Αγαπητή «Α, μπα»: Προσπαθώ να του εξηγήσω ότι δεν υπάρχει αντίστροφος σεξισμός

Μου λες ένα παράδειγμα για να το κάνω λιανό;

Αγαπητή Α, μπα και έταιροι Αμπέθεροι /ρες Προσπαθώ να εξηγήσω όσο καλύτερα έχω καταλάβει κι εγώ γιατί δεν υπάρχει αντί στραμμένος σεξισμός στο αγόρι μου. Του λέω ότι αφορά κάθε εκδήλωση που έχει ως στόχο την υποτίμηση της γυναίκας Λόγω του φύλου της. Κι όταν λέει πχ, θα πούνε κάποιοι για κάποιον: Μα πως έγινε έτσι αυτός, πάχυνε, άφησε τον εαυτό του, γκρίζαρε/ασχήμυνε κλπ γιατί δεν είναι σεξισμός κ είναι πατριαρχία -κ κουτσομπολιό θα πω εδώ- αλλά αν ειπωθεί για μια γυναίκα είναι σεξισμός; Του λέω γιατί κι εκείνο πηγάζει από την πατριαρχία αλλά αλλά το στερεότυπο λέει η γυναίκα να είναι στα πάντα 1η με όλους τους ρόλους φερυ κ συμφέρει Οποτε αν σχολιαστεί θα είναι γι’ αυτό. Αντίστοιχα, ο άντρα όσο μεγαλώνει ομορφαίνει, γίνεται γοητευτικός υποτίθεται κλπ οποτε το να φτάσει να σχολιαστεί είναι η εξαίρεση. Άλλο παράδειγμα, ότι: γιατί το πλύσιμο των πιάτων θεωρείται γυναικεία υπόθεση με σεξιστική βάση -στο οποίο συμφωνεί προφανώς- αντίστοιχα όμως σε περίπτωση που πχ το να αλλάξει ο αντρας το λάστιχο δεν είναι σεξιστικό; Του είπα ότι δεν είναι το ίδιο διότι το ένα αφορά την διεκπεραίωση νοικοκυριού, το άλλο είναι έκτακτο και -ναι, αντρες είστε εξασκημένοι σε αυτό, πατριαρχία πιθανά κ αυτό- Τι παράδειγμα να του δώσω ώστε να καταλάβει το γιατί δεν ισχύει ο σεξισμός στους αντρες;
– Χαίρομαι που είναι φεμινιστής κ το ανακαλύπτει

Αντί να του δίνεις παραδείγματα από το μυαλό σου, διάβασε για να ξέρεις, και αν θέλει να μάθει, ας διαβάσει για να μάθει. Δεν είναι ζήτημα άποψης για να το συζητάτε σε αυτό το επίπεδο, και δεν χρειάζεται να κάνεις εσύ τη δύσκολη δουλειά της δασκάλας. Δεν είναι καμία κρυμμένη γνώση για να πρέπει να τη μεταφέρεις ειδικά εσύ.

Εν συντομία, «o αντίστροφος σεξισμός είναι μια φράση χωρίς νόημα επειδή «ενώ μεμονωμένες γυναίκες ή γυναίκες στο σύνολό τους μπορεί να έχουν προκαταλήψεις έναντι συγκεκριμένων ανδρών ή έναντι των ανδρών ως ομάδας, αυτό γίνεται χωρίς την υποστήριξη ενός κοινωνικού συστήματος θεσμικής εξουσίας.» Φαντάζομαι ότι το «χωρίς την υποστήριξη ενός κοινωνικού συστήματος θεσμικής εξουσίας» θα τον μπερδέψει, ε, ας διαβάσει κι άλλο, για να το καταλάβει.

Αγαπητή φίλη, δεν είναι ότι εμείς γεννηθήκαμε γνωρίζοντας τις απαντήσεις. Διαβάσαμε. Ας διαβάσει κι αυτός, διάβασε κι εσύ. Δεν υπάρχει άντρας που θα πει για σένα «αχ χαίρομαι που είσαι φεμινίστρια και το ανακαλύπτεις». Μιλάς σα να είναι κανένα κατόρθωμα. Δεν θα πω μπράβο σε κάποιον που μόλις του πέρασε από το μυαλό ότι ίσως να υποστηρίζει την ισότητα (αλλά όχι κι όλας).

