Αγαπητή «Α, μπα»: Πώς να τα παρατήσω όλα από τη στιγμή που οι συνθήκες ζωής μου στην Ελλάδα είναι καλές;

Προβληματίζομαι

Γεια σου Α,μπα! Σε διαβάζω αρκετά χρόνια, και να που ήρθε η στιγμή να ζητήσω τη συμβουλή σου. Είμαι 22ων χρόνων και σε ένα χρόνο από τώρα θα έχω πάρει το πτυχίο μου. Βρίσκομαι μπροστά σε έναν προβληματισμό. Το αγόρι μου θέλει, αφού πάρω το πτυχίο μου, να μετακομίσουμε στην Αυστραλία, είτε Σίδνεϊ είτε Μελβουρνη, καθότι έχει απογοητεύει από τις συνθήκες στην Ελλάδα, τόσο από άποψη ποιότητας ζωής όσο και μισθών. Σημαντικό είναι να πω ότι λόγω της μητέρας του, έχει την αυστραλιανή υπηκοότητα, και θέλει να παντρευτούμε για να την αποκτήσω και εγώ, όποτε δεν τίθεται θέμα βίζας. Ωστόσο εγώ μόλις πάρω το πτυχίο μου έχω στρωμένη δουλειά από τους γονείς μου με αρκετά καλό μισθό. Σαν εμπειρία θα πήγαινα σε μια ξένη χώρα, πραγματικά με συναρπάζει η πρόταση, μιας που μου αρέσουν οι προκλήσεις, και εκείνος δεν σκοπεύει να κάτσουμε για όλη μας τη ζωή εκεί, από την άλλη όμως αφήνεις κάτι σίγουρο και στρωμένο στη χώρα σου, καθώς και την οικογένεια σου; Συν ότι πρόκειται για μια χώρα 25 ωρες από την Ελλάδα, δεν είναι ότι μιλάμε για το Λονδίνο για παράδείγμα που είναι 2 ωρες από την Ελλάδα! Αυτός είναι ο προβληματισμός που εχω και πραγματικά δεν ξέρω τι θέλω να κάνω. Με το αγόρι μου δεν έχουμε προβλήματα ούτε συνεννόησης ούτε συγκατοίκησης, γενικώς βρισκόμαστε σε μια ισορροπημένη σχέση. Το θέμα είναι όμως τα παρατάς όλα για να πας κάπου, από τη στιγμή που οι συνθήκες ζωής μου στην Ελλάδα είναι καλές; Με συγχωρείς α,μπα μου και σχολιαστές για την έκθεση, αλλά ηθελα να σας δώσω μια όσο πιο ολοκληρωμένη εικόνα γίνεται της κατάστασης!

Προβληματισμένη

Δεν μπορώ να σου πω τι να κάνεις, ολόκληρη κοπέλα είσαι, και όπως δεν μπορώ να σου πω εγώ, δεν μπορεί και κανένας άλλος. Τα υπέρ και τα κατά τα ξέρεις, και είναι προφανή. Δεν γίνεται να τα αξιολογήσει άλλος για σένα, μόνο εσύ ξέρεις τι έρχεται πρώτο και τι δεύτερο.

Αυτό που πέρασες στο ντούκου – και αυτό θέλω να σου επισημάνω- είναι ο ΓΑΜΟΣ. Είναι γάμος για την παραμονή, εντάξει, αλλά είναι ΓΑΜΟΣ. Άσε τη μετανάστευση, αυτό αλλάζει με ένα αεροπλάνο, όσες ώρες και να είναι. Θέλεις να παντρευτείς αυτόν τον άνθρωπο, τώρα; Στην ηλικία που είσαι; Δεν λέω ότι είναι καλή ιδέα ή κακή ιδέα, είναι πάντως η πιο σημαντική απόφαση από τις υπόλοιπες που αναφέρεις, και δεν διαφαίνεται αν το έχεις καταλάβει. Αυτός θα έπρεπε να είναι ο προβληματισμός σου.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

55 points
Upvote Downvote

25
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
10 Θέματα σχολίων
15 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
15 Συντάκτες σχολίων
Nya92VasilisMitsiMia idea Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Nya92
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

