in

Χρυσηίδα Γκαγκούτη: Η γκουρού του dating με τους 22.000 subs μιλάει στο Α,ΜΠΑ

H κωμικός, YouTuber και αυτοανακηρυγμένη γκουρού του έρωτα μιλάει για το dating, την χοντροφοβία και τα μελλοντικά της σχέδια

H κωμικός, YouTuber και αυτοανακηρυγμένη γκουρού του έρωτα μιλάει στο Α,ΜΠΑ για το dating, την χοντροφοβία και τα μελλοντικά της σχέδια ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Χρυσηίδα Γκαγκούτη είναι μια 23χρονη Εδεσσαία κωμικός που έσκασε απροσδόκητα στο ελληνικό YouTube στα μέσα της πρώτης καραντίνας και απέκτησε ταχύτατα πιστό κι αφοσιωμένο κοινό. Προσηλωμένη στο να μας κάνει να γελάμε όσο πιο δυνατά γίνεται, η Χρυσηίδα αφορμάται από περιστατικά καθημερινά και χιλιοβιωμένα-κακά πρώτα ραντεβού, απιστίες, άθλια πεσίματα-και τα διακωμωδεί παρέα με τις φίλες της, εκ των οποίων η μία, η Ειρήνη, είναι υπεύθυνη για την βιντεοσκόπηση και το editing των βίντεο.

Η ΑΡΧΗ

Πώς ξεκίνησες με το κανάλι; 

Είχα περάσει μια τεράστια κατάθλιψη με αφορμή ένα τραγικό γεγονός που συνέβη σπίτι μου στην πρώτη καραντίνα. Έπρεπε να βρω ένα τρόπο να ψυχαγωγούμαι χωρίς να έχω ανάγκη το έξω. Είχα ξαναπειραματιστεί με το YouTube δυο τρία χρόνια πριν, είχαμε βγάλει δυο τρία βίντεο αλλά το content ήταν απαίσιο. Ε, οπότε λέμε, δεν το ξαναξεκινάμε, τι έχουμε να χάσουμε; Οπότε ξεκίνησε έτσι, σα μια μέθοδος για να μην αφήσω τον εαυτό μου να πέσει τελείως. Μάλιστα, στο προηγούμενο κανάλι μου είχα και 600 ολόκληρους subscribers, από τόσο ψηλά ξεκίνησα.

 

Μιλάμε για 22.000 subs σ’ένα εξάμηνο. Είσαι ενθουσιασμένη; 

Το πιστεύεις ότι όχι; Δεν το’χω συνειδητοποιήσει. Απ΄τη μία χαίρομαι αλλά απ’την άλλη δεν μπορώ να’ρθω σε διά ζώσης επαφή με τον κόσμο που με βλέπει. Είναι όλο διαδικτυακό λόγω καραντίνας. Με την άρση του πρώτο lockdown βγήκα λίγο έξω, με αναγνώρισε κόσμος, πιάσαμε κουβέντα, μιλήσαμε, γελάσαμε κι εκεί που αρχίζω να ζω τ’όνειρο σταμάτησε.

Τι σ’αρέσει πιο πολύ στο YouTube; 

Μ’αρέσει πάρα πολύ να’ρχομαι σ’επαφή με τον κόσμο και να μου λένε τις ιστορίες τους. Διασκεδάζω, θέλω ν’ασχοληθώ με το YouTube σοβαρά. Πάντα μ’ευχαριστούσαν τα lives-γιατί είμαι και τραγουδίστρια-και πάντα μ’άρεσε να μιλάω με τον κόσμο, τόσο που οι μαγαζάτορες μου έλεγαν ‘φτάνει τραγούδα’. Έ, κατάλαβα ότι δεν μ’αρέσει τόσο το τραγούδι όσο η επαφή με τον κόσμο κι ό,τι και να κάνω θέλω να έχει αυτό το στοιχείο. Αγαπώ τον κόσμο που διασκεδάζει, θέλω να μας βλέπω χαμογελαστούς.

