Αγαπητή «Α, μπα»: Δεν ξέρω τι θέλω από τη ζωή μου

Νιώθω τρομερή ανασφάλεια και πίεση από παντού

Καλησπέρα, είμαι 28 χρονών δουλεύω στην οικογενειακή επιχείρηση όπου περνώ όλη την ημέρα μου. Έχω σπουδάσει χωρίς να έχω καταφέρει να πάρω πτυχίο, μου έχει μείνει ένα μάθημα για οποίο δυστυχώς δεν κάνω κάτι ουσιαστικό για να το περάσω. Αν με ρωτήσεις τι θέλω από τη ζωή μου, ποια είναι τα όνειρα κι οι στόχοι μου ή τι θα με έκανε ευτυχισμένη η απάντηση μου θα ήταν.. Δεν ξέρω. Νιώθω πιεσμένη από παντού. Στην οικογενειακή επιχείρηση μένω τον περισσότερο χρόνο μόνη κι ως ευχαριστώ ακούω .. Είσαι ανίκανη που δεν θες να κάνεις κάτι να αλλάξεις τη ζωή σου, είσαι ανίκανη που είσαι ικανοποιημένη με τη ζωή που κάνεις.. Από τη φύση μου είμαι ένα άτομο τρομερά ανασφαλή, χωρίς αυτοπεποίθηση και ανέκαθεν πιστεύω πως δεν αξίζω και πολλά(είναι βλέπεις κι ο τρόπος /περιβάλλον που μεγαλώνει κανείς). Παρόλο που αντιλαμβάνομαι το ποσό τοξική είναι όλη αυτή η κατάσταση για εμένα, νιώθω τρομερή ανασφάλεια να τα παρατήσω όλους κι όλα (οικονομική αλλά και συναισθηματική ανασφάλεια) και να ξεκινήσω τη ζωή μου από το μηδέν. Είμαι σε απόγνωση..

Ιουλία

Η λύση σου δεν είναι να τα παρατήσεις όλους και όλα για να ξεκινήσεις την ζωή σου από το μηδέν. Η λύση που έχεις, και είναι η μοναδική που έχεις, είναι να πας σε ψυχολόγο. Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια, και πολύς χρόνος, αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

44 points
Upvote Downvote

15
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
10 Θέματα σχολίων
5 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
13 Συντάκτες σχολίων
a girl on the morning traintrailblazerAmat EurpapiaΣκιάς όναρ άνθρωπος Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Και μαζί με τον ψυχολόγο πέρασε και αυτό το ερμο το μάθημα να πάρεις πτυχίο. Κρίμα είναι να αφήσεις τόσο κόπο να πάει χαμένο. Και ένα πτυχίο θα σου είναι πολύ χρήσιμο αν το πάρεις απόφαση να φύγεις.

Elda
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Συμφωνώ απόλυτα. Αφού είναι τόσο κοντά στο πτυχίο, το καλύτερο θα ήταν να διαβάσει το μάθημα μεθοδικά, και με κάποιο ιδιαίτερο αν χρειαστεί, να πάρει το χαρτί και να φύγει κάπου, όπου να ναι, γιατί αν τα παρατήσει και μείνει κολλημένη στην οικογενειακή επιχείρηση και με τέτοιους γονείς, καλά ξεμπερδέματα. Και κάτι άλλο, αγαπητή ερωτώσα. Την οικογενειακή επιχείρηση δες τη ως μία δουλειά που σου δίνει προϋπηρεσία και όχι ως καθήκον. Των γονιών σου είναι κι εσύ είσαι υπάλληλος. Η καλύτερη γι’ αυτούς μάλιστα. Δουλεύεις κανονικά και κάνεις σπουδές που είχες επιλέξει για κάποιο λόγο, ίσως για να κάνεις κάτι… Διαβάστε περισσότερα »

