Αγαπητή «Α, μπα»: Να πάμε μαζί σε ψυχολόγο να σώσουμε ότι σώζεται;

Η να λύσω τα θέματα μου μόνη μου;

Αγαπητή Α, μπα βρίσκομαι σε μια εξαρτητικη σχέση. Δεν ξέρω αν μιλούν τα συμπλεγματα μου αυτή τη στιγμή αλλά αλήθεια δε θέλω να χάσω αυτό το άτομο από τη ζωή μου. Συνειδητοποιησα ότι έχω αρκετά αλυτα θέματα τα οποία με κάνουν δύσκολη στη σχέση και αυτό που φαντάζομαι είναι ότι τα δικά μου αλυτα με τα δικά του αλυτα δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα με αποτέλεσμα στο τέλος αν και υπάρχουν δυνατά συναισθήματα να καταπιεζομαστε και να βγάζουμε το χειρότερο εαυτό ο ένας του άλλου. Άντε πες έχω πλεονέκτημα γιατί το κατάλαβα αυτό. Τι κάνουμε τώρα; πάμε μαζί σε ψυχολόγο να σώσουμε ότι σώζεται ή να πάρω το χώρο και το χρόνο μου να λύσω τα θέματά μου πριν μπλεξω ξανά σε σχέση με άλλο άτομο

-Nothing breaks like a heart

Όντως δεν έχεις σκεφτεί να πας σε ψυχολόγο για τον εαυτό σου, ή θεωρείς αυτονόητο αυτό το βήμα και δεν το αναφέρεις καν;

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

27 points
Upvote Downvote

10
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
6 Θέματα σχολίων
4 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
9 Συντάκτες σχολίων
bittergirlYvonneacantholimonJenny BarnesXthesini Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Mirka Janic
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Είμαι σε μια σχέση εξαρτητικη και σκέφτομαι να πάρω την εξάρτηση μου και να πάμε μαζί να λύσουμε το θέμα της εξάρτησης. Χμμμ…για αρχή θα έλεγα να πας μόνη σου.

Yvonne
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Στην αρχή πας μόνος σου αλλά μετα αυτό ακριβώς πρέπει να γίνει (εαν το θέλουν και το συνειδητοποιούν και οι δυο οτι υπάρχει θέμα), παίρνεις την εξάρτησή σου απο το χερτι και πάτε μαζί. Φαντάζομαι επειδή είναι δύναμικο σύστημα επηρεάζει ο ένας τον άλλο.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Καταπιέζεστε και βγάζετε το χειρότερο εαυτό του άλλου, αλλά είναι εξαιρετική η σχέση. Χμμμμμ. *τρίβει μούσι*

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

… και μόλις διαπίστωσα ότι δεν ξέρω να διαβάζω.

acantholimon
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Όχι,καλά διάβασες.Αλλά χωρίς να το γράφει.Είναι ο συνειρμός πια.”Εξαιρετική σχέση,περνάμε πολύ καλά,υπάρχει σεβασμός,συνεννόηση,είναι καλό παιδί αλλά”.Το γνωστό.Και δε θέλουν να χωρίσουν.Για να μην παρεξηγηθώ και νομίζει το πρόσωπο της ερώτησης,ότι κοροϊδεύω,αν και συνηθισμένο αυτό το θέμα,για εκείνον που το ζει είναι πάντα σοβαρό κι ως τέτοιο το βλέπω κι αυτή τη φορά.

Xthesini
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Μα δεν είπε η κοπέλα ότι είναι εξαιρετική η σχέση, εξαρτητική είπε. Αναγνωρίζει το πρόβλημα αλλά δεν είναι σίγουρη πώς ακριβώς να το χειριστεί. Για μένα το ότι βλέπει την κατάσταση καθαρά είναι ένα θετικό βήμα τουλάχιστον, μια αρχή ώστε να μην βουλιάξει ακόμα βαθύτερα.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Δυνατά συναισθήματα δε σημαίνει σε κάνω να πονάς πολύ επειδή σε αγαπάω πολύ. Με λυπεί που αρκετές γυναίκες περιγράφουν τόσο σοβαρά προβλήματα και δικαιολογούν την ύπαρξη της σχέσης τους στη βάση των δυνατών συναισθημάτων.

Hatshepsut
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Πηγαίνε μόνη σου για να βοηθήσεις τον εαυτό σου, περιγράφεις τις συνεδρίες σα να είναι κάτι πολύ απλό που θα σε φέρει τσακ-μπαμ στο αποτέλεσμα, ομώς δεν είναι έτσι, θα πρέπει να δουλέψεις πολύ και στα σημεία θα είναι επώδυνο.

bittergirl
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Χώρισα από γάμο σε εξαρτητική σχέση (ο πρώην σύζυγος δεν ήθελε να επισκεφτούμε σύμβουλο γάμου) κι εδώ και δυο χρόνια είμαι σε ψυχοθεραπεία για να δω τα βασικά μου ζητήματα. Πλέον νιώθω έτοιμη για να συνδεθώ σε μια καινούρια γνωριμία, έχοντας όμως πάντα στο νου την εξαρτητική μου φύση. Σίγουρα μην το αφήσεις στον αυτόματο, μέχρι να βρεις τον επόμενο

Jenny Barnes
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Jenny Barnes

Καλά, το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Ξεκίνα εσύ πρώτα θα έλεγα.