Οργασμικό Κενό

Ας μην ξαναπηδήξουμε πριν το γεφυρώσουμε

Πριν ένα μήνα, με ρωτάει η Λένα αν έχω γράψει κάτι για το οργασμικό κενό, και λέω ναι, αλλά είναι πολύ παλιό, δεν θα έγραφα πλέον αυτό. Και η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελα να μπω στη διαδικασία να γράψω για το οργασμικό κενό, παρόλο που συχνά εξηγώ γιατί υπάρχει, και ότι φταίει η πατριαρχία και γι’ αυτό.

Οργασμικό κενό ονομάζουμε την τεράστια διαφορά που προκύπτει αν συγκρίνεις το πόσες φορές έχουν οργασμό οι άντρες όταν κάνουν σεξ με γυναίκες, σε σχέση με το πόσες φορές έχουν οργασμό οι γυναίκες όταν κάνουν σεξ με άντρες.

Δεν ήθελα να γράψω για το οργασμικό κενό, παρόλο που είμαι θυμωμένη με την κοινωνία που στερεί από τις γυναίκες την ερωτική επιθυμία ή δεν τους επιτρέπει να θέλουν σεξ για το σεξ σαν αυτοσκοπό, θυμωμένη με τον Φρόιντ για την ανοησία για την ώριμη απόλαυση τη γυναικεία, που σημαίνει φυσικά σεξ διεισδυτικό, και θυμωμένη με τον εαυτό μου που όλο αυτό το είχε ανεχτεί στο παρελθόν, για τόσον καιρό.

Δεν ήθελα να γράψω για το οργασμικό κενό από το πρίσμα το φεμινιστικό, γιατί ακόμα και να μην έχει ιδέα κάποιος από φεμινισμό, το πράγμα είναι απλό.

Αν δεν σε νοιάζει να απολαύσουμε και οι δυο μας τη βραδιά, αυτό που θέλεις στην ουσία, είναι σεξεργασία, γι’ αυτό καλύτερα να απευθυνθείς σε επαγγελματία.

Το 1905, λοιπόν, ο Φρόιντ δήλωσε ότι ο κλειτοριδικός οργασμός είναι ένα φαινόμενο που σχετίζεται με την πρώιμη ηλικία της γυναίκας και μέχρι εκείνη να φτάσει την εφηβεία. Είπε ότι όταν ένα κορίτσι ενηλικιωθεί και φτάσει στην ωριμότητα, τότε πλέον μπορεί να έρχεται σε οργασμό «σωστά», δηλαδή κολπικά. Που σημαίνει αποκλειστικά με κολπική διείσδυση, χωρίς διέγερση της κλειτορίδας. Μόνο που ο Φρόιντ δεν είχε απολύτως κανένα δεδομένο ή αποδεικτικό στοιχείο στο οποίο να βασίζει αυτή τη δήλωση. Παρόλα αυτά, «αφού το είπε ο Φρόιντ, έτσι θα ‘ναι». Και μας γάμησε.

Πριν βγούμε απ’ τα ζεστά και πατήσουμε τα κλάματα, πριν αποφασιστεί τι φύλο θα είναι το παιδί, όλοι ξεκινάμε με το ίδιο εξάρτημα ανάμεσα στα πόδια μας, που πρόκειται να εξελιχθεί σε εξωτερικά γεννητικά όργανα. Όταν μπαίνουν όλα σε μια σειρά και αναλαμβάνουν τα χρωματοσώματα ΧΧ και αποφασίζεται ότι «το κοριτσάκι μου θα είναι μια πριγκίπισσα», για τα μελλοντικά κορίτσια, το εξάρτημα που λέγαμε, γίνεται κλειτορίδα. Όταν μπουκάρει η τεστοστερόνη, αντίστοιχα, και το ΧΥ αποφαίνεται ότι το μωρό θα γίνει αγόρι και «το δικό μου το παιδί θα είναι Ολυμπιακός», για τα μελλοντικά αγόρια, το εξάρτημα γίνεται πέος. Αλλά, κατά βάθος, ξεκίνησε ως το ίδιο εξάρτημα.

Η κλειτορίδα είναι το μόνο όργανο στο ανθρώπινο σώμα, του οποίου ο αποκλειστικός ρόλος είναι η απόλαυση. Έχει 6.000 νευρικές απολήξεις, ενώ το εσωτερικό του κόλπου, ψιλά πράγματα -αν και εκεί στην είσοδο, στο μυθικό σημείο G, κάτι γίνεται.

