Έλενα Χριστοπούλου: ‘To καινούργιο το παλιό το κουνάει πάντα. Δεν είναι όλοι έτοιμοι γι’αυτούς τους σεισμούς’

Η Έλενα Χριστοπούλου μιλάει στο Α,ΜΠΑ

Η ‘Ελενα Χριστοπούλου είναι booker μοντέλων, δημιουργός του πρακτορείου ‘In The Fab’ και ιδιοκτήτρια του καταστήματος ‘Eclectic Soiree’ στο οποίο θα βρει κανείς ρούχα έμπνευσής της. Πρόσφατα, δηλώσεις της στο ‘My Style Rocks’ στο οποίο είναι κριτής, μας εξέπληξαν ευχάριστα, την προσεγγίσαμε και πολύ ευγενικά δέχτηκε να μας παραχωρήσει μία συνέντευξη εφ’όλης της ύλης. Την ευχαριστούμε πολύ τόσο για το χρόνο όσο και για την διάθεσή της. 

 

Τι σκεφτήκατε όταν ακούσατε το σχόλιο της Ευρυδίκης Παπαδοπούλου απέναντι στη διαγωνιζόμενη σχετικά με την προκλητικότητα της εμφάνισής της τελευταίας; 

Eγώ άκουσα ένα ατυχές υπονοούμενο το οποίο ακούω καθημερινά από αρκετές γυναίκες γύρω μου. Χτύπησε μια ευαίσθητη χορδή κι ήθελα να διορθώσω τα πράγματα, δεν ήθελα να τ’αφήσω να πέσει κάτω. Μ’ενδιαφέρει ν’ακούγονται τέτοιες απόψεις, μας βλέπουν και μικρά παιδιά, είναι σημαντικό να δίνουμε το παράδειγμα όσο κλισέ κι αν ακούγεται.  

 


 Η αντίδραση της κας Χριστοπούλου στο 4:42

 

Πιστεύετε ότι τα σχόλια αυτά είναι συχνά στην τηλεόραση; 

Καθημερινά είναι τα σχόλια αυτά στην ελληνική τηλεόραση. Νιώθω ότι πρέπει να αντιδράσω γιατί είναι μία κατάσταση που κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει ή έστω, να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την μειώσουμε. Το να σταματήσει είναι μεγάλη κουβέντα αλλά κάπως πρέπει να προσπαθήσουμε να το φτιάξουμε. 

 

Είστε μια γυναίκα με μεγάλη καριέρα που μέσω της τηλεόρασης απέκτησε μεγάλη αναγνωρισιμότητα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Νιώθετε ότι αυτή η αναγνωρισιμότητα συνεπάγεται παραπάνω ευθύνη; 

Η αλήθεια είναι ότι πλέον η τηλεόραση δεν διαφοροποιείται καθόλου απ’τη ζωή μου. Δεν παίζει ρόλο το αν έχω ή δεν έχω κάμερα, κάνω και λέω ακριβώς αυτό που νιώθω. Δεν θέλω να σκέφτομαι τι λέω και να γίνω προκάτ προσωπικότητα. Δεν είμαι έτσι στη ζωή μου και δεν θέλω να παρουσιάσω φτιαχτές απόψεις που δεν είναι δικές μου. 

 

Στο χώρο εργασίας που βρίσκεστε, πιστεύετε ότι υπάρχουν ακόμη πράγματα που μένουν να κερδηθούν από τις γυναίκες; 

Φυσικά. Και όχι μόνο στο χώρο εργασίας που βρίσκομαι, παντού. Συναναστρέφομαι πάρα πολλές γυναίκες, η δουλειά μου έχει να κάνει με γυναίκες και πιστέυω ότι προβλήματα υπάρχουν παντού. Δουλεύω πολλά χρόνια με μοντέλα τα οποία έχουν υποστεί ρατσισμό απλώς και μόνο επειδή είναι όμορφα κορίτσια. Το ότι είσαι ωραίο κορίτσι ή το ότι ντύνεσαι πιο ‘προκλητικά’ δεν σημαίνει ότι είσαι έτοιμη για όλα. 