παιδια για γάμο λέτε όχι για τριημερη στην μυκονο, θέλει πολύ παραπάνω σκέψη.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ένας γάμος έχει όση βαρύτητα του δίνεις. Δε χρειάζεται να είναι κάτι σημαντικό αν δε το επιθυμείς. Αποτελεί μία κοινωνική και νομική έκφραση και δήλωση. Ηρεμήστε λίγο όλοι. Μπορεί να χωρίσει όποτε θέλει και μπορεί να κάνεις απλώς ένα σύμφωνο. Ένας γάμος αλλάζει πως σε βλέπει η κοινωνία και το κράτος, όχι πως βλέπεις εσύ τον εαυτό και τη σχέση σου. Εκτός αν βλέπουν τον γάμο παραμυθενία ή έχουν διαφορετική αιτία ο καθένας για να τον κάνει. Σιγά τα αυγά! Ένας γάμος είναι. Πιο σημαντικές αλλαγές επιφέρει μία συγκατοίκηση (στα πρακτικά θέματα της ζωής, όχι στη δέσμευση), ένας κοινός λογαριασμός… Διαβάστε περισσότερα »

Athina
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Αφροδίτη, ο γάμος τερματίζεται με το διαζύγιο. Ένα διαζύγιο ειδικά αν δεν κατοικούν στην ίδια χώρα οι σύζυγοι για να μην πω στην ίδια πόλη θέλει πολύ χρόνο και χρήμα. Είναι και αρκετά ψυχοφθόρο. Οπότε ναι δεν προτείνεις παντρέψου και θα βγάλεις και ένα διαζύγιο να σου βρίσκεται. Τα πράγματα περιπλέκονται πολύ περισσότερο εάν υπάρχουν παιδιά. Υπάρχει και το δικαίωμα συμμετοχής στα αποκτήματα εντός γάμου και πολλά ακόμα. Γνωρίζω αρκετές περιπτώσεις ανθρώπων που θέλουν να προχωρήσουν σε δεύτερο γάμο αλλά δεν έχει βγει ακόμα το ρημάδι το διαζύγιο. Εξάλλου κατά την αποψάρα μου οι άνθρωποι δυσκολεύονται πολύ περισσότερο να τερματίσουν… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Γάμος δε σημαίνει παιδιά. Το να παντρευτείς για να έχεις βίζα μέχρι να κάνεις παιδιά απέχει αιώνες. Επίσης υπάρχουν τα κοινή συναινέση διαζύγια, που βγαίνουν σε 6 μήνες. Το κόστος ενός διαζυγίου είναι 1500 ευρώ εκτός αν υπάρχουν άλλα ζητήματα (τόσο εδώ όσο και στην Αυστραλία). Δεν είναι πολλά χρήματα. Κι το κόστος μπορεί να μείνει χαμηλά αν κάνουν ένα προγαμιαίο συμβόλαιο που θα ορίζει περιουσιακά και λοιπά που ίσως καθυστερήσουν ένα διαζύγιο. Ένα διαζύγιο όταν δεν υπάρχουν παιδιά είναι πολύ εύκολο και ακόμα και αν ο άλλος δε θέλει να στο δώσει μετά από καποια χρόνια (μόνο 2 πλεόν… Διαβάστε περισσότερα »

Mia idea
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Δεν είναι ακατόρθωτο ναι οκ γίνεται και ξεμπερδεύεις, είναι ψυχοφθόρο και είναι και ακριβό, μη λέμε ότι θέλουμε, αλλά κυρίως, αυτά τα 2 χρόνια γαμοδιάστασης που είναι υποχρεωτικά έτσι και δεν υπογράφει ο άλλος συναινετικο, είναι σούπερκαθοριστικά για τη συνέχεια. Γιατί έτσι και παραστρατήσεις, πχ μείνεις έγκυος, τότε πάει ξέχνα τα εύκολα για άλλα 3-4 χρόνια, αφού μπλέκεις σε προσβολές πατρότητας κλπ και γενικά πολλή, πολλή ταλαιπωρία.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Και ξαναλέω, παιδιά ηρεμία. Το έχετε πάει πάρα πολύ μακριά το θέμα και έχετε χάσει το στόχο της της ερωτησης και του γάμου. Μπορεί να μη παντρευτείς και να έχεις προβλήματα από κάποιον που δε θέλει να σε αφήσει ήσυχη και να πετάς πάλι λεφτά σε δικηγόρους. Μη πιάνουμε τα άκρα. Ο γάμος δεν είναι κάτι φοβερό ούτε κάτι τόσο σπουδαίο. Αν κάποιος έχει λόγο να τον κάνει είτε από ρομαντικής άποψης είτε από πρακτικού οφέλους, δε χρειάζεται να το ζαλίζει φοβερά. Αρκεί να είναι ειλικρινής και αρκεί να μη μπερδεύει την απόφαση με εκείνη του να κάνει παιδιά.

