Αγαπητή «Α, μπα»: Μου λένε ν’αλλάξω προτεραιότητες και να κάνω παιδί

Ανησυχώ ότι με κουτσομπολεύουν

Χαιρετώ, είμαι 34, δεν έχω αγόρι, δεν θέλω να παντρευτώ και σίγουρα δεν έχω καμία ανάγκη για να κάνω παιδί(α) – αυτά λέω αυτή την περίοδο. Τα προβλήματά μου αυτή τη χρονιά είναι επαγγελματικής φύσης και αυτά είναι που σκέφτομαι συνέχεια… Παρόλα αυτά, για άλλο θέλω να μιλήσω και να συζητήσω. Ενώ όπως προείπα, το πρόβλημά μου αφορά την επαγγελματική μου σταδιοδρομία και το συζητάω πολύ συχνά και ανοικτά -μπας και βρω λύση- βρίσκομαι στη περίεργη θέση να μου λένε γυναίκες ότι πρέπει να αλλάξω προτεραιότητες και πώς πρέπει να κάνω παιδί. Γιατί να αλλάξω προτεραιότητες;; Και μου λένε παραδείγματα ότι η τάδε έκανε παιδί και ο δείνα έκανε παιδιά. Και πόσο χαρά φέρνουν και πόσο σε ολοκληρώνουν και άλλα τέτοια. Στα περισσότερα απαντώ ή αδιαφορώ ή τέλος πάντως σιχτιρίζω λίγο και τα ξεχνώ. Αλλά έχω 2-3 περίτρανες περιπτώσεις , πολύ πολύ στενές, που ο γάμος προέκυψε λόγω εγκυμοσύνης από ανθρώπους που διαφορετικά δεν θα είχαν βαδίσει αυτό το μονοπάτι. Και ενώ ξέρουν ότι ξέρω, το περιγράφουν σαν παραμύθι λες η δύσκολη περίοδος διαγράφηκε από τη μνήμη όλων μας. Θα μου πεις ποιο είναι το πρόβλημα; Θα σου πω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις θέλω να απαντήσω και δεν το κάνω, ή το κάνω τόσο αμυντικά που πνίγομαι. Θες από “σεβασμό” στις μανάδες των φίλων μου , που θέλουν να έχω κι εγώ μια καλή τύχη αλλά δεν έχουν ιδέα ή δεν θέλουν να ξέρουν τι πέρασαν ή τι περνούν οι κόρες τους; Θες γιατί δεν θέλω “να γίνω δυσάρεστη”; Θες γιατί κάπως πιστεύω ότι πρέπει να “τιμώ” τις φιλίες μου ακόμα κι αν οι άλλοι με νουθετούν χωρίς την παραμικρή ιδέα για το τι πραγματικά προβλήματα έχω; Θες γιατί φοβάμαι ότι θα με πουν λεσβία ή κάτι άλλο από τη λίστα που παραθέτω παρακάτω; Δεν ξέρω… Θέλω να τους πω ότι μου λένε βλακείες και πέρασαν πάρα πολύ δυσκολα για να γίνει ο γάμος και τα παιδιά και ότι επίσης πιστεύω ότι κρύβουν πράγματα γιατί ανήκουν πια στην λεγόμενη “Αγία Ελληνική Οικογένεια”. Δεν το κάνω όμως. Και κάπου μέσα μου ανησυχώ μήπως συζητούν αν είμαι λεσβία, ή αν μεγάλωσα και δεν βρίσκω άντρα, ή αν δεν είμαι αρκετά όμορφη, ή αν είμαι χοντρή ή αν είμαι πολύ απότομη, ή πολύ βολεμένη αλλά όταν πεθάνουν οι δικοί μου και μείνω μόνη τι θα κάνω ή αν περιμένω τον Κύριο Τέλειο και άλλα τέτοια. (η λίστα με τα χαρακτηριστικά που προσάπτει ο κοινωνικός μου περίγυρος στις 30+ που δεν δείχνουν ενεργό ενδιαφέρον για οικογενειακή αποκατάσταση) ΥΓ Ένα ευχαριστώ στην μάνα μου που όσα και να της λένε δεν ιδρώνει το αυτί της, φεμινίστρια χωρίς ποτέ να το έχει καταλάβει. ΥΓ2 Θα σας ενοχλήσω ξανά με το επαγγελματικό μου πρόβλημα, αλλά εκεί τα έχω κάνει τόσο χάλια που ούτε σε γραμμές δεν μπορώ να το συντάξω ακόμα.
– Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες ανεμίζουν…

