Καλησπέρα αμπα και παρέα.. Στέλνω σήμερα γιατί δεν είμαι καθόλου καλά, ξύπνησα με ένα τεράστιο βάρος.. Είμαι στα χωρίσματα με το αγόρι μου και χθες βράδυ κανόνισα να βγω με έναν παιδικό μου φίλο..ειχα να τον δω καιρό, μου έστειλε τυχαία μήνυμα για να βρεθούμε, του οκ, έλα για συμπαράσταση γιατί είμαι ψιλό χάλια.. Να σας δώσω λίγο να καταλάβετε.. Αυτό ο φίλος μου, είναι μεν παιδικός αλλά μόνοι μας δεν εχουμε μέχρι χθες βγει ποτέ,μονο μέσα σε παρέα. Λοιπόν το προφίλ του τύπου ειναι” είμαι ωραίος και το ξέρω, μιλάω πολύ για την παρταρα μου, Νάρκισσος και μπλέκω σε ερωτικά τρίγωνα, τετράγωνα, πολύγωνα γτ όλες με θέλουν ”. Λοιπόν ο τύπος μου την έπεσε χοντρά, αρχικα ξεκίνησε να μου θάβει την κοπελα του (ξερνάω), προσπαθούσα να τον αποφύγω, να παω αλλού την κουβέντα τπτ, να μου λέει ότι είμαι το απωθημένο του (BTW από τα πιο παλιακα και ξενέρωτα πεσίματα.. Γλίτσας εντελώς ) , και το αποκορύφωμα μου λέει ενώ έχουν πέσει κάτι φιλιά από την πλευρά του και του εξηγώ ότι δεν είμαι σε φάση,μου λέει παμε για μια μπύρα στο πάρκο, του λέω θέλω να φύγω.. Σχεδόν με σβερκωνει και πάμε.. Το κακό είναι ότι από την πολλή εξάντληση και όλη αυτή την πίεση ενέδωσα.. Δηλαδή έγινε πιο χοντρό, εγώ έλεγα φτάνει και σε κάποιες στιγμές ένιωθα ακινητοποιημενη. Τα γράφω και αναγουλιαζω. Ξύπνησα σήμερα και ξενέρωσα νιώθω χρησιμοποιημενη και βιασμενη. Εχω την βάφτιση του παιδιού ενός κοινού μας φίλου σε λίγες ημέρες και επειδή είναι κουμπάρος αυτός ο τύπος που μου την έπεσε νιώθω χάλια και δεν θέλω να πάω.. Φοβήθηκα μην γίνω απότομη και δυσάρεστη και έκατσα να με γ@μησει ρε αμπα.. Σας παρακαλώ έχετε κάποια συμβουλή; κάτι να νοιώσω καλύτερα; όταν δω τον μ@λακα πως να λειτουργήσω;; Είμαι πολύ απογοητευμένη από τον εαυτό μου😢😢
-Τι άλλο να έκανα;;;
Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να είσαι απογοητευμένη από τον εαυτό σου. Ο άνθρωπος αυτός έκανε έγκλημα, είσαι θύμα βίας. Λυπάμαι πάρα πολύ, πάρα μα πάρα πολύ. Μακάρι να είχαν τόση δύναμη τα λόγια ώστε να σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα.
Μπορείς να τον κυνηγήσεις, ξέρεις. Καταλαβαίνω πόσο δύσκολη είναι ακόμη και η ιδέα – ποιος θα σε πιστέψει, ποιος θα σε καταλάβει αν πεις «ένιωσα εξαντλημένη από την πίεση και ενέδωσα για να μην γίνω απότομη»; Εμείς. Εμείς σε νιώθουμε και σε καταλαβαίνουμε. Απολύτως. Έχουμε νιώσει το ίδιο, όχι μόνο μια και δυο φορές.
Αλλά μάθαμε κάτι: να μη νιώθουμε υπεύθυνες. Αυτά συμβαίνουν επειδή υπάρχουν βιαστές. Κι αυτός είναι ένας από αυτούς. Ο λόγος που νομίζει ότι τον θέλουν όλες είναι ότι βιάζει γυναίκες συστηματικά. Οπότε, είναι σα να μας ρωτάς πώς να αντιμετωπίσεις έναν συστηματικό εγκληματία. Πώς θα αντιδρούσες αν ήξερες ότι κάποιος «φίλος» δέρνει συστηματικά αδύναμους στο δρόμο, ότι κλέβει συστηματικά σπίτια, ή καίει συστηματικά κτίρια; Θα πήγαινες στα βαφτίσια που αυτός είναι κουμπάρος; Θα αναρωτιόσουν πώς να αντιδράσεις όταν τον βλέπεις, αν είχε κλέψει και το δικό σου;
Αυτό που θα έκανες, αν δεν πήγαινες στην αστυνομία, είναι να πεις σε όλους ότι σε έκλεψε, για να τον προσέχουν, και όλοι θα τον έκαναν πέρα. Μόνο που τώρα θα σου πουν μήπως τον προκάλεσες εσύ να σε κλέψει επειδή τον άφησες να μπει στο σπίτι σου. Οπότε ξέρω πόσο δύσκολο είναι να το πεις.