Βγάζοντας τον Φρόιντ τελείως κομπλεξικό, οι σύγχρονες έρευνες αποδεικνύουν ότι σε ένα ποσοστό 75-80%, οι γυναίκες μπορούν να φτάσουν στην κορύφωση είτε αποκλειστικά διεγείροντας την κλειτορίδα άμεσα (δηλαδή αν κάποιος τη γλείψει ή τη χαϊδέψει, ή με έναν δονητή) ή με συνδυασμό διείσδυσης και κλειτοριδικής διέγερσης ή ακόμα και με έμμεση διέγερση, όταν η στάση είναι τέτοια που βοηθάει.

Από εκείνο το 25% που χαίρεται μόνο με διείσδυση, είναι πολλές αυτές που χωροταξικά έχουν την κλειτορίδα κάπως πιο κοντά στον κόλπο, ώστε βοηθιέται το θέμα από μόνο του. Με την προϋπόθεση ότι το σεξ θα κρατήσει για κάνα δεκάλεπτο. Στο δίλεπτο, σόρι, ακόμα και για το 25%, δεν γίνεται δουλειά. Θέλει το χρόνο του.

Το πρόβλημα, λένε, είναι ότι το σεξ τελειώνει όταν τελειώνει ο άντρας. Διαφωνώ. Δεν έχουμε πρόβλημα να τελειώνει το σεξ όταν τελειώνει ο άντρας. Έχουμε πρόβλημα να τελειώνει το σεξ χωρίς να έχουμε τελειώσει εμείς. Ας σταματήσουν να μας κερνάνε ποτά και να μας ανοίγουν τις πόρτες, απλά ας μας τελειώνουν πρώτες.

Προς το τέλος της δεκαετίας του 80 και στη δεκαετία του 90, ήταν πολλές αυτές που αναστέναζαν, φώναζαν, ούρλιαζαν και τέλος πάντων υποκρίνονταν ότι έφταναν σε οργασμό, ενώ από μέσα τους μετρούσαν τις ρωγμές στο ταβάνι, σκέφτονταν εκείνο το ζευγάρι πλατφόρμες που είδαν στη βιτρίνα και τι ώρα έχουν κλείσει πεντικιούρ αύριο.

Ήταν αυτές που είχαν καταπιεί αμάσητο το αφήγημα του Κουλ Γκερλ, που σημαίνει ότι για να θεωρείται κάποια σέξι, οφείλει να προσποιείται ότι είχε οργασμό. Για να κάνει τον άντρα να αισθάνεται ότι είναι καλός εραστής, και να χαϊδεύει το δικό του εγωισμό.

Το πράγμα δυστυχώς δεν έχει αλλάξει και πολύ. Πέρασαν τα χρόνια αλλά ακόμα κάτι δεν πάει καλά. Γιατί, είπαμε, στις επίσημες έρευνες, έχουμε μόνο ένα 25% από γυναίκες που πετάνε το καουμπόικο καπέλο τους και φωνάζουν «γίιι-χααα!» με το μέσα-έξω. 25% το πολύ.

Μόνο που, γνωρίζουμε τόσους άντρες που ορκίζονται ότι οι περισσότερες γυναίκες με τις οποίες έχουν κάνει σεξ, ήταν «κολπικές». Οι αιώνιες πρώην που είχαν πολλαπλούς οργασμούς και τέλειωναν στα ενενήντα δευτερόλεπτα με το «κομπρεσέρ» σαν πορνοστάρ, που αναρωτιέσαι αν όλοι επιτέλους είχαν την ίδια πρώην, και πώς τους προλάβαινε και δεν κουραζόταν αυτό το δόλιο το κορίτσι. Οπότε, ή οι άντρες λένε ψέματα, ή οι γυναίκες τούς έχουν κάνει να τα πιστέψουν, σε μια πράξη που μας καταδικάζει σε έναν φαύλο κύκλο σεξουαλικής δυστυχίας.

Γιατί το να προσποιείσαι οργασμούς, είναι σαν να σου λέει ο εργοδότης να δουλεύεις τσάμπα, και να λες βεβαίως, ευχαριστώ. Το να προσποιείσαι οργασμούς, είναι σαν να σε κλέβει στα ρέστα ο ταξιτζής, και να του αφήνεις και πουρμπουάρ δύο ευρώ. Το να προσποιείσαι οργασμούς, είναι σαν να σου σερβίρουν σούπα χλιαρή με τρίχα κατσαρή, και να δίνεις συγχαρητήρια στον σεφ, για τη μυστική του συνταγή. Το να προσποιείσαι οργασμούς, είναι σαν να προσπαθείς να ανοίξεις το κινητό, και να βάζεις επίτηδες λάθος κωδικό. Το να προσποιείσαι οργασμούς, είναι σαν να θες να πας Παγκράτι, και να βάζεις στον πλοηγό Κολωνάκι. Το να προσποιείσαι οργασμούς, είναι σαν να μαθαίνεις στο σκύλο σου να ξαπλώνει, όταν αυτό που θες, είναι να σου φέρει το μπαλάκι.

