Αγαπητή «Α, μπα»: Ντρέπομαι να πάω σε ψυχολόγο για ερωτικά ζητήματα

Δεν μπορώ, όμως, να το ξεπεράσω μόνη μου

Αγαπητή Α,μπα, ντρέπομαι να πάω σε ψυχολόγο για ερωτικά ζητήματα. Βιώνω μια κατάσταση (ερωτικής φύσεως), την οποία δε θέλω να μοιραστώ με τους ανθρώπους μου και θα ένιωθα πιο άνετα σε κάποιον ξένο. Έστω μόνο να μιλήσω. Το ζω αυτό εδώ και 9 μήνες. Με πνίγει. Δεν μπορώ, πλέον, να το διαχειριστώ. Νιώθω εντελώς χαμένη. Ταυτόχρονα, ντρέπομαι να πάω σε έναν επαγγελματία και να του πω «ε ναι γεια σας, είμαι ερωτευμένη με έναν άνθρωπο χωρίς ανταπόκριση και αυτό με σκοτώνει ψυχολογικά.», ενώ τόσοι άλλοι άνθρωποι έχουν πιο σοβαρά ζητήματα να λύσουν. Δεν μπορώ, όμως, να το ξεπεράσω μόνη μου. Χρειάζομαι βοήθεια. Θα ήθελα τη συμβουλή σου.

Αν πας σε ένα ψυχολόγο και του πεις ένα πρόβλημα που δεν είναι σοβαρό (κατά τα λεγόμενα σου), τα σοβαρά προβλήματα των άλλων ανθρώπων θα γίνουν πιο εύκολα; Θα μειωθούν;

Αν πας σε έναν ψυχολόγο και του πεις ένα πρόβλημα που δεν είναι σοβαρό (κατά τη γνώμη σου) τότε οι άνθρωποι που έχουν σοβαρά προβλήματα θα έχουν λιγότερες ευκαιρίες να τα λύσουν;

Τι σημασία έχει το πού κατατάσσεται το δικό σου πρόβλημα στην παγκόσμια κατάταξη προβλημάτων;

Αν ήταν όπως τα λες, ποιος θα είχε δικαίωμα να πάει σε ψυχολόγο; Ποιο είναι το επίπεδο της απόλυτης δυστυχίας; Στη φυλακή; Σε στρατόπεδο συγκέντρωσης; Μέσα σε πόλεμο; Σε πόλεμο σε κατάσταση πολιορκίας και εξάπλωση χολέρας; Με ταυτόχρονη επίθεση εξωγήινων; Και αφανισμό της γης από την κλιματική αλλαγή;

Αν δεν μπορείς να διαχειριστείς ένα πρόβλημα, πας σε ψυχολόγο. Είναι η μόνη λύση. Αν φαίνεται «απλό», τότε από κάτω κρύβονται άλλα, που δεν είναι καθόλου απλά, και δεν μπορείς να τα δεις. Γι’αυτό πρέπει να πας σε ψυχολόγο.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

75 points
Upvote Downvote

21
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
16 Θέματα σχολίων
5 Απαντήσεις θεμάτων
4 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
17 Συντάκτες σχολίων
Charlotteandi @leaspatatakia Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
seagull
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

comment image

not today...
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

seagull, θέλω κ εγώ ένα τέτοιο, έξω από την πόρτα μου να το βάλω.. μετά θα τολμάνε να χτυπήσουν μόνο ομοϊδεάτες!

seagull
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Σε μεταλλικό πλαίσιο ή χάρτινο; Για να σου πω τιμούλα 😝

not today...
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Δώσε σε μεταλλικό… πληρώνω όσο όσο! 😀

seagull
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Σας έχω στείλει προσωπικό μήνυμα. 🤣

not today...
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

“Τι σημασία έχει το πού κατατάσσεται το δικό σου πρόβλημα στην παγκόσμια κατάταξη προβλημάτων;”

μου πήρε χρόνια να το καταλάβω… ότι η ζωή που ζω είναι δική μου και δεν χρειάζεται να συγκρίνω τα καλά, τα κακά και τπτ γενικά για να μπορώ να πάρω αποφάσεις..

μιμόζα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Θα κάνω έναν παραλλήλισμό από τη δουλειά μου, για να σου δείξω πως δεν έχει σημασία για τον επαγγελματία υγείας πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα για το οποίο θα πας (είμαι οδοντίατρος): σπάει ένα κομματάκι από το μπροστινό σου δόντι την ώρα που τρως ένα τεράστιο κομμάτι σοκολάτας. Είναι λιγάκι αιχμηρό, αλλά κατά τα άλλα δε δημιουργεί κάποιο πρόβλημα. Λες τώρα μην τρώω το χρόνο του οδοντιάτρου για κάτι τόσο μικρό, που ουσιαστικά προκάλεσα και μόνη μου τρώγωντας ΣΟΚΟΛΑΤΑ. Τι θα λέει. Άσε που μπορεί και να κοστίζει. Στη συνέχεια αρχίζεις και πειράζεις συνεχώς το αιχμηρό κομματάκι με τη γλώσσα.… Διαβάστε περισσότερα »

snowflake
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πίστευα ακριβώς το ίδιο! Ώσπου δεν μπορούσε να μου ανακουφίσει τίποτα τον πόνο και λέω ας δοκιμάσω κι εκεί. Για την ιστορία, μπήκα μέσα στο γραφείο και έκλαιγα ακόμα κι όταν με ρωτούσε πως με λένε (!), τι δουλειά κάνω κοκ! Σε τέτοια κατάσταση είχα φτάσει. Να πας τώρα. Είναι η ζωή σου και θες βοήθεια για ένα θέμα που σε απασχολεί, κάντο για σένα. Ο καθένας άλλωστε κουβαλάει τα δικά του βάρη, αυτό δεν έχει να κάνει με εσένα!