Για τα λάστιχα και τα πιάτα και για όλα τα άλλα, ο σεξισμός έγκειται όχι στον καταμερισμό εργασίας σκέτα, αλλά στο γεγονός ότι οι γυναικείες δουλειές θεωρούνται κατώτερες. Αυτός που αλλάζει λάστιχο μόνος του είναι μάγκας. Η γυναίκα που αλλάζει λάστιχο μόνη της είναι ακόμα μεγαλύτερος μάγκας, γιατί κάνει αντρική δουλειά σε αυτοκίνητο, άκουσον άκουσον. Το πλύσιμο πιάτων δεν συνοδεύεται από μαγκιά, είναι κάτι που γίνεται χίλιες φορές τη μέρα, και είναι η κατάληξη των μισών «διαφωνιών» με το «άντε πλύνε κανένα πιάτο».

Eσύ έχεις δει το instagram του Α,ΜΠΑ; 

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

54 points
Upvote Downvote

50
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
20 Θέματα σχολίων
30 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
26 Συντάκτες σχολίων
ΓαρίδαBibi_volantAlethiometersaligari Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Αυτό που οι άντρες έχουν περισσότερες θέσεις εξουσίας επειδή τις αξίζουν που είναι έτσι έξυπνοι και μαχητικοί όλοι, όχι λόγω της πατριαρχίας και είναι και καλύτεροι στις θετικές επιστήμες επειδή χρησιμοποιούν το δεξί το ημισφαίριο και όλοι καταλαβαίνουν τι είναι οφ σάιντ και τη θεωρία της σχετικότητας και το Ιντερστέλαρ και ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ γιατί μας τα εξηγούν ενώ βλέπουμε την ταινία, αλλά αδυνατούν ταυτόχρονα να καταλάβουν ότι όλα τα είδη ρατσισμού είναι συστημικά ή την σημασία της ύπαρξης της ποσόστωσης π.χ. τι παράδοξο βρε παιδί μου. 🙄

Μοναχική ψυχή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Λες και τους ζητήσαμε να τετραγωνίσουν τον κύκλο

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

👏👏👏 Αυτό ακριβώς!!!!

Αιλουροειδέστατο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

To Interstellar βλέπεται σόλο ή με τον διπλανό στο mute. To μαρτύριο, που οι μισοί θέλουν να σου εξηγήσουν την ταινία και οι άλλοι μισοί να τους την εξηγήσεις εσύ, δεν παλεύεται. (Εννοείται την Οδύσσεια του Κιούμπρικ και το Σολάρις του Ταρκόφσκι, ΜΟΝΟ σόλο, για να μην πω μόνη σε όλη την πολυκατοικία).

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Μα ναι, κάποια στιγμή αναγκάστηκα να τονίσω ότι ο λόγος που χρειάζομαι εξήγηση για την ταινία είναι ότι την μισή την έχω χάσει επειδή μιλάει για να μου εξηγήσει την ταινία.

εξωγήινη
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Αχ, πόσο με εκνευρίζουν αυτά τα επιχειρήματα. Αν δεν καταλαβαίνεις χρυσέ μου, σκάσε, άκου, διάβασε, μην μας κάνεις mansplaining ότι αυτό που λέμε και βιώνουμε σαν κοινωνική ομάδα είναι λάθος. Δεν είναι. Εσύ είσαι άσχετος. Μόνο μια ομάδα που έχει υποστεί συστημική καταπίεση μπορεί να πέσει θύμα σεξισμού ή ρατσισμού ή διακρίσεων γενικά. Η κοινωνική ομάδα που καταπιέζει τις υπόλοιπες δεν μπορεί να πέσει θύμα διακρίσεων, γιατί αυτή θέτει τους κανόνες. Απλόν απλούστατον. Όταν λοιπόν κριθεί ο άντρας γιατί πάχυνε, είναι ξεκάθαρη ατομική επίθεση γιατί κανένα σύστημα δεν τον καταπιέζει να έχει κορμί λαμπάδα. Η γυναίκα όμως πιέζεται από τη… Διαβάστε περισσότερα »

bubuntu
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Σωστή! 👌

sadboy
Μέλος
Συμμετέχων

η ολη φαση μου θυμισε ενα tweet που διαβασα το οποιο ειναι το εξης: “Hi! I’m a white dude who likes to play devil’s advocate bc other people’s struggles are theoretical to me. It’s fun to debate ur rights! I’m here to exhaust u so I can stop progress & maintain the status quo, which serves me. I’m uninterested in learning; ur frustration is my goal” (απο @BadbunnyTwitch)

