in

Η Ρένα απαντά: Πώς αποκτάς τα περίφημα “ενδιαφέροντα”;

Οι άνθρωποι που δεν μιλάνε πολύ είναι καταδικασμένοι σε αιώνια δυσμένεια;

Οι άνθρωποι που δεν μιλάνε πολύ είναι καταδικασμένοι σε αιώνια δυσμένεια; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

76 2 04 article

Τα ενδιαφέροντα δεν σε κάνουν πιο ενδιαφέρουσα, είναι για την δική σου ικανοποίηση. Το φλερτ από την άλλη υπακούει σε κώδικες.

_________________

Η ιστορία της Lou όπως την ξεχώρισα σήμερα.

Πώς αποκτάς τα περίφημα “ενδιαφέροντα” ώστε να γίνεις ενδιαφέρουσα προσωπικότητα και πιο θελκτική για ανεύρεση γκόμενου, που δεν ξέρω για σας, αλλά από την πανδημία και μετά δεν κουνιέται φύλλο.

Οι άνθρωποι που δεν μιλάνε πολύ, που δεν μπορούν, δεν ξέρουν πώς να αρχίζουν και να κρατάνε μια συζήτηση αέναα περί ανέμων, υδάτων κλπ, αυτό το εκπληκτικό χάρισμα που έχουν κάποιοι άλλοι που το εντελώς trivial το παρουσιάζουν σαν εποποιια, το διανθίζουν με αστραπές χιούμορ και λεκτικής χάρης και μαγνητίζουν τους συνομιλητάς, είναι καταδικασμένοι σε αιώνια δυσμένεια;;

Γιατί τώρα δεν νομίζω ότι αν αρχίσεις πχ sup και δημιουργική γραφή ξαφνικά θα μεταμορφωθεί ο χαρακτήρας σου. Κανω λάθος;

ΑΠΟ ΤHΝ – Λου

_________________
Ας οργανώσουμε τη συζήτηση.

Υπάρχει ένα μπέρδεμα, αλλά κι ένα λογικό άλμα. Από τη μία η κοινωνική ικανότητα, που περιλαμβάνει το chit chat, την ψιλοκουβέντα· κι από την άλλη τα ενδιαφέροντα, τα χόμπις.

Η πρώτη κατηγορία δεν απαιτεί γνώσεις, ή ψαγμένες απόψεις, αλλά μάλλον μια κοινωνική ευχέρεια κι ικανότητα στο να διατηρούμε την λεκτική κι εξωλεκτική επικοινωνία με τον απέναντι άνθρωπο. Αυτό είναι σε κάποιους έμφυτο, επειδή είναι αλλέγκροι χαρακτήρες, ή εκ φύσεως εξωστρεφείς, ή είναι εκφραστικοί κι επομένως αντανακλούν με την γλώσσα του σώματος την διάθεση του απέναντι και προσαρμόζονται σε αυτήν. Και τίποτα δεν είναι πιο ελκυστικό στην επικοινωνία μας από κάποιον που προσαρμόζεται στις καταστάσεις και σου βγαίνει πάντοτε ένα βήμα πριν από την εξέλιξη.

Αυτή η ικανότητα πάντως δουλεύεται, μαθαίνεται, με διάβασμα βιβλίων αυτοβοήθειας, με εξάσκηση με τον καθρέφτη και με τον περίγυρό μας, πάντως εξασκείται και βελτιώνεται. Μπορείς να μιλάς για τον καιρό και να δημιουργείς αυτό το ζεστό συναίσθημα ότι μοιράστηκες κάτι με κάποιον άλλο. Στην ουσία και το φλερτ την ίδια αρχή ακολουθεί!