Ιζόλδη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Αν δεν ήταν σοβαρό, δε θα βασανιζόσουν για 9 μήνες. Στα πόσα χρόνια γίνεται σοβαρό;

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Το ότι δεν μπορείς να το διαχειριστείς σημαίνει ότι κάτι κρύβεται από κάτω. Δεν είναι απλά ένας έρωτας χωριά ανταπόκριση. Κάτι σημαίνει που είσαι όπως είσαι. Να πας και να παραπας και μην το σκέφτεσαι ούτε λεπτό.

Cycling in the rain
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Παλιότερα έκανα παρέα με μια κοπέλα (χαθήκαμε με τα χρόνια). Την κοπέλα αυτή ανέκαθεν τη θεωρούσα ‘παρτακια’ χωρίς συναισθηματική νοημοσύνη. Κάποια στιγμή η αδερφή της παρουσίασε ενα παρά πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας από αυτά που σε κάνουν να αναρωτιεσαι για την αδικία της ζωής απέναντι στους νέους.Βρεθηκαμε για έναν καφέ και με ρώτησε τι κάνω. Σήκωσα τους ώμους του στυλ, τώρα τι να σου λέω για τα δικά μου. Μου είπε “cycling ο κάθε άνθρωπος έχει τα προβλήματα του. Δε θα συγκρίνουμε ποιανού το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο. Από τη στιγμή που επιρεαζεται η καθημερινότητα σε μεγάλο βαθμό λόγω ενός προβλήματος… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

1. Αφού δεν είναι σοβαρό γιατι δεν το λύνεις μόνη σου; Γιατι δεν μπορεις. Άρααααααα; Πάμε σε ψυχολόγο. 2. Στο ψυχολόγο τα λέμε όλα γιατί δεν είναι εκεί για νας μας κρίνει, ούτε να μας πει τι πρέπει και τι δεν πρέπει βάζοντας τις πράξεις σου στη ζυγαριά του σωστού και του ηθικού. 3. Το γεγονός ότι ντρέπεσαι να μιλήσεις για ένα τόσο τετριμμένο θέμα όπως ένας έρωτας χωρίς ανταπόκριση ακόμα και σε έναν άγνωστο είναι ένας ακόμη λόγος να τον επισκεφτείς. 4. Όλοι μας έχουμε θελήσει κάποιον που δεν έπρεπε ή δεν μας ήθελε ή δεν ταιριάζαμε ή τελοςπαντων… Διαβάστε περισσότερα »

_the_queen
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα, όπως θα ήταν και κάτι άλλο για κάποιον που ίσως εσύ να μην το θεωρούσες σοβαρό. Εφόσον κάνει δύσκολη την καθημερινότητα σου είναι σοβαρότατο και να πας γρήγορα. Τα ερωτικά/συναισθηματικά προβλήματα καθορίζουν πολλές φορές όλη μας τη ζωή σε βάθος χρόνου οπότε αν δεν τα παίρνουμε υπόψιν ως καθοριστικά αργότερα που θα έχουν γίνει ένα βουνό θα είναι πιο δύσκολο να τα λύσουμε.

Επίσης όταν πας καλό είναι να δεις και το γιατί κρίνεις τον εαυτό σου τόσο πολύ σύμφωνα με τους άλλους, σε σημείο που να επηρεάζει την αντίληψή σου.

patatakia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Έχω φάει ώρα (και 50ευρω) στην ψυχολόγο να ωρύωμαι γιατί μου πήραν τη σειρά στην ουρά, γιατί δε σταματάνε να περάσω με πράσινο στη διάβαση, γιατί ο κόσμος κυκλοφορεί στα μέσα άπλυτος και βρωμάει κι άλλα τέτοια. Και δεν ντρέπομαι καθόλου γιατί είχα γίνει κόκκινη απ’τα νεύρα εκείνη τη μέρα και ή που θα έτρωγα τα σωθικά μου ή που θα την πλήρωνε άδικα κανένας άλλος.

Πήγαινε πες τα παιδί μου να ξαλαφρώσεις και μην κάθεσαι να υποφέρεις! Και να θυμάσαι ότι τα ερωτικά είναι απ’τα πιο συνηθισμένα θέματα που ακούνε οι ειδικοί.

leas
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Ε θα γράψω τον συνειρμό μου για το πράσινο φανάρι που είπες στην ψυχολόγο. Είμαι στο ντιβάνι, κάπου στους δύο τελευταίους μήνες πριν το τέλος της ανάλυσης μου. Έχω γίνει κόκκινη από τα νεύρα, όπως γράφεις κι εσύ, λέγοντας του: καλά τι έχουν πάθει οι οδηγοί, τώρα που ερχόμουν είμαι στο φανάρι, μπροστά μου δύο τρία αυτοκίνητα έτοιμοι να στρίψουμε δεξιά στον κάθετο δρόμο μόλις ανάψει το πράσινο. Και ανάβει και βλέπω τους μπροστινούς να σταματάνε ακριβώς στη διασταύρωση και να κοιτάζουν αριστερά στον δρόμο και μετά να στρίβουν και έχουν καθυστερήσει όλο το φανάρι και τι κοιτάς ρε φίλε,… Διαβάστε περισσότερα »