Το να προσποιείσαι με κάποιον οργασμούς και να χωρίζεις, είναι σαν να πηγαίνεις επίσκεψη με δώρο σπασμένο διακοσμητικό, που σου είχαν κάνει δώρο εσένα, πριν από καιρό. Αν είσαι άντρας και είσαι σίγουρος ότι καμιά δεν προσποιούταν μαζί σου οργασμό, κοιτάξου στον καθρέφτη και ψάξε τις ρωγμές.

Απ’ την άλλη, όταν οι γυναίκες μιλάμε για οργασμικό κενό, εμφανίζονται διάφοροι που μας κατηγορούν ότι φταίμε εμείς που δεν λέμε ξεκάθαρα τι θέλουμε, και το κρατάμε μυστικό. Δεν ξέρω πόσες ιστορίες χρειάζεται κανείς από εμάς που το είπαμε, όχι απλά σε τυχαία ραντεβού περιστασιακά, αλλά σε ανθρώπους που γουστάραμε, ερωτευτήκαμε ή και αγαπήσαμε πραγματικά.

Εν τω μεταξύ, όταν ο άλλος έχει στο μυαλό του ότι θα έπρεπε να ικανοποιείσαι όπως ικανοποιείται κι αυτός, με διείσδυση δηλαδή, και όλα τα άλλα είναι περιττά, θα προτιμούσες να είσαι ξαπλωμένη στην καρέκλα του οδοντίατρου και να σου κάνουν απονεύρωση, παρά να του επικοινωνήσεις ότι για να ευχαριστηθείς κι εσύ τη σεξουαλική συνεύρεση, χρειάζεται να κάνει κάτι έξτρα.

Παρόλο που ο άλλος βέβαια δεν έχει κανένα πρόβλημα να σου δείξει με ευγενικές και διακριτικές χειρονομίες το πόσο θα ήθελε να τον ικανοποιήσεις με τον φάρυγγά σου για κάνα 20λεπτο, ανεξάρτητα αν κινδυνεύεις να ξεράσεις ή/και να πάθεις εξάρθρωση της κάτω σιαγόνας.

Αλλά το είπαμε. Το είπαμε όσο πιο γλυκά γινόταν και διακριτικά, κι εκείνοι στην ιδέα ότι πρέπει να καταβάλλουν προσπάθεια για να είναι η απόλαυση αμοιβαία, προσβλήθηκαν, ξενέρωσαν, προσπάθησαν να μας πείσουν ότι δεν λειτουργούμε φυσιολογικά, (σε αντίθεση με τις πρώην τους που δεν είχαν ποτέ παράπονο, φυσικά), και χρειάστηκε να παραμερίσουμε την ντροπή, την πικρία, το γαμώτο και την αδικία, και να τους παρηγορήσουμε κιόλας μετά, που τους πλήξαμε τον εγωισμό και τους χαλάσαμε τη βραδιά.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, υπάρχει και ένα ρεύμα που υποστηρίζει ότι εσύ η γυναίκα είσαι υπεύθυνη για τον δικό σου οργασμό, κι αν δεν φροντίζει ο άλλος γι’ αυτόν, τότε μπορείς να φροντίσεις εσύ.

Αλλά αν ήταν να τραβήξω μαλακία όχι επειδή δεν δουλεύει κάτι άλλο εκείνη τη στιγμή, αλλά απλά επειδή ο άλλος δεν βλέπει το λόγο να προσπαθήσει, καθόμουν και στο κρεβάτι μου σε πρωτόγονη κατάσταση, άβαφτη και με άλουστο μαλλί, να βλέπω ό,τι γουστάρω στο νέτφλιξ, να τρώω πίτσα και να μπω σε πορνοτιούμπ να δω βίντεο με χεντάι. (Χεντάι που είναι ζωγραφιστά και δεν προάγουν τη γυναικεία κακοποίηση όπως τα πορνοβίντεο τα κλασικά).

