in

Αγαπητή «Α, μπα»: Δυσκολεύομαι να βρω τον ψυχολόγο που μου ταιριάζει

Υπάρχουν τόσες επιλογές

Λένα καλημέρα, Σε διαβάζω αρκετό καιρό και μπορώ να πω ότι με έχετε βοηθήσει και εσύ και οι αναγνώστριες να αναγνωρίσω και δικές μου δυσλειτουργίες μέσα από όλες τις απαντήσεις και εμπειρίες σας. Κάθε φορά που πάω να σου γράψω για κάποιο πρόβλημά μου είμαι σίγουρη ότι η απάντησή σου θα είναι: “Ψυχολόγος” ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταγραφή 30

Λένα καλημέρα, Σε διαβάζω αρκετό καιρό και μπορώ να πω ότι με έχετε βοηθήσει και εσύ και οι αναγνώστριες να αναγνωρίσω και δικές μου δυσλειτουργίες μέσα από όλες τις απαντήσεις και εμπειρίες σας. Κάθε φορά που πάω να σου γράψω για κάποιο πρόβλημά μου είμαι σίγουρη ότι η απάντησή σου θα είναι: “Ψυχολόγος”. Αφού το καθυστέρησα πολλά χρόνια και νιώθωντας πλέον ότι δεν παίρνει άλλη αναβολή το θέμα, ξεκίνησα να κοιτάω για ψυχολόγο. Και ζαλίστηκα! Πρέπει να σου πω ότι είμαι το άτομο που πάει στο μαγαζί με τα donut ή στο videoclub και δυσκολεύεται πολύ να διαλέξει όταν έχει επιλογές. Κάτι αντίστοιχο λοιπόν και με τους ψυχολόγους.. Άγνωστες λέξεις όπως Γνωσιακή-Συμπεριφορική θεραπεία, Υπαρξιακή θεραπεία, Διαλεκτική Συμπεριφορική Θεραπεία, Συστημική θεραπεία, Ψυχανάλυση, Διαπροσωπική ψυχοθεραπεία κλπ. με έμπλεξαν περισσότερο απ’ ότι μπορούσα να φανταστώ. Έχω ακούσει αρκετούς που άλλαξαν ψυχολόγους μέχρι να βρουν αυτόν που τους ταίριαζε. Επειδή είμαι πολύ αναβλητική σαν άτομο και καθώς αυτό είναι μεγάλο βήμα για μένα, φοβάμαι ότι αν ξεκινήσω κάτι λάθος απλά θα ξενερώσω και δεν θα το συνεχίσω. Γι’ αυτό θα ήθελα να κάνω μια επιλογή, όσο πιο σωστή σε αυτό που χρειάζομαι γίνεται. Θα μπορούσες να μου προτείνεις κάποιο καλό site να διαβάσω για τις διάφορες θεραπείες; ‘Η να προτείνεις από που να ξεκινήσω; Και αν πρόκειται να βοηθήσει σε κάτι είμαι 37 χρονών γυναίκα και τα προβλήματά μου θα τα έβαζα σε 4 βασικούς άξονες: 1. Άσχημα παιδικά χρόνια (μάνα) που οδήγησαν εδώ και 3 χρόνια σε ρήξη με την οικογένειά μου και άφησαν εμένα με ζητήματα αυτοπεποίθησης 2. Ηλικία – οικονομική κρίση – αδυναμία αυτονόμησης – αίσθημα μη επίτευξης και χωρίς προοπτική για το μέλλον 3. Αδιέξοδη πολυετής σχέση (την οποία όμως δεν αποφασίζω να λήξω) 4. Προβλήματα υγείας (και σεξουαλικής υγείας) Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να μην βρίσκω ευχαρίστηση σε τίποτα απ’ ότι κάνω, έχω ξεκόψει από όλους μου τους φίλους και η υγεία μου δε μου επιτρέπει να κάνω τίποτα για να αλλάξω το φαύλο κύκλο στον οποίο έχω μπει (δουλειά-φαι-ύπνος). Ελπίζω να μην σας κούρασα. Εύχομαι καλη συνέχεια και καλή δύναμη σε όλους.

Procastinator

Σου προτείνω να διαβάσεις αυτό, Αυτό, Αυτό κι αυτό

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

5 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Dimdim
Dimdim
5 χρόνια πριν

Ο ψυχολόγος είναι αυτός που θα σου πει τι θεραπεία πρέπει να ακολουθήσεις. Δεν διαλέγεις μονη σου. Πρόσεχε μηπως αυτη η διαδικασια αναζήτησης ειναι ενας τρόπος να αναβάλεις. Επειδή το περναω κι εγω τώρα. Είναι φόβος καταβαθος. Μην το βαζεις κάτω απλα κάνε το βήμα χωρίς να το κοσκινιζεις. Βρες καποιον ψυχολόγο ο οποίος να ενδιαφέρεται και να σε κάνει να δεις πράγματα που δεν βλέπεις. Γκουντ λακ και με προσπάθεια θα πάνε καλά τα πράγματα.

Dimdim
Dimdim
5 χρόνια πριν

Άσχετο. Μπράβο σε όποιον διαλέγει εικόνες για τα κείμενα! Μαλλον η αμπα; Πολυ καλές.

Το_κοτσύφι
Το_κοτσύφι
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αμπα

Α,μπα;! 😛 Δεν είχα δει να αναφέρεται αυτό στο νέο σάιτ και νόμιζα ότι είναι όπως παλιά..
Όπως και να έχει μπράβο στο κορίτσι,πολύ ωραίες!

Η μπλε ώρα
Η μπλε ώρα
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αμπα

Και μένα μου αρέσουν πολύ κ ειδικά σε μια δική μου ερώτηση την βρήκα προφητική. 😗