Αγαπητή «Α, μπα»: Του έκαναν πρόταση να εργαστεί στην Αμερική και φοβάμαι πως θα φύγει

Δεν του έχω πει πως νιώθω

Αγαπητή Α, ΜΠΑ, χαίρομαι πολύ που είχα την τύχη να σε ανακαλύψω από τα φοιτητικά μου χρόνια και που είμαι ένα -σιωπηλό- μέλος της υπέροχης αυτής ομάδας. Σε ευχαριστούμε πολύ! Βρίσκομαι σε μια σχέση τα τελευταία χρόνια στην οποία νιώθω πολύ όμορφα, έχουμε (ξε)περάσει αρκετές δυσκολίες μαζί, πολλά άγχη, πολλές αποσταθεροποιήσεις και μεταβολές. Έχουμε τελειώσει και οι δύο τις σχολές μας, εγώ είμαι άνεργη τον τελευταίο καιρό, ενώ εκείνος εργάζεται σε έναν πολυδύναμο οργανισμό. Εργάζεται με μεγάλη προσπάθεια και επιτυχία και έχει καταφέρει να χτίσει ένα επαγγελματικό προφίλ σε σύντομο χρονικά διάστημα. Πρόσφατα του έκαναν πρόταση να μεταφερθεί στον οργανισμό και να εργαστεί στην Αμερική. Προφανώς, μου προκαλεί μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια που κατάφερε τόσα πολλά και που αναγνωρίζεται ο κόπος του, ωστόσο, θα ήταν ανειλικρινές να πω ότι δεν τρομάζω. Αναγνωρίζω ότι είμαι άνθρωπος και θα ήταν αδύνατο να μην εμπλακεί καθόλου ο προσωπικός μου εγωισμός (με τη θετική έννοια) που θα τον ήθελα εδώ μαζί μου. Δεν αυτομαστιγώνομαι που νιώθω αδύναμη, αλλά με τρομάζει η προοπτική να φύγει. Το νέο είναι εξαιρετικά φρέσκο, ακόμη δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση ούτε έχω εκφραστεί συναισθηματικά. Αλλά αυτό μου προκαλεί μούδιασμα. Δεν νομίζω πως το βλέπω ως προσωπική απόρριψη, ότι δηλαδή, αν αποφασίσει να πάρει αυτήν την ευκαιρία το κάνει εις βάρος της σχέσης μας ή εις βάρος μου προσωπικά, αναγνωρίζω ότι αυτό δεν είναι ένα δίπολο άσπρου-μαύρου, αλλά περιλαμβάνει πολλές αποχρώσεις στο ενδιάμεσο. Θα ήθελα πολύ η σχέση μας να είναι ένας παράγοντας που σκέφτεται και τον “κρατάει” εδώ, χωρίς να ήθελα να είμαστε εμείς ο μόνος λόγος που θα τον κάνει να λάβει μια απόφαση. Να σημειώσω ότι αν παραμείνει εδώ, θα έχει ούτως ή άλλως σίγουρη προαγωγή με περισσότερες ευθύνες και συνεπώς χρήματα. Σε πλαίσιο αστεϊσμού ανέφερε ότι “έλα, αν είναι, θα έρθεις και εσύ Αμερική να κάνεις το τάδε”. Αναφέρω το πλαίσιο αστεϊσμού, καθώς είναι εξαιρετικά νωρίς για οποιουδήποτε τύπου ανακοίνωση ή απόφαση. Δεν συζητάω αυτό το σενάριο στην παρούσα φάση, καθώς είναι σκέψη που προτρέχει. Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη ερώτηση, χρειάζομαι νομίζω να ακούσω μια οπτική η οποία μου λείπει και για αυτό νιώθω να πνίγομαι σε μια κουταλιά νερό. Τα συναισθήματά μου, αν και μοιάζουν εγωιστικά, καθώς θα ήθελα κάπως εμείς, η σχέση μας, να είναι πιο σημαντικός παράγοντας από το εργασιακό πλαίσιο (παρόλο που πριν είπα πως δεν τα βλέπω με τη λογική ως δίπολο) είναι εξαιρετικά σημαντικά. Θα επικοινωνήσω σε εκείνον το πως νιώθω καθώς πάντα αυτός ήταν ο πυρήνας της σχέσης μας, η έκφραση των συναισθημάτων μας, χωρίς φόβο κριτικής. Με τρομάζει η περίπτωση να φύγει, χθες δεν κοιμήθηκα όλο το βράδυ και σήμερα νιώθω αποσυντονισμένη. Λογικά, αν απαντήσεις, θα έχει ήδη ληφθεί απόφαση και το πεδίο θα είναι συναισθηματικά πιο ξεκάθαρο, αλλά θα εκτιμούσα μια οπτική που ίσως θα με “ξεκλείδωνε”. Σε ευχαριστώ που με “άκουσες”, ελπίζω να συνεχίσεις με σθένος την τόσο καλή δουλειά που κάνεις.

