in

Προσωπική Ιστορία: Δεν μ’ ενδιαφέρoυν πια οι σπουδές μου και θέλω να φύγω στο εξωτερικό

Το ότι δεν έχω και μια άλφα οικονομική κατάσταση απλά τα κάνει όλα χειρότερα…

AΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΗ Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω καν αν ταιριάζει με το θέμα της σελίδας, απλά θέλω να το πω κάπου, να μιλήσω για αυτό το ζήτημα γιατί νιώθω να με τρωει από μέσα. Σπουδάζω αρχαιολογία στη Θεσσαλονίκη, σε ένα χρόνο παίρνω το πτυχίο μου και το μόνο που ξέρω στα σίγουρα είναι […] ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

beya rebai illustration itsnicethat 5

AΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΗ

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω καν αν ταιριάζει με το θέμα της σελίδας, απλά θέλω να το πω κάπου, να μιλήσω για αυτό το ζήτημα γιατί νιώθω να με τρωει από μέσα.

Σπουδάζω αρχαιολογία στη Θεσσαλονίκη, σε ένα χρόνο παίρνω το πτυχίο μου και το μόνο που ξέρω στα σίγουρα είναι ότι θέλω να φύγω στο εξωτερικό. Το πρόβλημα είναι ότι νιώθω ότι δεν με ενδιαφέρει η επιστήμη αυτή πια. Βασικά νιώθω ότι δεν με ενδιαφέρει τίποτα. Αν ρωτήσω τον εαυτό μου, πως με φαντάζομαι σε 10 χρόνια, ουτε καν ξέρω τι να απαντήσω. Ήταν από τις πρώτες μου επιλογές, μου αρέσει σαν κλάδος αλλά απλά δεν ξέρω τι να κάνω με αυτό. Είναι σαν να μην έχω όνειρα σαν άνθρωπος.

Το μόνο που ξέρω για μένα είναι ότι θέλω να φύγω γιατί δεν μου αρέσει η νοοτροπία της χώρας. Δεν ταιριαζω απλά. Όσους φίλους κι αν έχω και όσες αναμνήσεις κι αν υπάρχουν.

Σκεφτόμουν να κάνω μεταπτυχιακό μέσω Erasmus που τα περισσότερα έξοδα είναι πληρωμένα μόνο και μόνο για να βγω στο εξωτερικό και να βρω αργότερα δουλειά πιο εύκολα. Αλλά αν με ενδιαφέρει γενικά το θέμα μεταπτυχιακό; ε μαλλον όχι.

Βλέπω τους υπόλοιπους ανθρώπους γύρω μου, όχι να έχουν ένα πρόγραμμα στο κεφάλι τους, αλλά τουλάχιστον να έχουν όνειρα. Να φαντάζονται πράγματα για αυτούς. Εγω δεν έχω ούτε αυτό. Το ότι δεν έχω και μια άλφα οικονομική κατάσταση απλά τα κάνει όλα χειρότερα…

Συγγνωμη αν σας επρηξα ή αν σας κούρασα απλά έπρεπε να το βγάλω από μέσα μου με κάποιον τρόπο. Νιώθω πως όλα είναι μάταια.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

7 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Dimitra
Dimitra
2 χρόνια πριν

Είσαι ένα βήμα πριν το πτυχίο και σε πολλούς συμβαίνει αυτό σε αυτήν την φάση, να νιώθουν όπως εσυ. Βάλε τα δυνατά σου να τελειώσεις τη σχολή σου, ζήτησε ψυχολογική υποστήριξη μέσα από το πανεπιστήμιο, θα σε βοηθήσει. Το πτυχίο θα σου δώσει εφόδια ώστε να βρεις το δρόμο σου στο εξωτερικό. Ένα πτυχίο μετράει ακόμα κι αν στο τέλος επιλέξεις να κανείς κάτι τελείως διαφορετικό. Το ότι δεν έχεις όνειρα αυτή τη στιγμή ενώ παλιά μάλλον είχες δείχνει ότι είσαι σε μια δύσκολη φάση που κάποια στιγμή κι αυτή θα περάσει. Αλλά περνάει πιο εύκολα με την κατάλληλη υποστήριξη.

amazarashiGR
amazarashiGR
2 χρόνια πριν

Μπορείς να πας erasmus χωρίς να σπουδάζεις. Υπάρχει ένα πρόγραμμα της ευρωπαϊκής ένωσης που λέγεται European Solidarity Corps και είναι προγράμματα εθελοντικής εργασίας σε χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης και όχι μόνο. Τα προγράμματα έχουν διάρκεια από 1 μήνα μέχρι 1 χρόνο και σου καλύπτουν τη μετακίνηση, τη διαμονή, τη διατροφή, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όπως και μηνιαίο ποσό για τα έξοδα σου. Μια κοπέλα που είχα γνωρίσει που είχε πάει Ιταλία 6 μήνες με ένα τέτοιο πρόγραμμα της είχε αρέσει πάρα πολύ.