Alethiometer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Κοινώς, αυτό που σου λέει η Λένα, και ορθώς το λέει, είναι ότι δεν είναι δική μας δουλειά να “εκπαιδεύσουμε” τους συντρόφους μας, είναι δική τους ευθύνη.
Προσωπικά άμα βλέπω τέτοιους άντρες που από άποψη επιχειρημάτων δε μπορούν να χωρίσουν δυο γαϊδάρων άχυρο -κι αυτό γιατί δε μπορούν να ξεχωρίσουν ποιος είναι ο γάιδαρος και ποιο το άχυρο- δεν ξέρω τι να τους κάνω -να τους μάθω άραγε τη subjonctif;-, ακούω μόνο την ηχώ της λιβιδούς μου μέσα από το βαθύ πηγάδι που την έριξαν.

citizenOfTheWorld
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Καταλαβαινω τι λες, αλλα καπου θα πρεπει να βρισκεται και ενα σημειο εκκίνησης. Και για αυτον το λογο διαφωνω μερικως με το υφος της απαντησης: μια σελιδα με φεμινιστικο χαρακτηρα αναμενεται να συμβαλλει και επιμορφωτικα. Ειναι αναποσπαστο κομματι του λογου υπαρξης της. Σκεψου δηλαδη σε καθε σελιδα αντιστοιχης θεματολογιας και περιεχομενου η απαντηση να ηταν απορριπτικη του στυλ “κατσε διαβασε, ψαξε αλλου”.

Alethiometer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

citizenOftheWorld, δεν πιστεύω ότι αυτό είναι ένα θέμα για το οποίο πρέπει να φτιαχτεί syllabus. Προσωπικά, θα ήμουν πολύ αρνητική σε κάποιο είδος φεμινιστικής “επιμόρφωσης” (και μόνο η λέξη με τρομάζει). Επίσης είναι ένα θέμα που έχει άπειρες όψεις. Άλλος μπορεί να θέλει να πάρει την πληροφορία από τη λογοτεχνία (και σε αυτήν την περίπτωση θα του πρότεινα, ας πούμε, το Handmaid’s Tale της Margaret Atwood, το Bell Jar της Sylvia Plath, όοολα τα βιβλία της Angela Carter και το Άλμπατρος της Σώτης Τριανταφύλλου -αλλά και πάλι θα δίσταζα να ταμπελιάσω αυτές τις συγγραφείς περιορίζοντάς της μόνο σε αυτήν την… Διαβάστε περισσότερα »

citizenOfTheWorld
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Το “επιμορφωτικα” ηταν ελαφρως ατυχες, το δεχομαι! Μια βελτιωμενη εκδοχη του τι ηθελα να πω – με περισσοτερες λεξεις φοβαμαι – ειναι η δημιουργια ερεθισματων που μπορουν να συμβαλλουν στο intellectual improvement σχετικα (και) με το φεμινισμο. Η λογοτεχνικη λιστα που παρεθεσες ειναι ενα καλο παραδειγμα. Αντιθετως, απαντησεις που μπορουν να ερμηνευτουν ως απαξιωτικες μπορουν να κανουν alienate ανθρωπους που λογω ελλειψης γνωσεων ή κοινωνικου κυκλου ειναι on the fence και ουσιαστικα χρειαζονται ενα μικρο σπρωξιμο για να βρεθουν στη σωστη πλευρα (βλεπε ερεθισματα παραπανω)