Nya92
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

ένας γάμος δεν είναι μόνο το πως σε βλέπει η κοινωνία, ούτε τελειώνει τόσο εύκολα όσο μια οποιαδήποτε σχέση. Για να πάρεις διαζύγιο θέλει λεφτά και όταν είναι να πάρεις διαζύγιο παίρνει χρόνο (αρκετούς μήνες/χρόνια ανάλογα το διαζύγιο, το ζευγάρι, την χώρα, τα δικαστήρια κλπ κλπ) και πέρα από αυτό το διαζύγιο σημαίνει πως θα πρέπει να χωρίσουν και την περιούσια και ότι άλλο έχει χτιστεί μέσα σε αυτό το διάστημα… οπότε ναι για μένα είναι μια πολύ σημαντική απόφαση, όχι για την κοινωνία, αλλά για την δική μου ζωη και τα δικά μου οικονομικά κλπ

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Καλά τώρα είμαστε σοβαροί; 1500 ευρώ για απλό διαζύγιο και λ δύο χρόνια για μη συναινετικό είναι απλά πράγματα; Είναι τα 1500 ευρώ λίγα; Η μήπως τα δύο χρόνια δεν είναι αρκετός καιρός όταν από μια σχέση παίρνεις οπότε θέλεις το καπελάκι σου και φεύγεις; Πολύ ρομαντικα τα βλέπεις αλλα δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Από μια σχέση ή μια συγκατοίκηση φευγεις οπότε θέλεις. Απο έναν γάμο όμως όχι. Ανεξάρτητα από την βαρύτητα που δίνεις εσύ ο γάμος έχει άλλη βαρύτητα σε άλλα θέματα. Στα χρέη του ενός που μπορεί να έχει και να τα υποστεί ο άλλος,η στην περιουσία του ενός ή του άλλου. Ακόμα και σε αποφάσεις ζωής και θανάτου, όπου αν ο ένας βρεθεί στο νοσοκομείο και χωρίς δυνατότητα επικοινωνιας ο άλλος νομικά παίρνει αυτές τις αποφάσεις. Δεν είναι αστεία πράγματα αυτά,ούτε ένα διαζύγιο βγαίνει σε λίγες μέρες,ειδικά αν ο ένας δε θέλει να το δώσει.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Προφανώς μία σχέση ή μία συγκατοίκηση είναι πιο εύκολο να διαλυθούν. Οι οικονομικές εμπλοκές λύνονται όπως είπα νωρίτερα με ένα προγαμιαίο συμβόλαιο. Όσο για τις αποφάσεις σε δύσκολες περιστάσεις επίσης λύνεται αν έχεις θέσει κάποιον αλλο ως εκπρόσωπο σε περίπτωση δική σου αδυναμίας (αν δεν απατώμαι γίνεται σε συμβολαιογράφο, αλλά ίσως όχι). Ταυτόχρονα αν δεν έχει γίνει από τη στιγμή που θα ναι σε διάσταση έκαστο μέλος μπορεί να πάει στην εφορία και να δηλώσει την διάσταση και τότε ούτε κάποια τράπεζα ούτε το δημόσιο μπορεί να μετακυλήσει χρέη. Ένα απλό διαζύγιο κοστήσει μεν 1500 ευρώ αλλά θέλει 6 μήνες… Διαβάστε περισσότερα »

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Μέντορας

Με δυο λόγια, ο φίλος σου φαντάζεται τη ζωή του στη Αυστραλία κι εσύ την έχεις φανταστεί στην Ελλάδα. Είτε πας για να δεις πώς είναι, είτε το σκεφτείς μόνο, το ερώτημα είναι αυτό: Φαντάζεσαι τη ζωή σου στην Αυστραλία; Οκ, μπορούμε πάντα να πάρουμε διαζύγιο, αλλά δεν παντρευόμαστε για να χωρίσουμε. Για να το κάναμε, ΛΟΓΙΚΑ φανταστήκαμε τη ζωή μας ως παντρεμένοι και θελήσαμε αυτή τη ζωή. Την παντρεμένη. Αν δεν ξέρεις τι περιλαμβάνει η παντρεμένη ζωή, ρώτα όσο περισσότερα πιο διαφορετικά παντρεμένα ζευγάρια ξέρεις. Μετά σκέψου αν το αγόρι αυτό είναι ο άνθρωπος με τον οποίο θέλεις να… Διαβάστε περισσότερα »

