Αγαπητή «Α, μπα»: Ο σύντροφος μου θεωρεί ότι έχει δικαίωμα να αυτοϊκανοποιείται επειδή είναι άντρας ενώ εγώ που είμαι γυναίκα όχι

Εν ολίγοις, θεωρεί ότι το σώμα του άνδρα είναι έτσι φτιαγμένο που χρειάζεται την αυτοικανοποίηση, ενώ η γυναίκα μπορεί να ζήσει και χωρίς αυτό

Αγαπητή μου Α, μπα, Ο σύντροφος μου θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να αυτοικανοποιείται ενώ εγώ επειδή είμαι γυναίκα όχι. Και σε ρωτάω: Αυτό δεν είναι κατάλοιπο της πατριαρχίας; Εκείνος θεωρεί πως όχι, απλά στατιστικά οι άνδρες έχουν περισσότερο αυτή την ανάγκη από τις γυναίκες. Αν δεις έρευνες, μου λέει, θα δεις ότι οι άνδρες αυνανίζονται πιο συχνά από τις γυναίκες και βλέπουν περισσότερο πορνό. Του λέω ότι ισχύει, αλλά δεν μπορεί να μου πει ότι δεν δικαιούμαι να αυτοικανοποιούμαι. Και απαντάει ότι θα προτιμούσε όχι γιατί με όσες κοπέλες τα έχει φτιάξει, ποτέ καμία (απ’ όσο ήξερε) δεν το έκανε. Εν ολοίγις, θεωρεί ότι το σώμα του άνδρα είναι έτσι φτιαγμένο που χρειάζεται την αυτοικανοποίηση, ενώ η γυναίκα μπορεί να ζήσει και χωρίς αυτό. Προσωπικά εγώ δεν το κάνω και τόσο, ειδικά όταν βρίσκομαι σε σχέση και δεν με ενοχλεί αν το κάνει κι ο άλλος. Μπορώ να πω ότι ναι, αυτά που λέει περί στατιστικών έχουν μία βάση, αλλά είμαι υπερβολική που με ενοχλεί και ντρέπομαι να λέει τέτοια πράγματα; Να σημειωθεί ότι δεν έχει καμία άλλη πατριαρχική αντίληψη και υποστηρίζει τις φεμινίστριες, απλά θεωρεί ότι έτσι είναι φτιαγμένα από την φύση τα σώματα μας και θα προτιμούσε να μην αντιλαμβάνεται ότι εγώ κάνω κάτι τέτοιο, γιατί θα τον γέμιζε ανασφάλεια. Εγώ όταν μου το είπε αυτό Α, μπα μου προσβλήθηκα και τσακώθηκα μαζί του. Και σε ρωτάω: Είμαι υπερβολική; Πως γίνεται κάποιος ο οποίος πιστεύει στην ισότητα των δύο φύλων να λέει αυτό το πράγμα; Έχει δίκιο για τα στατιστικά και τα “σώματα που είναι έτσι φτιαγμένα από την φύση τους”;

– Μαρία

‘Έτσι είναι φτιαγμένα από τη φύση τους;” Τριών είναι; Και η μύτη του εξέχει, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εκεί για να τη σκαλίζει.

Έχουμε ακούσει πολλά εδώ τόσα χρόνια, αλλά αυτό είναι από τα πολύ πετυχημένα.

Αγαπτητή φίλη, και προς όλες τις φίλες, όταν ακούτε σεξιστικές μπούρδες, μην λέτε “αυτό είναι κατάλοιπο της πατριαρχίας”, ΕΙΝΑΙ η πατριαρχία, δεν είναι κατάλοιπο. Κατάλοιπο θα ήταν αν την είχαμε ξεπεράσει, αλλά αν υπάρχουν παλικάρια που πιστεύουν ότι ό,τι κρέμεται είναι εκεί για να το κάνουμε λάστιχο, ενώ ότι είναι κόμπακτ, apple style, είναι για να μπαίνει στην πρίζα μόνο, τότε δεν μλάμε για κατάλοιπο. Όσο υπάρχουν άντρες που πραγματικά πιστεύουν ότι όλες του οι πρώην δεν ήξεραν ότι γίνεται και χωρίς την πρίζα, ή, ακόμα καλύτερο, το ήξεραν, αλλά περίμεναν να έρθει αυτός και η φύση του, όχι μόνο δεν μιλάμε για κατάλοιπο, αλλά για φουλ Μεσαίωνα.

