Πώς η τηλεϊατρική μπορεί προλάβει την απώλεια ακοής στα παιδιά

Η ομιλία της ωτοχειρούργου Susan Emmett στο Tedx

Το Πρόγραμμα Παγκόσμιας Επιβάρυνσης Νόσων υπολογίζει, ότι υπάρχουν 1,1 που ζουν με απώλεια ακοής παγκοσμίως. Πάνω από το 80 τοις εκατό προέρχεται από χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, από τις οποίες πολλές δεν έχουν πρόσβαση στη περίθαλψη και φροντίδα ακοής. Tα παιδιά που ζουν σε αγροτικές περιοχές έχουν ελάχιστη εώς κι ανύπαρκτη πρόσβαση στις κλινικές, καθώς το κόστος εξέτασης από ωτορινολαρυγγολόγο είναι αρκετά υψηλό. Το αποτέλεσμα για πάρα πολλά παιδιά είναι η απώλεια ακοής που προκαλείται από λοιμώξεις αυτιού και άλλα προβλήματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν αν διαγνωστούν έγκαιρα.
Με αυτή την αφορμή και στόχο να αποτρέψει την παιδική απώλεια ακοής σε όλη την πολιτεία της Αλάσκα, η ωτοχειρούργος Susan Emmett σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας, Norton Sound Health Corporation, εξετάζουν τα παιδιά -ακόμα και σε μακρινά περιβάλλοντα με τη βοήθεια τηλεϊατρικής- και αξιολογούν την κατάσταση τους παρέχοντας τους έγκαιρα θεραπεία.
Στο Μαλάουι υπάρχουν μόνο 2 ωτοχειρούργοι και 11 ακουολόγοι για έναν πληθυσμό 17 εκατομμυρίων. Ωστόσο ο αντίκτυπος είναι παγκόσμιος με την κινητή τηλεϊατρική να αλλάζει ριζικά την πρόσβαση στην υγεία.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

11 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
  Εγγραφείτε  
Ειδοποίηση για