Γνωρίστε την 19χρονη που εκπαιδεύεται να πατήσει από τους πρώτους στον κόκκινο πλανήτη

“Ο Άρης είναι το νέο φεγγάρι”

Με τη ΝΑΣΑ να ανακοινώνει ότι θα αρχίζει να στέλνει ανθρώπους στον Άρη ήδη από το 2030 ,η νέα γενιά επιστημόνων και αστροναυτών μεγαλώνουν με ένα καινούριο όνειρο : Όχι πλέον να αφήσουν το αποτύπωμά τους στο φεγγάρι, αλλά στον κόκκινο πλανήτη που πιθανολογείται ότι θα φιλοξενήσει στο μέλλον, αν όλα πάνε ακριβώς όπως τα έχουν προβλέψει οι επιστήμονες, τα λίγα εναπομείναντα από το ανθρώπινο γένος.

Η Alysse Carson μπορεί να είναι μόλις 19 χρονών, αλλά ονειρεύεται να γίνει αστροναύτισσα από τα 3 της χρόνια. Είναι ο νεότερος άνθρωπος που έχει αποφοιτήσει ποτέ από το Advanced Space Academy, ενώ αν η εκπαίδευση και το πάθος της της το επιστρέψουν θα γίνει σύντομα και το νεότερο άτομο που έχει ταξιδέψει ποτέ στο διάστημα και μια από τις πρώτες γυναίκες που θα πατήσουν το πόδι τους στον κόκκινο πλανήτη. 

Η ίδια έχει δηλώσει ότι θαυμάζει πολύ τις αστροναύτισσες που έχουν ταξιδέψει στο διάστημα και τις θεωρεί πρότυπα διαστημικού επαγγελματισμού. Όταν, συναντώντας τη Sandra Magnus σε μια μέρα καριέρας για νέες αστροναύτισσες, της είπε ότι ονειρεύεται από μικρή να ταξιδεύει στο διάστημα, εκείνη της απάντησε ότι δεν έχει σημασία από πότε το ονειρεύεται γιατί έχει τη δύναμη να βάλει στόχους και να τους πετύχει όπως και να έχει. 

 

 

Η Carson και η παρέα της πιστεύουν ότι “ο Άρης είναι το νέο φεγγάρι”, ανήκουν στην λεγόμενη “Mars Generation” και για αυτό και η ίδια, τελειώνοντας το διδακτορικό της στην αστροβιολογία, ελπίζει να έχει αφήσει το αποτύπωμά της στον Άρη μέχρι να φτάσει τα 30. 

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

23 points
Upvote Downvote

4
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
3 Θέματα σχολίων
1 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
4 Συντάκτες σχολίων
Μιρέλα Διαλετήτο έξυπνο πουλίκόκκινο αυγόsaligari Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
saligari
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ζούμε για να δούμε την απόβαση στον Άρη και άλλες διαστημικές περιπέτειες! Ας είναι η αποικία αυτή γεμάτη με ισοτιμους ανθρώπους!

το έξυπνο πουλί
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Από wiki:

“While frequently cited in the media as an “astronaut in training”, Carson is not affiliated with any national space program. NASA has publicly stated that the organization “has no official ties to Alyssa Carson”, and separately that “although Ms. Carson uses ‘NASA’ in her website name and Twitter and Instagram handles, we’re not affiliated at all.” In 2019 Newsweek corrected a headline that had implied that Carson’s training was affiliated with NASA.”

Μιρέλα Διαλετή
Editor
Συμμετέχων

Διάβασα ότι η Carson έχει αποφοιτήσει από μια ακαδημία που ονομάζεται PoSSUM και είναι ακαδημία εκπαίδευσης για νέους αστροναύτες. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι ή όχι εθνικός οργανισμός εκπαίδευσης, πάντως όντως δεν υπάρχει πουθενά αναφορά σε συνεργασία από μέρους της με τη ΝASA, πέραν του ότι η Carson έχει πει σε συνεντεύξεις της πως θα κάνει αίτηση στη NASA για να συμμετέχει στα προγράμματά της. Η αναφορά στην αρχή του άρθρου ήταν απλά ενημερωτική των προθέσεων της NASA να στείλει αποστολή στον Άρη. Η Carson όντως δεν συνεργάζεται, τουλάχιστον όχι ακόμα.