Kι έτσι μαγικά, μέσα σε μια μέρα, κάναμε μια πλήρη περιστροφή γύρω από τον εαυτό μας, καταλήγοντας και πάλι στην απάντηση των 9.00.

Δεν έχεις ερώτηση. Δεν έχω απάντηση. Δεν γίνεται να ρωτάμε όμως με τόση αγωνία «γιατί με πιέζουν να κάνω παιδιά και με κουτσομπολεύουν που δεν έχω παντρευτεί» λες και ανακαλύψαμε κάθε φορά την Αμερική.

Eσύ έχεις δει το instagram του Α,ΜΠΑ; 

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

28 points
Upvote Downvote

84
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
39 Θέματα σχολίων
45 Απαντήσεις θεμάτων
8 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
55 Συντάκτες σχολίων
Mrs DallowayΔιάφανο Σελοφάν Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

comment image

latro
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Μακράν η καλύτερη σκηνή της σειράς!

matilda
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Δεν κατάλαβα την εμμονή με το να μην σε πουν λεσβία. Τόσο υποτιμητικό το θεωρείς? Πολύ μου κακόπεσε όπως το έγραψες.

Corry Karav O'Keerie
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αν είσαι ετεροφυλόφιλη και χαρακτηριστείς στην συλλογική συνείδηση ως λεσβία (ενώ δεν είσαι) υπάρχει σοβαρή περίπτωση να σε προσπεράσουν περιπτώσεις αντρών που πιθανόν και να σε ενδιέφεραν μόνο και μόνο εξαιτίας αυτού. Επίσης καλό θα ήταν να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ξέρουμε ή θα έπρεπε να ξέρουμε πόσο δυσκολεύονται οι ομοφυλόφιλοι με την κοινωνική πίεση και κατακραυγή, ειδικά σε μικρά μέρη. Δυσκολεύονται τόσο που πολλοί κρύβονται προκειμένου να μην την υποστούν. Και θέλετε να μου πείτε πως κάποιος που δεν έχει καν το “κατακριτέο” χαρακτηριστικό θα πετάξει την σκούφια του για να υποστεί την ίδια αποξένωση, τα… Διαβάστε περισσότερα »

matilda
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Ε και τι θα κάνουμε? Θα διαιωνίσουμε αυτή την αντίληψη και θα προσπεράσουμε αυτό που έγραψε? Έτσι δεν θα πάψει ποτέ να είναι “κατακριτέο” χαρακτηριστικό.

εξωγήινη
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Το αντίθετο Corry. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της κοινότητας είναι ότι οι άντρες δεν δέχονται ότι υπάρχουμε, απλώς πιστεύουν ότι δεν έχουμε ευλογηθεί ακόμα από τον γιακουμή τους ώστε να…αλλαξοπιστήσουμε. Κανέναν άντρα δεν έχει αποθαρρύνει αυτό ποτέ και είναι κάτι που συζητιέται διαρκώς μεταξύ μας, ειδικά οι butch λεσβίες που αναρωτιούνται από πού κι ως πού τους την πέφτουν οι άντρες. Άσε που για πολλούς είναι πρόσκληση σε τρίο στο μυαλό τους. Κρυβόμαστε ναι μεν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να φοβούνται οι άνθρωποι μην τους πουν gay. Αν δεν το αντιμετωπίζουν οι straight ως κάτι μη προσβλητικό,… Διαβάστε περισσότερα »