Παρεμπιπτόντως, όποιος ανατρέχει στη φύση για να υποστηρίξει την θέση του, είναι μισογύνης. Απλά και ξάστερα. Αν δεν μπορεί να βρει άλλο επιχείρημα, είναι επειδή δεν υπάρχει επιχείρημα που αντέχει στη λογική, και δεν θέλει να τον πουν μισογύνη, οπότε ρίχνει το χαρτί “δεν φταίω εγώ, η φύση φταίει”. Ο λόγος που “στατιστικά” οι άντρες αυνανίζονται περισσότερο από τις γυναίκες δεν είναι η “φύση” αλλά ότι υπάρχουν άντρες σαν αυτόν, που καταπιέζει τις γυναίκες για να μην αυνανίζονται, και υπάρχουν γυναίκες που έχουν πιστέψει στην δαιμονοποίηση της γυναικείας σεξουαλιικότητας και υπακούν. Είτε απέχοντας, είτε συμμετέχοντας και λέγοντας ψέματα, είτε συμμετέχοντας, λέγοντας ψέματα, και έχοντας και τύψεις από πάνω.

Για πες μου τώρα, πώς ακριβώς στηρίζει τις φεμινίστριες; Επιτρέποντας τους να υπάρχουν;

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

124 points
Upvote Downvote

84
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
56 Θέματα σχολίων
28 Απαντήσεις θεμάτων
11 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
67 Συντάκτες σχολίων
αλουμινατηHurricane33Chris Kiko Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
salt and pepper
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

“Ποτέ καμία απ’ όσες τα είχε φτιάξει δεν το έκανε” —-> ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

summer sun
Επισκέπτης
Συμμετέχων
summer sun

Αυτο! κ φυσικά έχουν παει μονο με αλλους 2….ο μον ντιε….

Felis
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Ε, μα..!🤣comment image

luckystrike
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Εντελώς αυτό! Και προφανώς είναι τόσο άσχετος με το θέμα που οι σύντροφοί του σίγουρα είχαν επιδοθεί σε χειροτεχνίες.

loglady
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

comment image

Izabel
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Ετοιμάζουν να κάνω ακριβώς αυτό το σχόλιο!!!😁😁😁

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Αυτό! Πάντως, πέρα από την πλάκα, θα ήθελα να μιλάμε πιο ανοιχτά για τον γυναικείο αυνανισμό – και μεταξύ μας και με τους γκομενους μας και γενικότερα. Καταλαβαίνω ότι είναι προσωπικό θέμα, αλλά μου τη σπάει που όντως τόσοι πανέξυπνοι σαν τον κυριο νομίζουν ότι δεν το έχουμε ανάγκη. Ακόμα περισσότερο στενοχωριεμαι που κάποιες πείθονται ότι δεν το έχουν ανάγκη.

Nobiles chief
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Και μόνο που θεωρεί ότι δικαιούται να έχει άποψη και δικαιοδοσία στο αν και πόσο συχνά αυνανίζεσαι, φύγε τρέχοντας!

pure cult
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Πάνω που διάβαζα τουιτ της Καίτης Γαρμπή και χάρηκα και λέω ναι ρε γμτ, επιτέλους, respect, ενώ έπινα αμέριμνη το κεφαδάκι μου, αμέσως μετά διαβάζω αυτήν την ερώτηση. Και μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Να πεις στο γελοίο φίλο σου λοιπόν, ότι τα κορίτσια/γυναίκες έχουν φουλ καύλες, απλά οι περισσότερες ντρέπονται είτε να το κάνουν, είτε να μιλήσουν για αυτό, γιατί τα ‘καλά κορίτσια’ δν πρέπει, γιατί ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ. Προσωπικά ξεκίνησα τον αυνανισμό από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, παίζει να μουν κ 4, στα δε εφηβικά χρόνια που οι ορμόνες βαρούσαν κόκκινο παίζει να αυνανιζόμουν κ 5 φορές… Διαβάστε περισσότερα »

Th3 do
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Υπέρ πολλές για να κρατιέσαι πάντα υγιής και σε φόρμα.

