in

Ο ιστότοπος του Λευκού Οίκου προσφέρει συμπεριληπτική ποικιλία στις αντωνυμίες

Μια μικρή λεπτομέρεια στον ιστότοπο του Λευκού Οίκου υπόσχεται μεγάλες αλλαγές

Μια μικρή λεπτομέρεια στον ιστότοπο του Λευκού Οίκου υπόσχεται μεγάλες αλλαγές ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

sharon mccutcheon MIb2S5z8VJo unsplash 1
Photo by Sharon McCutcheon on Unsplash

Η ΛΟΑΤΚΙ ομάδα GLAAD παρατήρησε λίγες μέρες πριν πως κάτι άλλαξε στον ιστότοπο του Λευκού Οίκου. Στη σελίδα όπου δηλώνονται τα στοιχεία επικοινωνίας με κάποιον από τους θεσμικούς τομείς του, ο Λευκός Οίκος δίνει συμπεριληπτικές επιλογές στις αντωνυμίες.

 

Οι αιτούντες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε αρσενικό, θηλυκό, ουδέτερο ή “άλλο” και δεν είναι καν υποχρεωμένοι να μοιραστούν με το αμερικάνικο διαδικτυακό σύστημα την αντωνυμία με την οποία αυτοπροσδιορίζονται.

Η πράξη σχολιάστηκε ιδιαίτερα θετικά στο twitter και πολλοί κάνουν λόγο για μια μικρή και σχεδόν απαρατήρητη πράξη συμπεριληπτικότητας που υποδηλώνει, ωστόσο, μεγάλες ιδεολογικές αλλαγές.

 

 

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

2 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Mirka Janic
Mirka Janic
3 χρόνια πριν

Ωραία ελπίζω να μπαίνουν όλοι,ολες,ολα και να χώνουν στην πολιτικη του Λευκού Οίκου που έχει ρημάξει τη μιση ανθρωπότητα και τους μισους Αμερικάνους. Στηρίζω λαϊκές διαμαρτυρίες για καλύτερη ζωή στις ΗΠΑ και το κόσμο από όλους, ανεξαρτήτως πώς προσδιοριζονται, νιώθουν, είναι, ενάντια στους πολεμους, τη φτώχεια και τα αφεντικά.

Ασκαρδαμυκτί!
Ασκαρδαμυκτί!
3 χρόνια πριν

Σε ένα ερωτηματολόγιο που έφτιαξε ο σύζυγός μου στα πλαίσια του μεταπτυχιακού του πριν από μερικά χρόνια, στα στοιχεία που έπρεπε να συμπληρώσουν ανώνυμα οι ερωτούμενοι είχε προσθέσει μετά το “άνδρας” και το “γυναίκα”, την τρίτη επιλογή “άλλο”. Η νεότατη, συμπαθέστατη και γενικώς πολύ συνεργάσιμη επιβλέπουσα καθηγήτριά του έδειξε μεγάλη έκπληξη και τον ρώτησε “γιατί”(!!!). Φυσικά η αντίδρασή του ήταν:” δηλαδή όσοι δεν αυτοπροσδιορίζονται ως άνδρες ή ως γυναίκες απαγορεύεται να συμμετέχουν στην έρευνα;” Εκείνη το σκέφτηκε λίγο και τελικά του είπε ότι δεν το είχε σκεφτεί έτσι και ότι είχε δίκιο. Πάλι καλά!