Αυτό που συζητάμε, ο γυναικείος οργασμός, δεν είναι κερασάκι στην τούρτα. Είναι ζάχαρη στην τούρτα. Είναι κάτι βασικό. Και για να φανταστείς την κατάντια, γενιές γυναικών, ζήσαμε έρωτες με πάθος, ένταση και κλάμα, με ανθρώπους που δεν μας χάρισαν ποτέ ούτε έναν οργασμό.

Σοβαρά, δεν ξέρω ποιος, πού, πότε, πώς, αποφάσισε ότι όχι, οι γυναίκες δεν έχουν πάντα την ανάγκη να τελειώσουν, όπως οι άντρες, και μπορούν να απολαύσουν το σεξ χωρίς την κορύφωση. Περίμενε, ξέρω. Η πατριαρχία.

Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι σε ένα βαθμό έχουν πειστεί και αρκετές απ’ τις ίδιες τις γυναίκες ότι αυτό ισχύει κι ότι η χαρά στο σεξ είναι δευτερεύουσας σημασίας. Είναι και ένας από τους λόγους που η κοινωνία πιστεύει ότι οι γυναίκες δεν θέλουν σεξ αλλά σχέση. Από την πλευρά των πεπεισμένων γυναικών που δεν τα πιστεύουν αυτά τα προοδευτικά κι έχουν πάρει σαν δεδομένο το οργασμικό κενό, βγάζει νόημα ο συλλογισμός:

Ε, αφού δεν μας προσφέρουν απόλαυση, τουλάχιστον να μας κεράσουν κάνα ποτό, να μας πάνε για κάνα φαΐ, να μας πάρουν το δαχτυλίδι, να φορέσουμε το νυφικό, να γίνουμε μανούλες, να εκπληρώσουμε τον υπέρτατο γυναικείο μας προορισμό.

Αν δεν υπήρχε κουλτούρα του βιασμού, slut shaming και οργασμικό κενό, που μας κάνει νιώθουμε δοχεία μέσα στα οποία κάποιος τραβάει μαλακία, κατά πάσα πιθανότητα θα πηδιόμασταν όλοι μέρα-νύχτα στα πάρκα, στα παγκάκια και στην παραλία. Είμαστε μακριά απ’ αυτό. Αλλά τουλάχιστον, σας εξορκίζω, μην συμβιβάζεστε πια με σεξ που δεν είναι ικανοποιητικό. Ως εδώ.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

168 points
Upvote Downvote

33
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
11 Θέματα σχολίων
22 Απαντήσεις θεμάτων
7 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
19 Συντάκτες σχολίων
Αιώρα Στην ΑυλήfriendofloveGhostwriterZouzouna GoutsounaMafalda Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Eva
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Eva

Δεν ανήκω στην κατηγορία που υποκρίνεται, αντιθέτως προσπαθώ όμορφα και με ωραίο τρόπο να δώσω οδηγίες για το τι μ’αρέσει και πως. Δυστυχώς όμως ανακαλύπτω ότι δεν αρέσει στους άντρες αυτο παρόλο που συνέχεια λένε ότι δεν τους εξηγούμε τι μας αρέσει. Και όντως για δευτερόλεπτα ο τελευταίος με έβαλε σε κατάσταση απολογίας, αλλά γρήγορα το ξεκοψα και κατάλαβα ότι δεν ήταν για μένα, ήταν πολύ ανασφαλής και ότι έλεγα για επίτευξη διπλής απόλαυσης, δικής του και δικής μου, εκείνος το εκλαμβανε ως μομφή για τις δεξιότητές του…. που φαντάζομαι οι πρώην του είχαν επιμελώς καλλιεργήσει… κρίμα.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Κάποτε λοιπόν εβγαινα με ένα τύπο. Είχε περάσει κάνας μήνας με ραντεβού μέχρι που επιτέλους πάμε σπίτι του για ταινία. Και κάνει κίνηση. Και πάει για σεξ. Αλλά έχω περίοδο. Αλλά και πάλι το κάνουμε, όπου φυσικά δεν τελειώνω, αλλά οκ, έχω και περίοδο, δεν είναι ότι καλύτερο αυτή τη στιγμή να μπουν χέρια εκεί κάτω. Δεύτερη φορά στο σπίτι μου. Μια από τα ίδια. Και τολμαω να του πω ότι ξέρεις, εγώ δεν τελείωσα. Και τι έκανες για αυτό με ρωτάει; Ω ναι. Είχε το θράσος να με ρωτήσει τι έκανα για αυτό. Εγώ του λέω; Ε ποιος; Εγώ;… Διαβάστε περισσότερα »