Alethiometer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Από τα τόσα χρόνια που διαβάζω το site όταν η Λένα επιλέγει να είναι κάπως πιο απότομη, έχει λόγους που το κάνει τους οποίους κατά καιρούς τους εξηγεί στα σχόλια. Κι εγώ “τα έχω ακούσει” σε ερώτηση που δεν έχω κάνει εγώ αλλά άνετα θα μπορούσα να την είχα γράψει. Η ερμηνεία έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του καθενός και τη φάση που βρίσκεται. Επίσης, ειδικά μετά την ενασχόληση της Λασκαρίνας με το site έχω παρατηρήσει ότι υπάρχουν ερεθίσματα και προσωπικά με έχει ευχαριστήσει πολύ η μεγάλη γκάμα στα καλλιτεχνικά -Λασκαρίνα ευχαριστούμε!- τα οποία είναι επιλεγμένα με βάση διάφορες… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Επίσης οι γυναικείες δουλειές γίνονται κάθε μέρα όλη μέρα, ενώ το να αλλάξεις μια λάμπα θα προκύψει μια φορά στα πέντε χρόνια…

Leave it to Beaver
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Έμενα πάντως τις φορές που μου έτυχε λάστιχο (όχι σε δικό μου όχημα) καμμιά γυναίκα δεν έγειρε ποτέ θέμα πατριαρχίας. Αντίθετα με κοίταζαν λες και είναι γραμμένο στο dna μου να πάω να βγάλω τη ρεζέρβα από το πορτ μπαγκάζ. Τι μου θυμίζει; Α μα τι λέω, δεν υπάρχει αντίστροφος σεξισμός.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Άργησες αλλά τα κατάφερες και πάλι…και τώρα μας είπες νομίζεις κάποιο σοβαρό επιχείρημα;

Corry Karav O'Keerie
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Leave it to Beaver, μου έχει τύχει να πάθουμε λάστιχο πριν κάμποσα χρόνια σε νυχτερινή έξοδο. 2 άντρες, 3 γυναίκες. Βγαίνουμε από το κλαμπ, πίτα το λάστιχο και παραμονή Χριστουγέννων, με το κρύο να ξυρίζει καθόμαστε τρεις γυναίκες όρθιες περιμένοντας τους φωστήρες να βγάλουν άκρη. Αφού σχεδόν μας έπεσαν τα αυτιά από το κρύο και δουλειά δεν είχε γίνει, τους ζήτησα να κάνουν στην άκρη και σε λιγότερο από δέκα λεπτά μπήκαμε στο αμάξι να φύγουμε, με τους δυο τους να ψελλίζουν δικαιολογίες εκνευρισμένοι. (Κατά το “της στραβής ***** οι τρίχες της φταίνε”, έφταιγε ο φωτισμός, δεν έδινε ο ένας… Διαβάστε περισσότερα »

Alethiometer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ιστορία ΙΙ ΤΑ ΠΙΑΤΑ: Ήταν το πρώτο βράδυ που κοιμήθηκα μαζί με τον σύντροφό μου (δεν ήξερα ακόμα ότι θα γινόταν αλλά θα αποκτούσα κάποια καλά σημάδια αμέσως το επόμενο πρωί) και το πρωί σηκώθηκα σιγά σιγά μην τον ξυπνήσω να πάω βόλτα τον σκύλο. Γυρίζω φέρνοντας καλούδια από τον καλύτερο φούρνο της γειτονιάς, δεν τον βλέπω στο κρεβάτι με το που μπαίνω μέσα αλλά βλέπω το κρεβάτι ΣΤΡΩΜΕΝΟ, μπαίνω στην κουζίνα και τον βλέπω όρθιο και χαμογελαστό να μου έχει ετοιμάσει καφέ στην καφετιέρα και να ψήνει έναν δικό του στο μπρίκι και παρατηρώ (μετά ντροπής και φρίκης ομολογουμένως… Διαβάστε περισσότερα »

Corry Karav O'Keerie
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Thumbs up στον σύντροφο!

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Alethiometer, τι υπέροχη ιστορία! Έρωτας με τη μία!