 

cr

ΤΟ DATING

Είσαι η αυτοανακηρυγμένη γκουρού του dating. Τι έχεις να πεις για το online dating σε περίοδο καραντίνας; 

Κοίτα να δεις. Καλό είναι να γνωρίζεις κόσμο κι απ’το σπίτι. Εγώ έχω πει το ναι στο online dating τώρα γιατί είναι το χόμπι μου να γνωρίζω κόσμο. Όμως, ειδικά τώρα, όποια θέλει ν’ασχοληθεί πρέπει να είναι πολύ καλά προετοιμασμένη. Ενώ γενικά μπορείς να γνωρίσεις περίεργο κόσμο, ειδικά τώρα μπορεί να γνωρίσεις κόσμο που δεν έχει καμία σχέση μ’αυτό που δηλώνει στο προφίλ του. Μπορεί να δεθείς συναισθηματικά και να μην ευδοκιμήσει. Είναι περίεργα τα πράγματα που μπορείς να νιώσεις για κάποιον απλώς και μόνο με διαδικτυακή επικοινωνία και ν’απογοητευτείς πολύ όταν τον δεις από κοντά. Πρέπει επίσης να είσαι προετοιμασμένη για το μετά καραντίνας ραντεβού. Μπορεί να μην αρέσεις εσύ σε κάποιον που’χεις κάνει θεό στο μυαλό σου. Αν είσαι προετοιμασμένη γι’αυτά και προσγειωμένη, μπορείς να κάνεις οποιοδήποτε online dating.

 

ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

‘Πιστεύω ότι ζούμε σε δύσκολες εποχές με πολλές ευκολίες. Παλιά για να γίνεις διάσημος έπρεπε να κάνεις ένα σωρό πράγματα που δεν σου άρεσαν μέχρι ν’αναγνωριστείς και να πας παραπέρα. Ενώ οι εποχές είναι δύσκολες, μπορείς να γίνεις ό,τι μα ό,τι θέλεις μέσω του ίντερνετ. Εγώ απ’το πουθενά, χωρίς να εχω σπουδάσει τίποτα παρεμφερές απολαμβάνω ξαφνικά την προσοχή του κόσμου και περνάω αυτό που θέλω. Μπορεί να μην έχω τα λεφτά να το κάνω αλλά έχω την ευκολία. Είναι σημαντικό σήμερα ότι έχουμε τη δυνατότητα ν’ασχοληθούμε μ’αυτό που μας ευχαριστεί και αν δουλέψουμε πολύ, έχουμε μια ευκαιρία να πετύχουμε ακόμη και στη χώρα μας.’

Έχεις δηλώσει πολλές φορές ότι δεν πιστεύεις στα ζώδια αλλά τα χρησιμοποιείς στα βίντεό σου. Γιατί;

Γιατί είχα σχέσεις με όλο το ζωδιακό κύκλο κι ήθελα να βρίσω. Όχι τους ανθρώπους βέβαια αλλά τα κακώς κείμενα. Χωρίς τους ανθρώπους δεν θα ήμουν εδώ που είμαι τώρα, χάρη σ’αυτούς έχω τόσες ιστορίες. Ενώ λέω και ξαναλέω ότι δεν έχω σχέση με ζώδια, η αλήθεια είναι ότι είναι ωραίο να κάνεις πλάκα με τα στερεότυπα. Αρέσουν πολύ και στο κοινό και είναι ένας εύκολος τρόπος να μιλήσεις γι’αρνητικά χωρίς να θίξεις τον κόσμο.

Γιατί πιστεύεις ότι αρέσεις στον κόσμο;

Επειδή μιλάω για πράγματα που πολλές γυναίκες ντρέπονται να πουν. Μιλάω ανοιχτά για πράγματα που είναι λίγο κοινωνικά ταμπού κι εκεί επέρχεται η ταύτιση. Ταμπού ας πούμε το ότι έφαγα χ από άντρα και δεν θέλω να το πω γιατί πιστεύω ότι με ρίχνει σα προσωπικότητα. Ήρθα για να διώξω αυτό το ταμπού, της απόρριψης, της προσωπικής υγιεινής και τα σχετικά. Είναι τιμή μου που αρέσω, σκοπός μου είναι να κάνω τον κόσμο να βρει το χαμόγελο που εγώ είχα χάσει εγώ τόσους μήνες.