Σκιάς όναρ άνθρωπος
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Δεν είσαι η μόνη. Δεν ξέρω αν αυτό σε βοηθάει κάπως, για εμένα – καμιά φορά – είναι μια μικρή παρηγοριά, ότι δεν παλεύω μόνη μου. Έχω πτυχίο και μεταπτυχιακό αλλά εδώ δεν υπάρχουν δουλειές για το αντικείμενό μου. Δεν έχω χρήματα να πάω έξω και για γραμματειακή υποστήριξη ζητάνε γνώσεις λογιστικής και τάμα σε μια παρθένα που πέθανε μια νύχτα με φεγγάρι, δίπλα σε ματωμένο ποταμό από όπου πίνουν νερό μονόκεροι. Επίσης, δεν υπάρχουν χρήματα για ψυχολόγο και εδώ που είμαι δεν υπάρχει κέντρο ψυχικής υγείας.

a girl on the morning train
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Γνωριζω από πρώτο χερι πόσο δυσκολο είναι να βγεις έξω πρώτη φορά μην έχοντας τιποτα στην ακρη, αλλά θέλω να σου πω πως γίνεται. Εχω πολλα παραδείγματα ανθρώπων που το έκαναν και ήταν μια σανίδα σωτηρίας για να αρχίσουν να φτιάχνουν τη ζωή τους. Κακά τα ψέματα, τα χρήματα χρειάζονται για να πάρεις μια ανάσα και να οργανωθείς πολλές φορές. Και χρειάζονται διπλα αν έχεις ανάγκη και από βοήθεια ειδικού, που πως να μην έχεις όταν περνάς δύσκολα και βλεπεις πολλά από τα όνειρα σου να φαντάζουν αδύνατα και να μπαίνεις σε ένα φαύλο κύκλο. Προφανώς δε λέω οτι το… Διαβάστε περισσότερα »

Σκιάς όναρ άνθρωπος
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Όμορφο ψευδώνυμο, σα να με βάζει αμέσως σε ένα βιβλίο!

Έτσι είναι για τα χρήματα και το φαύλο κύκλο, συμφωνώ απολύτως! Σίγουρα δε θεωρώ το εξωτερικό μονόδρομο, θα ήθελα όμως να έχω την εμπειρία για 2-3 χρόνια, όχι παραπάνω. Επιπλέον, πιστεύω ότι ακόμα διακατεχόμαστε από σύνδρομα επαρχιωτισμού και ένας εργοδότης θα το έβλεπε με καλό μάτι, ακόμα και αν δεν ήταν αυστηρά στο αντικείμενο της εταιρίας/επιχείρησης. Το έχω σκεφτεί συνδυαστικά με ένα δεύτερο μεταπτυχιακό ίσως ή διδακτορικό, το βρίσκω πιο εύκολο, ωστόσο ξαναγυρνάμε στο οικονομικό κομμάτι και στο φαύλο κύκλο.

a girl on the morning train
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Το ψευδώνυμο είναι όντως βιβλίο, χαχα. Στο θέμα τώρα, μπορείς να κάνεις αιτήσεις για δουλειά και από εκεί που είσαι. Υπάρχουν πολλά εργαλεία για να σε βοηθήσουν σ’αυτό. Δεν ξέρω και το αντικείμενο σου να σου απαντήσω πιο συγκεκριμενα. Πάντως στην Αγγλία που είμαι εγω, η μία από τις συγκατοίκους μου δε μιλάει καν αγγλικά και η κοπέλα δουλεύει full time σε ένα κατάστημα ως βοηθός πωλητή και παίρνει το βασικό που είναι περίπου 1400. Δε σου λέω πως θα κάνεις βασιλική ζωη, αλλά είναι μια αρχή για να συντηρηθείς μέχρι να βρείς κάτι στον τομέα σου. ΥΓ.: Δυστυχώς συμφωνώ… Διαβάστε περισσότερα »

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Κληρώνει ψυχολόγο φουλ σήμερα. Ευκολάκια.

Θεριό
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ε καλά, εκκλησία ληστεύεις τώρα. Κάθε μέρα κληρώνει ψυχολόγο, διαρκείας θα μοιραστούν σε λίγο.

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Σταμάτα να ακούς την οικογένειά σου, βρήκανε τώρα που χρωστάς ένα μάθημα και το έχουν αναγάγει σε στάση ζωής, ότι σε χαρακτηρίζει και σε ορίζει ως άχρηστη, λες και δεν μετράνε όλα τα άλλα μαθήματα που πέρασες.
Όταν τέτοια επίθεση έρχεται απο δικούς αου ανθρώπους, δεν έιναι μόνο απογοητευτικό, αλλά και μόνο η έκπληξη ότι κάποιος που τάχα σε αγαπά φέρεται τόσο βάναυσα, σε παραλύει.