Corry Karav O'Keerie
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

εξωγήινη, αυτό που λέω είναι πως ο φόβος του άλλου, όσο γελοίος ή ανυπόστατος να φαντάζει στα μάτια μας, είναι φόβος υπαρκτός. Είναι μία απειλή. Και είναι ανθρώπινο να μην είμαστε τέλειοι. Η κοπέλα παλεύει με την επίκριση για τον μη εκπληρωμένο ρόλο της συζύγου και μητέρας. Δεν βρίσκεις λογικό να φοβάται πως στην ήδη επιβαρυμένη κατάσταση της θα της προστεθεί και η επίκριση για μια σεξουαλική ταυτότητα που δεν της αναλογεί σε τελική ανάλυση?

εξωγήινη
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Κοίτα Corry, όχι καταλαβαίνω. Κι εγώ φοβάμαι μη με πουν straight, το βρίσκω άκρως επικριτικό. Έχω και φίλες straight, δεν είμαι στρειτοφοβικιά μην παρεξηγηθώ. Αλλά να, έχω κάνει τα πάντα να φαίνομαι λεσβία, μου τη δίνει να μην φαίνεται. Οπότε ναι, συμπάσχω.

Lucid(aki)
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Πώς το κάνετε να φαίνεται ότι είστε λεσβιες ή straight ρε κορίτσια ;;; μόνο εγώ κάνω ότι μου κατέβει;; 🙂 @εξωγηινη

εξωγήινη
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Χαχαχα Lucid(aki). Όπως καταλαβαίνεις διακυβεύονται πολλά οπότε κράτα σημειώσεις: η σωστή straight ακολουθεί απαραιτήτως τις επιταγές της πατριαρχίας (άκρα θηλυκότητα με μαλλί στην τρίχα, βάψιμο, τακούνι κτλ) ώστε να μην διακινδυνεύει να επικριθεί (=κακοχαρακτηρισθεί) ως λεσβία, γιατί πάει καταστράφηκε η ζωή της μετά (τι να πω η λεσβία).

Lucid(aki)
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Οκ.. Προσγειωθηκα, μόλις 🙂 ♥️
Προσπαθούσαν κάποτε να μου υποδείξουν πώς να ντυνομαι & ενίοτε πως να φερομαι για να φαίνομαι πιο “γυναίκα” =straight, για το καλό μου, εννοείται, κουράστηκα και μόνο που το θυμήθηκα… Είμαι & μεγάλη γυναίκα 😝
Θα ευχηθώ μόνο,,, άλλο κακό να μη μας βρει… 😊

avis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Advocate

ξέρεις τι τύχες έχασα εγώ που ντύνομαι non binary με ξυρισμένο μαλλί; περνάγανε τα κελεπούρια από μπροστά μου κι εγώ έτρεχα από πίσω φωνάζοντας “στάσου μύγδαλα!”

Tropique
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Εξωγήινη, πλάκα κάνεις!! Φυσικά και δεν ισχύει αυτό που λες, δεν ξέρω καμμία στρέητ που να ανησυχεί μήπως την πούνε λεσβία και να φορά τακούνι και βάψιμο στην τρίχα γι αυτό. Ναι, ξέρω πολλές -δεν ανήκω σ’ αυτές- που δε διαννοούνται να πάνε στο περίπτερο χωρίς μάακαρα, και αισθάνεται πως αν τους αφαιρέσεις το τακούνι θα τους έχεις αφαιρέσει ποσοστό πιθανότητας εύρεσης γκόμενου, αλλά το λεσβία είναι τεράστιο άλμα.

εξωγήινη
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Tropique προφανώς έκανα πλάκα και είχε να κάνει με όλο το θρεντ και αυτά που ειπώθηκαν περί του ότι να σε πουν λεσβία είναι βρισιά! Αν διαβάσεις τα σχόλια εκφράστηκε η ανησυχία ότι μπορεί μια γυναίκα να χαρακτηριστεί λεσβία και να χάσει πολύτιμη αντρική προσοχή από αυτό, ενώ όπως έγραψα σε άλλο σχόλιο ισχύει σαφώς το αντίθετο.