Σκέψου πώς θα βοηθήσεις τον εαυτό σου πιο αποτελεσματικά. Αυτή είναι η προτεραιότητα. Από εμάς έχεις όλη τη στήριξη και την κατανόηση. Δεν φταις ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

Δεν ήταν παιδικός φίλος. Έτσι είναι οι παιδικοί φίλοι; Ένας τυχαίος γνωστός που τον ξέρεις πολλά χρόνια είναι, και είναι σαφές πως σε καμία εκτίμηση δεν τον είχες κι από πριν (δικαίως). Ούτε γυναικάς και γόης είναι, βιαστής είναι. Ένας βιαστής καλά καμουφλαρισμένος από την κοινωνική ανοχή. Αν μια ολόκληρη κοινωνία δεν έβλεπε κάτι τέτοιους κακοποιούς μέσα από ροζ γυαλιά, ούτε “ερωτικά πολύγωνα” θα υπήρχαν ούτε πρόσβαση σε παρέες σου θα είχε. Διότι μην έχεις αμφιβολία πως ήρθε εξ αρχής με πρόθεση να βιάσει. Δεν αποκλείεται να ήξερε και από άλλους πως είσαι χάλια και να σκέφτηκε “ας της στείλω,… Διαβάστε περισσότερα »
Εδώ να πω ότι και η γάτα μου μέχρι να ξεφοβηθει, οπότε με έβλεπε παγωνε, καθόταν ακίνητη, ελπίζοντας ότι δε θα τη δω. Ένστικτό είναι κι αυτό, γιατί αν δεν παγώσεις ίσως οντως να ακολουθήσει κάτι χειρότερο η κατι που δεν μπορείς να διαχειριστές. Ο καθένας αντιδράει με τον καλύτερο τρόπο που κρίνει υποσυνείδητα εκείνη την ώρα.
“και η κοινωνία θα τσακιζοταν να υπερασπιστεί τον καημενουλα από την τρελή σκύλα”. Αυτό. Και επειδή είμαι απαισιόδοξη οραματίζομαι ήδη το σενάριο όπου η κοπέλα θα έλεγε στην παρέα πριν την βάφτιση το σκηνικό και μετά την πιθανή αμηχανία και απόπειρα αποσιώπησης του γεγονότος. Όχι να την βγάλουν ψεύτρα. Περισσότερο σαν να μην έγινε ή σαν να μην ειπώθηκε ποτέ
Δεν είναι μ@λ@κας. Είναι βιαστής. Δεν “νιώθεις” απλά βιασμενη. Είσαι βιασμενη, γιατί σε βίασε αυτός. Δεν είναι ένα συναίσθημα που νιώθεις, είναι ένα γεγονός, που έλαβε χώρα, και πληροί την αντικειμενική υπόσταση ενός εγκλήματος. Δεν είμαι ψυχολογος, και ελπίζω πραγματικά να μη το κάνω χειρότερα παρουσιάζοντας το έτσι ωμά, αλλά ο στόχος μου είναι να πάψεις να νιώθεις ενοχή. Σκεψου το παράδειγμα του κλέφτη. Ας πάρουμε τη πιο “βαριά αμέλεια” που θα μπορούσε να επιδείξει ένα θύμα κλοπής. Ποιά θα είναι αυτή; Ας πούμε ότι δεν είχε σύστημα συναγερμου σε μια γειτονιά επικίνδυνη. Ας πούμε ότι είχε και ξέχασε να… Διαβάστε περισσότερα »
Ο αντρας πιεζει μεχρι να κανει σεξ, γινεται βιαιος αποτομος, τελικα η γυναικα υποχωρει και την αποκαλει και ευκολη απο πανω στις παρεες του. Δηλαδη και βιαστης και εγκληματιας και η κατινα της γειτονιας.