Jelly Roll
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Α ρε Πόντια , πόσο πολύ θα συμφωνήσω ΠΑΛΙ μαζί σου…

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

για το μονο που δεν μιλας ειναι η σχεση σας.
μιλας για ολα τα αλλα. τις δουλειες, την προκληση του εξωτερικου, κλπ
λες, εισαι σε μια ισορροπημενη σχεση, χωρις προβληματα (αυτες οι περιγραφες παντα με ανησυχουν). θεωρεις οτι ειναι η σχεση της ζωης σου ομως; γι αυτον θα πας εκε. για την σχεση σας. για να παντρευτειτε. δεν θα πας για την προκληση.
αυτο θες να κανεις;
αν μενατε εδω, θα τον παντρευοσουν αμεσα, για παραδειγμα;

Alex Rainers
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο αλλά επειδή ως φύσει καχύποπτος θέλω να πω αυτό. Υπάρχει περίπτωση να σε παντρευτεί και μετά να μη σου δίνει διαζύγιο; να σε μπλέξει σε παλιοδουλειες; να σου πάρει έγγραφα και να μη σου τα δίνει για να φύγεις και να πας στη χώρα σου; τι σχέδια έχει εργασιακα; είναι ρεαλιστικα; υπάρχει περίπτωση να σε έχει να κάνεις τα του σπιτιού μέχρι να πραγματοποιήσει τα δικά του σχέδια και να ξεμεινεις εκεί για καιρό; Θα το τελικιασω τώρα. Μπορεί να υπερβάλλω αλλά δεν ξερω… πολύ δε βιάζεται ο μορφονιος; Τη μαμά του την έχεις δει;… Διαβάστε περισσότερα »

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Είναι μεγάλη απόφαση και νομίζω ότι πρέπει να δώσεις λίγο ακόμα χρόνο για να σιγουρευτείς. Καταλαβαίνω απόλυτα το δίλημμά σου, γι’αυτό πιστεύω ότι θα είναι κρίμα να αποφασίσεις είτε το ένα είτε το άλλο και μετά να το μετανιώσεις. Επίσης, πρέπει να καταλάβεις κι εσύ, αν και πιστεύω ότι το ξέρεις, ότι μια τέτοια μετακόμιση και ένας γάμος είναι διαδικασίες και αντίστοιχες διαδικασίες απαιτούνται αν θες να χωρίσεις και να γυρίσεις. Είναι μια πιθανότητα, μπορεί να μην σου αρέσει η ζωή σου στην Αυστραλία. Δεν μας λες και πόσο καιρό είσαι με αυτό το παιδί. Μιλάμε για πλήρη αλλαγή ζωής… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Σε όλη την ερώτησή σου δεν είδα πουθενά την δική του οπτική και τις δικές του προοπτικές. Αυτός έχει στρωμένη δουλειά στην Ελλάδα; Θα βρει δουλειά με αξιοπρεπείς αποδοχές; Μπορεί να δουλέψει στην οικογενειακή επιχείρηση; Το θέλει αυτό;
Αυτό που διέκρινα στην ερώτησή σου είναι μόνο τα δικά σου θέλω και τις δικές σου ανάγκες. Αν η σχέση σας είναι ισορροπημένη όπως λες, τα έχετε συζητήσει αυτά; Σκέφτεσαι τη ζωή σας σαν σύνολο ή όχι; Δεν είναι μομφή, μπορεί να είναι καλός για σχέση και συγκατοίκηση αλλά να μην θέλεις ακόμα να προχωρήσει η σχέση σας τόσο σοβαρά.

Vasilis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Θα πας να παντρευτείς από τα 22 σου έναν άνθρωπο και θα ζήσετε σε μία ξένη χώρα; Πρώτα από όλα, δεν αναφέρεται αν έχει τους γονείς του ή κάποιον άλλο εκεί πέρα, ενώ καταλαβαίνω ότι δεν έχει κάποια σίγουρη δουλειά. Από την άλλη, αν χωρίσετε, θα είσαι μόνη σου σε μία άλλη ήπειρο χωρίς κανέναν κοντά σου. Ειλικρινά, σκέψου πολύ καλά αυτά που σου είπε και μην τα παίρνεις τόσο ελαφρά, γιατί είναι πολύ σοβαρά.