Τα ενδιαφέροντα από την άλλη δεν είναι κοινωνικώς διαδραστικά απαραιτήτως. Ας πούμε, ενδιαφέροντα όπως η συγγραφή, η μουσική προπόνηση σε κάποιο όργανο, ο μοντελισμός, και τόσα άλλα, πραγματοποιούνται συνήθως κατά μόνας. Μπορείς βέβαια να επικοινωνήσεις σχετικά με αυτά με άλλους, αλλά δεν είναι ότι βοηθούν απαραίτητα την κοινωνική διάδραση ή ανοίγουν απαραιτήτους κοινωνικούς δρόμους που ήταν πριν ερμητικά κλειστοί. Σε κάνουν ενδιαφέρουσα στο μέτρο που εσύ παρουσιάζεις τον εαυτό σου ως ενδιαφέρουσα. Αν πιάσεις τον άλλον μονότερμα, ας πούμε, για το ταξίδι σου στην τροπική ζούγκλα της Μιανμάρ (σαν την συγγραφέα του Εκεί που Τραγουδάνε οι Καραβίδες ή τον συγγραφέα Εμίλιο Σαλγκάρι, με υπεραναλυτικές περιγραφές που δημιουργούν αδημονία και στο τέλος ανία) μάλλον θα κουράσεις αντί να συναρπάσεις. Αυτό εξηγεί πώς άνθρωποι που έχουν ένα σωρό χόμπυ ή ενδιαφέροντα δεν αποτελούν επιθυμητό πόλο έλξης στις παρέες. Σίγουρα θα γνωρίζεις τουλάχιστον ένα τέτοιο άτομο.

Και πάμε τώρα στο λογικό άλμα.

Πιστεύεις ότι με το να γίνεις πιο ενδιαφέρουσα μέσω ενδιαφερόντων θα ελκύσεις ερωτική παρέα, καθώς ζητάς να γίνεις “πιο θελκτική για ανεύρεση γκόμενου” επειδή “δεν κουνιέται φύλλο μετά την πανδημία”. Αχ. Και βαχ.

Κάνε ένα κοινωνικό πείραμα.

Στάσου σε μια στάση λεωφορείου αμίλητη (αν δεν μπορείς εσύ, μια φίλη σου). Φόρα ένα ρούχο που δείχνει ικανή ποσότητα σάρκας, ψηλοτάκουνα, ανέμισε τα μαλλιά σου με νάζι, και παρατήρησε βλέμματα διερχόμενων οδηγών και περαστικών.

Στάσου και σε μια στάση λεωφορείου πιάνοντας ψιλοκουβέντα (αν δεν μπορείς εσύ, μια φίλη σου) με κάποιον που περιμένει, με χαμόγελο, άνεση, ρωτώντας με ενδιαφέρον πόση ώρα περιμένουν, τι χάλια καιρό που έχει αλλά αύριο θα κάνει καλύτερο, ευτυχώς που υπάρχουν τα telematics και βλέπεις τι ώρα περνούν τα οχήματα, ανυπομονείς να φτάσεις σπίτι να δεις την τάδε εκπομπή  κ.ο.κ.

Θα δεις κάτι πολύ ενδιαφέρον!

Στις σύγχρονες ψηφιακές πλατφόρμες όπου όλα κρίνονται σε μια στιγμή, την λεγόμενη πρώτη εντύπωση, η επιλογή φωτογραφίας είναι το πρώτο και βασικότερο. Η συνομιλία το δεύτερο. Αν πιάσεις το ενδιαφέρον με το πρώτο, η συντήρηση ενδιαφέροντος με την συνομιλία είναι πιο εύκολη μετά, ακόμα και χωρίς να αναλύετε την φόρμα της sonata και το αν βολεύει η καντιλίτσα στις δέστρες του ιστιοπλοϊκού. Το  μισό ψήσιμο έχει γίνει και σπάνια ο μέσος άντρας θα απορρίψει γυναίκα που ΗΔΗ του άρεσε από τα λόγια της. Θα πρέπει εκείνη να πετάει μεγάλες κοτσάνες. Κατόπιν, δια ζώσης, θα φανούν κι οι άλλες αρετές σου που θα έχεις την ευκαιρία να εκδηλώσεις την προσωπικότητά σου που είμαι σίγουρη ότι μια χαρά ενδιαφέρουσα είναι. Δεν σημαίνει ότι όποιος κάνει δημιουργική γραφή ή SUP είναι ντε και σώνει πιο ενδιαφέρων ή/και γοητευτικός άνθρωπος άλλωστε. Το’παμε στην αρχή αυτό.

Αν τώρα μιλάμε για γνωριμίες σε μέρη κοινωνικής διάδρασης, εξαρτάται από το πού συναντιέσαι με τα υποψήφια για φλερτ ταίρια. Στο μπαρ και το κλαμπ όλα μένουν εξίσου στην πρώτη εικόνα, αφού λίγα ίπτανται πάνω από την μουσική. Σε ένα κλαμπ ορειβατικών εκδρομών οι συνομιλίες στο τσιπουράδικο μετά την ανάβαση είναι που θα δημιουργήσουν ευκαιρίες για να ξεδιπλώσεις τα προσόντα σου. Μετά από τις αναβατικές σου εμπειρίες κι ικανότητες βεβαίως.