Woooo
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Σε μία τέτοια συζήτηση όταν είπα πως “εγώ αυνανίζομαι φουλ και μικρή ακόμα περισσότερο”, οι άντρες συνομηλιτές νόμιζαν πως καυχιέμαι.
Άσε, δεν υπάρχει ελπίδα.

TheRoofisOnFire
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μαζί σου. Θυμάμαι εκείνα τα καλοκαίρια 13, 14 χρονών που ΔΕΝ έκανα και κάτι άλλο όλη τη μέρα. Ψόoooooφια απ’ την κούραση μετά. Θα μπορούσα να ακόμα αλλά ένεκα που υπάρχουν δουλειές και ωραία χόμπι. Πέρασαν πολλά πολλά χρόνια να διαβάσω πως συμβαίνει και σε άλλες. Γιατί ποτέ να μη μου έτυχε μια φίλη να θέλει να μιλήσει γι’ αυτό; Εγώ σε κάμποσες κοντινές είχα ξεθαρρέψει και το είχα θίξει, πιο προσεκτικά απ’ ότι πάνω εννοείται.

Kiko
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Νε ρωτήσω κάτι εσένα και δημόσια φυσικά? Όποια θέλει απαντάει? Νιώθατε και εσείς απίστευτες τύψεις μετά? Εγώ ένιωθα βρώμικη και αμαρτωλή από τότε που θυμάμαι να το κάνω. Γύρω στα 7 δηλαδή. Πιθανόν να το έκανα και νωρίτερα αλλά να μη το θυμάμαι. Θυμάμαι να κλαίω και να ορκίζομαι ότι δεν θα το ξανακάνω και αναρωτιέμαι αν το βιώνουν και άλλες γυναίκες αυτο(και άντρες φαντάζομαι σε πολύ μικρότερο βαθμό). Επίσης, είχα τρομερά ακραιες φαντασιώσεις. Ότι κυρίαρχων και κυριαρχούμαι, και πιο βρώμικα πράγματα τύπου τα χειρότερα του Ντε Σαντ, μέχρι εκεί που κατανοουσα με το παιδικο μου μυαλό φυσικά γιατί ως… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

έβλεπες από τις τσόντες των γονιών σ;
– – – – – – – – -αν θες απαντάς- – – – – – – – – – – – –

gore gore girl
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Οχι ενιωθα ωραια, το ιδιο και η κορη μου χρονια αργοτερα

the_duck
Επισκέπτης
Συμμετέχων
the_duck

Ξέρεις τι είναι πατριαρχια; ότι οι άντρες ανοίγουν το στόμα τους και λένε ο,τι μαλ@κια τους κατέβει στο κεφάλι, επικαλούμενοι επιστημονικά δεδομένα και έρευνες(!!!!) Και οι γυναίκες αντί να τους πουν “ρε, αει στον κορακα” νομίζουν ότι είναι υπερβολικές. Έλεος πια! Πώς να συζητησουμε για ισότητα στην εργασία όταν υπάρχουν τέτοιοι τενεκεδες εκεί έξω; Η κατάσταση είναι απελπιστικη 🙁 Όταν διαβάζω τέτοιες ερωτήσεις θληβομαι γιατί ήλπιζα ότι τα βασικά τουλάχιστον έχουν κατακτηθεί, αλλά τελικά καταλαβαίνω ότι αν ήταν στο χέρι τους θα μας φόραγαν και μπουργκα.

Louise B.
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Άσε μας ρε φεμινιστή του ass που θα σε βάλουμε χωροφύλακα στον γκιόνη μας. Ότι θέλουμε θα κάνουμε. Τι ακούω δευτεριάτικο, που πάνε και τα βρίσκουν και τα λένε κιόλας;!!;; Ο Ταο να μας φυλάει από τέτοιους φεμινιστές που νιώθουν ανασφάλεια με την γυναικεία αυτοϊκανοποίηση. Φίλε κάνετε την λάστιχο και παίξε και σκηνάκι και εσύ μην καταπιέζεις κάτι πραγματικά υπέροχο, διότι είναι τοις πάσι γνωστό ότι αν πετύχει η μαλακία τύφλα να έχει το γ@μησι.