ChainReaction
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Ευχαριστούμε για το καταιγιστικό (και χιουμοριστικό!) άρθρο! Θα ήθελα επίσης να τονίσω την αναγκαιότητα του να πειραματιστεί μια γυναίκα με το σώμα της μόνη της, για να ξέρει όπως είπες τι της αρέσει και πως μπορεί να φτάσει σε κολπικο οργασμο – τα αγαθά κόποις κτώνται και practise makes perfect, τουλάχιστον στη δίκη μου περίπτωση! Έχουμε να μάθουμε πολλά από το σώμα μας, και όσο ζούμε μαθαίνουμε, είτε μαζί με τον σύντροφο μας είτε μόνες μας

Αποδημητικό Πτηνό
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

ChainReaction εχεις απολυτο δικιο σ αυτο!! Πρωτη φορα εκανα σεξ στα 27 μου ωστοσο επειδη ασχολουμουν με τον εαυτο μου και το σωμα μου ηδη για χρονια πριν, οταν εγινε οχι μονο ημουν εντελως ανετη για τη διαδικασια και χωρις καμια ανασφαλεια για το σωμα μου, αλλα και ημουν σε θεση να λεω στον παρτενερ μου τι μ αρεσει και πώς! Ειναι μεγαλη υποθεση να ερχομαστε σ επαφη με το σωμα μας και να το αφουγκραζομαστε και δυστυχως σε συζητησεις με αλλες γυναικες εχω συναντησει περιπτωσεις που ποτε δεν εχουν ασχοληθει με τον εαυτο τους και δεν τον αγγιζουν με… Διαβάστε περισσότερα »

ChainReaction
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Σιχαινονται?! ενταξει τοτε δεν υπαρχει σωτηρια…!
και εμενα με θυμαμαι να νομιζω οτι οι γυναικες χωριζονται σε δυο κατηγοριες, κλειτοριδικες και κολπικες, και αυτο δεν θα αλλαξει ποτε στη ζωη τους. Μετα ξεκινησα να ψαχνομαι, και μεχρι Cosmopolitan διαβασα χαχα!

Απαστράπτουσα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Advocate

Σε κολπικό οργασμό; Δεν θεωρείται ξεπερασμένο πλεον το κολπικός/κλειτοριδικός οργασμός; Νομίζω ότι ο οργασμός είναι ένας, απ όπου κι αν προέρχεται. Μπορεί να έχεις οργασμό και στον ύπνο σου ακόμα.

shoot for the stars
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Είμαι αυτή που έχει πολλούς φίλους που συζητάμε ωραία πράγματα και γενικά δεν είναι κολλημένοι σε στερεότυπα και που σαφώς και ξέρουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών δεν τελειώνουν σκέτα με τη διείσδυση. Βέβαια εντελώς συμπτωματικά ΟΛΩΝ ΜΑ ΟΛΩΝ ΟΛΕΣ οι πρώην όντως τελείωναν κατευθείαν και φυσικά κολπικά. Και είμαι η μόνη κοπέλα που γνωρίζουν που δεν τελείωνει αμέσως έτσι. Σύμπτωησ φυσικά ε? Στα 11 χρόνια ενεργής μου σεξουαλικής ζωής έχω μόνο δύο (2!!) φωτεινά παραδείγματα που τους ήταν αυτονόητο ότι δεν αρκούσε μόνο το μέσα έξω (στον πρώτο ήμουν και γω μικρή και τον σταμάταγα εγώ τον άνθρωπο… Διαβάστε περισσότερα »

Here Comes the Flood
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μα πραγματικά, αυτό με τις πρώην είναι ακριβώς όπως το περιγράφει η Ειρήνη! Τριάντα χρόνια έχουν περάσει από τότε που βγήκε το “When Harry met Sally” και ακόμα να το πάρουν το μήνυμα. (Αλλά ξέχασα, αυτές οι ταινίες είναι για γυναίκες, δεν έχουν θέση στη watchlist τους.)

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Πωπω κι εμένα με σύγχυσε η φίλη σου.

Blanche Dubois
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Για αυτές που διατεινονται περήφανα ότι τους φτάνουν 3 λεπτά γιατί και καλά είναι γρήγορα πιστόλια και τελειώνουν αμέσως έχω μια απορία: αφού έχουν τον οργασμό στο τσεπάκι τους το λογικό δεν θα ηταν να θέλουν περισσότερη διαρκεια; Ως γνωστόν η γυναίκα μπορεί να συνεχίσει ακάθεκτη μετά τον οργασμό να απολαμβανει το σεξ και γιατί όχι να τελειώσει ξανά και ξανά. Αποφεύγω να είμαι απόλυτη αλλά δεν μπορώ να πιστέψω οτι μια γυναίκα που απολαμβάνει το σεξ της αρκούν 3 λεπτά διείσδυσης.

