Ο κάζουαλ σεξισμός της ημέρας: στα ένδοξα 90s

Οι δεσποινίδες και η φυσική

Photo by Michael Dziedzic on Unsplash

Είναι παλιό, αλλά μου  έχει μείνει αξέχαστο και ήθελα να το μοιραστώ.

Στα ένδοξα 90s, σε λύκειο της Αθήνας: ο φυσικός απευθύνει ερώτηση στην τάξη.  Σηκώνουν τα χέρια τους πολλοί κι ο καθηγητής δίνει το λόγο σε 5-6 αγόρια που απαντάνε όλα λάθος. Δίνει το λόγο μετά και σε μια συμμαθήτριά μου που απαντάει σωστά. Και γυρίζει ο καθηγητής, απευθυνόμενος προφανώς μόνο στους άρρενες και λέει “Είδατε,ρε; Σε λίγο οι δεσποινίδες θα σας βάλουν τα γυαλιά”.  Καθώς είναι μια παγκόσμια αλήθεια ότι οι γυναίκες δε σκαμπάζουν μία από φυσική.

Όταν  έγραψα στη φυσική στις πανελλήνιες 20 χάρηκα (μεταξύ άλλων) και γιατί μπορούσα να του το τρίψω στη μούρη…

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

32 points
Upvote Downvote

8
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
8 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
8 Συντάκτες σχολίων
Mrs DallowayLamaDianthesternimougnosidune Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
dune
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Θυμηθηκα μαθηματικο στα 00’s που με ειχε ανεβασει στον πινακα για μια εξισωση και καπως το κανα οργανωμενα, και σχολιασε ‘μα ομως ειναι πολυ νοικοκυρες τα κοριτσια!’. Ντοινγκ.

Μοναχική ψυχή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Μάλλον ο συγκεκριμένος καθηγητής δεν άκουσε ποτέ για τη Μαρί Κιουρί η τη Μαρία Γκέπερτ-Μάγιερ.
Κρίμα που τέτοιοι άνθρωποι διδάσκουν. Υποτίθεται ο ρόλος του καθηγητή είναι να ανοίξει τους ορίζοντες των μαθητών, να τους μεταδόσει τις γνώσεις του και να αναπτύξει την κριτική τους σκέψη και αντίληψη. Ε, αυτός είναι το εντελώς αντίθετο. Και οχι, δεν είναι θέμα εποχής όπως λένε κάποιοι, είναι θέμα νοοτροπίας.

κόκκινο αυγό
Μέλος
Ενθουσιώδης

Αχ, αυτή η εμμονή με την μάχη των φύλων σε όλες τις δεξιότητες, και οτι το ένα φύλο πρέπει να ειναι ανώτερο απο το άλλο σε συγκεκριμένα θεματα. Παρεμπιπτόντως, οι δεσποινίδες του έβαλλαν ήδη τα γυαλιά

Sigma Sagittarii
Μέλος
Συμμετέχων

Δεν το δέχομαι. Για μία άσχετη στη φυσική -εμένα δηλαδή- αναλογούσαν άλλοι πέντε άρρενες άσχετοι στη φυσική. Μαθηματικά και στατιστικά δεν στέκει εγω να είμαι απόδειξη οτι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν απο φυσική ενώ οι άλλοι πέντε να είναι ψιλά γράμματα.

sternimougnosi
Μέλος
Συμμετέχων

Εγώ αυτή τη διάκριση που λέτε σχετικά με την ικανότητα κατανόησης και τις επιδόσεις των γυναικών στις θετικές επιστήμες δεν την έχω υποστεί ποτέ.
Πήγαινα σε σχολείο θηλέων🤣🤣🤣 Αλήθεια όμως ναι ναι ναι!!!

Lama
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Μια καθηγήτρια μας ελεγε ” Τι τα θελετε τα μαθηματικά;;; Μη διαβάζετε, θα μεγαλωσετε , θα παντρευτειτε , δεν τα χρειαζεστε! “

Mrs Dalloway
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Καθηγητής μπαίνει πρώτη φορά στο τμήμα μου (θετικής κατεύθυνσης) για να κάνει μαθηματικά και βλέπει ότι τα κορίτσια είμαστε σχεδόν όσα και τα αγόρια (πάλι λιγότερες), λέει: “Καλέ προσέξτε, σε λίγο θα σας ξεπεράσουν τα κορίτσια!” Ουσιαστικά εννοώντας ότι αυτό θα ήταν κάτι αρνητικό, για ποιον δεν ξέρω.