Andromeda
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Ο σύντροφος σου είναι ένας κομπλεξικός μισογυνης. Mansplaining και στο τέτοιο μας ρε φίλε, κοίτα να δεις. Υποθέτω έχει και πέος και κλειτοριδα για να μπορεί να κρίνει πόσο ανάγκη έχουμε τον αυνανισμό. Εκτός από αυτό είναι και βλακας. Φυσικά και αυνανιζονταν και οι πρώην του και όλες οι γυναίκες. Δεν το ξέρει επειδή είναι αδαής και κυριως γιατί δεν θέλει να το ξέρει. Και για να μιλήσουμε και για στατιστική. Όλα τα φύλα έχουν τις ιδιες ανάγκες αλλά στατιστικά οι γυναίκες φαίνεται να μην αυνανιζονται τόσο ακριβώς επειδή είναι ταμπού και οι περισσότερες ντρέπονται να το παραδεχτούν πόσο μάλλον… Διαβάστε περισσότερα »

Melia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Και υπάρχουν και οι κοπέλες που δεν έχουν καταλάβει ότι αυνανίζονται όταν π.χ. σφίγγουν τα μπούτια τους. Όχι εγώ, μια γνωστή μου, μέχρι τα είκοσι κάτι.

Andromeda
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Όταν σφίγγουν τα μπούτια; Γοοοοτ;

TheRoofisOnFire
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

βάλε και κάτι μαλακό τύπου ύφασμα ανάμεσά τους να πιέζεται προς την κλειτορίδα και θα δουλέψει ; )

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Γιατί με το τηλέφωνο στο ντουζ;

Andromeda
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Ρε κορίτσια εγω θελω τουλάχιστον μισάωρο με τον πατροπαραδοτο τρόπο. Μην φάμε κι όλη τη μέρα με τα μπούτια και το τηλέφωνο στο ντουζ, έχουμε και δουλειές 😂

Kiko
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Με αυτό μια φορά το παράκανα και τρόμαξα παιδιά. Προσοχή! Η τριβή θέλει τρόπο. Αυτοικανοποιήθειτε υπεύθυνα!
Υ. Γ. αουτς!

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μερικοί δεν θέλουν καν να σκεφτούν ότι οι γυναίκες μπορούν να περάσουν καλά και μόνες τους…

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

-Σου απαγορεύσω να αυνανιζεσαι.
-Μα γιατί;
-Γιατί δεν το θες πραγματικά, βρε κουτό, έχω διαβάσει εγώ έρευνες.
-Μα το θέλω.
-Μα όχι, αφού καμια πρώην μου δε ήθελε, άρα κι εσύ δε θες.

Τρομερή επιχειρηματολογια μιλάμε.

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ήρωας

I don’t think you’re making the point you think you’re making 😛 😛

Felis
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Αχχαχαχα! Καλά, εγώ γέλασα πολύ πάντως με την συλλογιστική του τύπου! Αφού ο άντρας “από την φύση του” χρειάζεται να παίζει το πουλάκι του ανελλειπώς, οι μοναχοί φαντάζομαι το έχουν κάνει λάστιχο. 😂 Επίσης, μόνος του παραδέχθηκε τον αληθινό λόγο που δεν του αρέσει η ιδέα ότι οι γυναίκες μπορούν και χωρίς τον Γιακουμή του να βρουν χαρά: “θα προτιμούσε να μην αντιλαμβάνεται ότι εγώ κάνω κάτι τέτοιο, γιατί θα τον γέμιζε ανασφάλεια”. Μετά από αυτό, νομίζω ότι το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να του πεις ότι δικό σου είναι το γατάκι σου, και γενικά το σώμα σου… Διαβάστε περισσότερα »

gore gore girl
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Το γατακι της ακουει τετοια και του σηκωνεται η τριχα καγκελο

saligari
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αυτή η βαθιά γνώση της “φύσης” απο μερικούς είναι πραγματικά εντυπωσιακή…

gore gore girl
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Σωστοι φυσιοδιφες