Εύχομαι καλή επιτυχία!

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

4 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Selini
Selini
1 χρόνος πριν

Οι άνθρωποι που δεν μιλάνε πολύ, που δεν μπορούν, δεν ξέρουν πώς να αρχίζουν και να κρατάνε μια συζήτηση αέναα περί ανέμων, υδάτων κλπ, αυτό το εκπληκτικό χάρισμα που έχουν κάποιοι άλλοι που το εντελώς trivial το παρουσιάζουν σαν εποποιια, το διανθίζουν με αστραπές χιούμορ και λεκτικής χάρης και μαγνητίζουν τους συνομιλητάς, είναι καταδικασμένοι σε αιώνια δυσμένεια;;

Εγώ πάλι αυτή την πρόταση την βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ποιητική και γεμάτη χάρη και αν μου πει κάποιος ότι την έγραψε ένας άνθρωπος χωρίς χάρισμα θα έλεγα ότι πέφτει σε αντιφάσεις.

Χάιντι
Χάιντι
1 χρόνος πριν

1) Οι άνθρωποι που δεν μιλάνε πολύ βρίσκουν αυτούς που μιλάνε περισσότερο και επέρχεται έτσι μια ισορροπία στη σχέση γιατί ο ένας βρίσκει έναν πρόθυμο ακροατή να ξεδιπλωθεί και ο άλλος δεν χρειάζεται να βγει από τα νερά του κάνοντας υπερπροσπάθεια αλλά παίρνει ώθηση από τη φωτιά και την ενέργεια του άλλου και συμμετέχει. 2) Η εύρεση χόμπυ με μόνο σκοπό την εύρεση συντρόφου είναι λάθος. Βρίσκω ένα χόμπυ που μ’αρέσει δοκιμάζοντας διάφορα και αφού γουστάρω πολύ κάτι τότε η πιθανότητα να γνωρίσω κάποιον παίζοντας τέννις ή κάνοντας αγγειοπλαστική αυξάνεται σίγουρα αλλά το κέρδος πάνω απ’ όλα είναι προσωπικό γιατί… Διαβάστε περισσότερα »

TheRoofisOnFire
TheRoofisOnFire
1 χρόνος πριν

Συμφωνώ με τη @Selini κι εμένα μου άρεσε πολύ ο λόγος σου! Αν χαμογελάς και πού και πού όταν μιλάς, ή έχεις ζεστό ή έστω ευθύ βλέμμα και δε συνοφριώνεσαι πολύ (προσωπικά δεν τρελαίνομαι για τους ανθρώπους που με αγριεύουν στον τρόπο τους), θα μου άρεσε νομίζω πολύ να σε ακούω να ξετυλιγεις τις λεξιλογικες και συντακτικές επιλογές σου… Τώρα, με έκανες να συνειδητοποιήσω ένα επίτευγμα μου, που ξεκινά από πολλά χρόνια πίσω. Εγώ το λοιπόν είμαι ένας τέτοιος άνθρωπος που περιγράφεις, όταν δεν κοιλοπονω ή δεν είμαι στραβωμενη έχω μια γοητεία κοινωνικα, θα έλεγα, ή τελοσπαντων μου ειναι εύκολο… Διαβάστε περισσότερα »

Τελευταία επεξεργασία 1 χρόνος πριν από TheRoofisOnFire
Εντάξει λοιπόν...
Εντάξει λοιπόν...
1 χρόνος πριν

Οι άνθρωποι που δεν μιλούν πολύ συνήθως έχουν τη δυνατότητα της παρατήρησης, που μέσω αυτής έχουν την ευκαιρία να κάνουν καίριες ερωτήσεις, δείχνοντας ενδιαφέρον προς τον συνομιλητή τους. Έχω την εντύπωση ότι με αυτόν τον τρόπο διατηρείται περισσότερο ο διάλογος, απ’ ό,τι αν απλώς περιαυτολογούσαν.

Τελευταία επεξεργασία 1 χρόνος πριν από Εντάξει λοιπόν...