 

Σας ενοχλούν οι ερωτήσεις που σχετίζονται με γάμο και παιδιά; Έχετε παρατηρήσει ότι ρωτούν περισσότερο γυναίκες παρά άντρες σχετικά με αυτά τα ζητήματα; 

Φυσικά και το’χω παρατηρήσει. Απλώς δεν υπάρχει φαντασία στις ερωτήσεις. Έχω την εντύπωση ότι υπάρχει μια λίστα συγκεκριμένη που σχετίζεται με το πώς να θίξεις έναν άνθρωπο, πώς θα τον τσιτώσεις και θα τον στενοχωρήσεις. Κιλά, γάμος, παιδί, ένα σωρό αδιάκριτες ερωτήσεις που δεν πιστεύω ειλικρινά ότι αφορούν κανέναν, ή δεν θα’πρεπε ν’αφορούν κανέναν. 

 

Τι θα συμβουλεύατε νεότερες γυναίκες που έχουν στόχο ν’ασχοληθούν με το χώρο της τηλεόρασης; 

Αυτό που λέω στις γυναίκες που εκπροσωπώ. Να μην υποκρίνονται. Να μην υποκρίνονται ούτε το καλό παιδί ούτε το χαμογελαστό παιδί και γενικά, να είναι ο εαυτός τους. Πιστεύω ότι η υποκρισία βγαίνει και είναι και πασέ. 

 

Στο gntm φανήκατε τρυφερός και κατανοητικός άνθρωπος απέναντι στις διαγωνιζόμενες. Ήταν θέμα ρόλου ή έτσι είστε; 

Έτσι είμαι. Τον άνθρωπο εγώ τον πιάνω από αλλού, από το συναίσθημα, από τις ανασφάλειες ή τις ασφάλειές του. Δεν πιστεύω ότι είναι όλα τσεκούρι και μαχαίρι όταν μιλάμε για βελτίωση, όταν προσπαθεί κάποιος να μάθει κάτι. Έτσι είμαι και στο My Style Rocks. Ξέρεις, παίζει ρόλο το ότι είναι άνθρωποι καινούργιοι στην κάμερα, που έχουν άγνοια κινδύνου, που δεν ξέρουν τον αντίκτυπο που θα μπορούσαν να έχουν αυτά που λένε κι αυτά που κάνουν εξω, στα παιδιά, τα κορίτσια, τις γυναίκες που παρακολουθούν. Επομένως, μοιραία, δεν μπορείς να είσαι με το δάχτυλο. 

 

Πώς θα ορίζατε την καλή μέντορα;

Πρώτα πρώτα πιστεύω ότι δεν έχει να κάνει με την ηλικία. Έχει να κάνει με το να θέλεις το καλό των άλλων και με το να έχεις την ικανότητα όντως να κάνεις καλό, να μπορείς να μεταλαμπαδεύσεις αυτό που έχεις. 

 

Aντιλαμβάνομαι ότι είστε άνθρωπος που εκτιμά την ανεξαρτησία. 

100%. Ο ομφάλιος λώρο πρέπει να κόβεται αλλιώς σε καταστρέφει. Αυτό εκτείνεται κι αλλού, πρέπει για παράδειγμα να’χεις το πορτοφόλι σου. Εγώ έτσι μεγάλωσα. Οικονομικά πρέπει να μην εξαρτάσαι από κανέναν, ούτε απ’τον σύντροφό σου. Αντίστοιχα ούτε ένα κορίτσι ή ένα αγόρι δεν πρέπει να εξαρτάται οικονομικά απ’τους γονείς του, είναι αρρωστημένη κατάσταση αυτή. Είναι σα να σε ορίζουν κατά κάποιο τρόπο. 

 

Υπάρχει κάποια συνθήκη εργασίας που σας αρέσει ιδιαίτερα; 

Για μένα είναι ωραίο πράγμα ωραίες, δυνατές, δυναμικές προσωπικότητες να δουλεύουν μαζί. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται και το πρόγραμμα αν μιλάμε για τομείς όπως η τηλεόραση και τα μπουζούκια. Δεν μ’αρέσει τόσο το σχήμα ένας από πάνω κι από κάτω πέντε. Είμαι άνθρωπος που έχει ασχοληθεί πολύ με τον αθλητισμό και γι’αυτό πιστεύω στο teamwork. Δεν πιστεύω σε κάτι άλλο, ένας άνθρωπος μόνος του δεν συγκρίνεται με τη δυναμική της ομάδας. 

