Τι διαβάσαμε αυτήν την εβδομάδα

Η Α,μπα και οι συντάκτριες του Α,μπα μοιράζονται μαζί σας κάτι από όσα διάβασαν τις τελευταίες μέρες.

Aπό Άννα Κόκορη
O Ρόμπερτ Ρέντφορντ μετάνιωσε για τις δηλώσεις του πως θα αποσυρθεί από την υποκριτική. Το 2016 ανέφερε πως βγαίνει στη σύνταξη με την ταινία «The Old Man and the Gun» να είναι η τελευταία του. Τώρα λέει πως δεν έπρεπε να είχε κάνει αυτή τη δήλωση και πως δεν πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί ακόμα.
Εμ,…. μ’αυτές τις περικοπές στις συντάξεις λογικό είναι να θέλει να ξαναμπεί στη μπίζνα. Ποτέ μην λες ποτέ Ρομπερτ!

 

Aπό Μαρίνα Μπουζή

Οι σχετικές με τα θρησκευτικά αιτήσεις ακυρώσεως συζητήθηκαν με τις εικόνες στην αίθουσα του δικαστηρίου. Αναμένω με εξαιρετικό ενδιαφέρον τις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ γιατί το ζήτημα της θρησκευτικής ελευθερίας στην χώρα μας πρέπει να επαναπροσδιοριστεί.

 

Από Ελένη Γκίνη

Διάβασα στη lifo για τη λιμοκτονία στην Υεμένη. Εν μέσω κινδύνου να αφανιστεί μια ολόκληρη γενιά παιδιών, απειλούμενη από λιμό, ασθένειες και βόμβες, τα Ηνωμένα Έθνη χαρακτηρίζουν την κατάσταση ως “τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο”.
Είναι από τις ειδήσεις που διαβάζεις και αισθάνεσαι ότι ο κόσμος, όπως τον ξέρεις, σταματά για λίγα δευτερόλεπτα. Ξαφνικά όλα τα καθημερινά που έχεις να κάνεις, μοιάζουν ανόητα- ακόμη κι αν δεν είναι. Ποιος ανθρώπινος νους μπορεί να χωρέσει τέτοια μεγέθη καταστροφών στην εποχή μας; Και το αιώνιο ερώτημα, τί μπορούμε να κάνουμε; Μπορούμε να κάνουμε κάτι; Στεναχωριόμαστε, κοινοποιούμε και συνεχίζουμε τη ζωή μας; Είναι ένας άλλος κόσμος, είναι όμως τόσο κοντά μας. Δε ξέρω πώς να κλείσω τούτη εδώ την ανάρτηση. Έχω μουδιάσει. Εύχομαι μονάχα να καταφέρουμε σύντομα να μιλάμε για παγκόσμιο πολιτισμό σε όλα τα επίπεδα, γιατί πολιτισμός με ανθρώπινες απώλειες, οφειλόμενες σε ανθρώπινα χέρια, για μένα δεν νοείται.

 

 

 

in

Αξιολογήστε το άρθρο

8 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
  Εγγραφείτε  
Ειδοποίηση για