Po the Panda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Έχοντας μεγαλώσει με έναν πατέρα που δεν είναι ευχαριστημένος με τίποτα απο όσα κάνω, ακόμα κι αν κάνω κάτι που πρότεινε ο ίδιος, θα σου πω μόνο ενα πράγμα: Επειδή η συμπεριφορά της οικογένειάς μας σπανίως αλλάζει, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε τον τρόπο αντιμετώπισης τους. Μετά απο πολλά πειράματα και πολλούς καβγάδες, σε έναν απο τους οποίους γύρισε και μου είπε: “Μεγάλος άνθρωπος είμαι, δεν γίνεται να αλλάξω μυαλά σε αυτή την ηλικία”, κατέληξα οτι το καλύτερο για εμένα είναι να τον αφήνω να λέει οτι θέλει και μετά να αγνοώ πλήρως τη γνώμη του,… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Αναρωτιέμαι γιατί δεν δίνεις αυτό το ρημάδι το μάθημα που σε χωρίζει από το πτυχίο σου ? Μήπως κατά βάθος δεν θέλεις να διαψεύσεις αυτούς που σε χαρακτηρίζουν ανίκανη ? Επίσης μήπως κατά βάθος φοβάσαι να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου ? Είσαι μπλοκαρισμένη και μόνο ένας ψυχολόγος θα καταφέρει να σε ξεμπλοκάρει.

Kritikothessalonikia
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Νομίζω η γράφουσα είναι πολύ πελαγωμενη.. Τά έχω περάσει είναι τά αποτελέσματα της οικογενειακής επιχείρησης πάνω τής!Αυτό το πτυχίο όμως δεν είναι και τόσο μακριά , ένα μάθημα είναι! Σίγουρα οι γονείς και το περιβάλλον είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο του πελαγωματος, αλλά χρειάζεσαι οπωσδήποτε ψυχολογική υποστήριξη από επαγγελματία κορίτσι μου για να δουλέψεις αυτά τα απαράδεκτα σχόλια και την επίδραση που έχουν πάνω σου και να μπορέσεις να αισθανθείς καλύτερα και να βρεις κίνητρο νά αλλάξεις τή ζωή σου …

Amat Eur
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μια ιδέα : εφόσον είσαι ακόμη φοιτήτρια, γιατί δεν διερευνάς το ενδεχόμενο κάποιου προγράμματος Erasmus; Είτε για σπουδές, είτε ακόμα καλύτερα για πρακτική άσκηση; Στην δική μου σχολή υπήρχαν και άλλα προγράμματα πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό, αν βρίσκεσαι σε σχολή με περιορισμένες διαθέσιμες θέσεις Erasmus. Το να έχεις μια υποτροφία και να βρεις μια πρακτική που θα σε πληρώνει μπορεί να καλύπτει μια χαρά τα έξοδα σου, αν και όχι παντού, θέλει λίγο ψάξιμο, αλλά σε χώρες όπως πχ Ισπανία η Πορτογαλία μπορείς να καλύπτεις μια χαρά τα έξοδα σου. Και αποτελεί και μια εύκολη μετάβαση στο να εργαστείς έξω… Διαβάστε περισσότερα »

papia
Επισκέπτης
Συμμετέχων
papia

Χωρίς να αμιφισβητώ τη δυσκολία της κατάστασης, αν έχεις πιεστεί πολύ και δεν αντέχεις άλλο διάβασμα, ένα μάθημα και σε ένα χρόνο βγαίνει αν διαβάζεις 5 σελίδες τη μέρα. Δεν είναι όλα τα μαθήματα ίδια, αλλά αν αγχώνεσαι πολύ, μπορείς να το κάνεις πιο αργά, απο το να άφηνες το πτυχίο ώντας τόσο κοντά.

trailblazer
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μόνο εμένα μου έκατσε ανάποδα το “ανασφαλή άτομο”;