in

Αγαπητή «Α, μπα»: Aν ο γιος μου ήταν γκέι

Πώς να εξηγήσω σε ένα 9χρονο για το δικαίωμα επιλογής;

ο γιος μου 9 χρονών, με ρώτησε πως θα αντιδρούσα αν μου έλεγε στο μέλλον ότι είναι gay.  Του απάντησα ότι οι προσωπικές του επιλογές αφορούν μόνο τον ίδιο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

tumblr ne2nn36NdH1qz6f9yo1 500

Αγαπητή Α μπα, ο γιος μου 9 χρονών, με ρώτησε πώς θα αντιδρούσα αν μου έλεγε στο μέλλον ότι είναι gay.  Του απάντησα ότι οι προσωπικές του επιλογές αφορούν μόνο τον ίδιο και με ρώτησε γιατί οι άνθρωποι κάνουν σαν τρελοί σε αυτήν την σειρά (εννοούσε την πολυκατοικία). Και δεν ήξερα τι να του απαντήσω και πώς να εξηγήσω σε ένα 9χρονο για το δικαίωμα επιλογής και για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Τάνια

Δεν είναι προσωπική επιλογή να είσαι γκέι, όπως δεν είναι προσωπική επιλογή να έχεις καστανά μάτια. Ακόμη και να ήταν, ή ακόμη και αν είναι, η απάντηση σου δεν είναι καθησυχαστική γιατί από αυτή τη απάντηση δεν βγαίνει συμπέρασμα αν θα τον στηρίζες ή όχι, και αυτό εννοεί όταν σε ρωτάει «πώς θα αντιδρούσες». Μπορείς να εξηγήσεις τα πάντα σε ένα παιδί εννιά χρονών, δεν είναι μωρό, και είναι πολύ καλή ηλικία για να μιλήσετε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον σεβασμό και την ανοχή και για το δικαίωμα στην επιλογή, όταν είναι όντως θέμα επιλογής (η έκτρωση ας πούμε). Μπορεί πολύ καλά να καταλάβει έννοιες όπως την αδικία, την προκατάληψη, τα ιστορικά βαρίδια της ανθρωπότητας με τις εμπειρίες που έχει ως τώρα. Με απλά λόγια. Αν δεν βρίσκεις απλά λόγια για να τα εξηγήσεις σημαίνει ότι ούτε εσύ τα έχεις ξεκαθαρίσει μέσα σου, οπότε είναι μια πολύ καλή αφορμή για μελέτη.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

5 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
lcommalX
lcommalX
5 χρόνια πριν

Μάλλον εγώ αυτό θα ήθελα να ακούσω αν ήμουν ένα εννιάχρονο παιδί και ρώταγα κάτι τέτοιο τη μαμά μου: «για μένα δεν θα είχε καμία σημασία είτε είσαι gay είτε straight, δεν σε κάνει καλύτερο ή χειρότερο το ένα από το άλλο. Και φυσικά θα σε στήριζα και θα ήμουν δίπλα σου.»

Vasilis
Vasilis
5 χρόνια πριν

Εγώ νομίζω πως του έδωσε καλή απάντηση. Μπορεί να ακούγεται λίγο κάπως το περί επιλογής, μια και δεν είναι, αλλά εγώ στέκομαι στο γεγονός ότι αφορά τον ίδιο. Το τι θα κάνει στο κρεβάτι του ουσιαστικά δεν αφορά κανέναν άλλο και κανείς δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει στη ζωή του. Εγώ έτσι το εξέλαβα. Για την Πολυκατοικία μπορεί να του πει πως προκειμένου να προκαλέσουν γέλιο αντιδρούν υπερβολικά και για αυτό έχει και χαρακτήρες καρικατούρες ανεξαρτήτως ερωτικής προτίμησης.

Μία
Μία
5 χρόνια πριν

Ποιοι άνθρωποι κάνουν σαν τρελοί σε αυτή τη σειρά;

Μία
Μία
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μία

Βρε παιδιά, δεν βλέπω τηλεόραση, δεν ξέρω.