Πώς να χωρίσετε όταν παντρευτείτε

Ένα βιβλίο του 1962 λύνει όλες τις απορίες

“When you get married” λέγεται ένα από τα (πολλά βιβλία) που υπάρχουν στο openlibrary για να ξεφυλλίσετε, για να χαζέψετε ή να ξεχαστείτε. Περισσότερα από 1.000.000 τίτλοι βρίσκονται στις άκρες των δαχτύλων σας. Πριν μπείτε εκεί και ξεχαστείτε, θέλω να σας διασκεδάσω με ένα απόσπασμα από αυτό τον οδηγό της παλιάς εποχής, ο οποίος συμβουλεύει νέες και νέους, πριν κάνουν το λάθος να παντρευτούν κάποιον ακατάλληλο.

Συμβουλές χωρισμού “Υπάρχουν τρεις τρόποι χωρισμού αυτή την εποχή: η μέθοδος «τους αγαπώ και τους αφήνω» είναι γρήγορη, εύκολη, και αποτελεσματική. Μια σχέση που υπήρχε χθες απλά δεν υπάρχει σήμερα, επειδή ένας από τους δύο δεν ανταποκρίνεται πια. Αυτός δεν τηλεφωνεί πια ή δεν εμφανίζεται. Αυτή δεν είναι σπίτι όταν της τηλεφωνεί, στην περίπτωση που η γυναίκα που δεν θέλει άλλο. Τα προβλήματα αυτής της μεθόδου είναι ότι, αν και είναι πολύ αποτελεσματική, πληγώνει και αυτόν που μένει πίσω αλλά και αυτόν που αποφασίζει να δραπετεύσει, καθώς επιβαρύνεται η συνείδησή του.

Άλλη μέθοδος είναι οι αγωνιώδεις συζητήσεις του «πόσο χάλια τα πάμε» που οδηγούν σε φράσεις όπως «αν μπορούσες να κάνεις αυτό κι εκείνο ίσως θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε». Βασανιστικές αναμνήσεις του «πόσο καλά τα πηγαίναμε». Ο χωρισμός τραβάει σε μάκρος , με ελπίδες να φουσκώνουν και να ξεφουσκώνουν, μερικές φορές για μήνες. Ο παπούς κάτι ήξερε όταν έλεγε «αν πρέπει να κόψεις την ουρά του κουταβιού, κάντο με μία κίνηση». Όμως κάποια προετοιμασία και κάποιες εξηγήσεις είναι απαραίτητες.

Ο «εύκολος» χωρισμός απαιτεί κάποιο επίπεδο κατανόησης και από τα δύο μέλη για το τι συμβαίνει και αποδοχή των γεγονότων πριν καταστραφεί εντελώς ο δεσμός. Κάποτε οι άνθρωποι θα είναι σοφότεροι σχετικά με το θέμα. Μέχρι τότε πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να ενισχύουμε τις ψυχικές μας δυνάμεις έτσι ώστε να είμαστε όσο πιο πολύ γίνεται ευγενικοί και αποτελεσματικοί.”

Πενήντα οκτώ χρόνια μετά, και δεν είμαστε σοφότεροι.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

25 points
Upvote Downvote

1
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
1 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
1 Συντάκτες σχολίων
Ασκαρδαμυκτί! Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Ασκαρδαμυκτί!
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Για τη μέθοδο 1: Διαχρονική ένδειξη καφρίλας και αποκοτιάς ταυτόχρονα!
Για τη μέθοδο 2: Αυτό το πράγμα, που συζητάμε και ξανασυζητάμε την απόφαση που ήδη έχουμε πάρει και έχουμε και την απαίτηση να πάρουμε την “έγκριση” αυτού που εγκαταλείπουμε, με ξεπερνάει!!!
Για τη μέθοδο 3: Τη βλέπω να λειτουργεί μόνο όταν και οι 2 έχουν την ίδια περίοδο αποφασίσει ότι “δεν τραβάει” πια και δεν πολυνοιάζονται ποιος θα το ρίξει πρώτος το θέμα του χωρισμού στο τραπέζι. Δηλαδή περίπου τόσο συχνά όσο συχνά ανθίζει το Neelakurinji (μια δωδεκαετία!).
Ουφ! Δίκιο έχεις, δεν έχουμε προχωρήσει ιδιαίτερα!