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Μπορεί να συνεχίσει ακάθεκτη, αλλά μπορεί και να μη θέλει. Πολλές φορές μετά τον οργασμό νιώθω ότι θέλω να χαλαρώσω λίγο και όχι να συνεχίσω. Επομένως, φαντάζομαι ότι εκείνες που τελειώνουν στα τρία λεπτά απολαμβάνουν το σεξ όσο και οι άντρες που τελειώνουν στα τρία λεπτά.

Πάντως προσωπικά ενώ μόνη μου τελειώνω τσακ μπαμ, στο σεξ θέλω το χρόνο μου. Αν τελειώσω στα προκαταρκτικά, πράγμα σύνηθες, μετά ευχαριστιέμαι μια χαρά το γρήγορο σεξ.

Ghostwriter
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ίσως παρέλειψαν να πουν ότι έχει προηγηθεί 15-λεπτο γλύψιμο.

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Reality check: Έχω την εντύπωση ότι για την πλειοψηφία του κόσμου, το σεξ είναι η διαδικασία που ένας άντρας εκσπερματώνει μέσα στο σώμα μιας γυναίκας (είτε στον κόλπο οπότε μπορεί να προκύψει και το παιδί, είτε στον πρωκτό, είτε στο στόμα). Και θεωρείται ότι από αυτή την διαδικασία ο άντρας πάντα παίρνει 100% ικανοποίηση, ενώ η γυναίκα άλλοτε παίρνει 0% ικανοποίηση άλλοτε παίρνει ενδιάμεσο ποσοστό ικανοποίησης και άλλοτε παίρνει 100% ικανοποίηση.

Princess Consuela Banana-Hammock
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Υπάρχουν και πολλοί άλλοι τρόποι να εκσπερματώσει ένας άντρας! Δεν άκουσα ποτέ κανένα να πει τραβήχτηκα άρα δεν ήταν σεξ αυτό που κάναμε! Επίσης εκσπερμάτωση δεν σημαίνει 100% ικανοποίηση! Το άρθρο ήταν καταπληκτικό! Τα σχόλια σου είναι κάπως disturbing.

Here Comes the Flood
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εξαιρετικό και απολύτως εύστοχο κείμενο, μακάρι να είχα διαβάσει κάτι τέτοιο όταν ήμουν 20. (Αυτό ότι χρειάστηκε να τους παρηγορήσουμε κιόλας μετά χτύπησε νεύρο, κι ας μην άργησα πάρα πολύ να ξυπνήσω, 13 χρόνια μετά ακόμα μουντζώνομαι για κάτι τέτοιες στιγμές.)

Zouzouna Goutsouna
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Zouzouna Goutsouna

Ο οργασμος ειναι κλειτοριδικος σε εμενα. Επιβεβαιωνω. Ο διαχωρισμος δε σε γυναικες κλειτοριδικες και σε γυναικες κολπικες ειναι ο,τι πιο γελοιο. Επιστημη απο τα λιντλ.
Η κλειτοριδα εχει μοναδικο λογο υπαρξης τη γυναικεια ικανοποιηση.
Και η γυναικεια προσποιηση μεχρι και στο σεξ ειναι απο τις πιο αδιακριτες επιπτωσεις της πατριαρχιας.
Προσποιηση για να τονωσουμε τον αντρισμο και την αρρενωποτητα του παρτενερ .
Πιο πατριαρχικο πεθαινεις.

ΥΓ: Αυτος ο Φροϋντ , ολο μαλακιες ηταν.

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Εγώ πάντως αναρωτιέμαι το εξής: γιατί όταν μια γυναίκα μιλάει για το σεξ που έκανε πάντα αναφέρει το αν το ευχαριστήθηκε, ενώ ο άντρας δεν αναφέρεται σε αυτό ποτέ; Δηλαδή, ο άντρας θα πει στους φίλους του: “γ@μ@σα” αλλά δεν θα αναφέρει το ποσό ευχαριστήθηκε ο ίδιος την διαδικασία.