Corry Karav O'Keerie
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δεν χρειάζεται να συμπάσχεις για να αποδεχτείς πως κάτι υπάρχει. Κι εγώ δεν συμπάσχω με τους ανατροφοβικούς, αλλά ξέρω πως υπάρχουν και δεν θα τους χλευάσω για το φόβο τους αυτό.

εξωγήινη
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Corry το πρόβλημα ξεκινάει από τη στιγμή που θεωρείς επικριτικό το να σε πουν λεσβία. Σιγά μην το βγάλουμε και φοβία, αν είναι δυνατόν. Αν έχεις τόσο πρόβλημα να το κοιτάξεις, γιατί φλερτάρεις επικίνδυνα με την ομοφοβία και είναι κρίμα. Σκέφτηκα ότι αντιστρέφοντας τους όρους ίσως να σε έκανα να δεις πόσο παράλογο είναι (για να μην πω απαράδεκτο) αλλά τελικά δεν… Τουλάχιστον σε παρακαλώ σταμάτα να θεωρείς ότι μπορεί να χάσει κάποια αντρική προσοχή επειδή τη θεωρούν λεσβία, μας πρήζουν όλες ασταμάτητα για τρίο, μας σταματάνε στο δρόμο για να μας το προτείνουν, ενώ μας θέλουν και για αποκλειστική… Διαβάστε περισσότερα »

Corry Karav O'Keerie
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

εξωγήινη, δεν ξέρω γιατί εσύ αδυνατείς να καταλάβεις τι σου λέω. Κακώς (πολύ κακώς) η κοινωνία σε μεγάλο βαθμό θεωρεί την ομοφυλοφιλία κακό πράγμα. Μπορείς να το αρνηθείς αυτό? Μπορείς να αρνηθείς την ύπαρξη της ομοφοβίας? Μπορείς να αρνηθείς τα επιπλέον προβλήματα που χρειάζεται να αντιμετωπίσει ένας ομοφυλόφιλος σε σχέση με έναν ετεροφυλόφιλο? Η γραφούσα εκφράζει το φόβο της πως θα κληθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα αυτά χωρίς να ισχύει η αρχική συνθήκη της ομοφυλοφιλίας της. Είναι γραμμένο με άσχημο τρόπο? Ναι. Δείχνει πιθανά ομοφοβικά συναισθήματα της γραφούσας? Έτσι μοιάζει. Το ότι προσπαθώ να κατανοήσω την συναισθηματική κατάσταση με την… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Εξωγήινη, εν τω μεταξύ το “δε σου φαίνεται καθόλου” το θεωρούν κοπλιμέντο :-Ο

Mumu Pipi
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Mumu Pipi

Στα 34 ξερεις αν εισαι λεσβία.

εξωγήινη
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Mumu Pipi όχι απαραίτητα. Πολλές το συνειδητοποιούν /παραδέχονται στις εαυτές τους πολύ αργότερα, ξέρω γυναίκες άνω των 50 ας πούμε. Αυτό συμβαίνει με τις γενιές που μεγάλωσαν προ ιντερνετ και χωρίς εκπροσώπηση και ορατότητα. (Το έχω πει πολλές φορές, αλλά άλλη μία δεν βλάπτει:) Ο χρόνος τρέχει διαφορετικά για τους queer, πολύ πιο αργά. Αν δεν ήσουν τυχερή να βρεθείς σε λοατκι κύκλο, δεν μπορούσες ούτε στον ίδιο σου τον εαυτό να παραδεχτείς τι σου συμβαίνει. Ευτυχώς με όλα αυτά στη σημερινή εποχή, το καταλαβαίνουν από τα 10 μη σου πω. Εγώ έφτασα 33 για να παραδεχτώ στην εαυτή μου… Διαβάστε περισσότερα »