Aphelia
Aphelia
2 χρόνια πριν

Στο Ηνωμένο Βασίλειο που βρίσκομαι, το πτυχίο δεν έχει πολλές φορές σχέση με το αντικείμενο που θα ασχοληθείς. Κοίταξα τα ποσοστά για τους πτυχιούχους αρχαιολογίας και μόνο το 15% ασχολείται στη συνέχεια με κάτι σχετικό. Οι υπόλοιποι βρίσκουν δουλειές σε επιχειρήσεις, οικονομικά, κοινωνικές υπηρεσίες κλπ. Δεν ξέρω πως είναι στις άλλες χώρες της Ευρώπης όμως. Αλλά βάσει της εμπειρίας μου στην Αγγλία θα συμβούλευα να πάρεις το πτυχίο μιας και είσαι τόσο κοντά. Από εκεί και πέρα, μην τρελαίνεσαι για το ότι δεν ξέρεις τι σου αρέσει. Οι άνθρωποι συνήθως πια αλλάζουν πολλά επαγγέλματα, ακόμα και να είχες βρει κάτι… Διαβάστε περισσότερα »

Τελευταία επεξεργασία 2 χρόνια πριν από Aphelia
Aphelia
Aphelia
2 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aphelia

Να διευκρινίσω γιατί ίσως να μην είναι σαφές όπως το έγραψα. Στην Αγγλία τουλάχιστον, ενώ οι αγγελίες ζητάνε πτυχιούχο δεν χρειάζεται τις περισσότερες φορές να είναι το πτυχίο σχετικό με το αντικείμενο, εκτός από ειδικές περιπτώσεις όπως ιατρική και νομική. Πχ για λογιστική ή χρηματοοικονομικά δεν χρειάζεται κάποιος να έχει σπουδάσει αυτό το αντικείμενο γιατί σε αυτά τα επαγγέλματα τα σημαντικό είναι κάτι διεθνή πιστοποιητικά που τα βγάζεις άσχετα με πτυχίο, πχ ACAS για λογιστικά (να δείτε πόσοι στα χρηματιστηριακά έχουν πτυχίο Ιστορίας Τέχνης και Φιλοσοφικής γιατί αυτά συνήθως είναι πτυχία που παίρνουν οι πλούσιοι). Παρόλα αυτά οι αγγελίες τους… Διαβάστε περισσότερα »

Τελευταία επεξεργασία 2 χρόνια πριν από Aphelia
Veritas
Veritas
2 χρόνια πριν

Κορίτσι είναι λες και το έχω γράψει εγώ αυτό το κείμενο. Τελείωσα το Ιστορικό Αρχαιολογικό πέρσι και αισθανόμουν την ίδια ματαίωση. Το μόνο που ήθελα και θέλω ακομη είναι να φύγω στο εξωτερικό. Είναι λογικό να αισθάνεσαι έτσι και οσο μπορείς προσπάθησε να αποφύγεις τη σύγκριση με άλλους ανθρώπους γιατί ο καθένας έχει τη δική του διαδρομή και τρόπο που λειτουργεί. Υπαρχουν σίγουρα θετικοί λόγοι που επέλεξες το Αρχαιολογικό ακόμη κ αν αυτή τη στιγμή δεν μπορεις να το δεις ετσι. Καλύτερα να μην καταναγκαστεις να ξαναβρεις το ενδιαφέρον σου ντε και καλά, γιατί όσο αλλάζουμε αλλάζουν και τα πράγματα… Διαβάστε περισσότερα »

Electricious
Electricious
2 χρόνια πριν

Νιώθω ακριβώς το ίδιο πραγμα και χειρότερα μπορώ να πω και εξίσου νιώθω ότι δεν με καταλαβαίνουν όταν μιλάω για αυτό όχι ότι δεν νοιάζονται αλλά επειδή δεν βρίσκονται στην θέση μου για να δουν πως είναι και θα ήθελα πολύ να έχω κάποιον που περνάει ακριβώς το ίδιο ή αρκετά similar να το συζητήσω. @_youngmidsanity
είναι το ινστα μου αν έχεις ινστα και θα ήθελες να με βρεις να το συζητήσουμε..γιατί θεωρώ ότι όλοι έχουμε ανάγκη από κάποιον να ακούσουμε να καταλάβουμε που όντως περνάει σχεδόν το ίδιο αν όχι το ίδιο.

Ελένεθ Βλαχάκοου
Ελένεθ Βλαχάκοου
2 χρόνια πριν

Η πίεση του να «έχεις όνειρα» και να έχεις πλάνο για τη ζωή σου για τα επόμενα δέκα χρόνια είναι καθαρά μέρος μιας καταπιεστικής κουλτούρας και νοοτροπίας μιας παλιότερης γενιάς που καλό θα ήταν να ξεπεραστεί επιτέλους. Αυτό μπορούσαν να το κάνουν σε πρακτικό επίπεδο οι γενιές που μεγάλωσαν σε οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη. Τι θα πει «να πάρεις πρώτα το πτυχίο σου»; Γιατί; Σε τι θα χρησιμεύσει αν αποφάσισες οτι το αντικείμενο δεν σε ενδιαφέρει; Απλά για να έχεις «ένα πτυχίο»; Δεν δίνουν τα πτυχία την επιτυχία, επαγγελματική και προσωπική. Πάρε χρόνο για τον εαυτό σου, σκέψου τι σου… Διαβάστε περισσότερα »