 

Πιστεύετε ότι έχετε κάποιο δυνατό σημείο σημείο που σας βοηθά στη δουλειά σας; 

Θα έλεγα πια ότι μπορώ να δω τα θετικά των άλλων ανθρώπων και να τα ενθαρρύνω. Ξεκινάω από μέσα και αν ζήσω έναν άνθρωπο λίγο μπορώ να του πω ‘έχεις αυτά τα πέντε καλά στοιχεία.’ Πιστεύω ότι οι άνθρωποι, πέρα από την κριτική, έχουμε ανάγκη ν’ακούσουμε ένα καλό λόγο, ένα ‘είσαι ωραία γυναίκα’, ένα ‘κάνεις αυτό το πράγμα καλά’. Μπορεί να μοιάζουν παιδικά αυτά τα σχόλια αλλά ξέρεις πόσο εύκολα φτιάχνουν την μέρα των άλλων; Δεν είναι ότι το παίζω καλή Σαμαρείτισσα αλλά απλως πιο ωραίο να είμαστε καλοί κι ευγενείς απ’το να βγάζουμε κακία, και το θέτω έτσι, νηπιακά για να γίνω σαφής. 

 

Υπάρχει κάτι που έχετε διαβάσει ή ακούσει τελευταία και σας έχει επηρεάσει; 

Ξέρεις τι μ’επηρέαζει πιο πολύ; H ειλικρινής συζήτηση. Δεν είμαι τύπος που διαβάζει μότο σε βιβλία. Φυσικά και διαβάζω ή ακούω πράγματα που με συγκινούν αλλά το ότι τα αγγίζουν εμένα δεν σημαίνει ότι θ’αγγίξουν και τους άλλους με τον ίδιο τρόπο. Για μένα μια ειλικρινής συζήτηση είναι η νούμερο ένα ψυχοθεραπεία, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο.

 

Ποια βλέπετε ότι είναι η στάση του χώρου της τηλεόρασης απέναντι στο νέο; 

Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι πολύς κόσμος επιτίθεται σε ό,τι είναι καινούργιο και λάμπει. Εμφανίζονται καινούργια πρόσωπα και τους κάνουν βρώμικο πόλεμο. Εγώ θα έλεγα ν’αφήσουν τα καινούργια αγόρια και τα καινούργια κορίτσια ήσυχα, να κάνουν τη δουλειά τους. Η δεκαετία αλλάζει. Δεν μπορούμε να έχουμε μια ζωή τους ίδιους ανθρώπους κι αυτό δεν ισχύει μόνο για την τηλεόραση, ισχύει και για την πολιτική, για το τραγούδι, παντού. Υπάρχουν οι παλιοί, υπάρχουν όμως κι οι καινούργιοι και οι παλιοί πρέπει να σέβονται το καινούργιο και να μαθαίνουν απ’αυτό, αλλιώς θα’μασταν ακόμη στον τηλέγραφο. Δυστυχώς όμως, εγώ βλέπω γύρω ανασφάλεια με το καινούργιο κι έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους νέους. 

 

Τι σχέση έχετε με τα social media;

Λατρεύω τη σχέση που χτίζεται με τους ανθρώπους που με ακολουθούν και πολεμάω γι’αυτή. Όπως και οι γυναίκες που εκπροσωπώ, έτσι κι εγώ διαχειρίζομαι μόνη μου τους διάφορους λογαριασμούς μου και διαβάζω τα πάντα. Θεωρώ πολύ σημαντικό το ότι μπορώ να επηρεάσω πέντε δέκα ανθρώπους, να τους μάθω κάτι ή να μάθω απ’αυτούς. 

