Τι διάβασαν και είδαν οι αναγνώστες μας την εβδομάδα που πέρασε

Όλα όσα τους άρεσαν, τους ταρακούνησαν και τους έκαναν εντύπωση

Aπό Lonely old dog

Aυτή η εβδομάδα ήταν η εβδομάδα μνήμης από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η δίκη δεν έχει ολοκληρωθεί, το μαρτύριο της μητέρας του που διεκδικεί τα αυτονόητα, συνεχίζεται μαζί με την απώλεια του παιδιού της που δε θα γυρίσει πίσω. Ο φασίστας που του έστριβε το μαχαίρι στην καρδιά, δεν είναι στη φυλακή, είναι στο σπίτι του, εδώ και δυόμισι χρόνια. Δυο άρθρα από τη lifo:

(περιέχει και συνέντευξη της Μάγδας Φύσσα στην Ελληνοφρένεια)

και ένα από το pressproject

 

Από Ζοi Kostantinou

Aυτή την ανοιχτή επιστολή μιας σειράς επιστημόνων που ασχολούνται με την πολιτική οικολογία σχετικά με την επιτακτική ανάγκη για αποανάπτυξη στην ΕΕ:

 

 

Από Σαλαμάνδρα

Λοιπόν μόλις διάβασα το βιβλίο “Το μουνάκι χτες και σήμερα” του Gianfranco Sanguinetti. Ο συγγραφέας, μέλος του τελευταίου και πιο ριζοσπαστικού-avant garde κινήματος των καταστασιακών, είναι γνωστός για τον έντονο πολιτικό προβληματισμό του αλλά και για την τάση του να προκαλεί σκάνδαλο με τα γραπτά του. Εξού, λοιπόν, και ο αιρετικός τίτλος του βιβλίου, το οποίο πρόκειται ουσιαστικά για ένα μανιφέστο ενάντια στην πολιτική ορθότητα, τη σεμνοτυφία και τη λογοκρισία, μέσω των οποίων  εξωραΐζονται και νομιμοποιούνται ηθικά οι απάνθρωπες πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές πρακτικές των εκάστοτε ισχυρών. Τολμώ να πω ότι διαφώνησα σε αρκετά σημεία με τον γράφοντα, κυρίως όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται το φεμινισμό, ωστόσο θεωρώ πως το βιβλίο αποτελεί σίγουρα τροφή για σκέψη και γόνιμο διάλογο!

 

 

Από Kateriri

Ξεκίνησα την πολύ ενδιαφέρουσα σειρά ντοκυμαντέρ του Netflix ‘Explained’. Πρόκειται για εικοσάλεπτα βιντεάκια τα οποία αναλύουν διάφορα σύγχρονα ζητήματα, όπως η διαφορά στις αμοιβές αντρών και γυναικών ή η κάνναβη.

 

 

Από Papia Setsouan 

Δεν έχω παιδιά, δεν έχω αποφασίσει καν αν είναι στο πλάνο μου η μητρότητα, αλλά αυτό το άρθρο του The Atlantic με ταρακούνησε ευχάριστα γιατί με έκανε να απορήσω για άλλη μία φορά με τις ημι-γνώσεις που κυκλοφορούν αβέρτα και πάνω στις οποίες άπειροι άνθρωποι βασίζουν αποφάσεις ζωής.

 

 

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

12 points
Upvote Downvote

1
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
1 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
1 Συντάκτες σχολίων
βλαχάκι(το) Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
βλαχάκι(το)
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Συνεργάτης