Τι διάβασαν και είδαν οι αναγνώστες μας την εβδομάδα που πέρασε

Όλα όσα τους άρεσαν, τους ταρακούνησαν και τους έκαναν εντύπωση

Από Ατελείωτος Καφές

Γυναίκες και άκρα δεξιά

Τι είναι αυτό που κάνει τις γυναίκες να ψηφίζουν, να στηρίζουν και να συστρατεύονται κινήματα τα οποία κάθε άλλο παρά κοντά είναι στα αιτήματα του σύγχρονου φεμινισμού; Τι είναι αυτό που βλέπουν στα, εμποτισμένα με τις ιδέες της πατριαρχίας, κινήματα του εθνικού λαϊκισμού; H απάντηση εδώ από την Gaurdian

 

Από miawallace

Cat Person: Ένα διήγημα με το οποίο δυστυχώς όλοι μπορούμε κάπως να ταυτιστούμε

 

Aπό Ανδρομέδα

Τέλειωσα την 1η season της σειράς “Η υπέροχη φίλη μου”. Βασίζεται στην τετραλογία βιβλίων της Έλενας Φερράντε. Πριν από περίπου κανα χρόνο ξεκίνησα το πρώτο βιβλίο αλλά το βαρέθηκα αφήνοντας το στη μέση (δεν ήμουν και σε φάση διαβάσματος) και απορούσα γιατί έχει γίνει best-seller.

Η σειρά είναι πολύ καλή μεταφορά του βιβλίου. Παρακολουθούμε τις ζωές δύο κοριτσιών τη δεκαετία του 50 σε μια συνοικία της Νάπολης. Υπέροχοι χαρακτήρες ξεδιπλώνονται, μαθαίνοντας αρκετά και για την ιστορία της γειτονικής μας χώρας.

Τώρα πλέον βλέπω τα βιβλία με άλλο μάτι και νομίζω θα ξεκινήσω το δεύτερο βιβλίο.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

4 points
Upvote Downvote

3
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
3 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
3 Συντάκτες σχολίων
logladyΧριστίναMrs Dalloway Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Mrs Dalloway
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Διάβασα το “Cat Person” και εντυπωσιάστηκα!

loglady
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Την λάτρεψα την “Τετραλογία της Νάπολης” και θεωρώ ότι και η μεταφορά στην τηλεόραση ήταν πολύ καλή. Ήταν αρκετά κοντά στο βιβλίο, το οποίο βέβαια έχει το βασικότατο, για εμένα, ατού ότι “χτίζει” πολύ καλά τους χαρακτήρες και, κυρίως, αποδίδει με εξαιρετικό τρόπο τις σκέψεις και τα συναισθήματα των δύο βασικών ηρωίδων. Νομίζω δεν το έχω συναντήσει αυτό ξανά, αναφορικά με γυναίκες ηρωίδες. … Εξ ου και η απογοήτευσή μου, όταν, στο μεταπτυχιακό, μας παρουσίασε ο καθηγητής υπολογιστικής γλωσσολογίας μια μελέτη υφομετρίας, στην οποία είχε συμμετάσχει, που “αποκάλυπτε” (βάσει στιλ γραφής και άλλων αντικειμενικών παραμέτρων) ποιο είναι το άτομο που… Διαβάστε περισσότερα »

Χριστίνα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Για την Υπέροχη Φίλη, το βιβλίο είναι σαφώς ανώτερο της σειράς, η οποία μου φάνηκε προχειροφτιαγμένη και με σκοπό να ‘βγει’ όσο πιο γρήγορα γίνεται μετά το τελευταίο βιβλίο. Ειδικά οι σκηνές στην παραλία με τα ‘πρόσθετα μέλη’ της Λενού είναι τραγικές