Τα σημάδια στο πρόσωπο μου είναι το χαρακτηριστικό μου

To Νιγηριανό μοντέλο προκαλεί τα στερεότυπα σχετικά με τις τομές στο πρόσωπο των γυναικών της Αφρικής

Η Adetutu Alabi χρησιμοποιεί τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης στοχεύοντας στη συνειδητοποίηση και στην αλλαγή της αφήγησης της ιστορίας των ανθρώπων που φέρουν τα σημάδια της φυλής και της ταυτότητας τους στο πρόσωπο.

Ο σκαριφισμός αποτελεί ένα αιώνιο παραδοσιακό τελετουργικό των φυλών της Αφρικής- παρόλο που δεν περιορίζεται μόνο στη συγκεκριμένη ήπειρο- που λειτουργεί ως μέσο προσδιορισμού της εθνότητας. Επίσης πολλά σημάδια είναι συνδεδεμένα με θρησκευτικές και διάφορες πνευματικές συνήθειες, με τη κοινωνική θέση ενώ κάποια αποτελούν απλά διακοσμητικά σημάδια.

Η Adetutu έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία στα social media που ονομάζεται #tribalmarkschallenge με πολύ κόσμο να υποστηρίζει αυτή την κίνηση. Η Rihanna  πρόσφατα της έκανε αίτημα φιλίας και την ακολουθεί στο ινσταγκραμ.

To μοντέλο υποστηρίζει την απαγόρευση αυτής της πρακτικής- χάραξης ουλών στο πρόσωπο- σε περιπτώσεις που γίνονται χωρίς συναίνεση και στα μικρά παιδιά. Στόχος της είναι η διατήρηση αυτής της παράδοσης μόνο με την συνειδητή απόφαση του ατόμου.

«Αυτή είμαι εγώ. Μπορείς να είσαι ότι αισθάνεσαι και επιθυμείς. Μην αφήνεις τα σημάδια σου να σε κάνουν να νιώθεις άσχημα. Δεν θα άλλαζα τα σημάδια μου ούτε για όλα τα λεφτά του κόσμου»

 

in

Αξιολογήστε το άρθρο

12 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
  Εγγραφείτε  
Ειδοποίηση για