Διάφανο Σελοφάν
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

@Mumu Pipi Κοίτα, ήδη από τα 6 έχεις διαμορφωθεί. Δυστυχώς όμως δεν αρκεί το τι σου φωνάζει το μέσα σου. Ειδικά για τη γυναικεία ομοφυλοφιλία δε μιλούσε κανείς, σα να μην υπήρχε. Προσωπικά μπορεί να μην αμφέβαλα ποτέ για το τι νιώθω αλλά η σιωπή δε βοηθούσε να το εκφράσω. Είναι τρομερό για ένα παιδί να νιώθει ότι είναι μόνο του σε αυτό και να έχει την αίσθηση (!) ότι πρέπει να το κρατήσει για τον εαυτό του. Είναι σημαντικό να έχεις μια λέξη γι αυτό που νιώθεις. Εγώ δεν την ειχα. Οπότε ναι, όπως λέει και η εξωγήινη στα… Διαβάστε περισσότερα »

tarantula
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Από προσωπική εμπειρία (με χαρακτήρισαν λεσβία, ενώ είμαι straight) έχω να πω τα εξής: 1) Εκνευρίζεσαι που σε χαρακτηρίζουν κάτι που δεν είσαι! Αφού δεν είμαι, γιατί να το λένε; Αν ήμουν θα το είχα παραδεχτεί! 2) Στο δικό μου μυαλό ο χαρακτηρισμός λεσβία μπορεί να μην σημαίνει κάτι κακό, όμως στο δικό τους σημαίνει κάτι κακό (επειδή είναι ομοφοβικοί), επομένως αντιλάμβάνεσαι την επίθεση που γίνεται εναντίον σου και τις διαθέσεις που έχουν αυτά τα άτομα προς εσένα. Με λίγα λόγια αυτοί θέλουν να σε βρίσουν, απλά η συγκεκριμένη “βρισιά”, τυχαίνει να μην είναι “βρισιά” για εσένα. Για αυτούς όμως,… Διαβάστε περισσότερα »

Διάφανο Σελοφάν
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Η λέξη λεσβία είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να δηλώσει έναν σεξουαλικό προσανατολισμό που αφορά τις γυναίκες. Αντί να πεις είμαι ομοφυλόφιλη λες είμαι λεσβία. Δεν υπάρχει υβριστικός χαρακτηρισμός ακόμη και αν οι ίδιοι το έχουν ως τέτοιο στο μυαλό τους. Ίσως οι περισσότερες γυναίκες αντιδρούν επειδή νιώθουν ότι υποτιμούνται ακόμη περισσότερο. Το ίδιο συμβαίνει και με τους άντρες. Πόσοι σηκώνουν μανίκια για να πλακώθουν που τους είπαν γκέι; Ο άλλος προσπαθεί να σε πληγώσει με κάποιο τρόπο. Αν όλες και όλοι απαντούσαν με ένα απλό “δεν είμαι”, εντελώς αδιάφορα, θα χρησιμοποιούνταν λιγότερο (ή και καθόλου) από όσους έχουν… Διαβάστε περισσότερα »

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ο Τζορτζ Κλουνει είχε μια απίθανη απάντηση. Πότε θα κάνετε παιδιά? Αύριο.

este
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Κι αλλα θα κανει ο τζωρτζ; Τι ωραιος ρε παιδι μου…

ZiggyStardust
Μέλος
Συμμετέχων

Τελειο!! Το κλεβω!

X Mei
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Μισό να κοιτάξω την ατζέντα μου!

Po the Panda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ φίλος μου ο Τζωρτζ.

Izabel
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Ένας τύπος που δε μπορούσε να κάνει παιδιά με τη γυναίκα του μου έλεγε πως τον πρήζουν. Τι είναι ρε συ τα παιδιά, μου λέει,κρέπες να τα παραγγείλουμε και να ‘ρθουν;

MadHatter
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Συγγνώμη, ήθελα απλά να πω οτι οι βαρκούλες αρμενίζουν, δεν ανεμίζουν.
Ευχαριστώ. Συνεχίστε.

