Η Μαύρη Ομορφιά και η Βραζιλιάνικη λιπογλυπτική γλουτών

Το Brazilian butt lift είναι η νούμερο ένα σε αύξηση ζήτησης πλαστική επέμβαση σε πολλές χώρες του εξωτερικού τα τελευταία χρόνια

Η βραζιλιάνικη ανόρθωση γλουτών είναι μια δύσκολη πρακτική που αν δεν γίνει σωστά προφανώς εγκυμονεί κινδύνους. Το ρίσκο που χρειάζεται να πάρει ο γιατρός είναι πολύ μεγαλύτερο από το όφελος, και το αισθητικό αποτέλεσμα αμφιλεγόμενο

Η Σάμι, 23 ετών, θέλει να κάνει ανόρθωση γλουτών αν και είναι πιο επικίνδυνη αισθητική επέμβαση, σύμφωνα με την Βρετανική Ένωση Αισθητικών Πλαστικών Χειρουργών (BAPPS)  Το 2018 δύο γυναίκες στην Βρετανία έχασαν τη ζωή τους μετά από τη συγκεκριμένη επέμβαση που υποβλήθηκαν  Η κάμερα ακολουθεί τη Σάμι σε ένα ταξίδι, καθώς προσπαθεί να αποφασίσει αν θα περάσει κάτω από το νυστέρι. Η νεαρή γυναίκα διερευνά τις πιέσεις που υφίσταται η ίδια αλλά και εκατομμύρια μαύρες γυναίκες για να έχουν το τυπικό «καμπυλωτό σώμα», παράλληλα, με τα ταμπού για τις κάνουν πλαστικές επεμβάσεις.

«Η εικόνα του σώματος είναι κάτι που με βασανίζει αρκετά» λέει η Σάμι. «Το χειρότερο σχόλιο που μου έχουν κάνει είναι: ”θα θελα την προσωπικότητα σου αλλά με το σώμα της Stefflon Don”. Αναρωτήθηκα γιατί μου είπε κάτι τέτοιο».

«Η οικογένεια μου θα αντιδράσει αρνητικά σε αυτό που θέλω να κάνω και θα με προειδοποιήσει. Αλλά στην Αφρικάνικη κουλτούρα ισχύει το ”όσο πιο μεγάλο τόσο πιο καλό”» συνεχίζει η νεαρή. «Παλεύω να χάσω βάρος από όταν ήμουν φοιτήτρια. Έτσι άρχισα να σκέφτομαι την πρακτική BBL. Έψαχνα στο ιντερνετ για να μάθω περισσότερα. Έβλεπα τις ιστορίες άλλων γυναικών που έκαναν την επέμβαση»

«Οι μαύρες γυναίκες δέχονται πιέσεις για «χωρέσουν» σε ένα συγκεκριμένο σωματότυπο. Με καμπύλες, με μεγάλο στήθος και μεγάλα οπίσθια».

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

14 points
Upvote Downvote

3
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
2 Θέματα σχολίων
1 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
2 Συντάκτες σχολίων
Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Κάποιος: ”θα θελα την προσωπικότητα σου αλλά με το σώμα της [insert anyone]”
Το σύμπαν:
comment image

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Μπορεί επίσης να του απαντήσει: ” Και εγώ θα ήθελα την προσωπικότητα σου αλλά με το σώμα που είχε ο Μπραντ Πιτ στα είκοσι χρόνια του.”.

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

“τις πιέσεις που υφίσταται η ίδια αλλά και εκατομμύρια μαύρες γυναίκες για να έχουν το τυπικό «καμπυλωτό σώμα», παράλληλα, με τα ταμπού για τις κάνουν πλαστικές επεμβάσεις.” Αυτό ισχύει γενικότερα: Αν έχεις άσχημο σώμα είσαι μπαζο, αν ασχολεισε πολύ με την εξωτερική σου εμφάνιση και φτιάξεις ένα ωραίο σώμα είσαι τσούλα που θέλεις να προκαλεί τους άντρες.