Alethiometer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

@Χ ris, δεεεεε χρησιμοποιώωω εγώωω τέτοιες βαριές λέξεις επί ματαίωωωω, θα σου πω όμως ότι στα σίγουρα μου τράβηξε την προσοχή. Είμαστε κοντά 2 χρόνια τώρα μαζί, ίδιος έχει παραμείνει, μένει χρόνια μόνος του και αυτή είναι η φυσική του συμπεριφορά (εγώ live δεν είχα ξαναδεί τέτοια συμπεριφορά, είχα ακούσει μόνο ότι κάπου υπάρχει). Αλλά κοίτα να δεις που έπεσε κι αυτός πάνω σε άνθρωπο που είναι έτσι 🙂 2/2

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Beaver είναι αλλιώς να σου ανατίθεται να αναλάβεις ένα σπίτι που είναι πολλές ώρες σκληρής δουλειάς την ημέρα, να περιμένουν από εσένα να παρατήσεις τις φιλοδοξίες σου για να κάνεις αυτή τη δουλειά (ή να την κάνεις μετά το οχτάωρο και να τσακίζεσαι στην κούραση) και αλλιώς να περιμένουν από εσένα να αλλάξεις ένα λάστιχο μια φορά κάθε δέκα χρόνια. Και εσύ να νιώθεις θύμα σεξισμού επειδή σου ανατέθηκε να κάνεις ΜΙΑ δουλειά ΜΙΑ φορά στη ζωή σου η οποία στην τελική δεν πρόκειται να αλλάξει την καθημερινότητά σου και την εργασιακή σου ανέλιξη. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις τη… Διαβάστε περισσότερα »

ντισκολάτα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αμ το άλλο; Που αν μαλώσεις με κάποιον, ας πούμε έναν άλλο οδηγό στο δρόμο, θα σου πει «αι πάνε να αλλάξεις κανά λάστιχο»; Μη τα συζητάς, χίλια δίκια έχεις

silver
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Beaver, αν είναι τόσο πρόβλημα που το πρότυπο είναι οι άντρες να αλλάξουν λάστιχο, ας απαιτήσουν οι άμοιροι να γίνει ανταλλαγή ρόλων: Απαιτήστε να πλένετε εσείς τα πιάτα καθημερινά και να βάζετε τις μπουγάδες και να κάτσουν να μάθουν οι γυναίκες να αλλαζουν λάστιχο δυο φορές στα τρία χρόνια.

ΥΣ: Btw, τις δύο φορές που παρευρέθηκα σε αλλαγή λάστιχου, γυναίκα ήταν που έβγαλε τη ρεζέρβα και που πήρε τις περισσότερες πρωτοβουλίες, παρότι υπήρχε και άντρας εκεί.

Alethiometer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ιστορία Ι Η ΛΑΜΠΑ: Όταν ήμουν στην Αγγλία μοιραζόμουν το δωμάτιο της εστίας με δύο άντρες. Κάποια στιγμή κάηκε η λάμπα του κοινού χώρου έξω από την κουζίνα. Αυτοί έμεναν εκεί νωρίτερα από μένα, εγώ είχα δεν είχα δύο εβδομάδες -κατά τη μετακόμισή μου μάλιστα είχα ακούσει και διάφορα χαριτωμένα μισογυνίστικα, ποτέ καμιά γυναίκα δεν έμεινε σε αυτό το κομμάτι της εστίας γιατί είναι το πιο απομακρυσμένο και μπορεί να μπει κανείς στο δωμάτιό μου ξαφνικά και κάτι τέτοια σχόλια της τρομοκρατίας, στα οποία απλά χαμογέλασα, μπήκα στο δωμάτιό μου και γυρνώντας τους έδειξα ένα πολύ χαριτωμένο ελβετικό σουγιαδάκι ακριβείας… Διαβάστε περισσότερα »

Nissa Nissa
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Πολύ ωραίο σκηνικό Αlethiometer
Να πω κι εγώ ένα μια που το θυμήθηκα με τα πιάτα: Φίλη μου κάνει κάτι με τύπο για πρώτη φορα και κοιμάται σπίτι του. Το πρωί σηκώθηκε και άρχισε να του πλένει τα πιάτα, καθώς είχε μαθει από το σπίτι της να είναι η πρώτη νοικοκυρά. Αυτός την κοιτούσε εμβρόντητος και κάπως μαγκωμένος χωρις να λεει τίποτα. Την επόμενη μέρα βρώμισε όλη την πόλη ότι αυτή ψάχνει να παντρευτεί, την βλέπετε; Μακρια!