Πατερας Ιερωνυμος
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

22 χρονών ?? είδα καλά ???!!! φύγε μακριά του όσο πιο γρήγορα μπορείς !!

Dioni
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Σιγά… μου φαίνεται πολύ υπερβολική η παρότρυνση να φύγει τρέχοντας λες και την έχει κακοποιήσει ο άλλος!

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν καταλαβαίνω γιατί ο γάμος είναι η σημαντικότερη απόφαση. Ο γάμος αποτελεί μία κοινωνική δήλωση που σε συνδέει με έναν άνθρωπο νομικά και οικονομικά στα μάτια της κοινωνίας και του κράτους. Για πολλούς ανθρώπους ο γάμος αποτελεί πρακτικό ζήτημα, δεν είναι απαραίτητο να συμβολίζεις μία σχέση ζωής ή την πρόθεση για αιώνια ένωση. Εν προκειμένω μοιάζει μία λογική και πρακτική λύση. Εφόσον έχουν σχέση, θα μείνουν μαζί, ο γάμος δε θα αλλάξει την καθημερινότητά τους, αντιθέτως θα βοηθήσει οικονομικά και πρακτικά και τους δύο. Εκτός αν ένας ή και οι δύο έχουν μία ορμαντική αντίληψη για τον γάμο ή τον… Διαβάστε περισσότερα »

Athina
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Το διαζύγιο ειδικά εάν δεν κατοικούν και οι δύο άνθρωποι στην ίδια χώρα ή και ακόμα στην ίδια πόλη δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Θέλει χρόνο και χρήμα. Είναι δε μία πολύ ψυχοφθόρα διαδικασία. Οπότε ναι δεν παντρεύεσαι και λες εντάξει θα πάρω και ένα διαζύγιο να μου βρίσκεται.
Κατά την αποψάρα μου δυσκολεύεσαι πολύ περισσότερο να τερματίσεις μία σχέση αν έχει μεσολαβήσει γάμος και παιδιά.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Σου απάντησα πιο πάνω, δε θα πω κι εδώ τα ίδια. Ένας γάμος είναι μία απόφαση που ανακαλείται ευκολότερα απ όλες τις υπόλοιπες που καλείται να πάρει (πλην της μετακόμισης ίσως). Επίσης ο συγκεκριμένος γάμος θα της αφήσει κι ένα εφόδιο που μπορεί έτσι κι αλλιώς να χρησιμοποιήσει.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Ο γάμος δεν είναι κοινωνική δήλωση. Ο γάμος είναι νομικό συμβόλαιο και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Είναι νομικό συμβόλαιο, που καθορίζει και διέπει τα δικαιώματα των δύο μαζί και ξεχωριστά και τους αποδίδει νέες δυνατότητες ή διαφορετική μεταχείριση απέναντι στον νόμο και κατά συνέπεια στην κοινωνία. Όταν έχεις σχέση, έχεις σχέση με τον άνθρωπο, όταν παντρεύεσαι παντρεύεσαι την οικογένεια, και πλέον είστε μία μονάδα στα μάτια της κοινωνίας. Είναι αφελές να πιστεύεις ότι ο γάμος δεν είναι κοινωνική δήλωση. Σου αλλάζει κοινωνική τοποθέτηση, συμπεριφορά, δικαιώματα και αντιμετώπιση. Ο γάμος σίγουρα δεν είναι ρομαντική ή απαραίτητη δήλωση, εξ ορισμού.

bozonio
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Είναι μια πολύ σημαντική απόφαση αλλά δε νομίζω ότι είναι ο γάμος το πιο βασικό κομμάτι. Είναι κάτι τυπικό για να μπορεί να μείνει, αν δε δουλέψει πιο εύκολο είναι να χωρίσουν παρά να μετακομίσει ξανά πίσω στην Ελλάδα. Για μένα το πιο σημαντικό είναι αν θέλει η ίδια να πάει εκεί και φαντάζεται τη ζωή της σε αυτή τη χώρα έστω και για κάποια χρόνια με ή χωρίς το φίλο της. Για τη δουλειά στην Ελλάδα δεν κατάλαβα αν είναι κάτι που της αρέσει πραγματικά ή μια θέση για να βολευτεί που υπάρχει και κάποια πίεση από γονείς. Όποτε… Διαβάστε περισσότερα »