shoot for the stars
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ίσως να μην είναι τόσο σχετικό με την ερώτηση, αλλά θα πω και γω τον πόνο μου. 29 χρονών και πρόσφατα χωρισμένη από μακροχρόνια σχέση με συγκατοίκηση κλπ. Θεωρώ ότι ήταν μια καλή και υγιής σχέση που προσέφερε κια στους δυο αλλά κανείς μας δεν ήταν έτοιμος για τόσο μεγάλη δέσμευση και ταυτόχρονα ο πρώην βρέθηκε με μια κατάθλιψη λόγω δουλειάς, οπότε καλώς τελείωσε μάλλον. Μετά το χωρισμό και προ λοκντάουν2, πέρασα (και περνάω ακόμα) ένα δύσκολο διάστημα επαναπροσαρμογής στα νέα δεδομένα. Σε όλη αυτή τη φαση βρέθηκαν κάποιες φίλες/οι, που έχουν σχέση, να μου δίνουν στήριξη και συμβουλές λίγο… Διαβάστε περισσότερα »

salt and pepper
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Τι δεν σου βγάζει λογική. Οι φίλες σου (υποθέτω είναι κι αυτές γύρω στα 29) προσπαθούν να καταπιούν τα πάντα προκειμένου να γίνει ο πολυπόθητος γάμος, γι αυτό ακούς αλλοπρόσαλλες δηλώσεις.

Alethiometer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Και τι ακριβώς σε νοιάζει δηλαδή; Εσύ κοίτα τι γίνεται με σ έ ν α, οι άνθρωποι είναι σαν την παλίρροια και την άμπωτη. Ταυτόχρονα.

Mrs Dalloway
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Κρύβονται από τους εαυτούς τους πρώτα, προσπαθούν να το πιστέψουν κι αυτοί ότι περνάνε καλά. Γιατί αν έβλεπαν την πραγματικότητα θα ένιωθαν αποτυχημένοι (με τα δικά τους κριτήρια) ή θα έπρεπε να ξεβολευτούν.

toumpitsa
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εεεε ναι λοιπόν, παραδέξου οτι είσαι μια Βίγκαν, Λεσβία ,Αναρχικιά Μπαχαλοσατανίστρια Μάγισσα..να τελειώνουμε :p :p

Betty Boop
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Κωνσταντίνε, εσύ;

Lucid(aki)
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

χαχχαχχαχα 😂 😂

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Επίσης δεν γίνεται να λέμε “θα με πουν λεσβία” λες και είναι προσβολή.
Ας σε πουν, και;

Mumu Pipi
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Mumu Pipi

Τα ειπε η Corry απο πανω.

εξωγήινη
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Εν τω μεταξύ ούτε οι λεσβίες δεν χρησιμοποιούν πια σαν απάντηση στο γιατί δεν παντρεύεσαι ή γιατί δεν κάνεις παιδιά το ‘επειδή είμαι λεσβία’. Μάντεψε γιατί. Μια χαρά παντρευόμαστε και κάνουμε παιδιά, no γιακουμής needed, thank you very much. Υπάρχει όμως κάτι πολύ χειρότερο από την πίεση που υφίστασαι (που σε συμπονώ γι’αυτή, είναι πολύ αληθινή και δυσβάστακτη): να είσαι ομοφοβική και να φοβάσαι μήπως σε πουν λεσβία. Σου έχω νέα: δεν είναι βρισιά. Αντιθέτως είμαστε πολλές που είμαστε υπερήφανες και γουστάρουμε που υπάρχει πλέον ορατότητα για μας και πετάμε από τη χαρά μας αν κάποιος μας πει λεσβίες σαν… Διαβάστε περισσότερα »

didi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

1. Αν σε πουν λεσβία τι έγινε;
2. Ποτέ επιτέλους θα πάψουμε να ασχολούμαστε με το τι σκέφτονται οι άλλοι για μας ;
3. Πλέον έχω καταλήξει (πολύ πρόσφατα) ότι ούτε η σιωπή ούτε η διπλωματία βοηθανε! Αν η μάνα της φίλης σου σε πιέζει θα απαντήσεις «αχ κυρία Τούλα μου, δε θέλω να παντρευτώ λόγω κατά λάθος εγκυμοσύνης όπως η Μαιρούλα μας, θέλω μόνο αν βρω έναν άνθρωπο που θα μου δημιουργήσει αυτή την επιθυμία». Στα διαλα!