Λυπάμαι πάρα πολύ γι αυτό που σου συνέβη, ή μάλλον από ‘δω και πέρα θα λέω γι αυτό που σου έκανε. Γιατί δεν ήταν κάτι τυχαίο, δεν υπήρξαν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες που σε έφεραν σ’ αυτή τη θέση κατά τύχη. Δεν κατέβηκες από το πεζοδρόμιο και κάποιος έτυχε να σε χτυπήσει με το αυτοκίνητο επειδή έπαθε εγκεφαλικό. Ένας βιαστής σου έστειλε μήνυμα, σε απομόνωσε, δημιούργησε σκόπιμα τις συνθήκες για να κάνει ένα έγκλημα. Υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις στο μέλλον, αλλά όχι επειδή φταίς, όχι επειδή έχεις ευθύνη, επειδή υπάρχουν εγκληματίες εκεί έξω και δεν υπάρχει ακόμα συστηματική προστασία.… Διαβάστε περισσότερα »
Πραγματικά πιστεύω δεν υπάρχει κοπέλα που να μην έχει πιεστεί να κάνει σεξ από φίλο, κολλητό, ή γνωστό (μόνο κατά τύχη να έχεις ξεφύγει). Δεν είσαι μόνη. ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ.
Εμένα μου το έκανε κάποιος που ακόμη και σήμερα δικαιολογώ και λέω όχι απλά με ήθελε πολύ. Και κατηγορώ εμένα γιατί είχα σχέση τότε. Αλλά δεν είναι έτσι. Η ευθύνη δεν είναι δική σου για να την κουβαλάς. Είναι άπλα Μ@Λ@Κ@Σ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.
Ανατρίχιασα φίλη μου..Ιδίως εκεί που έγραψες ” με σβερκώνει”, πάγωσα εντελώς. Νομίζω ότι θα φαντασιώνομαι όλη μέρα ότι τον σπάω στο ξύλο.
Να μην πας αν αυτό σε κάνει να νοιώθεις καλύτερα και να βρεις ένα ψέμα να πεις. Γά@ησέ τους όλους και κοίτα να προστατεύσεις τον εαυτό σου.
Τεράστια αγκαλιά.
Πόσο στενοχωρήθηκα με αυτό που διάβασα. Μου σφίχτηκε το στομάχι. Ήταν βιασμός, φταίει μόνο ο βιαστής, ΔΕ ΦΤΑΙΣ σε τίποτα.
Έχει τύχει στις πιο πολλές μας, πίστεψε με. Εμένα τύπος κούκλος κοινωνικός νάρκισσος που κόβαν φλέβα άλλες.. με τον οποίο βγήκα όντως για ποτό κ σεξ στο πίσω μέρος του μυαλού μου.. πήγαμε σπίτι του για σεξ ναι.. και με κλείδωσε μέσα στο δωμάτιο κ από αυτά π άρχισε να λέει λέω κάτι δε παει καλά κ άλλαξα γνώμη. Και δεν με άφηνε μα φύγω μέχρι να κάνουμε σεξ. Δεν είχα άλλη επιλογή. Δεν είχα τηλέφωνο ήμουν σε ένα σπίτι στην άνω Γλυφάδα στο βουνό. Και όταν τελείωσε εφυγα με τα πόδια μέχρι να βρω κεντρικό να βρω ταξί να… Διαβάστε περισσότερα »
Αγαπητή φίλη, δε φταις σε τίποτα.
Δε φταις σε ΤΙΠΟΤΑ. ΔΕ ΦΤΑΙΣ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.
Αυτό.
Έχεις μεγάλη αγκαλιά! Δεν υπήρχε κάτι να κάνεις! Πάγωσες, φοβήθηκες, σάστισες και αυτός το εκμεταλλεύτηκε και σε βίασε! Δε φταις! Η αντιδρασή σου είναι ανθρώπινη. Δυστυχως, είδες με σκληρό τρόπο ότι το ενδεχόμενο του βιασμού είναι πιο κοντά από ότι πίστευες μεχρι τώρα. Για να μην κινδυνέψεις ξανα, θα φευγεις εγκαιρως. Θα γινεσαι δυσαρεστη. Θα κανεις μεταβολή και θα φευγεις προς ενα φωτεινό δρόμο, προς ένα σημείο που έχει κόσμο. Θα μπαίνεις σε ένα ταξί και θα πας σπίτι σου. Πάντως θα φευγεις! Ελπίζω να μην ακουστεί σα blaming! ΔΕ ΦΤΑΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ! Απλά, όσο υπάρχουν… Διαβάστε περισσότερα »