Μετανάστρια Καρδιά

Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν πας κι εσύ εκεί για να δεις αν σου αρέσει.

Πλάκα πλάκα λέγονται οι μεγαλύτερες αλήθειες.

Καθόλου δεν προτρέχει το σενάριο αυτό. Αντιθέτως, πρέπει να κάνεις σαφείς τις προθέσεις σου, για να μπορεί να συνυπολογίσει εσένα στις αποφάσεις σου με τον τρόπο που θέλεις να σε συνυπολογίσει.

Τι σε κρατάει στην Ελλάδα; Αντιθέτως, η ζωή σου δίνει σημάδια να μεταφερθείς αλλού.

Δεν θα πας για αυτόν. Θα πας μαζί με αυτόν, για να κάνεις το τάδε.

Και αν το τάδε δεν σου αρέσει τελικά, και δεν τα πάτε καλά, αποφασίζεις. Η κάνεις άλλο τάδε, ή γυρνάς πίσω. Αν το τάδε τελικά σου αρέσει και δεν τα πάτε καλά, το συνεχίζεις και χωρίζεις. Τέλος πάντων, θα το δεις όταν σου συμβεί.

Είναι ωραία ευκαιρία για να δοκιμαστείτε και οι δυο, και η σχέση σας μαζί. Θα κάνετε ταχύρρυθμα μαθήματα ενηλικίωσης.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

71 points
Upvote Downvote

17
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
16 Θέματα σχολίων
1 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
16 Συντάκτες σχολίων
bozonioLioEllalatroFelis Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Lin
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μου αρέσει που το σχόλιο της Αμπα είναι υποστηρικτικό. Είσαι νέα και αν δεν τολμήσεις
τώρα, πότε? Να πας.

Lola
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Τα ενδεχόμενα είναι τα εξής: 1. Αποφασίζει να πάει κι εσύ δεν ακολουθείς= Χωρίζετε (Εκτός αν είστε υπεράνθρωποι και υπερπλούσιοι και μπορείτε να κάνετε σχέση εκ ΤΕΤΟΙΑΣ αποστάσεως) 2. Αποφασίζει να πάει και ακολουθείς= Θα ζεις σε μια χώρα που οι ευκαιρίες θα είναι ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ, θα πας εκ του ασφαλούς, δηλαδή με σύντροφο, σπίτι, ένα κάποιο εισόδημα που θα μπαίνει στο σπίτι και θα μπορεί να σας συντηρεί και τους δύο. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια, θα πρέπει να κάνεις και μια κουβέντα με τον σύντροφο ώστε να είσαι 100% σίγουρη ότι μπορεί να σε υποστηρίξει οικονομικά μέχρι να βρεις… Διαβάστε περισσότερα »

all things must pass
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αν ο ίδιος θέλει να πάει,στηρίξτε τον να πάρει την απόφαση, θα σας ευγνωμονεί δια βίου είτε μείνετε μαζί είτε όχι.