Mumu Pipi
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Mumu Pipi

Δυστυχως καποιοι ειμαστε πιο ευαισθητοι στη γνωμη των αλλων.
Αυτο το σιγα τι εγινε δεν το καταλαβαινω.Εσυ αντεχεις το κουτσομπολιο. Ο αλλος οχι. Ουτε εγω.

avis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Advocate

όποιος δεν αντέχει το κουτσομπολιό πρέπει να είναι προετοιμασμένος να ζήσει τη ζωή του για τα μάτια των άλλων. Επειδή οι άλλοι είναι πολλοί και με διαφορετικές γνώμες το να τους βουλώσεις τα στόματα είναι πολύ πιο δύσκολο.

Lucid(aki)
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

“φοβάσαι” ότι θα σε πουν λεσβία??? έλεος κάπου, πόση στενομυαλιά κρύβει αυτή η έκφραση…μήπως τελικά συναναστρέφεσαι με όμοιούς σου και οι ανησυχίες σου δεν είναι παρά προβολές της κοινής σας νοοτροπίας?

Choko of the Hood
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Και ως γνωστόν οι λεσβίες δεν μπορούν να κάνουν παιδιά.

Lucid(aki)
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

άσε που δεν κάνουν κανονικό σεξ,αφού ως γνωστόν σεξ χωρίς γιακουμή δεν υπάρχει,άρα και ανέραστες & στέρφες λολ

Mumu Pipi
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Mumu Pipi

Ρε παιδια χανετε την ουσια.
Δικαιωμα της να μην θελει να την υποψιαζονται για λεσβια.
Να τής τις βρεξουμε στον ποπό;;

Lucid(aki)
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Υποθέτει ότι μπορεί να την σχολιάζουν ως χοντρή, άσχημη, απότομη, παράξενη, βολεμενη γεροντοκορη.. Αυτά είναι χαρακτηρισμοι,κακοί, δε λέω. Ο όρος λεσβια δεν είναι. Ο σεξουαλικος προσανατολισμός είναι δικαίωμα και μας αφορά όλους. Το να φοβάται (2 φορές μέσα στο ίδιο κείμενο) ότι την υποψιάζονται για λεσβια επειδή έχει επιλέξει να μην σκέφτεται γάμους & παιδιά δείχνει ότι συμμερίζεται την ομοφοβία του περίγυρού της και έχω το δικαίωμα να το βλέπω έτσι. Και δεν έχω καμία διάθεση να της υποδείξω, το πώς να αποδείξει ότι είναι straight. Ακούγεται αστείο από μόνο του. Για τα υπόλοιπα ας υπερασπιστεί την επιλογή της με… Διαβάστε περισσότερα »

Neverlander
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Βασικά, Mumu, πρόκειται για ομοφοβία, οπότε ναι, είναι ουσιαστικό ζήτημα και ναι, αξίζει να επισημανθεί.
Συμφωνώ απόλυτα με τα σχόλια σου, Lucid(aki)😍.

Lucid(aki)
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

@Neverlander ♥️

Rehab
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εντάξει μωρέ κι εσύ… δεν τις βρέχουμε στον ποπό σε καμία επειδή έχει ομοφοβικές ιδέες. Το να θεωρεί ότι είναι καλύτερη ή έστω τυχερή επειδή έτυχε να είναι ετεροφυλόφιλη και είναι κατόρθωμα που οι άλλοι πρέπει να της αναγνωρίζουν, ε όσο να πεις δεν δείχνει και την καλύτερη ποιότητα ατόμου. Το πρόβλημά της δεν είναι τα κουτσομπολιά, είναι ότι συμφωνεί μαζί τους.

Mumu Pipi
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Mumu Pipi

Πώς θεωρει οτι ειναι τυχερη; Εγω διαβασα ενα γραμμα απο μια γυναικα σε ασχημη ψυχολογικη κατασταση και προβληματισμενη/αγανακτησμενη.