Τι διάβασαν και είδαν οι αναγνώστες μας την εβδομάδα που πέρασε

Όλα όσα τους άρεσαν, τους ταρακούνησαν και τους έκαναν εντύπωση

Από Φωτεινή

Δύο ελληνικά σίριαλ:

“Εθνική Ελλάδος” σε σενάριο Γιώργου Καπουτζίδη.

“Ηρωίδες” σε σενάριο Αλεξάνδρας Κ*. (για ολόκληρα επεισόδια πατήστε στο YouTube “ηρωίδες”).

Το πρώτο μιλάει για τα προβλήματα της σημερινής ελληνικής κοινωνίας χωρίς ωραιοποίηση και μελοδραματισμο. Το δεύτερο μιλάει για τις ιστορίες κάποιων σύγχρονων τριαντάρηδων χωρίς κλισέ.  ΥΓ. Ερώτηση: Πότε ένα ελληνικό κανάλι θα προσλάβει μια φεμινίστρια σεναριογράφο για να γράψει ένα σίριαλ με γυναικείους χαρακτήρες με τους οποίους θα μπορούμε οι γυναίκες του Α,μπα να ταυτιστούμε; Απάντηση: Μάλλον, όταν γίνουμε αρκετές ώστε μια τέτοια επιλογή να συμφέρει οικονομικά ένα κανάλι.

 

Από Curious

Γυναίκες και κορίτσια με ADHD

Η Jessica McCabe είναι μια συμπαθέστατη youtuber. Στο κανάλι της How to ADHD μιλάει για τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) / Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD).

 

Από Tess_Nuts

Δυο ενδιαφέροντα άρθρα:

-Ένα για την εκπαίδευση σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση

Υπάρχουν προφανείς δυσκολίες στο να απευθύνεσαι στους ανθρώπους σαν να είναι υποψήφιοι θύτες ή θύματα, ενώ πολλά πλεονεκτήματα στο να τους αντιμετωπίζεις σαν πιθανούς μάρτυρες σε μια περίπτωση σεξουαλικής παρενόχλησης – και να τους προτείνεις πώς  μπορούν να συμπεριφερθούν.

Κι ένα πιο φιλολογικό, για 15 βιβλία από γυναίκες συγγραφείς που διαμορφώνουν τον τρόπο που διαβάζουμε και γράφουμε λογοτεχνία στον 21ο αιώνα.

 

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

7 points
Upvote Downvote

4
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
2 Θέματα σχολίων
2 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
3 Συντάκτες σχολίων
Here Comes the FloodNow or neverMelia Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Here Comes the Flood
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Προσωπικά είχα ξεκινήσει να βλέπω τις Ηρωίδες όταν προβαλλόταν στην τηλεόραση, αλλά σταμάτησα να το παρακολουθώ γιατί κάθε άλλο παρά φεμινιστικό μου φαινόταν. Νομίζω το σημείο που αποφάσισα ότι δεν του δίνω άλλη ευκαιρία ήταν ακριβώς αυτό: https://youtu.be/FhcZYy6qpe8

Now or never
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Εγώ την συγκεκριμένη σειρά την έβλεπα αλλά κόπηκε, όπως κόπηκε φυσικά και η εθνική Ελλάδος. Οι σειρές που έχουν αντέξει στα χρόνια είναι το μην αρχίζεις την μουρμούρα (που έχει πολλά σεξιστικά στοιχεία όπως έχει γραφτεί ήδη και εδώ) και το σόι σου. Μήπως να αναρωτηθούμε γιατί? Γιατί προβάλει την μέση ελληνική οικογένεια και κάθε άλλο δεν τραβάει..δεν ξέρω.. τροφή για σκέψη

Here Comes the Flood
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αν δεν κάνω λάθος, τόσο η Εθνική Ελλάδος όσο και οι Ηρωίδες ήταν από τις τελευταίες σειρές του mega και κόπηκαν παρόλο που είχαν υψηλή τηλεθέαση, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, όπως και μερικές ακόμα εκείνη τη χρονιά. Τώρα, για το μην αρχίζεις τη μουρμούρα και το σόι σου συμφωνώ απολύτως, βρίθουν στερεοτύπων και σεξιστικών στοιχείων, λες και έχουν γραφτεί πενήντα χρόνια πριν, και προσωπικά δεν μπορώ να τα παρακολουθήσω. Απλώς από μια σειρά που είχε προβληθεί ως κάτι το διαφορετικό είχα υψηλότερες προσδοκίες.

Melia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

@Χορτοφάγος Καρχαρίας:
Για το χθεσινό “έγινα δυσάρεστη”, ήθελα να σε παραπέμψω σε αυτή τη συνέντευξη https://www.deutschlandfunk.de/deutsch-in-migranten-familien-gott-sei-dank-haben-meine.694.de.html?dram:article_id=305621
Ο τουρκικής καταγωγής πρώην αρχηγός των Γερμανών Πρασίνων Τζεμ Εζντεμίρ εξηγεί ότι οι γονείς του του μιλούσαν τουρκικά στο σπίτι, αλλά ευτυχώς τον έστειλαν στο σχολείο για να μάθει σωστά Γερμανικά.