 

Έχετε καποιες πρακτικές συμβουλές που θα μπορούσατε να δώσετε στο αναγνωστικό κοινό ως προς τη διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών εργασίας;

Nα δείχνουν τα όπλα τους. Να μπαίνουν σ’ένα χώρο με μια ενέργεια, να έχουν μια σιγουριά. Καλό είναι όταν πηγαίνει κανείς σε μια καινούργια δουλειά με σκοπό να κερδίσει κάτι, να σκέφτεται

‘εγώ τώρα αυτό θα το κερδίσω κι αν δεν το κερδίσω τώρα, θα κάνω ό,τι μπορώ για να το κερδίσω μετά’. 

 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ‘Eλενα Χριστοπούλου ακολουθήστε την στο instagram!

Το Eclectic Soiree θα βρείτε εδώ

Αν δεν ακολουθείτε το Α,ΜΠΑ στο insta, μην ανησυχείτε, σας έχουμε το link ακριβώς εδώ

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in , ,

Αξιολογήστε το άρθρο

68 points
Upvote Downvote

10
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
8 Θέματα σχολίων
2 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
9 Συντάκτες σχολίων
mardiLittle WolfduneΦούστα ΚλαρωτήSymbolis Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Scotland for Holidays
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Πολύ ωραία τα είπε η κυρία Χριστοπούλου. Και πολύ ενδυναμωτικό αυτό που λέει στο τέλος. Να δείχνει κανείς τα όπλα του και την καλή του ενέργεια και να σκέφτεται πως αν δεν μπορεί να κερδίσει τώρα αυτό που θέλει, μπορεί να προσπαθήσει πάλι ❤️

mardi
Μέλος
Συμμετέχων

πολύ την εκτιμώ και πολύ χαίρομαι που δεν είναι πια στο gntm της γιαλαντζί αποδοχής της διαφορετικότητας και των μισογυνίστικων σχολίων

Tulina S.
Μέλος
Ενθουσιώδης

Επέλεξε την ποιότητα του My Style:ρ, έχεις δίκιο.. :Ρ

mardi
Μέλος
Συμμετέχων

τουλάχιστον απ’όσο ξέρω, εκεί δεν ακούγονται αηδίες του στυλ «αν είσαι άντρας μοντέλο, επιτρέπεται να έχεις τατουάζ, αν είσαι γυναίκα όχι» ή «είναι απαράδεκτο να κάνεις πλαστική στήθους στα 17, ας περίμενες να μεγαλώσεις πρώτα και αν συμφωνεί και ο άντρας σου τότε οκέι».
επίσης, οπως φαίνεται στο Mystyle τέτοιου τύπου σχόλιο δεν έπεσε στο πάτωμα και από τις φορές που το έχω πετύχει, άλλη χοντράδα δεν έχω ακούσει.
άρα αν όχι ποιοτικό, σίγουρα δεν είναι τόσο σάπιο.
άσε που έχω μάθει να σετάρω διαφορετικές ρίγες μεταξύ τους, που το πας αυτό

Symbolis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Έπρεπε να την πιάσει περισσότερο από τα μούτρα αυτή την κατάπτυστη Ευρυδίκη. Δεν έγινε καμία αναφορά στα σχόλια περί σέξι γραμματέως, που έχει βάλει στο μάτι τον εργοδότη και “άντε και CEO”. Αυτά δεν τα σχολίασαν καθόλου, ήταν τα πιο αισχρά που ειπώθηκαν.

Κοσμική Νεράιδα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Η κα Χριστοπούλου τα είπε εξαιρετικά! Παράδειγμα προς μίμηση

dune
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ειναι πολυ ευαισθητη σε αυτα τα θεματα η Χριστοπουλου και καταπληκτικο role model.

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

“Το ότι είσαι ωραίο κορίτσι ή το ότι ντύνεσαι πιο ‘προκλητικά’ δεν σημαίνει ότι είσαι έτοιμη για όλα.”
Αυτή η άποψη είναι άλλος ένας τρόπος της Πατριαρχίας να χωρίσει τις γυναίκες σε “καλά” και “κακά” κορίτσια (το γνωστό σύνδρομο: Παναγίας – πόρνης), για να έχουν οι άντρες το κεφάλι τους ήσυχο.

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Πολύ ωραία συνέντευξη

Little Wolf
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Τι ωραία συνέντευξη!