If3Sonafter
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Για να μπόρεσω να πάρω βίζα και να ακολουθήσω το τότε αγόρι μου, νυν σύζυγό μου, στις Η.Π.Α., όπου θα συνέχιζε με μεταπτυχιακές σπουδές κάναμε μυστικό πολιτικό γάμο. Το ήξεραν μόνο οι κουμπάροι μας. Στους υπόλοιπους, συμπεριλαμβανομένων των γονιών μας, δώσαμε διάφορες ασαφείς εξηγήσεις για τις διευθετήσεις που κάναμε.

Back to reality
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Κι εδω σκεφτομαι αυτο που προτεινε καποιος…γιατι δεν κανουμε μια μινι στηλη οπου να υπαρχει ενα update ωστε να ξερουμε τι εγινε; τι της ειπε; τι αποφασισε τελικα;

Σκιάς όναρ άνθρωπος
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Ούτε εγώ κατάλαβα γιατί δε σου περνάει καν από το μυαλό να πας μαζί του Αμερική. Είστε ζευγάρι. Σας δίνεται μια μοναδική ευκαιρία, γιατί να μην την εκμεταλλευτείτε μαζί;

Κρουγιώτισσα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Σιωπηλή αναγνώστρια τόσο καιρό, ξεπερνώ την προκραστινέισιον φάση μου και κάνω επιτέλους λογαριασμό. Καλώς σας βρήκα! Πολλοί ενθαρρυνατε την κοπέλα να πάει Αμερική, που και εγώ αυτό θα έκανα, απλώς να επισημάνω ότι παιδιά είναι πολύ δύσκολο να πάει κάποιος Αμερική γενικά αν δεν πληρεί κάποια ειδικά κριτήρια. Με το visa waiver μπορεί να μείνει μέχρι 90 μέρες και απαγορεύεται να εργαστεί και για βίζα εργασιας θα πρέπει να έχει ήδη βρει εργοδότη σε κλάδο στον οποίο έχει πτυχία ή εξειδικευμένη εμπειρία. Όπως και να εχει, καλή τύχη και εύχομαι να πάρετε μια απόφαση που θα σας ωφελήσει ατομικά αλλά… Διαβάστε περισσότερα »

Μαρία Ιουλμά Δεκαοκτώ Αυγά
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Το θέμα είναι ότι δεν στο πρότεινε σοβαρά, ε;

no-no
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Πως να πάει να ζήσει στην Αμερική η κοπέλα, χωρίς άδεια παραμονής και εργασίας; Δεν νομίζω ότι είναι τόσο απλό το σενάριο για ένα ανύπαντρο ζευγάρι. Εκτός κι αν πάει δοκιμαστικά με τουριστική βίζα για όσο της επιτρέπεται και προσπαθήσει κι αυτή να βρει δουλειά εκεί.

Mia idea
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Από τη στιγμή που είναι άνεργη δεν χάνει τίποτα να πάει εκεί να κάνει μια προσπάθεια. Πολλές εταιρίες και οργανισμοί μεριμνούν (κάπως) και για τις συντρόφους των εργαζομένων τους.

Lilith
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Για αρχή καλό θα ήταν να μην δημιουργείς σενάρια στο μυαλό σου μέχρι να συζητηθεί από εκείνον το θέμα διότι μπορεί να χαλάσεις λόγω κακής διάθεσης την σχέση σας. Εάν μιλούσαμε για Ευρώπη θα χαιρόμουν κι εγώ πολύ για εσένα και για όλες αυτές τις πόρτες που θα σου ανοίγονταν στο εξωτερικό. Θα χαρώ επίσης πολύ για σένα αν με την 3μηνη τουριστική βίζα (σε περίπτωση που φύγετε μαζί) καταφέρεις να βρεις μια δουλειά στην Αμερική στην οποία θα θεωρείσαι απαραίτητη. Δυστυχώς οι ΗΠΑ δεν εκδίδουν απ’όσο γνωρίζω επαγγελματική βίζα για τις πιο απλές δουλειές. Εύχομαι να πάνε όλα καλά… Διαβάστε περισσότερα »