Δε ντρέπομαι καθόλου

 

 

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ

Στο insta σου βλέπω παντού το hashtag #bodypositive. Σ’ενδιαφέρει το κίνημα; 

Το body positivity με νοιάζει από πολύ μικρή και θέλω να το μεταφέρω στους ανθρωπους. Πιστεύω ότι άμα θες ν’αδυνατίσεις αδυνάτισε, αλλά καλό θα ήταν ν’αγαπήσεις πρώτα τον εαυτό σου και μετά να τον αλλάξεις γιατί αλλιώς δύσκολα τα πράγματα. Δεν μπορείς να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο κάθε βράδυ επειδή δεν αλλάζεις. Νομίζω ότι το να σ’αγαπάς είναι πιο υγιής τρόπος σκέψης απ΄το να σε μισείς και να θες να σε αλλάξεις. Δεν περίμενα να φάω μπούλινγκ στο κανάλι να σου πω την αλήθεια, αλλά τελικά υπάρχουν κάποια άτομα που επιμένουν πολύ αφορμώμενα απ’το insta μου.

Ε, δε νοείται σ’όλο τον υπόλοιπο πλανήτη να’χει γίνει η αποδοχή του body positivity κι εμείς να’μαστε στα χρόνια του Κολοκοτρώνη και να βλέπουμε μια χοντρή γυναίκα και θέλουμε να τη θίξουμε.

Είναι πολλά αυτά που πρέπει ν’αλλάξουν. Είμαστε ακόμη σε μια φάση που μπορεί ως παχιά ν’αρέσεις σε κάποιον και να ντρέπεται να σε παρουσιάσει έξω. Είναι μεν δικό του το κόμπλεξ, αλλά πρέπει κι εσύ να μάθεις ότι όντως δεν φταις εσυ για το κομπλεξ του.

Παρατηρώ ότι στα βίντεό σου υπάρχει άπειρο γκέι χιούμορ, γκέι αναφορές και γκέι υπονοούμενα. Πώς έχει προκύψει αυτή σου η επιρροή; 

Το κανάλι είναι συνέχεια των ζωών μας, δεν είναι τίποτα απ’ό,τι λέμε δήθεν ή ψεύτικο. Αφού λοιπόν η ζωή μας απαρτίζεται κυρίως από LGBTQ κοινότητα, επόμενο είναι το χιούμορ που βγάζουμε στο κανάλι να έχει αναφορές από αυτήν. Εγώ στο λύκειο δεν κλάμπαρα, πήγαινα σε γκέι μπαρ με τους γκέι φίλους μου οπότε από μικρή αυτός είναι ο κύκλος μου, η παρέα μου κι αυτό φαίνεται και στ’αστεία μου καθώς και τη γενικότερη νοοτροπία μου. Όλη αυτή η κουλτούρα μ’έχει γαλουχήσει. Επίσης, ό,τι περνάει απ’το χέρι μου να το υποστηρίξω είτε είναι οι γκέι κοινότητα είτε οι plus size γυναίκες είτε οι γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί, θα το υποστηρίξω και θα το προβάλλω.

 

 

Στα βίντεό σου θίγεις χιουμοριστικά πολλά σοβαρά ζητήματα που βασανίζουν τον κόσμο. Ποια η γνώμη σου για την ψυχοθεραπεία; 

Κάνω μερικούς μήνες. Ήθελα χρόνια να κάνω αλλά λίγο ο χρόνος, λίγο τα λεφτά, δεν είχα την ευκαιρία. Τώρα με την καραντίνα το αποφάσισα, εξοικονόμησα χρήματα και τα έδωσα εκεί. Βέβαια είχα φτάσει στο αμήν, πάθαινα κρίσεις πανικού. Ε, λοιπόν, μπορώ να σου πω ήδη, ότι με λίγες μόνο συνεδρίες νιώθω πολύ καλύτερα και ότι έχω λύσει πολλά πράγματα που είχα μέσα μου. Δεν ξέρω, παίζει οι ψυχολόγοι να’ναι μαγισσένιοι γιατί σου δημιουργούν μια τέτοια ανάγκη να μιλήσεις, σου δημιουργούν την εντύπωση ότι στην επόμενη συνεδρία θα βρεις τον εαυτό σου κι είναι πολύ ιντριγκαδόρικο, πολύ νοστιμιά, να ξέρεις ότι από βδομάδα σε βδομάδα θα γνωρίζεις τον εαυτό σου πιο πολύ. Το ευχαριστιέμαι πολύ και ξέρω ότι από κει μέσα θα βγω άλλο άνθρωπος.

ΤΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ

Κάποια στιγμή θυμάμαι ένα θέμα που προέκυψε μ΄ένα σου ποιηματάκι για τους στρέιτ άντρες και υπήρχε κάποιος κόσμος που ένιωσε ότι θίγεται. Τι έχει να πεις γι’αυτό; 

Δεν έχω θίξει ούτε τη θρησκεία, ούτε το φύλο, ούτε τη σεξουαλικότητα κανενός. Αυτό που μπορώ να σκεφτώ είναι ένα αστείο που έκανα για τους στρέιτ άντρες που τρώνε δάχτυλο το οποίο παρεξηγήθηκε. Σατίριζα την υπερβολική αρρενωπότητα και μου ήρθανε μερικά μηνύματα ότι κάνω shaming στο στρέιτ κοινό. Κανένα shaming δεν έκανα, ειρωνευόμουν μια συνθήκη. Δεν θα ήθελα ποτέ να θεωρηθεί ότι θίγω την σεξουαλικότητα κάποιου γιατί είμαι πολύ ευαισθητοποιημένη σ’αυτό το θέμα. Μεγάλο μέρος του κύκλου μου είναι άτομα διαφορετικής σεξουαλικότητας και ξέρω τι περνάνε. Δεν θ’άντεχα να γίνω θύτης. Οπότε όποτε έχει τεθεί θέμα με κάτι, έχω ξεκαθαρίσει τη θέση μου μέσω των σοσιάλ μου και το κοινό μου καταλαβαίνει.

cr4

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ

Τι να περιμένουμε απ’το κανάλι στο μέλλον; 

Θα κρατήσω σίγουρα το story time, μ’αρέσουν πάρα πολύ. Γδυνόμαστε λίγο μ’αυτά, τσαλακωνόμαστε, μ’αρέσει αυτό. Θέλω κάποια στιγμή, όταν θα’μαι έτοιμη, να μιλήσω κοινωνικά ζητήματα.

Όταν θα έχω βρει το δικό μου δρόμο και θα μιλήσω πολύ καλύτερα και πιο σίγουρα απ’ό,τι θα μιλούσα τώρα.  Θέλω να θίξω το body shaming και να μιλήσω για το body positivity. Θέλω να μιλήσω και τη γυναικεία ενδυνάμωση.

Θέλω εν ολίγοις να μιλήσω για πράγματα που με απασχολούν, δεν θα μιλούσα πχ για την ομοφυλοφιλία. Θεωρώ προσβολή το να μιλήσεις για μια κοινότητα στην οποία δεν ανήκεις. Πάντως, το περιεχόμενό μου θα μείνει προσανατολισμένο σ’αυτό που ήδη είναι, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει πιο ανδρικού ενδιαφέροντος. Έχουμε πάρα πολλά στο νου μας και ετοιμάζουμε συνεργασίες κάτι για το οποίο νιώθω μεγάλη τιμή.

Θα έκανες stand up; 

Όχι. Είμαι έτσι σαν άνθρωπος που αν δω την παραμικρή αμηχανία, παραλύω. Νιώθω σα να είναι η πρώτη μέρα στο σχολείο. Φοβάμαι πολύ να κάνω stand up.

Που ελπίζεις να σε βρει το 2021; 

Στη Θεσσαλονίκη, με δικό μου σπίτι, να συγκατοικώ με την Ειρήνη που γυρνάει τα βίντεο στο κανάλι κι ένα χώρο στούντιο για να γυρίζουμε όσα θέλουμε. Αμήν.

 

Εδώ θα βρείτε το insta της Χρυσηίδας κι εδώ το κανάλι της στο YouTube

Εσύ ακολουθείς το Α,ΜΠΑ στο instagram;

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

2 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Mirka Janic
Mirka Janic
3 χρόνια πριν

Διάολε, υπάρχει κόσμος που το χει όνειρο να παει Θεσσαλονίκη…
ΥΓ. Γονείς, μου λείπετε!

Nom de plume
Nom de plume
3 χρόνια πριν

Λαβ λαβ λαβ <3