in

Αγαπητή «Α, μπα»: Ο φίλος μου δεν με καλύπτει συναισθηματικά

Νιώθω ότι δεν δίνω όσα παίρνω

Νιώθω ότι δεν δίνω όσα παίρνω ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

artisawayofsurvivall 1600634098679467

Αγαπητή α,μπα θέλω την γνώμη σου. Έχω σχέση με κάποιον εδώ και ένα χρόνο. Έχουμε σχέση από απόσταση (και θα έχουμε σχέση από απόσταση για τα επόμενα 6 χρόνια καθώς σπουδάζει σε άλλη χώρα, εγώ μένω σε άλλη χώρα και βρισκόμαστε σε άλλη χώρα) βρεθήκαμε τα Χριστούγεννα που πήγα εγώ να τον δω και θα βρεθούμε το καλοκαίρι που πάλι εγώ θα πάω να τον δω. Το θέμα είναι νομίζω πως με τον κοροναιο βρήκε ευκαιρία να μην έρθει να με δει. Είναι καλό παιδί και τον αγαπάω και εκείνος με αγαπάει. Έχει τον τρόπο του πάντα όλοι μας οι τσακωμοί να καταλήγουν πως αυτός είναι καλός μαζί μου και εγώ απλά ψάχνω αφορμές να μαλωσω. Επίσης όταν έχω κάποιο πρόβλημα ή είμαι στεναχωρημένη μου λέει μη στεναχωριέσαι μου στέλνει μια φωτογραφία που υποτίθεται μου δίνει φιλί και μετά αρχίζει να λέει τα δικα του. Ναι με ενδιαφέρουν αυτά που λέει και τον ακούω πάντα αλλά εκείνος γιατί δεν κάθεται λίγο να μου μιλήσει να του αναλύσω να το συζητήσουμε όπως κάνω εγώ;;;
-Χαρά

 

 

Διότι δεν έχετε ισότιμη σχέση και τρως πολύ gaslighting.

Πρέπει, πρέπει, να βρεις πώς θα γίνει να αγαπήσεις τον εαυτό σου και να μάθεις πώς να τον προστατεύεις. Δεν αρκεί να είναι κάποιος «καλό παιδί» για να είσαι μαζί του, ούτε είναι αρκετό να τον αγαπάς και να σε αγαπάει. Και τι θα πει «σε αγαπάει»; Δηλαδή τι κάνει; Σε αγαπάει επειδή το λέει; Επειδή σου στέλνει φιλάκια όταν θυμώνεις; Πώς εισπράττεις αυτή την αγάπη στη ζωή σου;

Σου έχουν μάθει να έχεις πολύ, πάρα πολύ χαμηλά στάνταρ στις σχέσεις. Τόσο χαμηλά, που καταλήγουν να είναι κακοποιητικά. Αυτή η σχέση δεν σε ωθεί να γίνεις καλύτερη, σε κάνει να αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου. Μάθε να τον αγαπάς, αντί να αγαπάς τα «καλά παιδιά» που σου κάνουν κακό.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

34 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Su Li-zhen
Su Li-zhen
3 χρόνια πριν

comment image

Από την ταινία Closer.
Μία φράση που δεν θα φύγει ποτέ μάλλον από το κεφάλι μου.

Kiko
Kiko
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Su Li-zhen

Αυτό έψαχνα . Α ρε Σου.

Alethiometer
Alethiometer
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Su Li-zhen

Τεράστιος Patrick Marber. Τεράστιος ♥.

MadHatter
MadHatter
3 χρόνια πριν

“Επίσης όταν έχω κάποιο πρόβλημα ή είμαι στεναχωρημένη μου λέει μη στεναχωριέσαι…”
Εντάξει, τώρα δεν στεναχωριέμαι!

Τσιτσίγκειος Πένα
Τσιτσίγκειος Πένα
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  MadHatter

Ναι καλέ απλά είναι τα πράγματα, πώς δεν το είχε σκεφτεί και η ίδια απορώ.

Cycling in the rain
Cycling in the rain
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  MadHatter

Σαν το “έλα μην αγχώνεσαι”

Pink lemonade
Pink lemonade
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  MadHatter

μα πως δεν το σκεφτήκαμε από μόνοι/ες μας..
πάει μαζί με “μα μην αγχώνεσαι σου λέω”
“μην τρομάξεις”
“ε μα τι φρικάρεις τώρα”

bournela
bournela
3 χρόνια πριν

-Τι έχεις;
-Είμαι στενοχωρημένη..
-Μην στενοχωριέσαι! Φιλάκι.! Κάτσε να σου πω για τον Μπάμπη τώρα..
Σύντροφος ζωής τώρα..όχι μ@λ@ιες!
Χαρά..μακριά για να βρεις την χαρά σου..το ότι ενδιαφέρεται να σε κρατάει με κάποιους τρόπους στη ζωή του, δεν σημαίνει και πως σε αγαπάει. Επίσης δεν μπορούν να αγαπήσουν όλοι οι άνθρωποι.