δήθεν
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Δεν ισχύει αυτό. Οι φίλοι/γνωστοί μου συζητάνε για το αν ευχαριστήθηκαν το σεξ, όσο και οι φίλες/γνωστές μου. Δε θυμάμαι να έχω ακούσει άντρα να λέει “γάμησα”. Ίσως στο σχολείο μόνο που ήταν (δυστυχώς) κριτήριο διαχωρισμού και ζήτημα γοήτρου (έμπειροι/άπειροι).

Αν έχω παρατηρήσει διαφορά σε κάτι είναι ότι αν κάποιος άντρας δεν πέρασε καλά, πιο εύκολα θα πει “δεν ήταν η τάδε καλή στο σεξ” παρά “δεν ήταν καλό το σεξ/δεν ταιριάζαμε σεξουαλικά”. Επιφυλάσσομαι όμως γιατί ούτε ικανό δείγμα είναι οι γνωστοί μου, ούτε εκφράζονται όλοι έτσι.

friendoflove
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εγώ πάλι κάπου διάβασα τελευταία (νομίζω ήταν στο unladylike) οτι οι πιο πρόσφατες έρευνες λένε ότι τελικά η κλειτορίδα δεν είναι ένα σημείο στο σώμα, οτι τα νεύρα εκτείνονται μέχρι την αρχη του κόλπου κ ότι δεν υπάρχουν δύο τύποι οργασμων. Οι οργασμοί μας δεν είναι κλειτοριδικοι ή κολπικοί, οι μεν ανεξαρτητοι απ’τους δε, είναι ένα κ το αυτό! Προσωπικά δεν έχω νιώσει διαφορά στην αίσθηση μεταξύ οργασμού που είχα μόνο με ερεθισμό κλειτορίδας κ οργασμού με διείσδυση… Αν κ ποτέ δεν είχα οργασμό χωρίς καμία διέγερση κλειτορίδας. Βασικά δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει ακριβώς κολπικος οργασμός που λέει η chainreaction… Διαβάστε περισσότερα »

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Είχα διαβάσει κι εγώ κάποτε, πιο παλιά, ένα ανάλογο άρθρο και σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ πού. Αν βρεις αυτό που λες, σε παρακαλώ στειλτο 🙂

Ούτε εγώ έχω νιώσει διαφορά πάντως, το πόσο ευχαριστιέμαι έναν οργασμό έχει να κάνει με άλλους παράγοντες.

ElementaryMyDearWatson
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Σοβαρά ρε παιδιά; Για μένα, καμιά σχέση το αίσθημα του οργασμού μέσω κλειτορίδας με τον κολπικό. Άλλο αίσθημα το ένα και τελείως άλλο το άλλο. Δε μπορώ να φανταστώ πώς είναι να είναι το ίδιο! Πραγματικά μου ακούγεται πολύ περίεργο.

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Να το θέσω πιο σωστά, δεν έχω νιώσει διαφορά στο μέγεθος της απόλαυσης. Αυτό που λένε ότι με διείσδυση είναι πιο έντονος δηλαδή δεν θεωρώ ότι ισχύει απαραίτητα.

ChainReaction
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Μιας και με κάνατε να αναρωτηθώ, παραθέτω το παρακάτω! A new synthesis is presented that acknowledges the enormous potential women have to experience orgasms from one or more sources of sensory input, including the external clitoral glans, internal region around the “G-spot” that corresponds to the internal clitoral bulbs, the cervix, as well as sensory stimulation of non-genital areas such as the nipples. With experience, stimulation of one or all of these triggering zones are integrated into a “whole” set of sensory inputs, movements, body positions, autonomic arousal, and partner- and contextual-related cues, that reliably induces pleasure and orgasm during… Διαβάστε περισσότερα »

friendoflove
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

ουαου, μόλις διάβασα το άρθρο, πολύ καλό!

Blanche Dubois
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ισχύει ότι ο οργασμός είναι ένας, αλλά μπορεί να επιτευχθεί είτε με άμεση (κλειτοριδικος οργασμός) είτε με έμμεση (κολπικος οργασμός) διέγερση της κλειτοριδας. Πάντως και για εμενα η αίσθηση δεν είναι η ίδια.

