in

Μανεστράκι με κατσικίσιο τυρί, λεμόνι και βασιλικό

Γρήγορη, εύκολη και οικονομική συνταγή για το Σαββατοκύριακο

Γρήγορη, εύκολη και οικονομική συνταγή για το Σαββατοκύριακο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

pexels engin akyurt 2531189

Ξεκινάει το Σαββατοκύριακο αύριο, ο καιρός έχει αρχίσει να ανοίγει αλλά εμείς εξακολουθούμε να είμαστε κλεισμένοι μέσα. Μην πτοείστε, είμαστε όλοι μαζί σε αυτό.

Μιας και οι περιορισμοί κυκλοφορίας είναι ακόμα πολύ αυστηροί και οι ώρες που περνάμε στα σπίτια μας πολλές, το μαγείρεμα είναι σχεδόν μονόδρομος και σας διαβεβαιώνω πως είναι άκρως αγχολυτικό.

Τι θα λέγατε για μια πανεύκολη , πεντανόστιμη, μυρωδάτη και κυρίως οικονομική συνταγή; Εγώ θα έλεγα ναι, οπότε πες και εσύ και η απόφαση σου θα σε αποζημιώσει. Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι απλά, λιττά και απέριττα. Κριθαράκι, βούτυρο, λεμόνι και κατσικίσιο τυρί. Πάμε.

Μανεστράκι με λεμόνι, κατσικίσιο τυρί και βασιλικό

Υλικά που θα χρειαστείτε για 4 άτομα
1 πακέτο κριθαράκι
2 λεμόνια
100-150 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί
100 γραμμάρια κρύο βούτυρο σε κύβους
Μερικά φύλλα βασιλικού
μισό κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο τριμμένο (προαιρετικά)
Σε ένα μπολ βάζουμε το ξύσμα από τα δυο λεμόνια και το χυμό από το ένα. Προσθέτουμε τριμμένο το κατσικίσιο τυρί και τα φύλλα βασιλικού κομμένα ζουλιέν και το αφήνουμε στην άκρη.

 

Σε μία φαρδιά κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζουμε το κριθαράκι και το τοστάρουμε ανακατεύοντας συνέχεια για να μην καεί. Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα προσθέτουμε 250ml περίπου νερό, αλάτι-πιπέρι και ανακατεύουμε. Μόλις το κριθαράκι «πιει» το νερό, προσθέτουμε κι άλλο νερό σιγά σιγά ανακατεύοντας. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι το κριθαράκι να είναι βρασμένο al dente.

 

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λεμόνι με τον βασιλικό και το τυρί, το βούτυρο το τριμμένο κάρδαμο και ανακατεύουμε μέχρι το βούτυρο να λιώσει και το μανεστράκι να «δέσει». Τσεκάρουμε για αλάτι- πιπέρι, το αφήνουμε να ξεκουραστεί 1´ και σερβίρουμε.

 

 *Προσθέτοντας σιγά σιγά το νερό και όχι με τη μια, βοηθάμε το μανεστράκι να χυλώσει καλύτερα και ελέγχουμε απόλυτα την πυκνότητα του.

 

*Αντί για κατσικίσιο τυρί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φέτα που ταιριάζει επίσης υπέροχα.

 

 Περιμένω με ανυπομονησία τις φωτογραφίες με τα πιάτα σας!

 

Αν σας αρέσουν οι συνταγές της Μαρίνας, ακολουθήστε την στο instagram!

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

3 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
κόκκινο αυγό
κόκκινο αυγό
3 χρόνια πριν

Το μωρό πάει καλύτερα με βούτυρο… σόρρυ 🤣

κόκκινο αυγό
κόκκινο αυγό
3 χρόνια πριν

Θα φαγωθεί πριν προλάβω να πάρω φωτό 😋