Valia
Valia
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  bournela

Εγώ ζήλεψα, πάντως, όνειρο ζωής τέτοιος άντρας.

*Προς Χαρά: Χειριστικός, εγωκεντρικός, που θεωρεί ότι όλα περιστρέφονται γύρω από αυτόν, ακόμη και οι ζωές των άλλων. Κανένας και τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από τον ίδιο και τα θέματά του.

Angry Angie
Angry Angie
3 χρόνια πριν

Βρε κορίτσι μου, πες μου ένα λόγο να κάνεις σχέση με ένα άτομο που ξέρεις ότι δε θα είστε κανονικά μαζί για 6 (!!!) ολόκληρα χρόνια!

Lou
Lou
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Angry Angie

Δεν είναι η απόσταση το θέμα τους, αλλά η συμπεριφορά του.

Anna
Anna
3 χρόνια πριν

Πολύ στεναχωρήθηκα τώρα με το παιδί, που είναι καλός και σ’ αγαπάει και σου στέλνει και φωτογραφίες με φιλάκια να χαρώ κι εσύ πώς του τα ανταποδίδεις όλα αυτά;
Ψάχνεις αφορμές να μαλώσεις.

Άντε τώρα εμείς να σε πείσουμε ότι δεν “έχει τον τρόπο του”, αλλά διαστρεβλώνει την πραγματικότητα για να σε ελέγχει. Άντε να σε πείσουμε ότι κάπου στο μέλλον, υπάρχει μια εναλλακτική πραγματικότητα, στην οποία (αν κάνεις την δουλειά που απαιτείται) θα έχεις διαλέξει ανθρώπους για να σε περιτριγυρίζουν που θα σε εκτιμούν και θα αξίζουν την αγάπη και το χρόνο σου.

Elsa Mar
Elsa Mar
3 χρόνια πριν

Εντάξει …κοροιδευόμαστε …6 χρόνια θα είμαστε έτσι λέει ! Το “έτσι’ , θα είναι να βρίσκεστε 2 φόρες τον χρόνο και αυτό εσύ θα το αποκάλεις σχέση ? έχουμε 2020 ?τι ακούω?στείλτε και γράμματα …όπως κάνανε στην εποχή των κάρων .

Τσιτσίγκειος Πένα
Τσιτσίγκειος Πένα
3 χρόνια πριν

Ξεκάθαρο gaslighting. Υποβαθμίζει αυτά που του λες για να σε “ξεπετάξει” με φιλάκια και καρδούλες. Γιατί είναι γνωστό τοις πάσι ότι όλα τα προβλήματα, οι ανησυχίες και οι στενοχώριες ξεπερνώνται με αυτόν τον τρόπο. Μη σου πω ότι συνταγογραφούνται κιόλας. Νιώθεις ότι δεν είναι εκεί για σένα παρά μόνο όταν τον βολεύει και ως εκεί που θέλει, ενώ εσύ είσαι. Και δικαίως το νιώθεις, έτσι είναι σύμφωνα με αυτά που μας λες. Άρα δεν υπάρχει αμοιβαιότητα. Αν σε μια σχέση δε νιώθεις άνετα να μιλήσεις και να ανοιχτείς, να ξέρεις ότι αν κάτι συμβεί έχεις κάποιον να τα βγάλεις από… Διαβάστε περισσότερα »

Cycling in the rain
Cycling in the rain
3 χρόνια πριν

“Το θέμα είναι νομίζω πως με τον κοροναιο βρήκε ευκαιρία να μην έρθει να με δει”…Που να πω εδώ, ότι το νέο αμόρε μιας γειτονισσας ήρθε από τη Γερμανία το Μαρτη και κατσικωθηκε εδώ 4 μηνες και επειδή βαριοταν σπίτι αποφάσισε να μαθει βιολί.

αζιμούθιο
αζιμούθιο
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cycling in the rain

Να σου τύχει γείτονας αρχάριος με έγχορδο τοξωτό! Αυτό είναι βασανιστήριο!

Alethiometer
Alethiometer
3 χρόνια πριν

Αυτό δεν είναι σχέση, είναι κατάσχεση.
Και έτσι όπως το πάει ο φίλος σου δεν προβλέπεται να έχετε σχέση τα επόμενα 6 χρόνια.
Κι εγώ είμαι 2 χρόνια τώρα σε σχέση από απόσταση και δε χάνουμε ευκαιρία να συναντηθούμε (και περάσαμε των παθών μας τον τάραχο τώρα με τον κορωνοϊό επειδή δεν είναι πολίτης Ευρωπαϊκής Ένωσης).

ακρίδα
ακρίδα
3 χρόνια πριν

Εκτός του ότι ο τύπος είναι νάρκισσος και σου συμπεριφέρεται λες και είσαι αξεσουάρ του και του χαλάς την εικόνα όταν θυμώνεις, δεν ακούγεται αρκετά ενδιαφέρων για σχέση εξ αποστάσεως και είναι κρίμα να σπαταλάς τις skype ώρες σου έτσι!