακιγιάζ και μαλλιών στον τοπικό μου δρόμο, δεν μπορούσα να βρω αυτό που ήθελα», λέει η Benedicta Banga που ζει στο Solihull και η οποία παρατηρώντας την αδυναμία της να εντοπίσει προϊόντα μαλλιών και ομορφιάς για μαύρες γυναίκες στην αγορά, αποφάσισε να δημιουργήσει, εν μέσω κορονοϊού, την εφαρμογή Blaqbase. Η εφαρμογή περιλαμβάνει έναν κατάλογο όλων των επιχειρήσεων μόδας, ομορφιάς, μαλλιών και τρόπου ζωής που απαρτίζονται και διοικούνται από μαύρες γυναίκες. Σκοπός της να κάνει αυτές τις επιχειρήσεις πιο ορατές, τα προϊόντα τους πιο διάσημα και να ανοίξει τη δυνατότητα για χρηματοδοτήσεις τέτοιου είδους εταιρειών που ζουν στο καταναλωτικό περιθώριο.

 

 

We Are Samundra– Ένα ηθικό και βιώσιμο brand αθλητικών ρούχων

Οι φίλες και συνεργάτιδες Katie McNie και η Margot Chatenay αποφάσισαν να αξιοποιήσουν παραγωγικά το χρόνο που είχαν στο σπίτι, στήνοντας το “We Are Samundra”, ένα brand αθλητικών ρούχων που πωλεί προϊόντα όπως κολάν, μπλουζάκια και τσάντες. Περίπου το 78 τοις εκατό των υλικών σε όλα τα βασικά προϊόντα τους προέρχεται από τα πλαστικά που βρίσκονται στους ωκεανούς μας, όπως δίχτυα που έχουν συλλεχθεί από «δύτες φαντάσματα» – δύτες που ειδικεύονται στην απομάκρυνση θαλάσσιων απορριμμάτων. Η επιχείρηση στέλνει επίσης το 5 τοις εκατό των κερδών της σε έργα διατήρησης της θάλασσας που εστιάζουν στις γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη We Are Samudra® (@wearesamudra)

Khushi Kantha – Μια επιχείρηση ανακύκλωσης παραδοσιακών υφασμάτων από το Μπαγκλαντές

H Laura Rana άρχισε να σκέφτεται την επαναχρησιμοποίηση παραδοσιακών υφασμάτων όταν τα πεθερικά της της έκαναν δώρο κουβέρτες από sari, το παραδοσιακό ύφασμα με το οποίο φτιάχνονται πολλά επίσημα φορέματα και ρούχα γυναικών στο Μπαγκλαντές. Ήθελε να αξιοποιήσει τις γνώσεις της στη διεθνή ανάπτυξη για να δημιουργήσει ένα προϊόν με θετικό αντίκτυπο. Συγκεκριμένα, ήλπιζε να προσλάβει γυναίκες από το Μπαγκλαντές για να συνεχίσει τη μακρόχρονη μπενγκάλι παράδοση- να κατασκευάζει κουβέρτες από επανατοποθετημένες sari, δημιουργώντας μια κοινωνική επιχείρηση στην οποία οι γυναίκες θα πληρώνονταν με δίκαιο μισθό. Η επιχείρηση της Rana, Khushi Kantha -δηλαδή “χαρούμενη κουβέρτα”- γεννήθηκε. Τα σάρι σχηματίζουν τα εσωτερικά στρώματα της κουβέρτας, ενώ τα απόβλητα βαμβακερά υφάσματα από τα εργοστάσια ενδυμάτων του Μπαγκλαντές σχηματίζουν το εξωτερικό.

steve douglas fNLVx26t3dw unsplash
Το Sari είναι ένα ύφασμα από το Μπαγκλαντές, με το οποίο ντύνονται παραδοσιακά οι γυναίκες

Podium– Ένα site εύρεσης εργασίας για άτομα με ειδικές ανάγκες

Η παραολυμπιονίκης κολυμβήτρια Liz Johnson ήθελε πάντα να καλύψει το κενό απασχόλησης των ανθρώπων με αναπηρίες και ειδικές ανάγκες. Τονίζοντας ότι οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν την ανάγκη για την ύπαρξη ενός τέτοιου site γιατί η ανεργία των ατόμων με ειδικές ανάγκες είναι μια πραγματικότητα που δεν τους επηρεάζει, έφτιαξε το Podium, όπου ελεύθεροι επαγγελματίες και εταιρείες από όλον τον κόσμο μπορούν να κάνουν ματς με τους υποψήφιους εγγεγραμμένους.

Liz Johnson with medals
Liz Johnson

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

2 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Elenalda
Elenalda
3 χρόνια πριν

Πολύ ωραίες οι προτάσεις, αλλά με έχει κουράσει πόσο ακριβά είναι τα διάφορα ethical brands. Μπήκα και τσεκαρα το we are samundra κι ένα κολάν έχει πάνω από 90 λιρες, ενώ τα τοπ τους έχουν πάνω από 60 λίρες. Οκ, καταλαβαίνω ότι έχουν μεγαλύτερα έξοδα, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι μόνο αυτό.

LeslieKnope
LeslieKnope
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Elenalda

Μπορει τα συγκεκριμενα να ειναι υπερτιμημενα, αλλα επειδη ασχολουμαι με μικρη τοπικη παραγωγη ρουχων πιστεψε με ειναι παρα πολυ δυσκολο να φτασεις τις τιμες του εμποριου οταν δεν παραγεις μαζικα, χρησιμοποιεις ανακυκλωμενα/οικολογικα υφασματα, πληρωνεις κ ασφαλιζεις εργαζομενους δικαια κ κοτσαρεις κ φορο 25%. Οι τιμες του ζαρα έχουν καθιερωθει σαν το λογικο, αλλα καποιος δεν πληρωνεται στην αλυσιδα