friendoflove
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

ναι ναι, αυτό ακριβώς εννοούσα mafalda και ευχαριστώ chainreaction για το άρθρο! ότι η διέργεση μπορεί να είναι διαφορετική αλλά ο οργασμός είναι ένας. χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ένταση και η αίσθηση του κάθε οργασμού είναι πάντα ίδια, σχεδόν κάθε κάθε οργασμός είναι διαφορετικός για μένα, εξαρτάται από τη διάθεση, τις ορμόνες, τον παρτενερ, τη διάρκεια της διέργεσης κτλ. λοιπόν νομίζω ότι το διάβασα στο unladylike αλλά δεν είμαι σίγουρη γιατί το έχω δανείσει σε φίλη. το συνιστώ ανεπιφύλακτα. πολύ χρήσιμο, πλούσιο σε πληροφορία αλλά ευκολοδιάβαστο και αισιόδοξο.
https://unladylike.co/book
happy orgasms to all! 🙂

friendoflove
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

ωχ κατα λάθος το έκανα ποστ 2 φορές, πως μπορώ να σβήσω το ένα;

friendoflove
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

ναι ναι, αυτό ακριβώς εννοούσα mafalda και ευχαριστώ chainreaction για το άρθρο! ότι η διέργεση μπορεί να είναι διαφορετική αλλά ο οργασμός είναι ένας. χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ένταση και η αίσθηση του κάθε οργασμού είναι πάντα ίδια, σχεδόν κάθε κάθε οργασμός είναι διαφορετικός για μένα, εξαρτάται από τη διάθεση, τις ορμόνες, τον παρτενερ, τη διάρκεια της διέργεσης κτλ. λοιπόν νομίζω ότι το διάβασα στο unladylike αλλά δεν είμαι σίγουρη γιατί το έχω δανείσει σε φίλη. το συνιστώ ανεπιφύλακτα. πολύ χρήσιμο, πλούσιο σε πληροφορία αλλά ευκολοδιάβαστο και αισιόδοξο.
https://unladylike.co/book
happy orgasms to all! 🙂

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Ερώτηση: Αν ισχύει αυτό που λένε ότι ο άντρας θέλει απλώς να κάνει “ένα γρήγορο” και να τελειώσει μέσα σε μια γυναίκα για “να ξαλαφρώσει”, με την ίδια λογική η γυναίκα θέλει απλώς να τής κάνει ο άντρας “ένα γρήγορο” και να τελειώσει μέσα της για “να τόν φ@ει” ; Εφόσον τα δύο φύλα είμαστε συμπληρωματικά στο σεξ, αυτό δεν είναι το λογικό; Ζητώ συγνώμη για τις τολμηρές λέξεις και ειλικρινά εκφράζω τις απορίες μου.

Κένταυρος
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Φωτεινή γιατί γράφεις ” να ΤΗΣ κάνει”; Δεν κάνει ο άντρας στην γυναίκα . Μαζί το κάνουν. Τί εννοείς συμπληρωματικά στο σεξ τα δύο φύλα ; Δύο άνθρωποι που κάνουν σεξ συναινετικά αλληλοικανοποιουνται με διάφορους τρόπους.
Και γιατί μια γυναίκα να μην θέλει να κάνει σύντομο σεξ;
Μάλλον δεν κατάλαβα τί γράφεις.

The scientist_91
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Να σου πω την αποψάρα μου για τις προηγούμενες ερωτήσεις σου (ως άντρας): Εχουμε και εμείς τα υποκειμενικά κριτήρια μας.Δεν λεω ότι θα αναλύσουμε όλες τις λεπτομέρειες το τι κάναμε ακριβως,αλλα θα ξέρουμε αν θελουμε να επαναληφθεί ή οχι. Επισης,το ότι εκσπερματωνουμε,δεν σημαίνει ότι ευχαριστιομαστε κάθε φορά το ιδιο (μιλάω για σταθερές σχέσεις).Το σεξ ειναι και θέμα διάθεσης και αντοχής..Εεε,δεν ειναι παντα τα ίδια όλες κάθε φορά που γίνεται σεξ. Η εκσπερμάτωση μεσα σε «κοιλότητες» (να το πω κομψά),ειναι ερεθιστική αλλα δεν αποτελεί αναγκαία και ικανή συνθήκη ότι το σεξ θα ειναι αποθεωτικο για έναν άντρα. Τέλος,υπάρχουν και γυναικες που… Διαβάστε περισσότερα »

Princess Consuela Banana-Hammock
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δεν κατάλαβα την ερώτηση καθόλου αλλά ο τρόπος που γράφεις δείχνει υπεραπλούστευση! Τα δύο φύλα δεν είναι ‘συμπηρωματικά’ στο σεξ! Σεξ είναι και μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, η μεταξύ περισσότερων από δύο ατόμων!
Αυτό με το ‘γρήγορο’ προσωπικά δεν το ξανάκουσα ούτε κατάλαβα τη χρήση του ‘να τον φάει’! Και τα δύο φύλα θέλουν και επιδιώκουν σεξ! Που είναι το κακό;