Ξεκινάει το Σαββατοκύριακο αύριο, ο καιρός έχει αρχίσει να ανοίγει αλλά εμείς εξακολουθούμε να είμαστε κλεισμένοι μέσα. Μην πτοείστε, είμαστε όλοι μαζί σε αυτό.
Μιας και οι περιορισμοί κυκλοφορίας είναι ακόμα πολύ αυστηροί και οι ώρες που περνάμε στα σπίτια μας πολλές, το μαγείρεμα είναι σχεδόν μονόδρομος και σας διαβεβαιώνω πως είναι άκρως αγχολυτικό.
Τι θα λέγατε για μια πανεύκολη , πεντανόστιμη, μυρωδάτη και κυρίως οικονομική συνταγή; Εγώ θα έλεγα ναι, οπότε πες και εσύ και η απόφαση σου θα σε αποζημιώσει. Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι απλά, λιττά και απέριττα. Κριθαράκι, βούτυρο, λεμόνι και κατσικίσιο τυρί. Πάμε.
Μανεστράκι με λεμόνι, κατσικίσιο τυρί και βασιλικό
Σε μία φαρδιά κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζουμε το κριθαράκι και το τοστάρουμε ανακατεύοντας συνέχεια για να μην καεί. Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα προσθέτουμε 250ml περίπου νερό, αλάτι-πιπέρι και ανακατεύουμε. Μόλις το κριθαράκι «πιει» το νερό, προσθέτουμε κι άλλο νερό σιγά σιγά ανακατεύοντας. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι το κριθαράκι να είναι βρασμένο al dente.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λεμόνι με τον βασιλικό και το τυρί, το βούτυρο το τριμμένο κάρδαμο και ανακατεύουμε μέχρι το βούτυρο να λιώσει και το μανεστράκι να «δέσει». Τσεκάρουμε για αλάτι- πιπέρι, το αφήνουμε να ξεκουραστεί 1´ και σερβίρουμε.
*Προσθέτοντας σιγά σιγά το νερό και όχι με τη μια, βοηθάμε το μανεστράκι να χυλώσει καλύτερα και ελέγχουμε απόλυτα την πυκνότητα του.
*Αντί για κατσικίσιο τυρί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φέτα που ταιριάζει επίσης υπέροχα.
Περιμένω με ανυπομονησία τις φωτογραφίες με τα πιάτα σας!
Αν σας αρέσουν οι συνταγές της Μαρίνας, ακολουθήστε την στο instagram!
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News
Το μωρό πάει καλύτερα με βούτυρο… σόρρυ 🤣
Θα φαγωθεί πριν προλάβω να πάρω φωτό 😋
Ευχαριστώ πολύ! Διατροφολόγος δεν είμαι για να έχω εμπεριστατωμένη άποψη για τις διατροφικές τους αξίες, αλλά εγώ θα προτιμούσα το ελαιόλαδο κυρίως για λόγους οικονομικούς και ευκολίας. Βέβαια το βούτυρο κλαριφιέ αντέχει σε υψηλότερες θερμοκρασίες και καίγεται πολύ πιο δύσκολα, οπότε παίζει ρόλο και τι θέλεις να μαγειρέψεις. Για παράδειγμα αν ήθελα να τηγανίσω αυγά θα χρησιμοποιούσα ελαιόλαδο ενώ για σνίτσελ βούτυρο κλαριφιέ. Το ηλιέλαιο το απορρίπτεις; Είναι ιδανικό θα έλεγα για τηγάνισμα και λιγότερο βαρύ από το κλαριφιέ.