Alethiometer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Μου σηκώθηκε η τρίχα. Τι αηδιαστικός κουτσομπόλης, τι #@!#!#@!$@!@!!@ (πάλι σώζω τον admin από μόνη μου, @$@!$$@$ με βλέπω να μεταμορφώνομαι σε λυκάνθρωπο)

Σουσουράδα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Αυτό που μπορείς να του πεις είναι πως η πατριαρχία δεν συμφέρει ούτε τους άντρες σε πολλά και το κυριότερο (στο οποιο αντιδρουν τωρα με την κρίση) ειναι οτι (αφου η γυναίκα είναι το ασθενές φύλο) ο άντρας πρέπει πάντα να πληρώνει. Πολλοί βέβαια πήραν την κάτω βόλτα, έγιναν τσιγγούνηδες με το επιχείρημα “ισότητα δεν θέλατε;” και διατήρησαν τα κακα της πατριαρχίας προσθέτοντας απλά τα καβούρια στην τσέπη χαριν ισότητας και καλά. Αυτές οι απόψεις λοιπόν πες του, δηλαδή το “ο άντρας πληρώνει πάντα και τα πάντα” ή ” άντρας αλλάζει λάστιχο” δεν είναι αντίστροφος σεξισμός αλλά η άλλη όψη… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Δεν μπορώ. Κουράστηκα. Αλήθεια κουράστηκα. Δε θέλω να εξηγώ τα αυτονόητα. Όχι άλλο. Όποιος θέλει να μάθει ας διαβάσει. Δε θα του τα μάθω εγώ, εκτός αν με πληρώσει για μαθήματα .

Nissa Nissa
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δεν κατάλαβα τίποτε από την ερώτηση

Μοναχική ψυχή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Ουσιαστικά λέει οτι προσπαθεί να εξηγήσει στο αγόρι της γιατί δεν ισχύει ο αντίστροφος σεξισμός. Της λέει αυτος πχ για τα πιατα οτι το πλύσιμο των πιάτων ειναι σεξιστικό ενω οτι μόνο οι άντρες αλλάζουν το λάστιχο δεν ειναι; Καπως ετσι

Nissa Nissa
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ευχαριστώ μοναχική ψυχή!

Izabel
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Σήμερα λεω στον άντρα μου: Την Παρασκευή έχει μια εκπομπή στην Ερτ για το σεξισμο. Ωραια να τη δούμε μου λεει αλλα να σε ρωτήσω και για τους άντρες δεν υπάρχει σεξισμος; Ναι απαντώ. Δεν ασχολούνται όμως τόσο. Ναι ίσως γιατί τους άντρες δε τους βιάζουν, δε τους σκοτώνουν, δε τους κόβουν την κλειτοριδα . Ύστερα μου ειπε οτι ρωτάει για να μαθαίνει του λεω έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου! Οπως είχα εγω εσωτερικευμενο μισογυνισμο πριν το Αμπα έχει κι αυτός. Αν και πολλές φορές υποστηρίζει τις γυναίκες και το φεμινισμο (δε μπορω να καταλάβω γιατί μας έχουν μάθει ετσι… Διαβάστε περισσότερα »

Frost
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Οπότε, όταν μια γυναίκα λειτουργεί ενάντια σε κάποιον επειδή απλά είναι άντρας, πώς το λέμε; Θα πρέπει οπωσδήποτε να βρούμε ένα όνομα για το φαινόμενο.

Αιλουροειδέστατο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Προκατάληψη.

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Payback.

Δεν αστειεύομαι (τελείως), όταν μια καταπιεσμένη ομάδα αντιδρά στην καταπίεση που δέχεται λέγεται απλά αντίδραση, αγώνας, διεκδίκηση δικαιωμάτων.

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Κάπως κάτι πάτησα και χάθηκα, η συνέχεια είναι: αν δεν αφορά τέτοιες περιπτώσεις, υπάρχει λέξη, μισανδρία και περιέργως δεν αμφισβητήθηκε ποτέ όπως ο μισογυνισμός.